Jump to content

Απορία σχετικά με τους SSD

Andrewk

Recommended Posts

Διαβαζω απο εδω και απο εκει οτι οι SSD εχουν μικρη διαρκεια ζωης..Καπου αν καταλαβα καλα αναφεροταν σε εναν intel οτι εχει διαρκεια ζωης 2 χρονια,απο την αλλη διαβαζω σε αλλα οτι επειδη δεν εχει μηχανικα μερη δεν φθειρεται και δεν χαλαει ποτε..Τι ισχυει??Καποιος να μου λυσει την απορια..

Δηλαδη εγω που εχω εναν ocz agility 3 60gb ποση ζωη εχει??Παιζει ρολο αν διαγραφω και γραφω συνεχως στον δισκο??

Τα nand chips που έχουν οι SSD φθήρονται από το γράψε-σβήσε. Τα ποιοτικά nand chips που βρίσκονται στους ακριβότερους δίσκους έχουν μεγαλύτερο lifecycle από τα nand των φτηνών. Μη σε απασχολεί πάντως, σε γενικές γραμμές κρατάνε 4-5χρόνια.

Ανασυγκρότηση δεν κάνουμε ΠΟΤΕ στον SSD.

Από κει και πέρα μετά την αρχική εγκατάσταση του συστήματος αν δεν τον πλακώσουμε στα γράψε-σβήσε τον SSD θα είναι μια χαρά ακόμα και μετά από μια πενταετία. Έχω πλήρως λειτουργικό OCZ Solid Value series 30GB ο οποίος έχει κλείσει πάνω από 5 χρόνια ζωής. Παρόλο που δουλέυει και είναι καλύτερος από 2,5 μηχανικό έφαγε αντικατάσταση λόγω χωρητικότητας/ταχύτητας. Μάλλον κάτι τέτοιο θα γίνει και με τους τωρινούς μας SSD μετά από 3-4 χρόνια.

Ενας καλος ssd δεν χαλαει ΠΟΤΕ εαν δεν παθει βλαβη ο controller. Παρε για παραδειγμα ενα test σε Samsung 830 γραφοντας 3500TiB. Εαν ο μεσος user με λειτουργικο γραφει 10TB τον χρονο, τοτε θεωρητικα το SSD θα κρατησει 350 χρονια. :confused:

Samsung 830 256GB Day 140

(GiB) 3,495,821

(TiB) 3,413

(PiB) 3.35

(Avg) 297.61 MB/s

(B1) Wear Leveling Count: 15,138

(B6) Erase Fail Count: 9

(05) Reallocated Sectors: 36864

(POH) 3456

Endurance_cr_latest.png

Crucial m4

1382.3581 TiB

5734 hours

Avg speed 74.55 MiB/s.

AD 94 to 77

P/E 23748.

C3 4457 to 4647

CE 58

MD5 OK.

Reallocated sectors : 00

Sandisk Extreme G25 - 120gb - Day 70

Drive hours: 1616

ASU GiB written: 699,914.35 GiB (683.51 TiB)

Avg MB/s: 125.20 MB/s (167.61 hours)

MD5: OK

Host GB written (F1): 704,792 GiB (688.27 TiB)

NAND writes (E9): 526,156 GiB (513.82 TiB)

Retired Block Count (05): 4 raw

Failure count (AB, AC): 1 program, 1 erase

Raw Error Rate (01): 117 normalized

Media Wearout Indicator (E7): 10 normalized

Wear Range Delta (B1): 4 raw

Reported Uncorrectable Errors (BB): 0 raw

• 2 weeks later...
Update

Ο Χ25-Μ απεβιωσε :bye: μετα απο 880TiΒ γραψιμο link

Ο Samsung ξεπερασε τα 4 PetaBytes!

Ο X25-M ήταν generation 1. Χωρίς TRIM. Που σημαίνει, όπως ανέφερε και ο χρήστης στο xs που έκανε την δοκιμή, εσωτερικά το drive λόγω Garbage collection μπορεί να έγραψε τα 5πλάσια data απ' ότι δείχνει το πρόγραμμα.

Αυτο για το TRIM εχει εξηγηση? Λογικα αν εχεις TRIM ή Garbage Collector ειναι το ιδιο πραγμα και δεν φθειρει το ssd.

Πονταρω στον Crucial Μ4 για δευτερη θεση στο τεστ αντοχης. Για τον Samsung εχω πειστει οτι ειναι αθανατος. :D

Επισης περιμενω τους kingston χ25V και Sandisk Extreme ως τα επομενα θυματα.

Σχετικα με το γραψε σβησε παιδια.

Ξεμεινα απο σκληρο και ειμαι με τον ssd. Επειδη εχω να κανω 2-3 δουλιτσες αμα για καμια βδομαδα ειμαι στο γραψε σβησε με αρχεια στο συνολο 1gb θα παιξει κανα θεμα?

Σχετικα με το γραψε σβησε παιδια.

Ξεμεινα απο σκληρο και ειμαι με τον ssd. Επειδη εχω να κανω 2-3 δουλιτσες αμα για καμια βδομαδα ειμαι στο γραψε σβησε με αρχεια στο συνολο 1gb θα παιξει κανα θεμα?

Δεν βλεπεις απο πανω τι γινεται? :p

Ωραίος ο samsung και μη με παρεξηγήσετε για αυτό που θα πω, αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω αυτό το διάγραμμα και να ακούω πόσο φοβερός είναι ο samsung στα threads για τους SSD.

Ο φίλος μας που ρώτησε σχετικά με την αντοχή των SSD στην υπογραφή του αναφέρει OCZ Agility 3 που είναι value σειρά της OCZ και δεν τον ενδιαφέρει ο samsung. Νομίζω ότι είναι πιο ρεαλιστικό το 3-5 χρόνια ή να υποθέσουμε λίγο χειρότερη αντοχή από αυτή του intel 330 λόγω asynchronous και value NAND στον agility 3.

[MENTION=559]vagsk[/MENTION]: O 330 δεν έχει asynchronous NAND, εκτός αν θυμάμαι τόσο λάθος...

Ναι αυτό λέω και εγώ. Ο 330 έχει synchronous οπότε δεδομένου ότι ο Agility είναι value λύση και έχει τις πιο φθηνές asynchronous μνήμες θα πρέπει να είναι χαμηλότερη η αντοχή του agility 3 από αυτή του intel 330. Κατά τα άλλα είναι παρεμφερείς λύσεις όσο αφορά τον controller.

Ο χρονος θα δειξει..Ελπιζω να ζει ο δικος μου για τα επομενα 5 τουλαχιστον χρονια..

Και εγω το ελπιζω. Στατιστικα 1 στους 10 agility επιστρεφεται σε 6 μηνες λογω βλαβης.

Στο Newegg το 16%(απο αυτους που κανουν σχολια) τους εμεινε στο χερι και κλενε τα λεφτα τους. reviews

Αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.