pmakr1416003456 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2012 Αισίως έφτασα τα 6 pc με 2 οθόνες σε ενα δωμάτιο...-ουδεν σχόλιο- Στο θέμα μας Οταν ειχα 4 με 10αρα ασφάλεια οταν ανοιγα το πολυπριζο η ασφάλεια έπεφτε. Την αλλάξαμε με 16αρα και σταμάτησε το φαινόμενο. Μόλις όμως πρόσθεσα και 5ο pc ξανακάνει το ίδιο. Ρώτησα ηλεκτρολόγο και μου είπε μιας και εχω τοσα pc Καλό θα ήταν να περάσουμε ξεχωριστή γραμμη από τον πίνακα με χοντρο καλώδιο 2.5μμ και 16αρα ασφάλεια. Έχω ακούσει ομως και για ασφάλειες βραδείας απόκρισης. Εχει συναντήσει κανεις κανενα τετοιο θέμα να μου πει τη γνώμη του; - Συνήθως σε Internet cafe υποθέτω οτι θα συμβαίνει κατι παρόμοιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 24, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2012 Τα πισι σου τραβανε συνεχεια ρευμα οχι ακαριαια οποτε νομιζω δεν θα δεις καμια διαφορα με τετοια ασφαλεια.Καλύτερα περασε αλλο ενα καλωδιο οπως σου ειπε να ξεμπερδευεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Αύγουστος 24, 2012 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2012 Αισίως έφτασα τα 6 pc με 2 οθόνες σε ενα δωμάτιο...-ουδεν σχόλιο- Στο θέμα μας Οταν ειχα 4 με 10αρα ασφάλεια οταν ανοιγα το πολυπριζο η ασφάλεια έπεφτε. Την αλλάξαμε με 16αρα και σταμάτησε το φαινόμενο. Μόλις όμως πρόσθεσα και 5ο pc ξανακάνει το ίδιο. Ρώτησα ηλεκτρολόγο και μου είπε μιας και εχω τοσα pc Καλό θα ήταν να περάσουμε ξεχωριστή γραμμη από τον πίνακα με χοντρο καλώδιο 2.5μμ και 16αρα ασφάλεια. Έχω ακούσει ομως και για ασφάλειες βραδείας απόκρισης. Εχει συναντήσει κανεις κανενα τετοιο θέμα να μου πει τη γνώμη του; - Συνήθως σε Internet cafe υποθέτω οτι θα συμβαίνει κατι παρόμοιοΕλπιζω να μην ηταν ηλεκτρολογος αυτος που σου αλλαξε την ασφαλεια...Sent from my Galaxy Note using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 24, 2012 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2012 Αν ειχε τοσα πισι ανοικτα γιατι οχι? Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω με πισι και aircondition Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmakr1416003456 Αύγουστος 24, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2012 Ελπιζω να μην ηταν ηλεκτρολογος αυτος που σου αλλαξε την ασφαλεια...Sent from my Galaxy Note using Tapatalk Όχι αλλος ειναι και συγκεκριμενα μου ειπε οτι κακώς μου αλλαξε την ασφάλεια γιατι μπορει να παρω και φωτια.Θα μου ξαναβαλει 10αρα και θα περάσουμε σε καινούργια γραμμή από τον πινακα με καλώδιο εξωτερικο και επιτοίχια πρίζα Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex00a Αύγουστος 24, 2012 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2012 ειναι επωνυμο η ανωνιμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Αύγουστος 24, 2012 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2012 [MENTION=16578]pmakr[/MENTION] μην ξεχάσεις να αναφέρεις πόσο κασέρι θα σου φάει ο ηλεκτρολόγος για να σε περάσει ξεχωριστή γραμμή γιατί με ενδιαφερει και μένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Αύγουστος 24, 2012 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2012 Όχι αλλος ειναι και συγκεκριμενα μου ειπε οτι κακώς μου αλλαξε την ασφάλεια γιατι μπορει να παρω και φωτια.Θα μου ξαναβαλει 10αρα και θα περάσουμε σε καινούργια γραμμή από τον πινακα με καλώδιο εξωτερικο και επιτοίχια πρίζα ακριβώς αυτό. δεν χρειάζεται να παίζεις με αυτά αν δεν ξέρεις τι κάνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmakr1416003456 Αύγουστος 24, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2012 @pmakr μην ξεχάσεις να αναφέρεις πόσο κασέρι θα σου φάει ο ηλεκτρολόγος για να σε περάσει ξεχωριστή γραμμή γιατί με ενδιαφερει και μένα.Δωρεάν θα μου το κανει. Μόνο υλικα θα πληρώσω. Γιατι σε αντάλλαγμα θα του φτιάξω το pc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firekiller Αύγουστος 24, 2012 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2012 Μιάς κι δεν θέλω να φτιάξω παρόμοιο θέμα.Έχω ένα τροφοδοτικό 1350Watt.Στο δωμάτιο μου όταν βάζω το τροφοδοτικό στην πρίζα πέφτει η ασφάλεια του δωματίου.Χωρίς ο υπολογιστής να είναι ανοιχτός(απλά στην πρίζα).Αυτό το φαινόμενο δεν εμφανίστηκε σε άλλο χώρο που έχει τύχει να δοκιμάσω το pc ούκ ολίγες φορές.Το ερώτημα είναι πως γίνεται να πέφτει η ασφάλεια μόλις βάζω το pc στην πρίζα,κι πρέπει να το αφήνω πάνω σε αυτήν κι να ανεβάσω την ασφάλεια.(Όταν είναι το pc στην πρίζα,κι ανεβάζω την πεσμένη ασφάλεια όλα είναι οκ μέχρι να το βγάλω κι να το ξαναβάλω στην πρίζα)...Thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thrael Αύγουστος 24, 2012 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2012 Δωρεάν θα μου το κανει. Μόνο υλικα θα πληρώσω. Γιατι σε αντάλλαγμα θα του φτιάξω το pc.Να του το συνδεσεις σε πολυμπριζο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Αύγουστος 25, 2012 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 pmakr, λες 6 πισι, αλλα.., τι πισι ειναι αυτα? ποσο καταναλωνει το καθενα δλδ? για να πεσει η ασφαλεια πρεπει η καταναλωση και των 6 πισι, οταν ειναι ολα ανοικτα, να ξεπερνα την καταναλωση που μπορει να καλυψει η 10αρα. αυτο σημαινει πρακτικα -και μπακαλιστικα εντελως- οτι το καθενα πρεπει να καταναλωνει πανω απο 300-350W...!!!!!μηπως δεν φταιει αυτο και βραχυκυκλωνει καπου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Αύγουστος 25, 2012 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 pmakr, λες 6 πισι, αλλα.., τι πισι ειναι αυτα? ποσο καταναλωνει το καθενα δλδ? για να πεσει η ασφαλεια πρεπει η καταναλωση και των 6 πισι, οταν ειναι ολα ανοικτα, να ξεπερνα την καταναλωση που μπορει να καλυψει η 10αρα. αυτο σημαινει πρακτικα -και μπακαλιστικα εντελως- οτι το καθενα πρεπει να καταναλωνει πανω απο 300-350W...!!!!!μηπως δεν φταιει αυτο και βραχυκυκλωνει καπου?Προφανως, η ασφαλεια αυτη δεν εδινε ρευμα μονο στους υπολογιστες αλλα και σε αλλα φορτιαSent from my Galaxy Note using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Αύγουστος 25, 2012 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Αυτό συμβαίνει διότι κατά την στιγμή που θα δωθεί ρεύμα στο τροφοδοτικό οι πυκνωτές εξομάλυνσης είναι αποφορτισμένοι και για κάποια ελάχιστα ms το τροφοδοτικό προκαλεί μία αιχμή στην απορρόφηση ρεύματος , την οποία μία (τυχαίως) υπερευαίσθητη ασφάλεια στον πίνακα την αντιλαμβάνεται σαν υπερένταση και πέφτει . Η λύση είναι αντικατάσταση ασφάλειας για το υπάρχουν κύκλωμα με βραδείας απόκρισης ίδιας τιμής (τύπος C10Α ή K10Α ανάλογα τον κατασκευαστή της ασφάλειας). Αν η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη από 2300W(10A , θεωρητικά) θα πρέπει να επιλέξεις άλλη γραμμή διότι η υπάρχουσα έχει φτάσει στο όριο - οπότε καταλήγουμε σε αυτό που σου είπε και ο συνάδελφος ηλεκτρολόγος. Οι όποιες εργασίες αποφασιστούν θα πρέπει να γίνουν από ηλεκτρολόγο και όχι από κάποιον (δεν χαρακτηρίζω μετά βίας) σαν και αυτόν που σου αντικατέστησε την 10Α με 16Α. Φιλικά , Λευτέρης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkan Αύγουστος 25, 2012 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Η λύση είναι αντικατάσταση ασφάλειας για το υπάρχουν κύκλωμα με βραδείας απόκρισης ίδιας τιμής (τύπος C10Α ή K10Α ανάλογα τον κατασκευαστή της ασφάλειας).Το αυτό. Έχω τύχει διάφορα περιστατικά, κυρίως με A/C γομάρια. Η βραδείας απόκρισης σου λύνει τα χέρια και είσαι και ασφαλής, αρκεί να μην γίνουν αλλαγές που δεν πρέπει να γίνουν.Sent from my HTC Incredible S using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmakr1416003456 Αύγουστος 25, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Λοιπον αγορασα καλώδιο ΝΥΜ 2.5mm2 πρίζα επιτοίχια, εκανα τρυπα στον τοίχο και περιμενω απο βδομαδα τον ηλεκτρολογο να μου περάσει την ανεξάρτητη εξωτερικη γραμμή. Θα μου βαλει πίσω την 10Α στην αλλη γραμμη, ενώ για την νεα έκανα παραγγελια (γιατι ειναι σπάνια) 16αρα ασφάλεια βραδείας απόκρισης καμπύλης D που ειναι ειδική για τροφοδοτικα οπως ειδα στο ιντερνετ. Στον μαγαζί που πήγα ειχαν καμπύλης C. Αλλα τη δευτέρα τριτη το πολυ θα την εχω.Αντε να δουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmakr1416003456 Σεπτέμβριος 2, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2012 Λοιπον πλεον ολα καλα. Δεν πεφτει η ασφαλεια με το νεο setup Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.