Jump to content

Περίεργο πρόβλημα με κέρσορα και (μάλλον) Windows κατά την πληκτρολόγηση

hayabusa

Recommended Posts

Eδώ και αρκετές ημέρες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, σε τυχαίες στιγμές και σε τυχαία συχνότητα (δηλαδή μπορεί να μην εμφανιστεί για δύο μέρες αλλά μπορει και να γινεται καθε τρεις και λιγο).

Το πρόβλημα έχει ως εξής:

Εκεί που γράφω ωραία και καλά (με ένα ασύρματο πληκτρολόγιο της ΜS) ξαφνικά ο κέρσορας αρχίζει να τρέχει μόνος του προς τα δεξιά, σαν να είναι κολλημένο το δεξί βελάκι.

Το θέμα είναι οτι από τη στιγμη που ξεκινάει να γίνεται αυτό, δεν σταματάει παρά μόνο με επανεκκίνηση, και γι'αυτό υποθέτω πως κάτι παίζει με τα Windows. Δηλαδή, είτε βγάζοντας τις μπαταρίες του πληκτρολογίου, είτε αποσυνδέοντας το δέκτη, το πρόβλημα εξακολουθει να υφίσταται και να παρουσιάζεται σε όλα τα προγράμματα ανεξαιρέτως.

Btw, σκάνναρα το σύστημα με Αvast & MalwareBytes αλλά δεν βρέθηκε τιποτα ύποπτο.

Καμια ιδέα ; :)

σε άλλο pc δεν το έχω δοκιμάσει. Θα το δω ομως κάποια στιγμη

Όπως είπα όμως, το πρόβλημα αυτό παραμένει ακόμη και όταν το πληκτρολόγιο και ο δέκτης ειναι αποσυνδεδεμένα.

Θυμάμαι το είχα παρατηρήσει περιστασιακά (και αρκετά σπάνια θα έλεγα) και με ένα razer που χρησιμοποιούσα παλαιότερα, γι'αυτό και λέω μήπως φταίει το λειτουργικό κάπου ή κάποια εφαρμογή ξερω γω :)

Είχα παρόμοιο πρόβλημα με το Dinovo πληκτρολόγιο της Logitech (bluetooth επίσης), απλώς αντί να τρέχει ο κέρσορας δεξιά, ήταν σαν να κρατούσα πατημένο το τελευταίο πλήκτρο που πάτησα. Στην περίπτωσή μου όμως, μετά από 5-6 δεύτερα σταματούσε.

Λες να έχει σχέση το bluetooth;;; :X:

Τι να σου πω. Κι εγώ την ίδια απορία είχα για το δικό μου θέμα. Εν τέλη σταμάτησε εδώ και καιρό και δεν ασχολήθηκα πάλι (ευκαιρία να ασχοληθώ με το Performance MX και το καταραμένο double click του...)

τώρα που το ξανακοιτάω, έχει ένα κουμπάκι ο δέκτης και το πληκτρολογιο για να συνδέονται. θα πειραματιστώ και με αυτά όποτε ξανακολλήσει γιατί είχα ξεχάσει την ύπαρξή τους :p

edit: Oh, δεν ειναι bluetooth, ασύρματο ειναι :hehe:

έχω τα κινητά μου πάνω στο γραφείο, ναι, αλλά οχι κολλητά με το δέκτη ή το πληκτρολόγιο.

Επίσης αν παρατηρήσατε, παραπάνω έγραψα ότι το ίδιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί (στην ίδια εγκατάσταση Win) και με ένα razer που χρησιμοποιούσα πριν από το MS, αλλά σε πολύ πιο αραιά διαστήματα. :)

Το πληκτρολόγιο φταίει κατά 99%. Ο λόγος που μπορεί να συνεχίζει να "κολλάει" παρ'ολο που το έχεις π.χ. ξεσυνδέσει είναι ότι στέλνει το key press αλλά όχι το key depress. Είτε παρεμβολές/μπαταρία είτε τα έκλασε το πληκτρολόγιο.

EDIT: ok, άμα στο έκανε κ σε άλλο, μάλλον παρεμβολές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.