dimitrisOS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2012 Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω τι ρυθμίσεις χρειάζεται η παραπάνω μητρική για το σύστημα μου CPU:AMD PhenomII x4 955 Black EditionCpuCooler:Xigmatek Aegir (2xfan 1200rpm)RAM:Corsair Vengeance 2x4GB 1866MHzGPU:Sapphire HD6850 1GBSSD:OCZ Agility3 120GBHDD:WD Caviar Blue 500GBOD:Lite-On DVD-RW BlackOS:Microsoft Windows 7 Ultimate Gr 64Bit Εγώ έχω κάνει update στο bios και τα έχω αφήσει στα default τις ρυθμίσεις . Έχω βάλει των ssd σε first boot . Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι για τις μνήμες ram που μπορούν να τρέξουν στα 1866MHz με 9-10-9-27 στα 1.5V Παραθέτω μερικές εικόνες για να δείτε τα default που είναι 9-9-9-24 αυτά τα αλλάζω σε 9-10-9-27 αλλά τα άλλα τι τα κάνω ; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Αύγουστος 20, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Ο memory controller των phenom II αντέχει ΧΩΡΙΣ o/c να τρέξει τις μνήμες σταθερά έως 1600mHZ ! Οι FX είναι αυτοί που τρέχουν default τις μνήμες στα 1866Mhz και σε μερικές μητρικές ακόμα και μνήμες των 2133Mhz χωρίς κλοκάρισμα.Για να τρέξουν οι μνήμες υψηλότερα πρέπει με σταθερά τον διαιρέτη στα 1600Mhz, να κλοκάρεις τον επεξεργαστή με FSB !!! Ετσι θα ανέβουν και οι μνήμες !!! Προσοχή όμως γιατί αν κάνεις κάτι τέτοιο και ΔΕΝ κατεβάσεις τον πολλαπλασιαστή του HyperTransport ένα σκαλί χαμηλότερα θα έχεις αστάθεια συστήματος !!! Επίσης με την αύξηση του FSB αυξάνεται και η συχνότητα του NORTHBRIDGE οπότε ίσως να πρέπει να δώσεις λίγη παραπάνω τάση στο CPU-NORTH VOLTAGE !!! Αυτό βέβαια μόνο αν ξεπεράσεις αρκετά τα 2200Mhz Norh ενώ για να σου δώσω μια εικόνα ο επεξεργαστής σου παίζει αν έχεις καλό κομμάτι έως και 2600Mhz north . Αν πάλι δεις πως δεν σηκώνει northbridge παραπάνω ρίχνεις ένα σκαλί και τον πολλαπλασιαστή του north. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 20, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Ο memory controller των phenom II αντέχει ΧΩΡΙΣ o/c να τρέξει τις μνήμες σταθερά έως 1600mHZ ! Οι FX είναι αυτοί που τρέχουν default τις μνήμες στα 1866Mhz και σε μερικές μητρικές ακόμα και μνήμες των 2133Mhz χωρίς κλοκάρισμα.Για να τρέξουν οι μνήμες υψηλότερα πρέπει με σταθερά τον διαιρέτη στα 1600Mhz, να κλοκάρεις τον επεξεργαστή με FSB !!! Ετσι θα ανέβουν και οι μνήμες !!! Προσοχή όμως γιατί αν κάνεις κάτι τέτοιο και ΔΕΝ κατεβάσεις τον πολλαπλασιαστή του HyperTransport ένα σκαλί χαμηλότερα θα έχεις αστάθεια συστήματος !!! Επίσης με την αύξηση του FSB αυξάνεται και η συχνότητα του NORTHBRIDGE οπότε ίσως να πρέπει να δώσεις λίγη παραπάνω τάση στο CPU-NORTH VOLTAGE !!! Αυτό βέβαια μόνο αν ξεπεράσεις αρκετά τα 2200Mhz Norh ενώ για να σου δώσω μια εικόνα ο επεξεργαστής σου παίζει αν έχεις καλό κομμάτι έως και 2600Mhz north . Αν πάλι δεις πως δεν σηκώνει northbridge παραπάνω ρίχνεις ένα σκαλί και τον πολλαπλασιαστή του north.Α ναι το ξέχασα και αυτό πως οι μνήμες τρέχουν τώρα στα 1333Mhz Δεν έχω πρόβλημα να τις βάλω στις 1600MHz .Αλλά τι ακριβώς πρέπει να αλλάξω ; :sorry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Αύγουστος 20, 2012 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Στο I TWEAKER να αλλάξεις MEMORY FREQUENCY από AUTO σε 1600Mhz !Δες αν μπορεί να τρέξει και σε 1866Mhz αλλά δεν νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 21, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Το άλλαξα μέχρι 1600 πάει όμως το manual λέει ότι πάει μέχρι 1866 Αλλά εντάξει δεν με πειράζει και πολύ αυτό τώρα για το Timing 9-10-9-27 ποια ακριβώς πρέπει να αλλάξω ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Αύγουστος 21, 2012 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Το άλλαξα μέχρι 1600 πάει όμως το manual λέει ότι πάει μέχρι 1866 Αλλά εντάξει δεν με πειράζει και πολύ αυτό τώρα για το Timing 9-10-9-27 ποια ακριβώς πρέπει να αλλάξω ;Το manual λέει μέχρι 1866 αλλά με FX επεξεργαστή ! Από την στιγμή που τρέχεις στα 1600Μηζ και όχι στα 1866Mhz να αφήσεις τις μνήμες να τρέξουν στα 9-9-9-24 και να μην το αλλάξεις σε 9-9-9-27 ......Το 9-9-9-24 είναι γρηγορότερο αφού μιλάμε για χρόνο απόκρισης ....Το CPU-Z στην καρτέλα SPD τι timings σου λέει για συχνότητα 1600Mhz για τις μνήμες σου ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 21, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Το manual λέει μέχρι 1866 αλλά με FX επεξεργαστή ! Από την στιγμή που τρέχεις στα 1600Μηζ και όχι στα 1866Mhz να αφήσεις τις μνήμες να τρέξουν στα 9-9-9-24 και να μην το αλλάξεις σε 9-9-9-27 ...... Το 9-9-9-24 είναι γρηγορότερο αφού μιλάμε για χρόνο απόκρισης .... Το CPU-Z στην καρτέλα SPD τι timings σου λέει για συχνότητα 1600Mhz για τις μνήμες σου ???? Α δεν το ήξερα αυτό :whistle2: Τις αφήνω στο 9-9-9-24 αλλά ο κατασκευαστείς τις μνήμες λέει πως τρέχουν σε 9-10-9-27 δεν πρέπει να τις βάλω έτσι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Αύγουστος 21, 2012 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Άφησέ τες όπως είναι ! Ο κατασκευαστής δηλώνει τα χαμηλότερα timings που μπορούν να φτάσουν οι μνήμες σου στην υψηλότερη συχνότητα που μπορούν να δουλέψουν !Οσο χαμηλώνεις συχνότητα μπορείς να σφίγγεις τα timings περισσότερα. Αρα πιστεύω πως οι μνήμες σου μπορούν να παίξουν χωρίς θέμα στα 9-9-9-24 .Περίεργο είναι πως το cpu-z δεν δίνει SDP για τις μνήμες στα 1600Mhz αλλά αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 21, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Άφησέ τες όπως είναι ! Ο κατασκευαστής δηλώνει τα χαμηλότερα timings που μπορούν να φτάσουν οι μνήμες σου στην υψηλότερη συχνότητα που μπορούν να δουλέψουν ! Οσο χαμηλώνεις συχνότητα μπορείς να σφίγγεις τα timings περισσότερα. Αρα πιστεύω πως οι μνήμες σου μπορούν να παίξουν χωρίς θέμα στα 9-9-9-24 . Περίεργο είναι πως το cpu-z δεν δίνει SDP για τις μνήμες στα 1600Mhz αλλά αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο. α ΟΚ σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία Να σε ρωτήσω κάτι άλλο μήπως έχω ξεχάσει κάτι για τις ρυθμίσεις στο bios ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Αύγουστος 21, 2012 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Εχεις SSD δίσκο ?Εχεις βάλεις τον sata controller να τρέχει σε AHCI MODE ?Το COOL n QUIET το έχεις ενεργοποιήμένο ???Λογικά θα είναι και το APM MASTER αν έχεις την τελευταία έκδοση bios.Το turbo core ΛΟΓΙΚΆ πρέπει να είναι ενεργοποιημένο. Και στο smart fan για την ρύθμιση των ανεμιστήρων του cpu ανάλογα το φορτίο του επεξεργαστή να ρυθμίσεις αν δεν το έχεις ρυθμίσει για να μειώσεις όσο είναι δυνατόν τον θόρυβο!Επίσης αν η μητρική σου λέει να ρυθμίσεις τύπο ψύκτρα pwr, 3pin κ.λ.π. πρέπει να το θέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 21, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Εχεις SSD δίσκο ?Ναι Εχεις βάλεις τον sata controller να τρέχει σε AHCI MODE ?Ωχ το είχα ξεχάσει γιατί έτρεχε κανονικάΤο COOL n QUIET το έχεις ενεργοποιήμένο ???Τι είναι αυτό δεν το ξέρω ;Λογικά θα είναι και το APM MASTER αν έχεις την τελευταία έκδοση bios.Έκανα update αμέσως Το turbo core ΛΟΓΙΚΆ πρέπει να είναι ενεργοποιημένο. Στο normal το έχω Και στο smart fan για την ρύθμιση των ανεμιστήρων του cpu ανάλογα το φορτίο του επεξεργαστή να ρυθμίσεις αν δεν το έχεις ρυθμίσει για να μειώσεις όσο είναι δυνατόν τον θόρυβο!Επίσης αν η μητρική σου λέει να ρυθμίσεις τύπο ψύκτρα pwr, 3pin κ.λ.π. πρέπει να το θέσεις.Ούτε εκεί δεν έκανα τίποτα :help1: :help1: :help1: :help1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Αύγουστος 21, 2012 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Για να τρέξει σωστά ο SSD πρέπει να τρέχει σε AHCI MODE ! Από την στιγμή που δεν το έβαλες στο bios κατά την εγκατάσταση πρέπει πρώτα να πειράξεις τα windows και μετά να αλλάξεις σε AHCI από το bios. Επίσης μόλις αλλάξεις σε AHCI το bios με το πρώτο boot πρέπει να εγκαταστήσεις το AMD AHCI WIN 7 DRIVER . ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Αύγουστος 21, 2012 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Ξεκινάμε ! Πας στην έναρξη και στην έναρξη πληκτρολογείς "REGEDIT"! Εμφανίζεται επάνω σαν επιλογή και με δεξί κλικ επάνω του το τρέχεις ως διαχειριστής ! Ανοίγεις το HKEY_LOCAL_MACHINE ανοίγεις το System ανοίγεις τον currentcontrolset ανοίγεις το services και ψάχνεις το MSAHCI όπου πατώντας επάνω του στο διξί παράθυρο σου βγάζει επιλογές ! Μια επιλογή είναι η START !!! Δεξί κλικ πάνω στην start , τροποποίηση και αλλάζεις την τιμή της από "3" που είναι τώρα σε "0" !!! Κλείνεις και κάνεις επανεκκίνηση. Μπαίνεις στο bios και αλλάζεις τον sata controller σε AHCI ! (Εδώ επειδή έχεις ASUS τους σκληρούς και τον SSD να τους έχεις στις SATA 1 έως 4 θύρες ! Αν δεν είναι εκεί άλλαξε θέση στα καλώδια. Αμέσως μετά πας στο boot meny της μηγτρική και θέτεις σαν πρώτο και μοναδικό δίσκο για μπουτάρισμα το SSD σου. Σώζεις με F10 και επανεκκινείς ! Μόλις μπει στα windows, το windows θα δουν τον controller και θα ψάξουν drivers για αυτόν MS DRIVER καθώς θα εγκαταστήσουν και τους δίσκους επάνω στον controller. Θα σου ζητήσει επανεκκίνηση και θα την κάνεις ! Μετά θα κατεβάσεις τον παρακάτω driver της AMD και θα τον κάνεις εγκατάσταση. Θα ζητήσει επανεκκίνηση και θα την κάνεις ! Θα σου ξαναβρεί τους δίσκους πάλι πάνω στο AMD SATA CONTROLLER ! Είσαι έτοιμος ! Μετά θα περάσεις σε ορισμένες ρυθμίσεις; των windows για τον SSD, θα κοιτάξεις αν δουλεύει το TRIM και θα κλείσεις μερικές λειτουργίες των windows όπως ανασυγκρότηση, κ.λ.π. Αυτά θα σου τα πω αφού κάνεις τα πρώτα! Ο driver είναι ο : Download AMD AHCI Driver 11.12 for Windows 7 Driver for Windows 7 / Windows 7 x64 - Softpedia Για να είσαι σίγουρος πως τα έκανες σωστά στο τέλος θα πρέπει να βλέπεις κάτι τέτοιο : Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 21, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Για έναν περίεργο ρόλο είναι είδη AHCI δεν θυμάμαι να το άλλαξα εγώ Άρα δεν πειράζω τίποτα εκεί σωστά ; Υ.Σ. Τις ρυθμίσεις για των ssd τις έχω κάνει από τα windows με βάσει αυτών των οδηγό http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Αύγουστος 21, 2012 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Πέρασε τον AMD AHCI CONTROLLER DRIVER . Αν δεν είναι περασμένος ! Αυτό θα το καταλάβεις από την διαχείριση συσκευών και αν αναφέρει AMD SATA CONTROLLER οπότε είναι είδη εγκατεστημένος ή Standard. MS CONTROLLER DRIVER οπότε δεν είναι.Για το smart f. θα σου ποστάρω πως θα το κάνεις μόλις γυρίσω γιατί φεύγω για εργασία. Οι ανεμιστήρες που έχεις στην ψύκτρα σου είναι 4-πινοι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 21, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 1) Στο REGEDIT είναι είδη "0" . 2) Το AHCI είναι είδη στην μητρική . 3) Έχω κάνει τις ρυθμίσεις από τα windows για των ssd . Το αποτέλεσμα αυτό πρέπει να είναι Χωρίς να κάνω κάτι ακόμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordanis Αύγουστος 21, 2012 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 δεν είναι καλύτερα να βάλει αυτόν τον driver για AHCI?AMD Chipset Driversσύμφωνα με το ποστ adpanos, κοίταξα και το παραπάνω link.ατο δικό μου σύστημα πειράζει να τους περάσω τώρα? εννοείται ότι έχει γίνει η εγκατάσταση win 7 με ahci στο bios πριν 3 μήνες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 21, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Πέρασε τον AMD AHCI CONTROLLER DRIVER . Αν δεν είναι περασμένος ! Αυτό θα το καταλάβεις από την διαχείριση συσκευών και αν αναφέρει AMD SATA CONTROLLER οπότε είναι είδη εγκατεστημένος ή Standard. MS CONTROLLER DRIVER οπότε δεν είναι.Για το smart f. θα σου ποστάρω πως θα το κάνεις μόλις γυρίσω γιατί φεύγω για εργασία. Οι ανεμιστήρες που έχεις στην ψύκτρα σου είναι 4-πινοι ?Των πέρασα και των AMD AHCI CONTROLLER DRIVER .Όλους τους ανεμιστήρες που έχω βάλει επάνω στην μητρική και τους 6 είναι με 3 pins Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Αύγουστος 22, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2012 Καλημέρα είμαι ΟΚ τώρα με των ssd ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Αύγουστος 22, 2012 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2012 Μια χαρά είσαι με τον SSD ! Σχετικά με τους ανεμιστήρες πας στην καρτέλα monitor και με το ποντίκι κάνεις ένα scroll down και βλέπεις την παρακάτω εικόνα ! Τα κάνεις όλα enable ! Στο προφίλ του CPU-FAN βάζεις αρχικά silent και βλέπεις την συμπεριφορά των ανεμιστήρων/ θερμοκρασίας, ανάλογα το έργο του cpu ! Αν δεν σε ικανοποιεί το ανεβάζεις . Το ίδιο κάνεις και για το CASES FAN PROFILE !!! Μπορείς επίσης απ`ότι είδα να ρυθμίσεις και την % πτώση των στροφών των ανεμιστήρων ανάλογα πως το θες, το ίδιο και την θερμοκρασία που θα έχεις μέσα στο κουτί πάνω από την οποία οι ανεμιστήρες ανεβάζουν στροφές για να πετύχουν την μείωσή της στα επιθυμητά επίπεδα. ! Ψάξτο λίγο αυτό μιας και ανάλογα το κουτί και το hardware που έχει ο κάθε ένας βλέπει και διαφορετικές θερμοκρασίες . Αλλες μητρικές έχουν καλύτερη διαχείριση των ανεμιστήρων πάντως.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.