lordelesar Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2012 Δοκίμαζα χθες με δύο ίδιες ακριβώς κάρτες και εκτός του ότι το pc σκάλωσε 4 φορές, σε σημείο να θέλει reset, το πιο σημαντικό είναι ότι 3 στις 4 φορές δεν δουλεύει σωστά καμία από τις δύο κάρτες. Συνήθως σκαλώνει σε πολύ χαμηλά ρολόγια (2D?), 300 / 500 η μία και 400 / 500 η άλλη και δεν ανεβαίνει όταν μπει full screen παιχνίδι/bench. Το αποτέλεσμα είναι σε παιχνίδια και benches να είναι χειρότερα τα πράγματα από ότι με την μία κάρτα. Υπάρχει καμία ιδέα?Παρατηρήσεις:- το τροφοδοτικό είναι 1200 watt (Corsair AX1200) και οι κάρτες παίρνουν από ξεχωριστά rails- δεν υπάρχει θέμα θερμοκρασίας γιατί τη μία φορά που έπαιξε σωστά το CF στο furmark οι κάρτες έφτασαν μέχρι 76 βαθμούς στο burnin- αρχικά είχα 12.6 drivers αλλά και με τους 12.8 δεν λύθηκε- έχω βάλει 2 CF bridges- τα έχω γυρίσει όλα σε stock ρολόγια (κάρτες, cpu, μνημες)- μόνες τους οι κάρτες παίζουν μια χαρά- Το motherboard είναι το Asrock Z68 Extreme3 Gen3 και πέρασα πάλι τα πάντα από drivers και utilities στις τελευταίες εκδόσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Αύγουστος 23, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2012 Αν βαλεις 1 CF Bridge παιζουν? Η θελει και τα 2? Σε ρωταω γιατι παλιοτερα ειχα τα ιδια προβληματα με 2 ατι 2900 χτ και οταν εβαζα 1 Bridge επαιζαν μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordelesar Αύγουστος 23, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2012 Αν βαλεις 1 CF Bridge παιζουν? Η θελει και τα 2? Σε ρωταω γιατι παλιοτερα ειχα τα ιδια προβληματα με 2 ατι 2900 χτ και οταν εβαζα 1 Bridge επαιζαν μια χαρα.Για να είμαι ειλικρινης δεν το δοκίμασα... Είχε πάει αργά ήδη και είναι ένα από αυτά που θέλω να δοκιμάσω.Από αυτά που διαβάζω απο χθες πάντως, πρέπει να είναι θέμα drivers. Σε μένα πρέπει να είναι συνδυασμός προβλημάτων βέβαια: freezes (σκουπίδια στη registry?), δεν δουλεύει το CF (driver?, δεν ξυπνάει η δεύτερη κάρτα?) και χάλια απόδοση (δεν ξυπνάνε οι κάρτες από το low power state?). Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordelesar Αύγουστος 25, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Λοιπόν, για να κάνω ένα update, έβγαλα το 1 bridge και έκανα ενα ξεκαθάρισμα με τους drivers και διάφορα σπουπίδια στην registry και φαίνεται να παίζει σημαντικά καλύτερα ώρα. Τα παγώματα έχουν μειωθεί κατά πολύ και το CF φαίνεται να παίζει στο Furmark.Μια παρατήρηση για όποιον έχει παρόμοιο πρόβλημα, σε εμένα το CCC για κάποιο λόγο υποχρόνιζε και τις δύο κάρτες. Ενεργοποίησα το overdrive και όρισα 925/1375 (τα default ρολόγια των δικών μου) και δουλεύουν τα πάντα σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Αύγουστος 25, 2012 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 στο furmark η θερμοκρασία απο το gpu VRM πόσο σου φτάνει maximum ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Αύγουστος 26, 2012 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 το ξαναείδα πρόσφατα το ίδιο πρόβλημα σε ξένο siteκαι τελικά η λύση ήταν επιστροφή σε παλιότερη έκδοση drivers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordelesar Αύγουστος 27, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2012 Αρχικά ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.Τα κολληματάκια συνεχίζουν που και που και δεν έχω βρει άκρη με κανέναν 12.x driver που δοκιμάζω. Είτε μετά το Furmark, είτε μόλις ανοίγω το GPUz, είτε μόλις ζητήσω τα sensors της δεύτερης κάρτας, κολλάει το σύμπαν και θέλεις reset.Επίσης για κάποιο λόγο το burnin του Furmark φαίνεται να χρησιμοποιεί το 50% κάθε κάρτας (είναι full screen). Αντίθετα το 1080 bench run τις καίει και τις δύο. Όσο για το VRM φτάνει τους 80 βαθμούς μετά από ένα bench run. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.