Jump to content

Και τώρα πάμε για μνήμες...

gdp77

Recommended Posts

Λοιπόν σε συνέχεια του thread που είχα ανοίξει ( Πεθαίνει η κάρτα γραφικών μου; ), διαπιστώθηκε ότι τελικά ένα από τα 3 dimm των OCZ DDR3 PC3-12800 Gold παρέδωσε πνεύμα (η κατάσταση ξεκίνησε με restart και bsods και μέσα σε 2 μέρες έφτασε στο να μη μπουτάρει το pc )

Οπότε πάμε για μνήμες και θα ήθελα τη βοήθειά σας στην επιλογή

α) CORSAIR 1600 3x2GB 24-8-8-8 @ 69€

Μειονέκτημα : σκάω 70 ευρώ (που δε μου περισσεύουν) και μένω στα ίδια επίπεδα μνήμης / απόδοσης

β) kingston 1600 3x2GB 27-9-9-9 @ 50€

Οικονομικότερη λύση, όπου μένω στην ίδια ποσότητα μνήμης, αλλά με χειρότερες επιδόσεις.

γ) kingston 1600 3x4GB 27-9-9-9- @75€

Ελάχιστα ακριβότερη λύση από την πρώτη περίπτωση, αλλά παίρνω και κάτι παραπάνω για τα χρήματά μου και πάω στα 12GB.

Σε αυτή την περίπτωση θα επηρεαστεί το oc μου; Γνωρίζει κανείς; Θεωρητικά όχι, εφόσον απ' όσο γνωρίζω το oc επηρεάζεται όσο πιο πολλά slots κάνεις populate. Εφόσον θα μείνω πάλι στα 3 slots, θα έχω θέμα λέτε;

Εσείς ποια λύση βλέπετε προτιμότερη ;

Εγγύηση δεν έχεις; Τσέκαρε αν μπορείς να κάνεις RMA μόνο το ένα και χαλασμένο ντιμάκι κρατώντας τα άλλα 2. Αν δεν σου χρειάζονται πάνω από 4GB αράζεις με τα 4GB μέχρι να σου έρθει ο αντικαταστάτης. Αν χρειάζεσαι 6GB πάρε ένα φτηνό ντιμάκι και περίμενε. Μην κοιτάς χρονισμούς, πάρε το φτηνότερο, έτσι και αλλιώς για προσωρινά θα είναι και δεν νομίζω να καταρρεύσει στον τομέα των επιδόσεων το σύστημα μόνο και μόνο από τις μνήμες. Αλλιώς 3Χ4GB.

Το σετάκι της OCZ που έχω έχει lifetime εγγύηση. Μου είπαν όμως από το e-shop που είναι αγορασμένες ότι θα πρέπει να επιστρέψω και τις τρεις, άρα θα μείνω για 1-2 μήνες, που (απ' όσο διαβάζω από forums) θα κρατήσει ο έλεγχος, χωρίς pc. Η OCZ δεν παράγει μνήμες πλέον άρα RMA εκεί δε γίνεται, οπότε με βλέπω από το e-shop να μου δίνουν παρόμοιες σε 2 μήνες.

Μέχρι τότε δύσκολο να την παλέψω εφόσον απορρίπτω τη λύση να πετάξω minimum 25 ευρώ για να πάρω ένα φθηνό 2άρι dimm και να δουλεύω με αυτό μέχρι να έλθει η μνήμη.

Η OCZ δεν παράγει μνήμες πλέον άρα RMA εκεί δε γίνεται, οπότε με βλέπω από το e-shop να μου δίνουν παρόμοιες σε 2 μήνες.

mail έστειλες στην OCZ ή υποθέτεις; Η εταιρία εν έχει κλείσει. Καλά για το κίτρινο δεν σχολιάζω καν. Την τελευταία φορά που ασχολήθηκα μαζί τους είχαμε επιβεβαιώσει επιτόπου το πρόβλημα με τον τεχνικό στο e-shop point. Παρόλα αυτά χρειάστηκαν 5-6 μήνες και καταγγελίες για να κάνουν το αυτονόητο.

[MENTION=1066]gdp77[/MENTION] στείλε τις OCZ για RMA στο e-shop δεν υπάρχει λόγος να δίνεις λεφτά για καινούργιες μνήμες. Απο που είσαι? Μενίδι θα στις έβλεπαν κατευθείαν αν είσουν απο Αθήνα και τις πήγαινες απευθείας. Σε οποιοδήποτε αλλο point αν πας θα κρατήσει μια βδομάδα η δουλειά μέχρι να τις δουν. Μπορείς να κάνεις το εξής: παράγγειλε ας πούμε αυτές CORSAIR TR3X6G1600C8 XMS3 DDR3 6GB (3X2GB) PC3-12800 (1600MHZ) TRIPLE CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GR να έρθουν στο κατάστημα και πες τους να σε πιστώσουν τις OCZ έτσι μόλις σε ειδοποιήσουν ότι πιστώθηκαν πηγαίνεις και παίρνεις απευθείας τις Corsair χωρίς να περιμένεις πρώτα να γίνει ο έλεγχος και μετά να γίνει παραγγελία για καινούργιες μνήμες. Η όλη αναμονή δηλαδή να είναι στην αποστολή των μνημών για έλεγχο, που δεν νομίζω να κάνουν παραπάνω απο βδομάδα μέχρι να σταλούν στο service τους και τις τεστάρει μια μέρα ο τεχνικός.

Προσωπική άποψη, θα ξεκινούσα RMA στην OCZ απ'ευθείας.

Σε δική μου περίπτωση οι μνήμες μαζί με την αποστολή ελέγχθηκαν σε λιγότερο από τέσσερις εργάσιμες (τις έστειλα με ΕΛΤΑ, express-συστημένο) και οι καινούριες έφτασαν σε λιγότερο από 4 μέρες από Taiwan γιατί μόνο εκεί υπήρχε το συγκεκριμένο μοντέλο. Ο έλεγχος κράτησε 1 μέρα.

Ενημερωτικά, επειδή το κιτ είναι 3χ2GB, πρέπει να επιστραφεί ολόκληρο.

Τελικά πήγα στο e-shop Μενίδι.

Σε αντίθεση με τα όσα έχουν γραφτεί, μου έκαναν επιτόπου έλεγχο των μνημών, όπου και διαπιστώθηκε το πρόβλημα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι μου έκοψαν πιστωτικό στην τιμή αγοράς προ διετίας των μνημών :banging: (ενώ θεωρητικά θα μπορούσαν να μου προτείνουν κάποιες με ίδια χαρακτηριστικά - κατά πολύ φθηνότερες από το πιστωτικό). Έτσι, μπόρεσα να πάρω το σετάκι της kingston 12GB @ 1866 :dance3: και να αναβαθμίσω το σύστημά μου με διπλάσια μνήμη και πιο γρήγορη!!!

thumbs up από μένα στο e-shop (και μια μεγάλη ανακούφιση γιατί είχα υπόνοιες ότι υπήρχε θέμα και με τον memory controller της cpu ή ίσως και μητρική - τελικά τέλος καλό γιατί δεν υπήρχε "μία" για τυχόν αναβάθμιση mobo κ΄ cpu)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.