YOCJ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2012 Καλημέρα στο forum. Πριν περίπου δύο μήνες έγινα κάτοχος της μητρικής του τίτλου και δοκίμασα να ξεκλειδώσω τον 4ο πυρήνα του επεξεργαστή. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα να περάσω την εγκατάσταση των Windows (αφού φορτώσει, βγάζει BSOD). Δοκίμασα να ανεβάσω και volt αλλά το αποτέλεσμα ηταν πάντα το ίδιο. Η μητρική ήρθε με το F9 BIOS απο την Gigabyte (rev1.1). Το περίεργο είναι οτι ο ίδιος ο επεξεργαστής στην ίδια μητρική φίλου μου ξεκλείδωσε και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Έκανε stress tests επί ώρες, ανέβασε δοκιμαστικά και συχνότητες και δούλευε χωρίς πρόβλημα. Η μητρική του είναι rev1.0 και πρέπει να είχε την F6 έκδοση (έκανε αναβάθμιση και δεν θυμάται ποιά έκδοση είχε αρχικά φλασαρισμένη). Μήπως η Gigabyte "κλείδωσε" σκόπημα το core unlocking με νεώτερα ΒΙΟS? Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
videodv Αύγουστος 21, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Δεν έχουν όλες οι μητρικές αυτήν τη δυνατότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YOCJ Αύγουστος 21, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Για να ανοίγω topic, προφανώς η συγκεκριμένη έχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
videodv Αύγουστος 21, 2012 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Ναι δεν διάβασα προσεκτικά το ποστ, αλλά δεν είναι απαραίτητο να ξεκλειδώνουν όλα τα κομμάτια, είναι τι θα σου πέσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YOCJ Αύγουστος 21, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Ναί, το γνωρίζω, αλλά όπως ανέφερα και στο αρχικό πόστ, ο φίλος μου ξεκλείδωσε τον επεξεργαστή μου χωρίς κανένα πρόβλημα.Η μόνη διαφορά ηταν η BIOS έκδοση που είχε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
videodv Αύγουστος 21, 2012 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Εγώ έχω βάλει το τελευταίο bios και στα φορουμ που μπήκα δεν λέγανε τίποτα, αλλά εχω άλλο chipset. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YOCJ Αύγουστος 21, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Και με ένα άλλο παιδί που μίλησα σε γειτονικό φόρουμ που έχει ίδια μητρική και επεξεργαστή μ' εμένα, έχει το ίδιο θέμα, ενώ πριν είχε μια ASRock και κατάφερε να τον ξεκλειδώσει χωρίς πρόβλημα.Γι' αυτό και ρωτάω μήπως το "κλείδωσε" σκόπημα η Gigabyte σε νεώτερες εκδόσεις.Στη τελική με βλέπω να πειραματίζομαι με παλιότερες εκδόσεις μήπως και καταφέρω να τον ξεκλειδώσω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Αύγουστος 21, 2012 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Με ξεκλειδώματα δεν ασχολήθηκα, αλλά θα ρωτήσω. Μήπως ο φίλος σου δοκίμασε με 32bit λειτουργικό και εσύ με 64bit;Κάποιος εδώ στο φόρουμ ξεκλείδωσε δεύτερο πυρήνα σε Sempron και ενώ σε 32bit δούλευε κανονικά (έβγαζε όλα τα τεστ) στα 64bit πετούσε μπλε οθόνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YOCJ Αύγουστος 21, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Όχι, 64bit χρησιμοποίησε. Και μετά στις δοκιμές μου, ακόμα και το ίδιο το δισκάκι χρησιμοποίησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.