dear jamon Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2012 Έχω ένα πρόβλημα απο χθές, η κάρτα μου κάνει ένα σφύριγμα περίεργο, και όταν μπαίνω στο λειτουργικό, μετα απο κάποια ώρα ο υπολογιστής κλείνει... σας παρακαλώ βοηθήστε με!
dear jamon Αύγουστος 20, 2012 Author #4 Αύγουστος 20, 2012 gpu-z???λίγο πιο απλα μπορείς να μου το πείς?και πως θα κοιτάξω τις θερμοκρασίες?
dear jamon Αύγουστος 20, 2012 Author #5 Αύγουστος 20, 2012 παει κατι στραβα? το συγγεκριμενο πριντ σκριν, ειναι την ωρα που κανω ρεντερινκ τεστ.
yanni Αύγουστος 21, 2012 #6 Αύγουστος 21, 2012 παει κατι στραβα?το συγγεκριμενο πριντ σκριν, ειναι την ωρα που κανω ρεντερινκ τεστ.88 βαθμοί δεν είναι λίγοι, αλλά ούτε και κάτι εντελώς ασυνήθιστο σε κάρτες γραφικών. Ίσως να μην είναι θέμα κάρτας αποκλειστικά, το σφύριγμα ούτε αυτό είναι ασυνήθιστο. Μπορεί να είναι θέμα θερμοκρασίας επεξεργαστή ή κάτι άλλο; Θέμα τροφοδοτικού επίσης ίσως να μην είναι από την στιγμή που άντεξε το βάρος σε watt του τεστ. Μπορεί να είναι και θέμα μητρικής; Παλιά είχα πέσει σε μια μητρική που έκανε restarts. Εντελώς σε τυχαίες χρονικές στιγμές και ασχέτως αν το PC καθόταν ή στρεσαριζόταν.Βασικά αν δεν στο έκανε παλιά θα πρέπει να θυμηθείς τι αλλαγές έχεις κάνει στο σύστημά σου.Για να δεις αν ανεβάζει πολύ υψηλή θερμοκρασία ο επεξεργαστής, αλλά και η κάρτα γραφικών (αυτή την περίοδο ειδικά με τις ζέστες, ίσως για αυτό να σου συμβαίνει τώρα αυτό) κατέβασε το CPUID - System & hardware benchmark, monitoring, reportingΑν τις επόμενες μέρες που ξανά ανεβαίνει η θερμοκρασία δεις την κάρτα να ξεπερνάει τους 90 βαθμούς ή τον επεξεργαστή τους 60, τότε πιθανόν έχεις θέμα με τις θερμοκρασίες στο σύστημά σου.
zissismaroudas Αύγουστος 21, 2012 #7 Αύγουστος 21, 2012 τον εχεις καθαρισει καθολου μεσα τον υπολογιστη?
jpavly Αύγουστος 21, 2012 #8 Αύγουστος 21, 2012 Τι έγινε ρε παιδιά; Κανείς δεν βάζει avatar? Να ξέρουμε με τη μία ποιος γράφει τι Από αέρα πως πας στο κουτί σου; Βάλε και το fanspeed και πες μας λίγο τις υπόλοιπες θερμοκρασίες σου. 88 βαθμοί είναι πολλοί πάντως, αν έχεις μεγάλες θερμοκρασίες καιρό τώρα, μπορεί να την άκουσε κανένας πυκνωτής και αυτό ίσως είναι το σφύριγμα που ακούς.
vagsk Αύγουστος 21, 2012 #9 Αύγουστος 21, 2012 avatar βάζουν μόνο οι admin για να κάνουν flashy εμφανίσεις :hang2:Αφού μπήκε και η μητρική στο παιχνίδι και έχουμε random restarts δεν χάνει τίποτα να κάνει και έναν έλεγχο στην μνήμη με κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα.
dear jamon Αύγουστος 21, 2012 Author #10 Αύγουστος 21, 2012 μπορειτε να μου προτεινεται καποιο προγραμμα?
hocico0777 Αύγουστος 21, 2012 #11 Αύγουστος 21, 2012 Καλησπέρα,την ίδια κάρτα έχω κι εγώ.Κατα 99,9% σου σβήνει λόγω θερμοκρασίας. Μου το έχει κάνει κι εμένα αρκετές φορές ιδίως αν πάω να παίξω κάποιο παιχνίδι.Λογικά το σφύριγμα που ακούς είναι απο το ανεμιστιράκι της κάρτας.Βγαλε την από το κουτί και δες σε τι κατασταση είναι (αν εχει πολύ σκόνη το ανεμιστηράκι κι αν είναι βουλωμένοι οι αεραγωγοί),εδέχεται να εχει μπει και σκόνη στο ρουλεμάν του ανεμιστηρακίου.Εμένα μου σβήνει παντως σε θερμοκρασία λίγο πιο πάνω από τους 60,στους 88 που λες εσύ θα επρεπε να ειχε γινει κάρβουνο.
virus777 Αύγουστος 21, 2012 #12 Αύγουστος 21, 2012 [MENTION=24909]dear jamon[/MENTION]: Αν το "έχεις" και πιάνουν τα χέρια σου, άνοιξε την, καθάρισέ την, άλλαξε παστούλα και βάλε λίγο λαδάκι στο κέντρο του φαν (λίγο,ε). Αν δε δεις και κανένα πυκνωτή να τα έχει δει όλα(φουσκωμένο) θα είσαι κομπλέ.
TopCLR Αύγουστος 21, 2012 #13 Αύγουστος 21, 2012 ...Εμένα μου σβήνει παντως σε θερμοκρασία λίγο πιο πάνω από τους 60,στους 88 που λες εσύ θα επρεπε να ειχε γινει κάρβουνο.Οι 60 βαθμοί για κάρτα γραφικών δεν είναι πολλοί. Κάποιο πρόβλημα θα έχει. Μου 'χει τύχει κάρτα που μόλις "έβλεπε" 71 βαθμούς για πάνω από 5 δευτερόλεπτα, κολλούσε το σύστημα. Εως 70 (και με 70 σταθερά) δούλευε. Το στοκ σύστημα ψύξης της κάλυπτε μόνο τον πυρήνα, VRM και μνήμες ούτε ψυκτράκια δεν είχαν. Αν έβαζα ανεμιστήρα να την βαράει απευθείας έφτανε εως 76 σταθερά (καλοκαίρι και τεστ Furmark) χωρίς "νούμερα". Αλλάχτηκε (μετά από περιπέτειες) εντός εγγύησης.[MENTION=24909]dear jamon[/MENTION]Όπως σου είπαν και πιο πάνω καθάρισε το σύστημα από την σκόνη και δες θερμοκρασίες.
dear jamon Αύγουστος 22, 2012 Author #14 Αύγουστος 22, 2012 έβγαλα την κάρτα και έχω πανω την ον μποαρντ. το πισι δεν κλεινει αλλα συνεχιζει να κανει αυτο το σφυριγμα.τι μπορει να φταιει?
Aias Αύγουστος 22, 2012 #15 Αύγουστος 22, 2012 Το σφυριγμα που ακους εχει να κανει με τον ηχο που κανει η μητρικη σου επειδη ζεσταινεται το cpu.Γυρναει ο ανεμιστηρας στην ψυχτρα της cpu?
LazyGreek Αύγουστος 22, 2012 #17 Αύγουστος 22, 2012 Κατέβασε το HWMonitor και πες μας τι θερμοκρασίες έχεις..(Βασικά βάλε μια εικόνα)Και για την 9600GT αυτές οι θερμοκρασίες είναι πάρα πολύ μεγάλες!Εγώ με την 8800GT Όταν έπιανε 80 έχανε το σήμα και έσβυνε η οθόνη.
dear jamon Αύγουστος 22, 2012 Author #18 Αύγουστος 22, 2012 το πριντ σκριν αυτο ειναι με την ον μποαρντ καρτα γραφικων.
jpavly Αύγουστος 22, 2012 #19 Αύγουστος 22, 2012 Οι θερμοκρασίες σου είναι φυσιολογικές, να δούμε και την 9600GT πως πάει σε idle, και σε Load?Βάλε την επάνω και φόρτωσε κάποιο παιχνίδι ή το Furmark και δες πάλι όλες τις θερμοκρασίες.
dear jamon Αύγουστος 22, 2012 Author #20 Αύγουστος 22, 2012 μα δεν προλαβαινω να τρεξω κατι, οταν την βαζω πανω μετα απο λιγο κλεινει το πισι
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.