Jump to content



Pagefile σε windows 7 64bit


fonzi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παλιός θορυβώδης δίσκος με 3 partitions:

C: 70 GB για λειτουργικό και προγράμματα

D: 6 GB για pagefile

E: 80 GB για data

4GB RAM έχω στο σύστημα.

Πως συμφέρει να δηλώσω pagefile.sys;

Λέω για 500ΜΒ min-max στον C:

5900 min-max στον D:

τίποτα στον Ε:

Αλλά γεμίζει συνέχεια τον D ενώ η φυσική μνήμη είναι κατά τα 2/3 αχρησιμοποίητη.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Πρώτα δεν θα έπρεπε να εξαντλεί τη φυσική;

Όταν εξαντλείς την φυσική μνήμη σίγουρα πας σε χρηση paging file αλλά το αντίστροφο δεν ισχύει.

Υπάρχουν εφαρμογές που όσο μνήμη και να έχεις θέλουν το paging file ενεργό τουλάχιστον στην minimum value για να δουλέψουν σωστά. Καλύτερα θα είναι να έχεις ένα μόνο paging file σε ένα partition με μεταβλητό μεγεθος αν είναι dedicated το partition ή με σταθερό μέγεθος αν είναι partition που έχεις αποθηκεύσει και άλλα πράγματα. Συνήθως γύρω στο 1.5-2x της φυσικής μνήμης μπαίνει το paging file χωρίς αυτό να είναι απόλυτο.

Κάνε εγκατάσταση τα προγράμματα που χρησιμοποιείς στάνταρ στον C: παρέα με το λειτουργικό. Μηδένισε το pagefile. Κάνε defrag. Βάλε σταθερό pagefile μόνο στον C: κάνα 8ρι GB. Μην ξαναεγκαταστήσεις τίποτα στο C:, χρησιμοποίησε το άλλο partition για τα άλλα. Βάλε temps/downloads στον D:.

Πάντως αφού έχει ήδη 3 partitions θα πρότεινα χρήση του 2 partition αποκλειστικά για το pagefile και αυτόματη ρύθμιση από windows για μέγεθος ώστε νε εξοικονομήσει και resources για την διαχείριση του μεγέθους του pagefile. Τώρα στο C με σταθερό μέγεθος υπάρχει πιθανότητα να είναι κατακερματισμένο ή όσο γεμίζει το λειτουργικό να δημιουργεί fragmentation στα αρχεία. Τέσπα, ότι και να γίνει οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες εκ του αποτελέσματος.

καλα με 3 partitions ποση ωρα κανει αυτο το μηχανημα να μπουταρει?

τουλαχιστον το διπλασιο πρεπει να ορισεις της μνημης που εχεις για pagefile η αστο σε system managed k σβησε τα αλλα partitions.

η στην τελικη παρε εναν αλλο δισκο.

Παλιός θορυβώδης δίσκος με 3 partitions:

Αλλά γεμίζει συνέχεια τον D ενώ η φυσική μνήμη είναι κατά τα 2/3 αχρησιμοποίητη.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Πρώτα δεν θα έπρεπε να εξαντλεί τη φυσική;

εξαρτάται από την εφαρμογή που διαχειρίζεται την μνήμη σου. Τα προγράμματα δεν θα αφήσουν ποτέ να φτάσεις στο 100% της μνήμης γιατί θα κoλούσε ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα και έτσι αρχίζουν και γεμίζουν το pagefile.

αμα θες να το παιξεις με 3 partitions...

To partition για το pagefile θα πρεπει να το κανεις με το μεγιστο cluster size.

Παλιοτερα τα ειχα δοκιμασει και γω ολα αυτα και δεν ειχα δει καμια διαφορα. Πλεον..βαζω διπαλασια RAM και δεν δαιτηρω καθολου pagefile

Αλλά γεμίζει συνέχεια τον D ενώ η φυσική μνήμη είναι κατά τα 2/3 αχρησιμοποίητη.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Πρώτα δεν θα έπρεπε να εξαντλεί τη φυσική;

Ο D δείχνει ότι «γεμίζει» συνέχεια επειδή έχεις ορίσει (φαντάζομαι) το page file σαν σταθερό μέγεθος στα όρια του δίσκου.

Με αυτόν τον τρόπο το αρχείο καταλαμβάνει σχεδόν όλο τον διαθέσιμο χώρο και το λειτουργικό πετάει μυνήματα ότι έχει τιγκάρει ο δίσκος.

Δοκίμασε καταρχήν την επιλογή του system managed size στον D και απενεργοποίησε την αυτόματη επιλογή για paging file σε όλους τους δίσκους.

Ακόμα, με 4Gb ram που είσαι δεν υπάρχει λόγος για 6gb page file, το πολύ μέχρι 4 χρειάζεσαι αλλά με σταθερό μέγεθος 1Gb είσαι οκ.

Επίσης, η επιλογή για page file σε ξεχωριστό partition αλλά του ΙΔΙΟΥ δίσκου με το λειτουργικό προκαλεί μεγαλυτερη καθυστέρηση από το να το είχες defeult στο C.

Παλιότερα, σε δοκιμές που είχε διαπιστωθεί ότι ήταν καλύτερο να βρίσκεται σε άλλον δίσκο.

Βέβαια, στις μέρες μας με τους ssd και τα «άπειρα» gb ram είτε το αφήνεις by default είτε το απενεργοποιείς τελείως.

Στο σύστημα που περιγράφεις:

1) Τα τρία partitions βρίσκονται στον ίδιο δίσκο, δηλαδή στο ίδιο κανάλι IDE/SATA. Η βελτίωση που θα προκύψει από την μετακίνηση του pagefile από ένα partition σε κάποιο άλλο, είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή.

2) Σε συμφέρει να έχεις το pagefile στο 2o partition ( Disk D: ) με fixed size 6GB , ώστε το σύστημα να μην "παλεύει" με την αυξομείωση του αρχείου, όταν αλλάζουν οι απαιτήσεις μνήμης που έχουν οι εφαρμογές.

Το ποιο σωστό απ' όλα είναι να χρησιμοποιήσεις τους κατάλληλους counters του λειτουργικού συστήματος ώστε να καταμετρήσεις τις πραγματικές απαιτήσεις των εφαρμογών που χρησιμοποιείς.

Το παρακάτω άρθρο, αν και αναφέρεται σε Windows XP και Windows Server 2003, δίνει την διαδικασία καταμέτρησης που αναφέρω.

Στα Αγγλικά:

How to determine the appropriate page file size for 64-bit versions of Windows

Στα Ελληνικά:

Πώς να προσδιορίσετε το μέγεθος του αρχείου σελίδας κατάλληλη για εκδόσεις 64-bit των Windows

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.