Jump to content

3DMark2001SE + 5900XT = Κουφό!

pontifikas

Recommended Posts

Ρε παιδιά.Πρόσφατα αγόρασα μια 5900ΧΤ(MSI) για να αντικαταστήσω τη

RADEON 9100 που είχα.

-Aquamark

ATI 9100 ~ 13500

5900XT ~26000

-3DMark2003

ATI 9100 ~ 850

5900XT ~3500

-3DMark2001SE

ATI 9100 ~ 7500

5900XT ~ 7500........!!!!!:blink:

Τι μπορεί να Παίζει.

Μήπως το 2001 είναι πιο CPU depended?Αλλά και πάλι...

Το κουλό είναι ότι πιάνω 2πλάσια και 3πλάσια FPS την ώρα που τρέχει αλλά το τελικό σκορ είναι το ίδιο!!!

Ποιους forceware εβαλες? Το υπολοιπο συστημα απο τι αποτελειται?

Απεγκατεστησε σωστα τους drivers της ΑΤΙ, με τη βοηθεια ενος utility που λεγεται driver cleaner.

Ρυθμισε την καρτα για μεγιστες επιδoσεις και οχι ποιοτητα μεσω των Forceware.

Έχω βάλει τα system specifications του PC στην υπογραφή μου.

Τους Drivers της ΑΤΙ όντως δεν τους έβγαλα αλλά παίζει τόσο μεγάλο ρόλο??

Τί είναι Forceware? :o

Για την 5900 οι drivers είναι αυτοί που έρχονται με το CD της MSI γιατί δίνουν καλύτερο Score στο AquaMark από τους τελευταίους Detonator.

Τις ρυθμίσεις τις κάνω από το πρόγραμμα στa "settings->advanced" στα Windoze,

και ναι το έχω βάλει στο "Quality", Να το πάω performance λες?Δεν θα χάσω στην ποιότητα έτσι?.

Φυσικά χάνω λόγω μητρικής γιατί είναι 4x ενώ η κάρτα είναι στα 8x.

Σε agp 4Χ δεν εχει τεραστια δαιφορα αποτι σε 8Χ. Βαλτα ολα στο performance και κανε uninstall τους drivers της ΑΤΙ. Για να αφαιρεθουν σωστα χρησιμοποιησε καποιο προγραμμα για registry cleaning μετα την απεγκατασταση ή το driver cleaner... Αν "παιξεις" και λιγο με τα timming της ram θα εχεις πολυ καλυτερα αποτελεσματα...

Εγω σου προτεινω :

α) να δεις μηπως εχεις βαλει τιποτα ΑΑ και ΑF με αποτελεσμα να εχεις χαμηλο σκορ

β)μηπως χρησιμοποιουσες καποιο προγραμμα overclocking για την 9100 που το χρησιμοποιει και η 5900? Με αποτελεσμα δηλαδη να εχει κρατισει τα clocks της 9100 και να βγαζει σκορ ιδιο με αυτην .(το εχω παθει και αυτο...)

γ)φορματ!!!!

δ)δοκιμασε μεχρι και να την βγαλεις απο το agp και να την ξαναβαλεις...

Δεν πιστευω οτι εχει καποιο προβλημα η καρτα σου ,το προβλημα πρεπει να ειναι στο software οποτε η ποιο δραστικη λυση ειναι το φορματ!

Ωραία.Έκανα Format, έβαλα τους drivers,το πήγα στο performance και τώρα στο

3DMark2001SE παίρνω

8330:wall:

¨Ελεος

Πώς γίνεται στα άλλα να διπλασιάζεται και σε αυτό να είναι το ίδιο:confused:

Και στην ATI δεν μου έτρεχε μόνο τα τελευταία τεστ με το Image quality(4 τον αριθμό).

Ρε συ Saxon δεν έχω πειράξει ποτέ κάρτα γραφικών.Και δεν θέλω να το κάνω τώρα που είναι και καινούρια, παρόλο που δίνει software για να πειράξω το core και το memory clock.

Μην την κάνω barbeque απο τώρα.

Αρχική απάντηση από pontifikas [Σήμερα, στις 16:11]

Ωραία.Έκανα Format, έβαλα τους drivers,το πήγα στο performance και τώρα στο

3DMark2001SE παίρνω

8330:wall:

¨Ελεος

Πώς γίνεται στα άλλα να διπλασιάζεται και σε αυτό να είναι το ίδιο:confused:

Ρε συ Saxon δεν έχω πειράξει ποτέ κάρτα γραφικών.Και δεν θέλω να το κάνω τώρα που είναι και καινούρια, παρόλο που δίνει software για να πειράξω το core και το memory clock.

Μην την κάνω barbeque απο τώρα.

To 3d mark01 θελει cpu για να σου δωσει υψηλο σκορ... Ποσταρε τι σκορ βγαζεις Aquamark και 3dmark03 να δουμε...

Οσο για το o/c της καρτας μη μασας. Καταρχας βρες ενα αλλο προγραμματακι να την κλοκαρεις (πχ rivatuner) και ανεβαζε την σταδιακα πχ 5-10ΜΗΖ καθε φορα. (Πρωτα μονο μνημες, για να δεις που φτανουν, μετα πυρηνα και τελος και τα δυο). Σε καθε ανεβασμα(πυρηνα η μνημης), τρεχε ενα 3δμαρκ και μολις δεις τιποτα περιεργο σημαινει οτι η μνημη (η ο πυρηνας) εχει τελικωσει...

Αρχική απάντηση από saxon_747

To 3d mark01 θελει cpu για να σου δωσει υψηλο σκορ... Ποσταρε τι σκορ βγαζεις Aquamark και 3dmark03 να δουμε...

Οσο για το o/c της καρτας μη μασας. Καταρχας βρες ενα αλλο προγραμματακι να την κλοκαρεις (πχ rivatuner) και ανεβαζε την σταδιακα πχ 5-10ΜΗΖ καθε φορα. (Πρωτα μονο μνημες, για να δεις που φτανουν, μετα πυρηνα και τελος και τα δυο). Σε καθε ανεβασμα(πυρηνα η μνημης), τρεχε ενα 3δμαρκ και μολις δεις τιποτα περιεργο σημαινει οτι η μνημη (η ο πυρηνας) εχει τελικωσει...

Λοιπόν μόλις τελείωσα εκτενές benchmarking.

Saxon έχεις απόλυτο δίκαιο. Έκανα Overclock τον επεξεργαστή και ιδού τα αποτελέσματα.

-Fast Performance, Default FSB

2001SE ~ 8330

3000 ~ 3500

-Fast Performance, Default FSB+15 = 115 FSB και 11.5 Multiplier

2001SE ~9200

3000 ~4530

-Full Quality , Default FSB+15 = 115 FSB και 11.5 Multiplier

2001SE ~ 9180

3000 ~4350

¨Αρα είμαι καλά :)

Όσο για το o/c δεν ξέρω.Φοβάμαι ρε παιδιά.Αυτήν την κάρτα την έχω πάρει με τον πρώτο μου μισθό και ..είναι αλλιώς όταν πληρώνεις εσύ και όχι ο μπαμπάς.Δεν θέλω να μου καεί. Πάντως δεν χρειάζομαι πρόγραμμα. Η MSI παρέχει utility στο "properties->settings " όπου μπορώ να πειράξω το Core (2D kai 3D) και τις μνήμες.

..είναι αλλιώς όταν πληρώνεις εσύ και όχι ο μπαμπάς

εμ είναι ντε :hehe:

μη το φοβάσαι το o/c, αλλά πάλι αν τα παίζεις τα παιχνίδια που θέλεις καλά δεν υπάρχει λόγος να την ανεβάσεις την κάρτα..:whip:

Bρε δεν παθαινει τιποτα.... Την δικια μου την εχω σκισει και παιζει ακομα... Το προγραμμα που λες δεν το παρεχει η ΜΣΙ ,αλλα ειναι μια καταχωρηση στη registry που απλα ξεκλειδωνει τις κρυφες ρυθμισεις των οδηγων της nvidia.

Τελοσπαντων , δεν ειναι και απαραιτητο να κανεις οc στην καρτα, αλλα για την συγκεκριμενη εχω ακουσει οτι τα θελει ο κ@λ@ς της... ;)

Bρε δεν παθαινει τιποτα.... Την δικια μου την εχω σκισει και παιζει ακομα... Το προγραμμα που λες δεν το παρεχει η ΜΣΙ ,αλλα ειναι μια καταχωρηση στη registry που απλα ξεκλειδωνει τις κρυφες ρυθμισεις των οδηγων της nvidia.

Τελοσπαντων , δεν ειναι και απαραιτητο να κανεις οc στην καρτα, αλλα για την συγκεκριμενη εχω ακουσει οτι τα θελει ο κ@λ@ς της... ;)

Παιδιά με πείσατε :o:rolleyes:

Λοιπόν :

Από

Core :

Από 390 Mhz ->465 Mhz :blink:

Memory:

Από 700 Mhz -> 780 ΜHz (αυτό δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο).

Δεν το πήγα παραπάνω όχι γιατί μου κόλησε τίποτα αλλά γιατί κόλωσα εγώ...:o

-3DMark2003 ,High Performance ,no AA/AF

Από 4500->4900

-AquaMark,Hight performance, trilinear, no AA

Από 26000-> 30045:blink:

(Που να πάρω και τον 3000XP :jump: )

Για λίγες μέρες θα την ζορίσω και αν όλα πάνε καλά θα την ανεβάσω κιάλλο.

Η Συγκεκριμένη κάρτα έχει βραβευτεί για Cooling performance!Ίσως αυτό δίνει ένα πλεονέκτημα.

Αλλά ρε παιδιά έχω απορίες με το RivaTuner.

-Όταν κάνω reboot δείχνει να μου κρατάει μόνο τις αλλαγές στο core. Παρ'ολα αυτά, στα Saved μου έχει την κανονική και αν πάω τον κέρσορα πάνω από την τιμή που είχα σώσει, δεν με αφήνει να κάνω save. Την σώζει σίγουρα?

-Επίσης με το 2D Core τί παίζει?Να το πειράξω?

Ευχαριστώ

Το 3d Core μας ενδιαφερει... To 2d ειναι οι χρονισμοι που εχει η καρτα οταν επεξεργαζεται δυσδιαστατα γραφικα (πχ στα windows) . Με λιγα λογια η καρτα στα windows λειτουργει με καποια μικροτερη συχνοτητα αλλα μολις τρεξεις 3d, ανεβαζει τα clocks στο κανονικο.

Δοκιμασε να πας 490/800...;)

Το 3d Core μας ενδιαφερει... To 2d ειναι οι χρονισμοι που εχει η καρτα οταν επεξεργαζεται δυσδιαστατα γραφικα (πχ στα windows) . Με λιγα λογια η καρτα στα windows λειτουργει με καποια μικροτερη συχνοτητα αλλα μολις τρεξεις 3d, ανεβαζει τα clocks στο κανονικο.

Δοκιμασε να πας 490/800...;)

Τώρα είμαι στην δουλειά.Από απόγευμα πάλι .Round 2->Fight :D

Να ρωτήσω κατι άλλο(είμαι noob όπως φαίνεται :o )

-Είπες ότι στα 8x ΑGP δεν θα δώ μεγάλες διαφορές.Δηλαδή ποσοστιαία(περίπου) τι αύξηση θα έχω στην ταχύτητα?

-Όταν αρχίσουν να βγαίνουν artifacts ή να crashάρει θα είναι λόγο θερμοκρασίας ή επειδή δεν σηκώνει το Chipset παραπάνω έτσι και αλλιώς? Με την θερμοκρασία τι γίνεται, κινδυνεύω ή θα κρασάρει πριν φτάσει επικίνδυνα επίπεδα?

Τελικά αυτές οι ρυθμίσεις έμελε να είναι και οι τελευταίες:(

Όσο και να τις ανεβάσω. δεν περνάνε το Test του RivaTuner....

Αν ρίξω την GPU τέρμα πίσω στα 390 μπορεί να ανέβει η Memory Μέχρι 790 χωρίς Artifcts(πιο πάνω δεν παιρνάει το τεστ).Αλλά δεν έχει νόημα.

Από την άλλη αν ρίξω την μνήμη , η GPU παιρνάει το τέστ των 470 αλλά Crashάρει στο Mother

Nature του 3D Mark2003.

Μέχρι εδώ λοιπόν.

Κρίμα.Και ήθελα να δώ τις στην οργή είναι αυτά τα Artifacts:getlost:

Λογικά πλέον για να ανέβω πιο πάνω πρέπει να αλλάξω Bios Ε?

Πάντως να ρωτήσω κάτι:

Στο Riva tuner τις ρυθμίσεις τις κάνω σε Driver Level.

Δεν μπορώ να μπώ σε Low Level ¨οτι και αν κάνω.Είναι κλειδωμένο.Γιατί?

Φαινεται οτι βρηκες τα ορια της... Δεν θα προτεινα αλλαγη Βios αφου εχει αρκετο ρισκο και τιποτα ουσιωδες να προσφερει.

Την καρτα την εκανες oc ενω ειχες πουσαρει και το cpu?

Αρχική απάντηση από saxon_747 [Σήμερα, στις 00:00]

Φαινεται οτι βρηκες τα ορια της... Δεν θα προτεινα αλλαγη Βios αφου εχει αρκετο ρισκο και τιποτα ουσιωδες να προσφερει.

Την καρτα την εκανες oc ενω ειχες πουσαρει και το cpu?

Ναι.Έχει σημασία?

Αυτό με το "low level " τί είναι ρε συ Saxon?

:OT: Τον Οκτώμβρη βγαίνει καινούριος δίσκος των Saxon, αν και έχω ακούσει ότι το συγκρότημα δεν έχει σχέση με το παλιό και βρίσκονται και στα δικαστήρια...:OT: (Με αφορμή το Nick σου;)

• 5 months later...

Παίδες γειά σας και χαρά σας,

Η προσωπική μου εμπειρία από μια Asus 5900 Ulter (256MB RAM) όταν προσπάθησα να την πειράξω με το riva tuner ήταν τα εξής κουλά:

με forcware 66.93 (latest whql certifierd) στο 3mark2001se χωρίς να πειράξω ρολόγια ήταν 15000 κάτι.

Μετά λέω κάτσε να το γαργαλήσω λίγω...την φτάνω στο 1Ghz mem clock και τρέχω το 3dmark2001se και τι δίνει ρε παιδιά???

6330 κάτι?????!!!!!!!!! χάζεψα!!!!!

Ψάχνω στο Diktyo και πέφτω πάνω σε τύπο που λέει τα εξής "τρελά":

οτι έχει σένσορα για την θερμοκρασία και όταν την πουσάρεισ αυτή σου κατεβάζει τα ρολόγια οπότε αντί για overclocking κάνεις underlocking????!!!!!

’σχετο???:tomato:

Αρχική απάντηση από krio

Παίδες γειά σας και χαρά σας,

Η προσωπική μου εμπειρία από μια Asus 5900 Ulter (256MB RAM) όταν προσπάθησα να την πειράξω με το riva tuner ήταν τα εξής κουλά:

με forcware 66.93 (latest whql certifierd) στο 3mark2001se χωρίς να πειράξω ρολόγια ήταν 15000 κάτι.

Μετά λέω κάτσε να το γαργαλήσω λίγω...την φτάνω στο 1Ghz mem clock και τρέχω το 3dmark2001se και τι δίνει ρε παιδιά???

6330 κάτι?????!!!!!!!!! χάζεψα!!!!!

Ψάχνω στο Diktyo και πέφτω πάνω σε τύπο που λέει τα εξής "τρελά":

οτι έχει σένσορα για την θερμοκρασία και όταν την πουσάρεισ αυτή σου κατεβάζει τα ρολόγια οπότε αντί για overclocking κάνεις underlocking????!!!!!

’σχετο???:tomato:

Το Θεμα ειναι απο τον αυγουστο... που τοι ξεθαψες?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.