adpanos Αύγουστος 22, 2012 #21 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2012 Και κάτι ακόμα. Τον AMD SOUTHBRIDGE DRIVER τον έχεις εγκατεστημένο ??? Τον βρίσκεις εδώ: AMD Southbridge Windows 7 / Vista 11.12 - Download | ZDNet.de Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Αύγουστος 22, 2012 #22 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2012 δεν είναι καλύτερα να βάλει αυτόν τον driver για AHCI?AMD Chipset Driversσύμφωνα με το ποστ adpanos, κοίταξα και το παραπάνω link.ατο δικό μου σύστημα πειράζει να τους περάσω τώρα? εννοείται ότι έχει γίνει η εγκατάσταση win 7 με ahci στο bios πριν 3 μήνες..Η AMD ενσωμάτωσε μετά του 11.12 driver όλους τους S/B , AHCI, USB III (A75 CHIP) drivers σε έναν ! Εγώ με αυτούς τους οδηγούς είχα προβλήματα όπου μετά την εγκατάστασή τους δεν μπούταραν τα windows ... Μάλλον κάποιος από τους οδηγούς δεν καθόταν καλά. Για αυτό προτείνω τους 11.12 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 22, 2012 Author #23 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2012 Με μπέρδεψες λίγο από μόνη τις είναι έτσι οι ανεμιστήρες εγώ άλλαξα μόνο το cpu fan profile Τι άλλο πρέπει να αλλάξω εκεί ; :sorry: Τον AMD SOUTHBRIDGE DRIVER όχι δεν θυμάμαι γενικά έχω εγκαταστήσει μόνο ότι είχε το cd θα το κάνω τώρα και αυτό . Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Αύγουστος 22, 2012 #24 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2012 Οκ δεν έχω την μητρική σου για να ξέρω αν είναι από default ενεργοποιημένα ! Συνήθως δεν είναι και τα ανεμιστήρια βουίζουν !Κάνε ENABLE και το CHASSIS Q-FAN CONTROL και κάνε τις ανάλογες ρυθμίσεις και εκεί ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 22, 2012 Author #25 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2012 Οκ δεν έχω την μητρική σου για να ξέρω αν είναι από default ενεργοποιημένα ! Συνήθως δεν είναι και τα ανεμιστήρια βουίζουν !Κάνε ENABLE και το CHASSIS Q-FAN CONTROL και κάνε τις ανάλογες ρυθμίσεις και εκεί ! ναι εντάξει οι ανεμιστήρες όχι δεν βούιζαν εμένα ορίστε τώρα απλά εγώ θα κοιτάω τις θερμοκρασίες και τις rpm των ανεμιστήρων ; είμαι ΟΚ τώρα με τους ανεμιστήρες ; Οκ δεν έχω την μητρική σου για να ξέρω αν είναι από default ενεργοποιημένα ! Συνήθως δεν είναι και τα ανεμιστήρια βουίζουν !Κάνε ENABLE και το CHASSIS Q-FAN CONTROL και κάνε τις ανάλογες ρυθμίσεις και εκεί ! Τι άλλο πρέπει να κάνω από αυτά που μου έλεγες χτες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrovasilis Αύγουστος 22, 2012 #26 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2012 Και κάτι ακόμα. Τον AMD SOUTHBRIDGE DRIVER τον έχεις εγκατεστημένο ??? Τον βρίσκεις εδώ: AMD Southbridge Windows 7 / Vista 11.12 - Download | ZDNet.deΑφου η AMD τους ενσωματωσε γιατι προτεινεις ξεχωριστο αρχειο;Αυτοι οι οδηγοι για NB SB βοηθανε καθολου;Θυμαμαι πριν κανα χρονο αν τα λεω καλα πηγα να βαλω εναν AMD SATA οδηγο και ειχα καποια θεματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Αύγουστος 22, 2012 #27 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2012 Δεν κατάλαβα θες να χαμηλώσεις την ταχύτητα των ανεμηστήρων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 22, 2012 Author #28 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2012 Δεν κατάλαβα θες να χαμηλώσεις την ταχύτητα των ανεμηστήρων?όχι δεν θέλω !!!!Και μπήκα τώρα στο bios και είδα πως οι 3 ανεμιστήρες λειτουργούν στα 500rpm γιατί έπεσαν :help1:Να τους βάλω στο turbo ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrovasilis Αύγουστος 22, 2012 #29 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2012 Οχι.. θα πρεπει πρωτα να κοιταξεις τι θερμοκρασιες εχει η μητρικη και το CPU. μονο τοτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raider Αύγουστος 23, 2012 #30 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2012 Για τους ανεμιστήρες κατέβασε από το site το ASUS AI Suite II και θα μπορείς να τους διαχειριστείς μέσα από τα windows. Διάβασε και το εγχειρίδιο για πόσους ανεμιστήρες και ποιες θύρες υποστηρίζει. Το πρόγραμμα, ανάλογα με τη ρύθμιση που θα δώσεις, θα ελέγχει τις στροφές τους ανάλογα με τη θερμοκρασία (της cpu λογικά). Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Αύγουστος 23, 2012 #31 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2012 Αλλες μητρικές έχουν καλύτερη διαχείριση των ανεμιστήρων πάντως.... Ποιες? Γιατί εμένα από όσες μητρικές έχουν περάσει από τα χέρια μου, οι Asus είχαν το καλύτερο έλεγχο ανεμιστήρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 23, 2012 Author #32 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2012 Το έχω βάλει το παραπάνω πρόγραμμα Τους ανεμιστήρες τους έχω βάλει στο turbo και έπεσε η θερμοκρασία στους ~45 η cpu ενώ πριν είχε ~55 δεν ακούω κανένα βουητό μέχρι τώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 23, 2012 Author #33 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2012 Εχεις SSD δίσκο ?Εχεις βάλεις τον sata controller να τρέχει σε AHCI MODE ?Το COOL n QUIET το έχεις ενεργοποιήμένο ???Λογικά θα είναι και το APM MASTER αν έχεις την τελευταία έκδοση bios.Το turbo core ΛΟΓΙΚΆ πρέπει να είναι ενεργοποιημένο. Και στο smart fan για την ρύθμιση των ανεμιστήρων του cpu ανάλογα το φορτίο του επεξεργαστή να ρυθμίσεις αν δεν το έχεις ρυθμίσει για να μειώσεις όσο είναι δυνατόν τον θόρυβο!Επίσης αν η μητρική σου λέει να ρυθμίσεις τύπο ψύκτρα pwr, 3pin κ.λ.π. πρέπει να το θέσεις.Τι άλλο μένει να κάνω ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik42 Αύγουστος 24, 2012 #34 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2012 τωρα αυτο που μενει ειναι να ανεβασεις τον επεξεργαστη Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 25, 2012 Author #35 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Χτες έκανα ένα memtest των άφησα 5-6 δεν θυμάμαι ακριβώς (σε αυτό το κομμάτι δεν υπήρχε πρόβλημα) όταν μπήκα στο δωμάτιο έκανε πολύ φασαρία οι ανεμιστήρες και η θερμοκρασία 55 βαθμούς Έκανα την αλλαγή και από turbo τα έβαλα manual Πως γίνεται να ρυθμίσεις τους ανεμιστήρες να δουλεύουν περίπου στα 80-85% Για των επεξεργαστή θα δω ακόμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik42 Αύγουστος 25, 2012 #36 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 πολυ δεν ειναι να δουλευουν στο 85% ; αν ειναι καντο disable να δουλευουν στο 100%. any way να ενα παραδειγμα να δουλευει το fan του επεξεργαστη στο 85% οταν η θερμοκρασια φτασει τους 42 C τσιμπας την μπιλια με το ποντικι και την βαζεις στο επιθυμητο σημειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 25, 2012 Author #37 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 πολυ δεν ειναι να δουλευουν στο 85% ;αν ειναι καντο disable να δουλευουν στο 100%. any way να ενα παραδειγμα να δουλευει το fan του επεξεργαστη στο 85% οταν η θερμοκρασια φτασει τους 42 C τσιμπας την μπιλια με το ποντικι και την βαζεις στο επιθυμητο σημειο. Το νούμερο ήταν τυχαίο δεν ήξερα ότι και στα 85% κάνει φασαρία Για δες καλά τα έβαλα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Αύγουστος 26, 2012 #38 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 Να ρωτήσω κάτι. Αν δεν κάνω λάθος ο επεξεργαστής σου είναι ο Phenom ΙΙ 955. Το όριο θερμοκρασίας του επεξεργαστή είναι οι 62 βαθμοί.Είναι αρκετά καλή η ψύξη του ώστε με λιγότερο από 75% (σύμφωνα με το screenshot που δείχνεις) των στροφών του ανεμιστήρα/ων να κρατιέται η θερμοκρασία μέσα στα όρια (<62);Ξέρω από το πρώτο ποστ οτι έχεις Xigmatek Aegir με 2 ανεμηστήρες των 1200 στροφών. Λογικά πρέπει να βάλεις ρύθμιση για να σου κρατάει την θερμοκρασία (σε όλες τις περιπτώσεις) κάτω από 62. Αν δεν δοκιμάσεις τι γίνεται, πως λειτουργεί, νομίζω είναι ανούσιο να σου πει κάποιος τι να βάλεις. Μπορεί και με 50% να είσαι μέσα στα όρια, μπορεί όμως (λόγω OC, καύσωνα κλπ.) ούτε με 90% να είσαι μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 26, 2012 Author #39 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 Ναι ο επεξεργαστής μου είναι αυτός .Αλλά τώρα μπερδεύτηκα με όλα αυτά τα σχόλια .Τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να ρυθμίσω σωστά τους ανεμιστήρες ;πάντως να κοιτάω να μην ξεπεραστούν οι 60 βαθμοί και προφανώς να μην βουίζουν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik42 Αύγουστος 26, 2012 #40 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2012 εγω με 4.0 Ghz στον 8120 τους εχω στο auto και δεν ειχα ποτε προβλημα με ανεβασμενες θερμοκρασιες.ειμαι σιγουρος πως ουτε και εσυ θα εχεις και η γνωμη μου ειναι να τους αφησεις εκει.τωρα αν τρεχεις ολη την ωρα μετροπρογραμματα καντους disable για να μην εχεις κανενα θεματακι με θερμοκρασιες.ΥΓ. ποιας revision μητρικη σου στειλανε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.