Jump to content

Koolance CPU 370 and Bitspower Corrosion... Λυση?

ElGreco

Recommended Posts

Υστερα απο περιπου 7 μηνες απο την αρχικη εγκατασταση του συστηματος μου, ειπα να ανανεωσω το νερο Mayhems Ultra Pure H2O και να καθαρισω τα επιμερους εξαρτηματα κυριως απο το αναμενομενο placticiser των σωληνων καθως το νερο στο reservoir εδειχνε παντα καθαρο...

Αρχικα ξεκινησα με τις σωληνωσεις, ...

1 meter of Primochill Primoflex LRT UV Blue για το εσωτερικο κομματι της υδροψυξης (CPU370 and MIPS NorthBRidge BLock).

2.5 meters of Primochill Primoflex LRT Black για το εξωτερικο κομματι της υδροψυξης (Mora 3 9*140, 2x D5 pumps, and EK reservoir).

Παρατηρησα πως υστερα απο τοσο καιρο οι σωληνωσεις ειχαν μονο μια ελαφρα επικαλυψη απο πουδρα που φευγει με λιγο νερο κ ελαφρυ σχετικα τριψιμο. Και στις 2 σωληνες η πουδρα ειχε χρωμα γαλαζοπρασινο...

imagedown.jpg

imageanf.jpg

Συνεχισα με τα μπλοκακια οπου περιμενα να βρω τουλαχιστον λιγο placticiser... Δυστυχως βρηκα πολλα παραπανω... :nuke:

Το CPU-370 ειχε διαφορες μαυρες επικαθησεις πανω στα fins οι οποιες εφευγαν ευκολα με ελαχιστο τριψιμο, απο κατω ομως φαινεται να εχει φυγει κ η επινικελωση! Επισης, οποιο σημειο του μπλοκ ακουμπουσε σε o-ring απο κατω παρουσιαζε εντονες επικαθησεις και ενδεχομενη οξειδωση?! :wall:

Before cleaning

imageqjbh.jpg

After cleaning

imagefbk.jpg

imagejva.jpg

Mid plate side with o-ring after cleaning

imagetaru.jpg

Mid plate other side after cleaning

imageuph.jpg

Ολα τα Silver shiny Bitspower fittings ειχαν απο ελαφρα σημαδια οξειδωσης εως και πολυ εντονα. Μερος της επινικελωσης επισης ειχε φυγει, με αμεση οξειδωση του μπρουτζου που επικαλυπτε, κυριως στο χειλος του καθε fitting, αλλα και στο εσωτερικο! Τα quick disconnects παρολο που εβγαλαν μαυριλα οταν τα ετριψα εσωτερικα ειναι πεντακαθαρα...

Greenish deposits that cannot be removed by brushing

imageexl.jpg

Another fitting

imagewzu.jpg

Black fitting that is still ok in its inner part...

imageagv.jpg

Δυστυχως το ιδιο με τα ρακορ ειχα και με το Koolance flow meter...

Not good shot...

imagewei.jpg

Το mips waterblock ειχε δυο μαυρες σταμπες ακριβως κατω απο την εισοδο και εξοδο των ρακορ, και παρολο που νομιζα οτι παλι ειχα corrosion στο nickel, η μαυριλα εφυγε με λιγο τριψιμο...

Before cleaning

imagectn.jpg

After cleaning

imagebws.jpg

Υστερα, απο την μινι τραγωδια που αντικρυσα στο εσωτερικο κομματι της υδροψυξης, :triniti: ημουν ανυπομονος να δω τι γινεται με το εξωτερικο μερος και κυριως με το mora, το οποιο οση ομορφια εχει, τοσο δυσκολο ειναι στο καθαρισμα...

Ουτε οι αντλιες, ουτε το reservoir, ουτε το Mora αλλα ουτε και τα ρακορ (Black Matte Bitspower fittings) ειχαν το παραμικρο δειγμα οξειδωσης ή placticiser!

Κλεινοντας το χρονικο της περιπετειας να πω, πως το υγρο της Mayhems ειχε pH στη περιοχη του 7 ενω μυριζε καπως παραξενα με ευδιακριτη μυρωδια ελαφρως ¨διαπεραστικη¨, απολυτα διαυγες, χωρις ξενα σωματα. Στα 2.5 λιτρα νερου ειχα μεσα στο reservoir 4 kill coils οπως προτεινει η Mayhems (2 per ltr) .

Και τωρα εχω τα εξης ερωτηματα, καθως η εμπειρια μου στο θεμα ειναι... μηδενικη: :help:

α. Τι ειναι αυτο που εχουν τα μπλοκ και τα ρακορ πχ οξειδωση?

β. Απο τι προκληθηκε?

γ. Για ποιο λογο επηρεαστηκαν μονο τα εξαρτηματα του εσωτερικου μερους?

δ. Τι να κανω με το cpu-370 block, ρακορ και flwmeter... RMA-επινικελωση-αγορα νεου?

ε.. Εχω ηδη αγορασει bitspower silver shiny compression fittings, rotary fittings etc Πως θα αποφυγω την οξειδωση στο νεο loop?

στ. Σκεφτομαι να αλλαξω υγρο σε Mayhems X1. Θα βοηθησει στο galvanic corrosion/oxidation prevention?

Ευχαριστω...

:crazy_pilot:

Mε βλοκ τις koolance ειχα ιδιο ακριβως θεμα εγω ανοιξα να το καθαρισω και ειχε φυγει επινικελωση του τελικα το πηγα σε 2-3 μαγαζια και ολοι μου ειπαν οτι μπορουν να το κανουν επινικελωση εκ νεου αλλα λογο τον fins μπορει να μην βγει σωστα και καλυτερα ειναι ενα καλο καθαρισμα και να το δουλεψω ετσι (το ιδιο μου ειχε πει και ο κοπριτης )

Η koolance απο την αλλη λιγο απαραδεκτη ενω υπαρχουν αρκετα περιστατικα στα forum τις η απαντηση τις ηταν αν θελω να παραγγελω το cold plate με κοστος ~40 ευρω ισως και παραπανω χωρις μεταφορικα για μεταφορικα μου ειπαν 33 ευρω δηλαδη πιο φτηνο μου εβγαινε να παρω νεο block

Τα γαντακια ολα τα λεφτα

CSI Eυαγγελος!

προσωπικη συμβουλη

βαλε premix υγρο και βγαλε το ασημι

ή παιξε με τα υγρα σου αλλα βγαλε τα νικελ.

υπαρχουν πολλες αναφορες προβληματων οταν συνδυαζεται ασημι με χαλκο και νικελ στο ιδιο κυκλωμα.

το μπλοκ πιθανοτατα δεν περναει RMA γιατι η koolance θεωρει ασφαλη τη χρηση του μονο με premix δικα της υγρα

το να ξαναεπινικελωθει ειναι μαλλον χλωμο λογω του πολυ μικρου διακενου των fins

δεν πιανει καλα ουτε το χρωμιο ουτε το νικελ σε τετοιες αποστασεις. Τα ΕΚ supreme ηταν οτι πιο μικρο ειχα δει να επιμεταλλωνεται επιτυχως. Δεν χανεις τπτ για μια δοκιμη αλλα don't get your hopes up

Liquid Coolants

Koolance's product warranty does not cover the use of 3rd-party coolants, coolant additives, or corrosion. Koolance LIQ-702 or LIQ-705 coolants are strongly recommended to help avoid issues with mixed metals or biological growth. Additionally, do not use aluminum with bare (unplated) copper or bare (unplated) brass in the same system. Do not use silver with nickel in the same system.

Mε βλοκ τις koolance ειχα ιδιο ακριβως θεμα εγω ανοιξα να το καθαρισω και ειχε φυγει επινικελωση του τελικα το πηγα σε 2-3 μαγαζια και ολοι μου ειπαν οτι μπορουν να το κανουν επινικελωση εκ νεου αλλα λογο τον fins μπορει να μην βγει σωστα και καλυτερα ειναι ενα καλο καθαρισμα και να το δουλεψω ετσι (το ιδιο μου ειχε πει και ο κοπριτης )

Η koolance απο την αλλη λιγο απαραδεκτη ενω υπαρχουν αρκετα περιστατικα στα forum τις η απαντηση τις ηταν αν θελω να παραγγελω το cold plate με κοστος ~40 ευρω ισως και παραπανω χωρις μεταφορικα για μεταφορικα μου ειπαν 33 ευρω δηλαδη πιο φτηνο μου εβγαινε να παρω νεο block

Τελικα τι εκανες? Συνεχισες να το χρησιμοποιεις κ αν ναι με τι υγρο? Ειχες περαιτερω προβληματα - φθορα?

Αληθεια,... πως το καθαρισες?

Αυτο ειναι οτι καταφερα...

imagefbk.jpg

Μετα απο ενα μηνα που το ανοιξα δεν ειδα καποιο προβλημα ουτε φενοταν να εχει φυγει παραπανβω το nikel απο υγρο aquacomputer το καθαρισμα μου το εκανε το μαγαζι που πηγα να ρωτησω για νεα επινικελωση

• 10 months later...
Μετα απο ενα μηνα που το ανοιξα δεν ειδα καποιο προβλημα ουτε φενοταν να εχει φυγει παραπανβω το nikel απο υγρο aquacomputer το καθαρισμα μου το εκανε το μαγαζι που πηγα να ρωτησω για νεα επινικελωση

Eπινικελωση ειπες την μαγικη λεξη φιλε μου.Μιας και ψαχνω κατι αντιστοιχο και ειμι Θεσσαλονικη μπορεις να δωσεις τα φωτα σου?

Eπινικελωση ειπες την μαγικη λεξη φιλε μου.Μιας και ψαχνω κατι αντιστοιχο και ειμι Θεσσαλονικη μπορεις να δωσεις τα φωτα σου?

Εξαρτατε τι ακριβως θες για βαση block με microfin δεν βρηκα καποιον να μου το κανει ολοι μου ειπαν οτι κατα 99% θα χασουμε τα microfin οποτε δεν το ρισκαρα ενα απλο γιαλισμα τις εκανα εγω

μπλοκ vga ειναι το εχω κανει εγω ενα καθαρισμα 2 φορες αλλα μαυριζει πολυ γρηγορα και εχει καταντησει βαρετο..... εαν θελεις να μου πεις που και κοστος εστω και για το γυαλισμα γιατι λογικα οπως ειδα και απο τις φωτο σιγουρα κανουν καλυτερη δουλεια απο εμενα :(

Ο evolution καλα τα λεει!

Επινικελωση δεν γινεται στα microfins του cpu block, εκτος αν ΔΕΝ ειναι microfins! Καθαρισμο σου κανουν κ παλι με προσοχη στα microfins.

Τα ρακορ βγηκαν επισης εκτος!

Οι επινικελωτες ουσιαστικα μπορουν να σου κανουν καλο καθαρισμα (με κινδυνο να φυγει η επινικελωση σε καποιο ποσοστο). Συνηθως πετυχαινουν καλη επινικελωση σε GPU blocks, που δεν εχουν microfins.

Μαθημα:

Να προτιμαω premix liquid κ ΟΧΙ σκετο silver kill coil με απεσταγμενο ειδικα αν το loop περιεχει νικελ!!!

μπλοκ vga ειναι το εχω κανει εγω ενα καθαρισμα 2 φορες αλλα μαυριζει πολυ γρηγορα και εχει καταντησει βαρετο..... εαν θελεις να μου πεις που και κοστος εστω και για το γυαλισμα γιατι λογικα οπως ειδα και απο τις φωτο σιγουρα κανουν καλυτερη δουλεια απο εμενα :(

Εισαι Θεσσαλονικη οποτε δεν μπορω να βοηθησω...

Εδω μερικες φωτο του τι μπορει να γινει με την επινικελωση...

OCN Water Cooling Club And Picture Gallery

Ολα ειναι χαλκος και απο υγρο DP Ultra, το θεμα ειναι οτι το cpu το εκανα καθρεπτη αλλα το vga ενω γινεται τελειο μολις το αφησω 4-5 μερες και εκτος κυκλωματος και εντος αρχιζει και βγαζει μπλε λεκεδες.Μολις πεσει ξυδακι πανω του αμεσως φευγει αλλα εχω παλι τα ιδια..... με εχει τρελανει!

Εδω ειναι την πρωτη φορα που το ανοιξα IMG_20130522_013805.jpg και εδω πως το καταφερα μετα απο λιγο καθαρισμα 13+-+1

Ολα ειναι χαλκος και απο υγρο DP Ultra, το θεμα ειναι οτι το cpu το εκανα καθρεπτη αλλα το vga ενω γινεται τελειο μολις το αφησω 4-5 μερες και εκτος κυκλωματος και εντος αρχιζει και βγαζει μπλε λεκεδες.Μολις πεσει ξυδακι πανω του αμεσως φευγει αλλα εχω παλι τα ιδια..... με εχει τρελανει!

Εδω ειναι την πρωτη φορα που το ανοιξα IMG_20130522_013805.jpg και εδω πως το καταφερα μετα απο λιγο καθαρισμα 13+-+1

Κοιτα εδω...

[Case Mod] MurderMac

Νομιζω πως εισαι σε εξαιρετικο δρομο με αρκετα καθαρο μπλοκ. Εγω ή θα το αφηνα ετσι ή θα του εκανα επινικελωση αν ειχε διαφανο cover.

Ναι το ειδα το link που εστειλες.

Βρε μια χαρα εγινε σου λεω και απο κατω ακομη καλυτερο αλλα μετα απο μια εβδομαδα εμφανιζονται τα μπλε λεκεδακια παλι.Δεν νομιζω να ειναι φυσιολογικο αυτο!

Πάντως εγω σας βρίσκω λίγο υπερβολικούς. Είδατε πτώση στην απόδοση και ανοίξατε τα μπλοκ η τα ανοίξατε απο περιέργεια; Εγω πάντως φυσιολογικά τα βλέπω, ειδικά το μπλοκ της gtx580 απλούς λεκέδες λόγο χρήσης εχει και καθόλου να μην το πείραζες δεν νομίζω οτι θα γινόταν κάτι.

Πάντως εγω σας βρίσκω λίγο υπερβολικούς. Είδατε πτώση στην απόδοση και ανοίξατε τα μπλοκ η τα ανοίξατε απο περιέργεια; Εγω πάντως φυσιολογικά τα βλέπω, ειδικά το μπλοκ της gtx580 απλούς λεκέδες λόγο χρήσης εχει και καθόλου να μην το πείραζες δεν νομίζω οτι θα γινόταν κάτι.

Οχι φιλε μου απλα μιας και βγηκαν ολα εξω ειπα να κανω ενα γενικο καθαρισμα, αυτο τιποτα παραπανω.Ισως να ειμαι και περιεργος βεβαια γιατι δεν θελω να "βλεπω" τους λεκεδες για να μην πω σκεφτομαι :spell:

Καλα έκανες αλλά μην τρελαίνεσαι, είναι νορμάλ απο τη στιγμή που περνάνε υγρά πάνω απο μέταλλα, αυτο δεν σημαίνει οτι θα σου χαλάσει το μπλοκ απλο καθάρισμα θέλει. Για μενα το ετήσιο σέρβις εχει ως εξής, στραγγίζεις το υγρό βγάζεις τα ρακορακια και αλλάζεις τα o-ring για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο απο διαρροές, καθαρίζεις η αλλάζεις τους σωλήνες σου ξαναγεμίζεις με το ίδιο υγρό οχι αλλη μάρκα και τελείωσες. Και όπως είπε ο κοπριτης βγάλτε απο πάνω τα ασήμια και βάλτε premixed κάτι ξέρουν αυτοί.

Ναι το ειδα το link που εστειλες.

Βρε μια χαρα εγινε σου λεω και απο κατω ακομη καλυτερο αλλα μετα απο μια εβδομαδα εμφανιζονται τα μπλε λεκεδακια παλι.Δεν νομιζω να ειναι φυσιολογικο αυτο!

φυσιολογικο ειναι ετσι γινεται ο ο χαλκος οταν ερχεται σε επαφη με τον αερα

φυσιολογικο ειναι ετσι γινεται ο ο χαλκος οταν ερχεται σε επαφη με τον αερα

Εσυ σους :hi:

Το ξερω απλα δεν παει να πει οτι μου αρεσει και λεω μηπως και υπαρχει καποιος τροπος να τον προστατεψω, για την εμφανιση και μονο!

Εσυ σους :hi:

Το ξερω απλα δεν παει να πει οτι μου αρεσει και λεω μηπως και υπαρχει καποιος τροπος να τον προστατεψω, για την εμφανιση και μονο!

υπαρχει τροπος να μην ερχεται σε επαφη ο χαλκος με τον αερα χα χα χα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.