Jump to content

Σκληρος δισκος και προγραμμα ανακτησης δεδομενων του !!!!

cyprus000

Recommended Posts

Την καλησπερα μου σε ολους και σε ολες σας,

Τον Ιανουαριο του 2012 εχω διαγραψει ορισμενα αρχεια απο τον σκληρο μου δισκο (.nrg .img .iso , .mp3 , .txt ηταν τα περισσοτερα) γιατι δεν ειχα χωρο για να περασω αλλα ετσι σκεφτηκα και συλλολοστικα και ειπα σιγα μην τα χρειαστω εγω αυτα ποτε ξανα και τα εσβησα στο μπαμ-μπαμ, καθως περνουσε ο καιρος περνουσαν οι μερες εγραψα νεα αρχεια πανω στα υπαρχουσα αρχεια οπου καποια μερα σκεφτηκα τι μεγαλη ******* εκανα που τα εσβησα, προσπαθησα με προγραμματα να τα επαναφερω free αλλα τιποτα μεχρι που ενας φιλος μου ειπε να αγορασω νεο σκληρο δισκο 2Tb και να αντιγραψω τα αρχεια που εχω τα υπαρχουσα στον νεον μου σκληρο δισκο και ετσι εκανα (σημειωστε: καποια μερα εκανα γρηγορη διαμορφωση τον σκληρο δισκο με τα δεδομενα αλλα πειρα τα αρχεια που ηταν μεσα και τα μετεφερα σε αλλον δισκο και μετα τα εβαλα πισω στην θεση τους ολα καλα) αλλα με αυτα που θελω να επαναφερω τι γινεται του λεω μου λεει κατεβασε αυτο το προγραμμα : EASEUS DATA RECOVERY WIZARD PROFESSIONAL και ο θεος βοηθος.

Το εχω κατεβασει και το βαζω και ελεχει δειτε:

11890352406213491688.png

Θα ηθελα τα φωτα σας ομως να μου πει αν μετα απο αυτο δεν γινεται τιποτα με πιο αλλο προγραμμα μπορω να προσπαθησω και τι πρεπει αλλο να κανω οτι περνα απο το χερι μου θα το κανω αλλα μην μου πειτε να παρω τον σκληρο μου δισκο σε ειδικο για να μου τα επαναφερει αυτος γιατι τετοιο πραγμα ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

Σας ευχαριστω για τον χρονο σας.

Υποθέτω ότι μιλάμε για μεμονωμένα αρχεία. Καταρχάς αφού έχεις μεταφέρει όλα τα αρχεία στον νέο δίσκο (2TB) θα πρέπει να σβήσεις ότι αρχεία υπάρχουν στον παλιό. Υπάρχει ενδεχόμενο να χρησιμοποιείται η περιοχή που κατείχε κάποιο από τα αρχεία που διέγραψες από κάποιο νέο.

Άσε το πρόγραμμα να κάνει full scan (μπορεί να φάει και 8-10 ώρες η και περισσότερο) και αν ξέρεις την ονομασία των αρχείων ή πιθανώς τις ημερομηνίες μάρκαρε τα αρχεία από την λίστα που θα σου εμφανίσει το πρόγραμμα και κάντα recovery σε νέο φάκελλο στον νέο σου δίσκο (2TB).

Μην περιμένεις 100% επιτυχία σε τέτοιες διαδικασίες. Υπάρχει ενδεχόμενο τα αρχεία να γίνουν recovery αλλά να έχουν corrupted data ειδικά στην περίπτωση που έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν είχε γίνει και κάποιου είδους defrag ενδιάμεσα η περίπτωσή σου θα είναι ακόμη δυσκολότερη.

Υποθέτω ότι μιλάμε για μεμονωμένα αρχεία. Καταρχάς αφού έχεις μεταφέρει όλα τα αρχεία στον νέο δίσκο (2TB) θα πρέπει να σβήσεις ότι αρχεία υπάρχουν στον παλιό. Υπάρχει ενδεχόμενο να χρησιμοποιείται η περιοχή που κατείχε κάποιο από τα αρχεία που διέγραψες από κάποιο νέο.

Άσε το πρόγραμμα να κάνει full scan (μπορεί να φάει και 8-10 ώρες η και περισσότερο) και αν ξέρεις την ονομασία των αρχείων ή πιθανώς τις ημερομηνίες μάρκαρε τα αρχεία από την λίστα που θα σου εμφανίσει το πρόγραμμα και κάντα recovery σε νέο φάκελλο στον νέο σου δίσκο (2TB).

Μην περιμένεις 100% επιτυχία σε τέτοιες διαδικασίες. Υπάρχει ενδεχόμενο τα αρχεία να γίνουν recovery αλλά να έχουν corrupted data ειδικά στην περίπτωση που έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν είχε γίνει και κάποιου είδους defrag ενδιάμεσα η περίπτωσή σου θα είναι ακόμη δυσκολότερη.

Σε ευχαριστω για την αμεση σου απαντηση φενετε δεν καταλαβες τι ειπα γι αυτο θα το ξανα πω:

Εχω διαγραψει καποια δεδομενα τον ιανουαριο του 2012 και περασα αλλα απο πανω στα διαγραμμενα δεδομενα μετα τα πειρα ολα τα δεδομενα τα μετεφερα στον σκληρο δισκο των windows (τα νεα που εγραψα απο πανω στα παλια δηλαδη διαγραμμενα) εκανα ενα γρηγορο φορμαρισμα του σκληρου δισκου (I:\Data) και μετα τα ξανα περασα πισω και τωρα προσπαθω με το προγραμμα να τα ανακτησω τα παλια μου δεδομενα που ειχα πριν κανω την χαζομαρα μου και τα διαγραψω.

Εξηγησε μου το defrag και το corrupted data λιγο τι συμενουν γιατι ειμαι λιγο ασχετος απο αυτα τα θεματα,

Το προγραμμα που μου προτεινε ο φιλος μου ειναι καλο ή αδικα το τρεχω και αδικα θα περιμενω κατα την αποψη σας ;

Ευχαριστω και παλι.

OK. To μόνο που μου ξέφυγε λοιπόν είναι ότι έχεις ήδη μεταφέρει τα αρχεία στο νέο δίσκο.

Αν μετα την αναζήτηση δεν βρήκες τα αρχεία σου τα πράγματα είναι δύσκολα. Συνήθως τα προγράμματα αυτού του τύπου έχουν επιλογές για recovery αρχείων και για recovery partition. Στο πρώτο λογικά θα βλέπεις χύμα αρχεία ενώ στο δεύτερο ολόκληρα partition με φακέλλους και διαγραμμένα αρχεία. Δοκίμασε και με το GetDataBack μήπως είναι καλύτερα τα πράγματα. Έχει καλύτερα ποσοστά ανάκτησης σε δύσκολες περιπτώσεις.

Δεδομένου του χρονικού διάστηματος που έχει παρέλθει και δεδομένου ότι συνέχιζες να χρησιμοποιείς κανονικά τον δίσκο μετά την διαγραφη των αρχείων οι πιθανότητες ανάκτησης μειώνονται δραματικά. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση με κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης τελικά να καταφέρεις να εντοπίσεις τις ονομασίες των αρχείων σου και να κάνεις μεταφορά αυτών στο νέο δίσκο αλλά τα αρχεία να μην δουλέυουν. Μπορεί να δουλέψουν, μπορεί να περιέχουν κατά ένα ποσοστό δεδομένα από το αρχικό αρχείο μπερδεμένα με δεδομένα από άλλα αρχεία που γράφτηκαν μετά στην ίδια περιοχή του δίσκου και μπορεί να έχει και εξολοκλήρου δεδομένα που ανήκουν σε διαφορετικά αρχεία που γράφτηκαν στην ίδια περιοχή του δίσκου.

καλησπερα επειδη εχω και ενα ολοιδιο θεμα ποια ειναι τα καλα και αξιοπιστα προγραμματα για αυτη την δουλεια ?

To easues data recovery wizard pro ειναι καλο ? γιατι τωρα αυτο χρησιμοποιω...

Επισης πρεπει οπωςδηποτε να τα σωσεις σε αλλο δισκο ή γινεται και στον ιδιο δισκο απο οπου κανεις revover?

το προγραμμα αυτο μου αναγνωριζει μονο τα 750GB απο τα 2.72TB ενω μεσα στα windows ειναι ολα κανονικα , γιατι ετσι?

post-17068-1416076528,8296_thumb.png

καλησπερα επειδη εχω και ενα ολοιδιο θεμα ποια ειναι τα καλα και αξιοπιστα προγραμματα για αυτη την δουλεια ?

To easues data recovery wizard pro ειναι καλο ? γιατι τωρα αυτο χρησιμοποιω...

Επισης πρεπει οπωςδηποτε να τα σωσεις σε αλλο δισκο ή γινεται και στον ιδιο δισκο απο οπου κανεις revover?

το προγραμμα αυτο μου αναγνωριζει μονο τα 750GB απο τα 2.72TB ενω μεσα στα windows ειναι ολα κανονικα , γιατι ετσι?

1) Καλό είναι. Προσωπικά προτιμώ το GetDataBack γιατί με "ξελάσπωσε" όταν τα υπόλοιπα αδυνατούσαν. Κατάφερε ανάκτηση 70-80% των περιεχομένων του δίσκου ενώ τα υπόλοιπα 30% έγιναν ανάκτηση αλλά ηταν corrupted.

2) Ναι. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει το recover σε άλλο δίσκο. Δεν μπορείς να ζητάς από την κεφαλή του δίσκου να διαβάσει μαγνητικά δεδομένα που είχαν προ καιρού διαγραφεί από κάποα περιοχή του και παράλληλα να γραφείς νέο αρχείο στο ίδιο σημείο δηλαδή να μαγνιτίζεις εκ νέου την περιοχή αυτή.

3) Αν ο δίσκος σου είναι 3ΤΒ όπως υποδηλώνει η ονομασία του τότε ρίξε μια ματιά στο forum για θέματα που προκύπτουν με λειτουργικά και δίσκους με χωρητικότητες στα 3TB. Περιληπτικά δεν μπορείς να έχεις τον δίσκο σαν λειτουργικό με όλο τον διαθέσιμο χώρο και πρέπει να κανεις περισσότερα partitions

O Δισκος αυτος ειναι GPT οχι MBR και στα windows τον αναγνωριζει κανονικα 2.72TB απλα το προγραμμα αυτο δεν ξερω τι κανει αλλα τελος παντων αμα ειναι τον χωριζω σε partitions.

Θα δω και το getdataback. Ευχαριστω , τωρα μενει να δω ποσα θα ανακτησω.

Παιδια ξερει κανεις να μου πει καλο προγραμμα για να διαγραψω αρχεια απο ενα δισκο χωρις να ειναι ομως αναστρεψιμα? Προτιμω εμπορικες λυσεις

Δηλαδη κατι σαν secure erase / wipe , ετσι δεν λεγεται αυτο που θελω να κανω ή το λεω λαθος?

Ευχαριστω Σταθης.

Data shredder 3

Είναι και US army certified. Αν θυμάμαι καλά χρησιμοποιεί έναν αλγοριθμό με τον οποίο γράφει-σβήνει αρκετές φορές τυχαία data στο δίσκο και ουσιαστικά "καταστρέφει" οποιαδήποτε δυνατότητα ανάκτησης αρχείων από το δίσκο. Έναν παλιό δίσκο μικρής χωρητικότητας μπορεί να χρειαστεί και 12-16ώρες για να ολοκληρώσει το erase.

Έχω σκουριάσει λίγο πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν θυμάμαι την ονομασία του αλγόρυθμου αλλιώς θα έβρισκες και αρκετά άλλα αντίστοιχα προγράμματα. νομίζω η Guttman είναι εγκεκριμένη από στρατό γενικότερα.

Ξερει κανεις ενω κανω την αναζητηση για αρχεια (που θελω να επαναφερω) σε ολο το δισκο (ολων των ειδων τα αρχεια) δεν μου τα εμφανιζει? δηλαδη μου εμφανιζει μονο τον φακελο αλλα ειναι αδειος... πχ να δειτε την εικονα.

post-17068-1416076532,453_thumb.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.