Jump to content

Απορια για αλλαγή επεξεργαστή

polazar

Recommended Posts

παιδιά είμαι νεος στο φορουμ και δεν τα παω και τοσο καλα με τους υπολογιστες.

εχω ενα λαπτοπ, acer aspire 5742z και θελω να του αλλαξω επεξεργαστη

εχει επεξεργαστη intelr pentiumr processor p6100 και θελω να βαλω εναν πολυ καλυτερο αλλα ενας φιλος με ειπε πως αναλογα με το socket που φοραει πρεπει να βρω την καταλληλη cpu, το socket ειναι 989 rpga

Λοιπον τι λετε? μπορω να βρω καποια καλη cpu να βαλω?

Καταρχάς καλοσώρισες στο forum μας

Αρχικά θα πρέπει να δεις τι μπορεί να υποστηρίξει η μητρική σου. Θεωρητικά, αν δεν κάνω λάθος, μπορείς να βάλεις i3/i5/i7 επεξεργαστες. Μηχανικά θα ταιριάζουν αλλά ηλεκτρονικά θα εξαρτηθεί απο μητρική/BIOS. Συνήθως τα laptop δεν αναβαθμίζονται λόγω κόστους. Η αναβάθμιση είναι εφικτή αλλά όχι οικονομική. Επίσης θα πρέπει να λύσεις το laptop για να φτάσεις μέχρι τον επεξεργαστή κάτι που δεν θα συνιστούσα σε καμιά περίπτωση σε αρχάριο ή μέσο χρήστη. Αν γίνει απο εξειδικευμένο προσωπικο νομίζω κάνα 50άρικο πάνω θα πάνε μόνο τα εργατικά στην καλύτερη.

Γιατί θες να αναβαθμίσεις το laptop σου; Υπάρχει κάτι στο οποίο δεν σε καλύπτει;

Καταρχήν ευχαριστω για την απάντηση. Θέλω να αλλάξω τον επεξεργάστηκε επειδη δεν νομίζεις ότι είναι λίγο παλιός ; Ας πούμε άμα έχω το chrome ανοιχτό και ένα παιχνίδι (football manager) φτάνει στα 100 % η CPU

Από μια γρήγορη ματιά σε skroutz.gr ο υπολογιστής σου καινούριος κάνει περίπου 544€. Η αναβάθμιση CPU μόνο για το hardware κομμάτι θα σου βγεί κάνα κατοστάρικό + εργατικά (minimum άλλο ένα 50άρι) στην πολύ πιθανή περίπτωση που δεν μπορείς να κάνεις ο ίδιος την αλλαγή. Θεωρώ το κόστος της αναβάθμισης μεγάλο σχετικά με το αρχικό κόστος του laptop.

Αυτό που με προβληματίζει είναι κυρίως το BIOS της ACER. Επειδή η συσκεκριμένη σειρά βγαίνει μόνο με 2 επεξεργαστές και επειδή είχα και εγώ φορητό ACER στο παρελθόν και έκανα κάτι παρόμοιο δεν θα μου έκανε εντύπωση το BIOS να κάνει τρελλά με άλλους επεξεργαστές πάνω όπως να μην σου δίνει full speed στη CPU σου ή να μην ξεκινάει και καθόλου.

Τώρα όσο αναφορά την χρήση browser και παιχνιδιού παράλληλα, παρόλο που δεν έχω ασχοληθεί με το football manager συγκεκριμένα, ο επεξεργαστής θα πρέπει να φτάσει στο 100% ώστε να σου δώσει όσα περισσότερα καρέ ανα δευτερόλεπτο μπορεί σε 3D. Στην προκειμένη περίπτωση ο υπολογιστής σου έχει κάρτα γραφικών από την intel που δεν είναι ότι καλύτερο σε παιχνίδια. Και με τον καλύτερο επεξεργαστή της αγοράς πάλι 100% load θα βλέπεις σε παιχνίδια (εφόσον είναι κατασκευασμένο για multi-CPUs) αλλά η απόδοση στα παιχνίδια δεν πρόκειται να βελτιωθεί αισθητά λόγω της κάρτας γραφικών η οποία και στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ενσωματωμένη πάνω στην μητρική του laptop και δεν μπορεί να αλλάξει.

Παρε καποιον SSD αρχηγε μου και οταν το βαρεθεις το λαπτοπι σου μενει για το επομενο ή για αλλο πισι. Ετσι θα δεις διαφορα στην ταχυτητα σε ολες τις καθημερινες εργασιες σου

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.