Jump to content

Περί ομοφυλοφοβίας κλπ

Wizard!

Recommended Posts

292382_10152027302600483_917491810_n.jpg

Την περίοδο 1935-1950, ο αμερικάνικος κινηματογράφος, φρόντισε να προωθήσει όσο τίποτε άλλο το τσιγάρο.

Όλοι οι ηθοποιοί κάπνιζαν και πολλοί από αυτούς επιδεικτικά. Γνωστές οι ταινίες του James Dean, πρότυπο εκείνη την εποχή που κάπνιζε συνεχώς. Δεν άφησαν όμως και τις γυναίκες απέξω, αφού χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Rita Hayworth στη Gilda, που ανάβει τσιγάρο σχεδόν σε όλες τις σκηνές.

Τα αποτελέσματα δεν είναι γνωστά σε όλους.

Το τσιγάρο έπιασε σε βαθμό να γίνει μάστιγα. Δεκάδες χιλιάδες νεκροί το χρόνο από το τσιγάρο. Φυσικά οι πιό γνωστοί είναι οι ηθοποιοί οι ίδιοι, ειδικά της γενιάς 1920-1940, που κατά ένα μεγάλο ποσοστό πέθαναν από καρκίνο σε πνευμόνια και λάρυγγα ή από ασθένειες άμεσα συσχετισμένες με το κάπνισμα (John Wayne, Glenn Ford, Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, κα)

Θα μου πείτε, "τι μας τα λες όλα αυτά"...; Τα λέω, γιατί ο αμερικάνικος κινηματογράφος τα τελευταία χρόνια έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια να μας πείσει ότι το να είσαι ανώμαλος δεν είναι αρρώστια, είναι απόλυτα φυσιολογικό και σωστό. Το να μεγαλώνει ένα παιδί με δύο μπαμπάδες, ή μαμάδες (αλήθεια, πως το έκαναν...; ) είναι φυσιολογικό και δεν τρέχει τίποτα. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι αδερφές είμαστε αλλά δεν το έχουμε καταλάβει. Χαρακτηριστικό το φετινό Oscar Α' Ανδρικού που το πήρε ο γέρος γιατί συνειδητοποίησε στα 82 του ότι είναι π@στρα. ΈλεοC. Φυσικά πολλά oscar έχουν δοθεί σε ρόλους ή σενάρια που υποστηρίζουν τους gay, δεν είναι μόνο αυτό.

Ε, λοιπόν, δε μπορώ να ακούω και να διαβάζω τέτοιες αηδίες. Έχω γνωστούς gay, τους σέβομαι, τους εκτιμώ, δικαίωμά τους να κάνουν ότι γουστάρουν στο κρεβάτι τους, αλλά με κανένα τρόπο δε θα με πείσουν ότι είναι Normal. Είναι ανώμαλοι, άρρωστοι, προβληματικοί, πείτε το όπως θέλετε. ΦΥΣΙΟλογικοί δεν είναι, αφού το λέει και η φράση άλλωστε "παρά φύση". Δεν διαφωνώ με την ομοφοβία, δεν υπάρχει λόγος να τους φοβάσαι, αλλά ο χαρακτηρισμός αυτός αποδίδεται σε όλους όσους τους θεωρούν μη φυσιολογικούς, οπότε είναι λάθος η απόδοση από δική τους πλευρά. Εγώ για παράδειγμα, χαρακτηρίζομαι έτσι. Λυπάμαι, αλλά δεν είμαι. Θα ήμουν αν τους απέφευγα, αν δεν τους ήθελα κοντά μου, στον κύκλο μου, στη δουλειά μου. Τότε ναι, θα "φοβόμουν", όπως κάποιοι φοβούνται μην κολλήσουν aids από χειραψία. Εδώ, αν το ανάγουμε, δε χαρακτηρίζουν φοβικό όποιον τους αποφεύγει όντως, αλλά όποιον δε θέλει να κάνει sex μαζί τους (αναγωγή στους φορείς aids).

Για αυτά και άλλα πολλά λοιπόν, επιτρέψτε μου να μη γελάω με τέτοιες φωτογραφίες, αλλά μάλλον να αντιδρώ και να αναρωτιέμαι τι νομίζουν ότι θα πετύχουν και πως φαντάζονται την κοινωνία μας σε 30-40 χρόνια όταν οι gay θα είναι περισσότεροι...

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

To "φυσιολογικό" ο καθένας το ορίζει διαφορετικά. Στα πλαίσια του ορισμού της δημοκρατίας "Είμαι ελεύθερος να κάνω αυτό που θέλω μέχρι εκεί που δεν περιορίζω την ελευθερία του άλλου", από τη στιγμή που οι φίλοι του ιδίου φύλλου δεν μου περιορίζουν την σεξουαλική μου ελευθερία και δεν προσβάλουν την δημόσια αιδώ, νομίζω ότι δεν μπορούμε να τους προσάψουμε τίποτα.

Από την άλλη κάτι κακιώστρες που σκούζουν "Κοιτάτε με είμαι gay" ειλικρινά εύχομαι να καούν στο 7ο επίπεδο της κολάσεως μαζί με αυτούς που σκούζουν "κοιτάτε με είμαι άθεος" και γενικότερα όλες τις drama queens.

292382_10152027302600483_917491810_n.jpg

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=hVlYMctb7Y4]Harry Callahan's opinion on opinions - YouTube[/ame]

Ο Morgan Freeman είναι ένας τεράστιος ηθοποιός. Δεν είναι ένας τεράστιος φιλόσοφος, οπότε πολύ αξία δίνουμε στο τι λέει.

Δεν σχολιάζω την εν λόγω δήλωση, απλά το πόσο μεγάλο θέμα κάνουμε ότι βγει και πει ένας ηθοποιός, κωμικός, τραγουδιστής, μοντέλο, ποδοσφαιριστής κ.τ.λ.

That's my ...opinion of course

:p

To "φυσιολογικό" ο καθένας το ορίζει διαφορετικά. Στα πλαίσια του ορισμού της δημοκρατίας "Είμαι ελεύθερος να κάνω αυτό που θέλω μέχρι εκεί που δεν περιορίζω την ελευθερία του άλλου", από τη στιγμή που οι φίλοι του ιδίου φύλλου δεν μου περιορίζουν την σεξουαλική μου ελευθερία και δεν προσβάλουν την δημόσια αιδώ, νομίζω ότι δεν μπορούμε να τους προσάψουμε τίποτα.

Από την άλλη κάτι κακιώστρες που σκούζουν "Κοιτάτε με είμαι gay" ειλικρινά εύχομαι να καούν στο 7ο επίπεδο της κολάσεως μαζί με αυτούς που σκούζουν "κοιτάτε με είμαι άθεος" και γενικότερα όλες τις drama queens.

Οι "Κοιτάτε με είμαι μαύρος" να καούν και αυτοί στο 7ο επίπεδο;

Carlos-Smith.jpg

Ενώ ο ομοφυλόφιλος προσπαθεί με το ζόρι να σε κάνει ομοφυλόφιλο...

Η παρένθεση που έχω γράψει δεν την έγραψα στο άσχετο. Δες και το post του astro ακριβώς από πάνω. Δες τα πακέτο με το δικό μου έχοντας στο μυαλό σου την παρένθεση. Εκτός και αν δεν κάνουμε διάλογο αλλά διαγωνισμό ταπώματος του άλλου. Σε αυτή την περίπτωση νίκησες (και προφανώς μπορείς να αγνοήσεις και την παρένθεση).

Αυτό έγραψες, αυτό θα σχολιάσω. Τώρα το "δεν εννοώ ακριβώς αυτό" να το κάνω τι; Να μυρίσω τα νύχια μου να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις να πεις;

Ξέχνα το. Δεν ισχύει σε καμία των περιπτώσεων ούτε και ο υπαινιγμός ότι σε πιέζουν με την επιλογή τους επηρρεάζεται η ζωή σου από αυτή. Δεν θες, δεν πας στο γάμο. Δεν θες, δεν τους έχεις φίλους. Τώρα το να φιλιούνται στο δρόμο δύο ομοφυλόφιλοι, χώνεψέ το. Όπως το χώνεψαν οι παλαιότερες γενιές ότι μπορεί να φιλιέται ένας μαύρος με μία λευκή.

Αυτό έγραψες, αυτό θα σχολιάσω. Τώρα το "δεν εννοώ ακριβώς αυτό" να το κάνω τι; Να μυρίσω τα νύχια μου να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις να πεις;

Ξέχνα το. Δεν ισχύει σε καμία των περιπτώσεων ούτε και ο υπαινιγμός ότι σε πιέζουν με την επιλογή τους επηρρεάζεται η ζωή σου από αυτή. Δεν θες, δεν πας στο γάμο. Δεν θες, δεν τους έχεις φίλους. Τώρα το να φιλιούνται στο δρόμο δύο ομοφυλόφιλοι, χώνεψέ το. Όπως το χώνεψαν οι παλαιότερες γενιές ότι μπορεί να φιλιέται ένας μαύρος με μία λευκή.

Καλά εσύ τώρα το έκανες βαλίτσα το φόρτωσες στο αεροπλάνο και το πήγε πολύ μακριά. Έβγαλες συμπεράσματα για μένα. Ωραίος. Μπράβο.

Η παρενθεσούλα που λες είναι αυτό που λέει βασικά ο astro. Είναι άλλο να σε πρήζουν "Κοίτα είμαι gay, είναι φυσιολογικό, είμαι στην μόδα, είμαι cool, είσαι βαρετός, είσαι οπισθοδρομικός" και άλλο να είναι gay και απλά να σου λέει ότι θεωρεί τον Τομ Κρουζ sexy. Αντίστοιχα είναι άλλο να σου λέει "Είμαι άθεος, είμαι ανοιχτόμυαλος, είμαι απελευθερωμένος, είσαι στενόμυαλος, οπισθοδρομικός και έχεις φανταστικούς φίλους όπως τα 7χρονα" και άλλο να σου λέει "Δεν πιστεύω σε θεούς και δαίμονες οπότε μην περιμένεις να σου λέω 40 μέρες Χριστός Ανέστη".

Δεν ξέρω πολλούς μαύρους που να έχουν ζητήσει κάτι παραπάνω από ισότητα. Αλλά υπάρχουν πολλοί gay και άθεοι που πρέπει απλά να αποδεχτούμε ότι οι ίδιοι θεωρούν φυσιολογικό/σωστό/λογικό/προοδευτικό/ανοιχτόμυαλο/οτιδήποτε, αλλιώς είμαστε στενόμυαλοι/κολλημένοι/θρησκόληπτοι/φανατικοί/φαντασιόπληκτοι/ρατσιστές.

Άντε σου έδωσα μπόλικο υλικό για το επόμενο post σου μιας και κάνουμε διαγωνισμό ταπώματος.

Ισότητα είναι ο γάμος ομοφυλοφίλων.

No problem από εδώ μεριά.

EDIT: Τώρα που το ξανά σκέφτομαι, πρόβλημα με γάμους ομοφυλοφίλων θα είχα....

μόνο αν ξαφνικά όλες οι όμορφες γυναίκες παντρεύονταν μεταξύ τους!

Θα μου πείτε, "τι μας τα λες όλα αυτά"...; Τα λέω, γιατί ο αμερικάνικος κινηματογράφος τα τελευταία χρόνια έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια να μας πείσει ότι το να είσαι ανώμαλος δεν είναι αρρώστια, είναι απόλυτα φυσιολογικό και σωστό.

Τι είναι ανωμαλία; Το να σου αρέσει το πρωκτικό σεξ (έστω με γυναίκες) είναι φυσιολογικό ή "παρά φύσιν" (hint: παρά φύσιν = σεξ εκτός αιδοίου, δηλαδή πρωκτικό και στοματικό σεξ, ασχέτως φύλου); Το να έχεις φετίχ με γυναικεία πόδια ή γόβες, είναι φυσιολογικό ή ανώμαλο;

Βάζεις στοίχημα ότι άμα κάνουμε όλοι από μια λίστα με το τι θεωρούμε φυσιολογικό και τι ανώμαλο, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις 2 ίδιες λίστες ανάμεσα σε χιλιάδες;

Φυσικά πολλά oscar έχουν δοθεί σε ρόλους ή σενάρια που υποστηρίζουν τους gay, δεν είναι μόνο αυτό.

Πως τόλμησαν!

Ε, λοιπόν, δε μπορώ να ακούω και να διαβάζω τέτοιες αηδίες. Έχω γνωστούς gay, τους σέβομαι, τους εκτιμώ, δικαίωμά τους να κάνουν ότι γουστάρουν στο κρεβάτι τους, αλλά με κανένα τρόπο δε θα με πείσουν ότι είναι Normal. Είναι ανώμαλοι, άρρωστοι, προβληματικοί, πείτε το όπως θέλετε.

Τον Μεσαίωνα η Χριστιανική Εκκλησία χρησιμοποιούσε όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς για τους αριστερόχειρες. Πιο πρόσφατα, τα ίδια λεγόντουσαν για τις διαφυλετικές σχέσεις.

Εγώ για παράδειγμα, χαρακτηρίζομαι έτσι. Λυπάμαι, αλλά δεν είμαι.

Φάσκεις...

την κοινωνία μας σε 30-40 χρόνια όταν οι gay θα είναι περισσότεροι...

και αντιφάσκεις.

Θα ήμουν αν τους απέφευγα, αν δεν τους ήθελα κοντά μου, στον κύκλο μου, στη δουλειά μου.

Ο ορισμός αυτής της φοβίας είναι όταν νιώθεις ότι οι διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις άλλων ανθρώπων σε απειλούν. Δεν είμαι και κανας Φρόυντ, αλλά το "θερμό" ποστ σου (παραδόξως θερμό για κάποιον που δεν φοβάται) αυτό βγάζει ;)

Γενικότερα με επιχειρήματα του τύπου "όταν οι gay θα είναι περισσότεροι", δείχνεις ότι μάλλον δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα και οι σεξουαλικές επιθυμίες. Έχεις την εντύπωση ότι η ομοφυλοφιλία είναι σαν το κάπνισμα που θα δω έναν ηθοποιό να έχει έναν άντρα για σύντροφο και θα πάω να βρω και γω έναν;

Ή αν ένα αγόρι παίζει μόνο με πιστόλια & αυτοκινητάκια από μικρός και δεν βλέπει είδωλα του Holywood να έχουν ομοφυλοφυλικές σχέσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ομοφυλόφιλος;

Μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι οι "αδερφές" = make up + περούκα = κρα από χιλιόμετρα. Να είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν και ομοφυλόφιλοι "άντρακλες", στον Στρατό, στο γυμναστήριο, στην Πυροσβεστική, μουσάτους, με μπάσα φωνή κλπ. Αυτοί σύμφωνα με την λογική σου, πως "γίνανε" ομοφυλόφιλοι; Έπεσε κατά λάθος καμιά Barbie ανάμεσα στους GI Joe τους όταν ήταν παιδιά και την ακουμπίσανε και "κολλήσανε";

Η βασική σεξουαλική επιθυμία και οι σεξουαλικές τάσεις είναι χαρτογραφημένα στο σώμα σου από την στιγμή που γεννιέσαι (οι προτιμήσεις σε επιμέρους αξεσουάρ έρχεται με την χρήση/εμπειρία :hehe: )

Η κοινωνία και οι θεσμοί/περιορισμοί είναι αυτά που κλειδώνουν τις επιθυμίες σου στην ντουλάπα, ή θα σε αφήσουν να είσαι ευτυχισμένος όπως γουστάρεις. Δεν έχουμε περισσότερες "αδερφές" από τον περασμένο αιώνα, απλά βλέπουμε περισσότερους ομοφυλόφιλους που σταματάνε να φοβούνται και να κρύβονται.

Το ερώτημα για μένα είναι από την στιγμή που ζητάνε ίση μεταχείριση ως πολίτες, με επηρρεάζει; Απειλούνται τα δικά μου πολιτικά δικαιώματα; Όχι; Τότε δε με απασχολεί. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι να έχω άτομα στην κοινωνία μου με έλλειψη ανοχής σε ανθρώπινα χαρακτηριστικά που κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι θέμα επιλογής, όπως π.χ. η σεξουαλική κατεύθυνση, το χρώμα του δέρματος ή το αν είσαι αριστερόχειρας.

Bonus:

Φυσικά οι πιό γνωστοί είναι οι ηθοποιοί οι ίδιοι, ειδικά της γενιάς 1920-1940, που κατά ένα μεγάλο ποσοστό πέθαναν από καρκίνο σε πνευμόνια και λάρυγγα ή από ασθένειες άμεσα συσχετισμένες με το κάπνισμα (John Wayne, Glenn Ford, Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, κα)

Είναι πολύ εύκολο να παρουσιάσεις αριθμούς και γεγονότα που να βολεύουν το συμπέρασμά σου. Δεν διαφωνώ ότι το κάπνισμα βλάπτει, αλλά να λέμε τα πράγματα με τ'όνομά τους. Ο John Wayne πέθανε από καρκίνο, όπως και σχεδόν το 50% του επιτελείου σε μια συγκεκριμένη ταινία που γυρίσανε σε μια έρημο που ο Αμερικάνικος στρατός έκανε πυρηνικές δοκιμές. Ναι, έκανε λέει 5 πακέτα την ημέρα, αλλά τα υπόλοιπα 100 άτομα iirc που πεθάναν από καρκίνο από το καστ και το συνεργείο εκείνης της ταινίας, δεν πέθαναν επειδή ανέπνεαν τον καπνό του John Wayne.

Η Ingrid Bergman πέθανε στα 70-80 της από καρκίνο του μαστού, ασθένεια που όλες οι γυναίκες μετά τα 35-40 μπαίνουνε στην ζώνη κινδύνου. Θα μου πεις άμα δεν κάπνιζε, μπορεί και να ζούσε μέχρι τα 90-100, ποιος ξέρει; ;)

Η βασική σεξουαλική επιθυμία και οι σεξουαλικές τάσεις είναι χαρτογραφημένα στο σώμα σου από την στιγμή που γεννιέσαι

Λάθος.

Δεν έχουμε περισσότερες "αδερφές" από τον περασμένο αιώνα, απλά βλέπουμε περισσότερους ομοφυλόφιλους που σταματάνε να φοβούνται και να κρύβονται.

Λάθος.

Ψάξε μόνος σου να βρεις νούμερα και εξηγήσεις, θα απογοητευτείς.

Είναι πολύ εύκολο να παρουσιάσεις αριθμούς και γεγονότα που να βολεύουν το συμπέρασμά σου.

Τα νούμερα είναι από στατιστικές μελέτες. Αν διαφωνείς και με αυτά, πάω πάσο, δεν έχω να σου πω άλλα.

Τώρα, όσον αφορά στα συγκεκριμένα παραδείγματα, τυχαία ήταν, βάσει ονομάτων που θυμόμουν. Είχα ψάξει κάποτε και ήταν δεκάδες, μπορείς να τα βρεις αν ψάξεις βάσει ημ/νίας γεννήσεως, ώστε να βρεις το "γκρουπ" που έπαιζε εκείνη την εποχή. Κατά πόσο αποτελεί απόδειξη βέβαια αυτό που λες για τα γυρίσματα στην έρημο, δεν το γνωρίζω, όπως κι εσύ δε γνωρίζεις πόσοι από το συνεργείο κάπνιζαν, εκτός αν ήταν μόνο ο John Wayne.

Κατά πόσο αποτελεί απόδειξη βέβαια αυτό που λες για τα γυρίσματα στην έρημο, δεν το γνωρίζω, όπως κι εσύ δε γνωρίζεις πόσοι από το συνεργείο κάπνιζαν, εκτός αν ήταν μόνο ο John Wayne.

Αυτό είναι γεγονός είχε γίνει θέμα.

Λάθος.

wow ζόρικο το επιχείρημά σου, δεν ξέρω αν θα μπορέσω να σου απαντήσω και γω με μια λέξη μόνο :hehe:

Μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ

Homosexual Behavior Largely Shaped By Genetics And Random Environmental Factors

Biology and sexual orientation - Wikipedia, the free encyclopedia

ή να κάνεις την απλή αναζήτηση "γιατί οι άντρες έχουν ρόγες". Αν και φαίνεται αστεία σαν ερώτηση, οι απαντήσεις μπορεί να σε ταρακουνήσουν λίγο, από πολλές απόψεις ;)

Μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ

Homosexual Behavior Largely Shaped By Genetics And Random Environmental Factors

Biology and sexual orientation - Wikipedia, the free encyclopedia

ή να κάνεις την απλή αναζήτηση "γιατί οι άντρες έχουν ρόγες". Αν και φαίνεται αστεία σαν ερώτηση, οι απαντήσεις μπορεί να σε ταρακουνήσουν λίγο, από πολλές απόψεις

Σου απαντάω με τα δικά σου λόγια :)

Είναι πολύ εύκολο να παρουσιάσεις αριθμούς και γεγονότα που να βολεύουν το συμπέρασμά σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.