dimis1712 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2012 Καλησπέρα σε όλους παίδες! Σκέφτομαι εδώ και λίγο καιρό να αναβαθμίσω το υπάρχον σύστημα της υπογραφής μου.Το μπάτζετ είναι αρκετά σφιχτό (~180 E), οπότε σκεφτόμουν είτε να πάρω έναν SSD για τώρα και μετά ολική αναβάθμιση, είτε να αναβαθμίσω CPU, MB και RAM και μετά τα υπόλοιπα σιγά σιγά.Αν πάω σε SSD, τότε θα πάω σίγουρα στον Agility 3.Σε αναβάθμιση CPU, MB και RAM σκεφτόμουν κάτι σε Phenom ΙΙ x4 965 με μια φθηνή μητρική και 4 gb ram για αρχη.Τι πιστέυετε, με τι θα δω μεγαλύτερες διαφορές σε καθημερινή χρήση; Επίσης το τροφοδοτικό που έχω θα με καλύψει; (Με έχει βγάλει ως τώρα 6 χρόνια χωρίς πρόβλημα, μην το ματιάσω!)Στα games που παίζω δεν έχω τρελό πρόβλημα αφού δεν παίζω πολύ βαριά με εξαίρεση το Football manager που χρειάζεται επεξεργαστική ισχύ ή μνήμες.Η χρήση που κάνω είναι ταινίες, ιντερνετ και games.Πείτε μου τις απόψεις σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 19, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2012 Θα πρότεινα για αρχή τon SSD μιας και θα δεις μεγάλη διαφορά και στην εκκίνηση και στην συμπεριφορά των windows. Το τροφοδοτικό μάλλον δεν θα επιζήσει της επόμενης αναβάθμισης αλλά για να το κάνουμε και πιο επίσημο ρίξε μια ματιά στην 12V rail και δες πόσα Amber μπορεί να σηκώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimis1712 Αύγουστος 19, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2012 16Α γράφει. Φαντάζομαι δεν είναι αρκετά, έτσι; Οπότε πάω και για τροφοδοτικό.Με τον SSD το football manager θα πηγαίνει πιο γρήγορα λογικά, έτσι; Γιατί αργεί λίγο όταν πηγαίνω στην επόμενη μέρα. Έχεις κάποια σύνθεση να προτείνεις αν αποφασίσω αλλαγή CPU, MB, RAM, PCU? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Αύγουστος 20, 2012 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Με τον SSD το football manager θα πηγαίνει πιο γρήγορα λογικά, έτσι;Γιατί αργεί λίγο όταν πηγαίνω στην επόμενη μέρα.Μόνο αν ο λόγος καθυστέρησής του είναι ο δίσκος σου (στην μετάβαση ο δίσκος διαβαζει/γράφει συνεχόμενα χωρίς σταματημό)Για την σύνθεση εξαρτάται τι λεφτά θα δώσεις. Χοντρικά ένα Corsair CX500 με τον 965 + φθηνή μητρική + 4GB μνήμη που ανέφερες πιο πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 20, 2012 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 16Α είναι πολύ λίγα πλεόν για την 12V.Για τροφοδοτικό αν θες να σου κρατήσει καμιά 5ετία όπως το παλιό καλό θα είναι να κοιτάξεις κάτι κοντά στα 600W τουλάχιστον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimis1712 Αύγουστος 20, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Οπότε προς το παρόν πάω για SSD και στην συνέχεια πάω για σχεδόν ολική αναβάθμιση...Στον Agility 3 θα χρειαστώ και ειδικό bracket για να μπει στην θέση 3,5" ή θα μπορεί να μπει στην θέση που ήταν το floppy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 20, 2012 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Δεν μπορεί να μπει στη θέση του floppy. Θέλει bracket. Κάπου 5€ νομίζω κάνουν τα aftermarket. O vertex πρέπει να συμπεριλαμβάνει στη συσκευασία bracket και το ίδιο και ο intel 330. Δες μήπως βγαίνουν κοντά στην τιμή του agility αφού έχουν καλυτερες επιδόσεις και το bracket στη συσκευασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimis1712 Αύγουστος 20, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Οπότε λογικά πάω στον Vertex 3. Το Digital Master ειναι αξιόπιστο κατάστημα; Να το εμπιστευτώ και να τον πάρω από εκεί; (έχει την χαμηλότερη τιμή), ή να πάω στο VisionStudio που βγαίνει περίπου 10 ευρώ παραπάνω αλλά είναι αξιόπιστο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Αύγουστος 20, 2012 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 1ο πράμα: Γιατί να πας σε vertex, όταν στα ίδια χρήματα παίρνεις samsung 830. Τον έχει κ το Πλαίσιο στα €110. Δεν έχει bracket όμως.2ο πράμα: Το μηχανάκι σου είναι ολίγον αρχαίο πλέον. Δε θα έπρεπε ο SSD να είναι προτεραιότητα σου, και για την χρήση που του κάνεις, δε θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα. Καλύτερα loading times, snappier desktop και αυτό ήταν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimis1712 Αύγουστος 20, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Σκεφτόμουν τον SSD ώστε να δώσω λίγη ζωή ακόμα στο σύστημα μου πριν πάω στην ολική αναβάθμιση που υπολογίζω για γύρω στα Χριστούγεννα. Ο Samsung είναι καλύτερος του Vertex? Για τον 64 gb λέω, δεν θα πάω σε 128 λόγω budget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Αύγουστος 20, 2012 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Ζωή σε αρχαίο πισι δίνεις με μνήμη. O ssd τσάμπα θα πάει. Καλύτερα ένα σχετικά νέο με 4+ GB μνήμη, παρά αρχαίο με ssd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 20, 2012 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Ζωή σε αρχαίο πισι δίνεις με μνήμη. O ssd τσάμπα θα πάει. Καλύτερα ένα σχετικά νέο με 4+ GB μνήμη, παρά αρχαίο με ssd.Επειδή το έχω κάνει το πείραμα αυτό δεν ισχύει. Η μνήμη καλή είναι αλλά και το πιο αργό λειτουργικό γίνεται πολύ πιο ελαφρύ και γρήγορο με SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Αύγουστος 21, 2012 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 AMD Phenom II X4 965 Box Black Edition | Skroutz.grAsrock 870 Extreme3 R2.0 | Skroutz.grTEAM ELITE TED38192M1333HC9DC 8GB (2X4GB) DDR3 1333MHZ PC3-10600 DUAL CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GR Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 21, 2012 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Το Digital Master ειναι αξιόπιστο κατάστημα; Να το εμπιστευτώ και να τον πάρω από εκεί; Αμε μια χαρα ειναι.Και μαλιστ πολυ καλο.Φιλος μου ετυχε να παραγγειλει τροφοδοτικο 450 βατ και επειδη ειχε καθηστερησει να ερθει απο τους προμηθευτες τους, του εδωσαν στην ιδια τιμη ιδιο μοντελο 100 βατ παραπανω.Γενικοτερα το μαγαζι ειναι μια χαρα και σε αγορες που εχουν κανει γνωστοι μου, σε επιστροφες δε ξερω ποσο γρηγορα τελειωνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Αύγουστος 21, 2012 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 [MENTION=16899]dimis1712[/MENTION] εφοσον θα πας κτα τα χριστουγεννα (δηλαδη σε 5-6 μηνες) σε ολικη αναβαθμιση, πιστευω πως ειναι καλυτερο να μην κανεις καμια κινηση τωρα και να κρατησεις τα χρηματα που εχεις, ετσι ωστε να παρεις τοτε ενα καινουριο μηχανημα οπως το θελεις οι 60αρηδες ssd ειναι μικροι και πλεον οι τιμες στους 120αρηδες εχουν γινει πολυ προσιτες, οποτε ειναι κριμα να κανεις καποια βιαστικη κινηση την οποια συντομα θα μετανιωσεις. επιπλεον, θεωρω πως αφου τοσο καιρο εκανες την δουλεια σου με το συγκεκριμενο μηχανημα και την 9600, δεν εχεις καποιον ιδιαιτερο λογο να αναβαθμιστεις τωρα αμεσα και να μην περιμενεις 6 μηνες. Οτι αλλαγη και να κανεις, θα ειναι μεσοβεζικη η οποια δεν θα σου δωσει τις τεραστιες διαφορες.Το λεω αυτο, γιατι αν θα εβλεπες τοσο μεγαλη διαφορα θα μπορουσες ενδεχομενως να κρατησεις το μηχανημα σου για κανα χρονο ακομα και να καθυστερησεις την αναβαθμιση. Αλλα απο την στιγμη που δεν θα γινει κατι τετοιο και ετσι και αλλιως εχεις προγραμματισει την αναβαθμιση σου τις γιορτες, κανε κρατει My2cent Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimis1712 Αύγουστος 21, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις/προτάσεις σας.Για την ώρα θα πάω σε SSD και τα χριστούγεννα αν δω ότι δεν μου φτάνουν τα 60 GB παίρνω άλλον έναν και κάνω RAID. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Αύγουστος 21, 2012 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις/προτάσεις σας.Για την ώρα θα πάω σε SSD και τα χριστούγεννα αν δω ότι δεν μου φτάνουν τα 60 GB παίρνω άλλον έναν και κάνω RAID. αυτη παιζει και να ειναι η χειροτερη επιλογη... ειδικα απο τη στιγμη που ενας 60αρης ειναι κοντα στα 60 ευρω ο φθινοτερος και με 90 μπορεις να παρεις κατευθειας 120αρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Αύγουστος 21, 2012 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αυτήν την χρονική περίοδο κατά την γνώμη μου είναι ....τίποτα. Μάζεψε ένα ποσό και τα Χριστούγεννα όπως λες κάνε την αναβάθμιση. Γιατί αν πάρεις τώρα ssd, αισθάνομαι ότι είναι σαν να βάζεις κομπρέσορα σε zastava του '82. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Αύγουστος 22, 2012 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2012 Δεν νομίζω πως πειράζει να βάλει τον κομπρέσορα στο Zastava για ένα εξάμηνο! Τουλάχιστον θα το κάνει "σφαίρα" μέχρι να πάρει το καινούριο! Φτάνει το Zastava να έχει Windows 7 για να μπορεί να δουλέψει τον κομπρέσορα (TRIM support). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.