dpolal Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2012 Σε ένα εταιρικό δίκτυο (της πλάκας) υπάρχει ένα πισί με win2003 server που εκτελεί χρέη DHCP server για να δίνει ip στα υπολοιπα πισί (περίπου 50 τον αριθμό). Μέχρι τώρα υπήρχε ένα router για το ίντερνετ αλλά προχθές 2 ακόμα τηλεφωνικές γραμμές αναβαθμίστηκαν και θα μπουν 2 επιπλέον routers. Η δομημένη καλωδίωση του κτιρίου είναι εντελώς πορντέλο και αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν. Εκείνο που θέλω εγώ είναι αν και εφόσον γίνεται να ρυθμίσω τον serverα έτσι ώστε να δρομολογεί τις πρώτες 20 ip στο πρώτο router, άλλες 20 στο 2ο και τα υπόλοιπα στο 3ο για να υπάρχει κάποιο balance στο internet traffic. Mπορεί να γίνει κάτι τέτοιο ;;;; Merci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Αύγουστος 21, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 καταρχας με τον 2κ3 σερβερ πολυ δυσκολο.Με dhcp εισαι οκ, αλλα πρεπει να κλειδωσεις τα leases να γινονται παντα στην ιδια mac. Οποτε ειναι ευκολο τα διαφορετικα gateways. Αυτο που θα ζοριστεις ειναι το load balancing. Oι τρεις dsl θα πρεπει να πεφτουν πρωτα στον server πριν φτασουν στα μηχανηματα. Δεν ξερω ποσο αποδοτικο θα ειναι να το κανεις με ενα λειτουργικο τυπου mikrotik, ισως πρεπει να παιξεις με καποια linuxoδιανομη ποιο καταλληλη για advanced setup σε networking Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Αύγουστος 22, 2012 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2012 όντως Multiple gateways με 2003 server απλά εφιάλτης ξέχνα το... Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Αύγουστος 25, 2012 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Κι εγώ νομίζω ότι η πιο βολική λύση είναι να βάλεις ένα linuxάκι με 3 κάρτες δικτύου σε ρόλο router (να δίνει IPs και να κάνει load balancing) και να συνδέσεις τις DSL σου εκεί πάνω. Περισσότερο για άλλο έγραψα όμως: Γιατί τη λες "δομημένη" καλωδίωση αφού δεν είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Αύγουστος 25, 2012 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Αν τι μου θυμησες....χαχαχα Μηπως αναφερεσαι σε Δημοσια Υπηρεσια ????....χαχαχαχαΜε 2003Server μην την παλεψεις καθολου και ειδικα αν οι υπαλληλοι θελουν ντε και καλα ο καθενας τους να εχει το utorent στο PC τους..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Αύγουστος 25, 2012 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 και ισως για την παροχη ιντερνετ η καλυτερη λυση ειναι ενας proxy server. Ειδικα αν δε θελεις να τους εχεις ξεφραγους Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Αύγουστος 25, 2012 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Θεσ ενα μικρο πισι με 4 καρτες δικτυου και να στησεις IPcop.Θα κανει DHCP,Firewal & load balancing. Ειναι αρκετα ευκολο αν εχεις τις βασικες γνωσεις σε linux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.