sorie Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2012 Καλημέρα.Ειμαι νέος στο forum.Εχω το εξης προβλημα.Ενα ωραιο πρωινό ο υπολογιστης μου εβγαλε κοκκινες γραμμές κάθετες στη οθόνη και ανάλυση 800Χ600.Έκανα τα χρώματα από 32 bit σε 16bit και εγιναν πράσινες και παράλληλα καταφερα να αλλαξω και την αναλυση στη επιθυμητη.Eπαναφέρω τους drivers της καρτας γραφικών(asus nvidia geforce 8500 gt 512mb silent) στη προηγουμενη εκδοση τους αλλα πάλι τιποτα.Βγάζω την κάρτα από το pci βγάζω την ψυκτρα την καθαρίζω και την ξαναβάζω πισω στο pci.Eπαννεκινηση και όλα φαίνονται να λειτουργουν σωστά.Οι γραμμές έχουν φύγει.Παω στο Nvidia control panel και μου λέει δεν βρέθηκε καρτα γραφικών nvidia.Πάω στο device manager και έχει ένα θαυμαστικό διπλα στο pci σε pci.Ξανά επαννεκινηση βρέθηκε νέο υλικό αλλα δεν μπορεί να το εγκαταστησει παλι.Βγάζω την κάρτα την βάζω στην αλλη pci θυρα τιποτα παλι.Βάζω την καρτα σε ενα υπολογιστή στη δουλειά που έχω(i3 με onboard καρτα γραφικών και την αναγνωριζει κατευθειαν..Επομένως η καρτα δουλεύει.Ο υπολογιστης μου ειναι amd phenom τετραπυρινος,4 gb μνημη,και μητρικη που δεν θυμαμαι.Εχει αντιμετωπισει κάποιος κατι παρόμοιο.Το mother τα εφτυσε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Αύγουστος 25, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Η σειρά 8 των καρτών NVidia υποφέρουν απο κακής ποιότητας κολλήσεις επάνω στην πλακέτα και από όσα περιγράφεις τα συμπτώματα ειναι ακριβώς αυτά- γραμμές στην οθόνη-αδυναμία εγκατάστασης των drivers-κάρτα που δουλέυει μόνο με τον windows driver αλλά όχι με τον nvidia.Το ότι δούλεψε σε άλλον υπολογιστή μάλλον τυχαίο γεγονός είναι , καθώς είναι σίγουρο ότι μόλις ζεσταινόταν λιγάκι και εκει είτε με κάποιο game η κάποιο benchmark utility θα πετούσε και εκεί μπλε οθόνη και έκανε ακριβώς τα ίδια.Πριν την πετάξεις μπορεις να δοκιμάσεις να την κάνεις reheat κυρίως στην περιοχή των μνημών. οδηγούς για το πως γινεται μπορεις να βρείς πολλούς στο youtube είτε με χρήση του φούρνου είτε με χρήση θερμοπίστολου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Αύγουστος 25, 2012 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Κοίταξε τα εξής πράγματα:1)Άμα πατάει καλά η κάρτα στη μητρική.2)Άμα παίρνει ρεύμα από το psu σωστά. 3)Άμα μπορείς να δεις θερμοκρασίες της κάρτας (π.χ. με το gpu-z) κοίταξε τις και πες μας.4)Κάνε uninstall τελείως τους drivers και reinstall. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorie Αύγουστος 25, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 την καρτα την εβαλα και την εβγαλα 5-6 φορες σε αλλο pc.δουλευει ρολοι.ρευμα απο psu πως βλεπω οτι παιρνει?δεν εβγαλα τους παλιους drivers την πρωτη φορα που την εβγαλα.Αυτο το εκανα ομως δοκιμη και στο αλλο pc.δουλευει παντα.reheat στις μνημεσ λετε ε? πως ακριβως βοηθαει αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Αύγουστος 25, 2012 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Εφ'όσον δουλεύει κανονικά σε άλλο pc, δεν χρειάζεται τέτοιο πράγμα. Νόμιζα ότι είχες 8800 και όχι 8500, η δικιά σου κάρτα δε παίρνει extra ρεύμα από το τροφοδοτικό, οπότε δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Κάνε απεγκατάσταση των οδηγών τελείως, και βάλε καινούριους. Δες επίσης θερμοκρασίες με το gpu-z, μιας και η κάρτα σου είναι passive μπορεί να σηκώνει τρελές temps τώρα το καλοκαίρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Αύγουστος 26, 2012 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 Μπορεί να ακουστεί χαζό. Γιατί δεν κάνεις ένας bios reset; Πάντως μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στο slot της μητρικής αφού η κάρτα δουλεύει καλά σε άλλο pc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 26, 2012 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 την καρτα την εβαλα και την εβγαλα 5-6 φορες σε αλλο pc.δουλευει ρολοι.Βάλε τη σε άλλο pc, τρέξε furmark να ζεσταθεί και αν δουλεύει και τότε ρολόι, τότε έχεις θέμα με κάτι άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Αύγουστος 27, 2012 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 οχι fumark , προς θεού. απλώς τρέξε unigine heaven ή κάτι παρόμοιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 27, 2012 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Γιατί όχι furmark? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Αύγουστος 27, 2012 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 με το Fumark οι θερμοκρασίa που θα ανεβάσει ειναι αρκετά μεγαλύτερη απο οποιαδήποτε σε full φορτο κατά τη διάρκεια παιχνιδιού ή βαριών εφαρμογών ή bench test. αλλωστε είναι torture test. δεν είναι κατάλληλο για την κάρτα αυτή που ήδη ζορίζεται απο αυξημένες θερμοκρασίες. έχουν αναφερθεί πολλάκις περιστατικά καμμένης κάρτας απο Fumark Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Αύγουστος 28, 2012 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2012 με το Fumark οι θερμοκρασίa που θα ανεβάσει ειναι αρκετά μεγαλύτερη απο οποιαδήποτε σε full φορτο κατά τη διάρκεια παιχνιδιού ή βαριών εφαρμογών ή bench test.αλλωστε είναι torture test. δεν είναι κατάλληλο για την κάρτα αυτή που ήδη ζορίζεται απο αυξημένες θερμοκρασίες. έχουν αναφερθεί πολλάκις περιστατικά καμμένης κάρτας απο Fumark Το χρησιμοποιώ αρκετά το fumark μέχρι τώρα καμία κάρτα δεν είχε πρόβλημα από το πρόγραμμα που δουλειά του είναι να τη φέρνει στα όριά της. Αν καεί η κάρτα δε θα φταίει το πρόγραμμα αλλά η κάρτα που ήτανε έτοιμη να παραδώσει το πνεύμα. Γνώμη μου πάντα. :yes2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.