argy1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2012 Αντιμετωπιζω ενα προβλημμα σε ενα Toshiba Satellite L675D-S7104.Ειχε χτυπησει ο δισκος του και πηρα εναν ssd ocz petrol 128gb sataIII αντι να βαλω κανονικο hdd.Το προβλημα ειναι οτι δεν αναγνωριζει τον δισκο ουτε το cd εγκαταστασης των windows αλλα ουτε και η μητρικη στη bios.Δοκιμασα μερικες επιλογες για τον sata controller αλλα τζιφος.Υπαρχει κατι το οποιο πρεπει να κανω σε πρωτη φαση για να μπορει να διαβασει τον δισκο (φορματ σε αλλο pc) ή ειναι ο δισκος ελατωματικος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Αύγουστος 20, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 ΒΙΟS Update?ο δισκος παιζει σε αλλο PC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 20, 2012 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Άφου κάνεις όσα λέει ο προηγούμενος , κάνε boot με ένα ubuntu live cd και δες αν τον βλέπει. Σίγουρα έκανες σωστή τοποθέτηση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 20, 2012 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Να την πω την κακία για το ubuntu;Μπορεί και να το γλυτώσω το ban ...Ο OCZ Petrol που αγόρασες είναι από τους χειρότερους SSD με ρεκόρ στο DOA και στα RMA. Δεν είναι καθόλου απίθανο να είναι χαλασμένος ο SSD. Δοκίμασε τον σε άλλον υπολογιστή. Αν σου γίνει επιστροφή χρημάτων ή πιστωτκό θα ήταν καλύτερο να δώσεις τα λίγα επιπλέον χρήματα και να πας σε OCZ agility ή γενικά ότιδήποτε δεν έχει σχέση με OCZ Octane και Petrol.Οι NAND που έχει είναι για κλάματα και ακόμη και σε αυτούς που λειτουργούσε ο δίσκος μετά από 1-2 μήνες χρήσης άρχισε να εμφανίζει bad sectors και να χάνει από την χωρητικότητα του. Ο top πατάτα ssd της αγοράς. Αν ψάξεις το forum κάποιος εδώ μέσα έκανε την κίνηση και αγόρασε 3-4 από τους Petrol. Μάντεψε τι κατάληξη είχε ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnymous Αύγουστος 20, 2012 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Τι το κακό μπορεί να έχει το " κάνε boot με ένα ubuntu live cd και δες αν τον βλέπει."Πολύ καλή λύση το βλέπω να checkάρει από το disk utility τον σκληρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 20, 2012 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Για κάποιο λόγο δεν εμπιστεύομαι τα disk utilities ως διαγνωστικά για δίσκους SSD. Για μηχανικούς ΟΚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Αύγουστος 20, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας καταρχην,δοκιμασα ubuntu live-cd και δεν ειδαν τον δισκο πραγμα απολυτα λογικο (εδω δεν φαινεται στην bios θα φαινεται σε λειτουργικο??) Επισης δοκιμασα τον δισκο και σε αλλα συστηματα και ειναι αορατος!! Τον εστειλα για ελεγχο και αντικατασταση γιατι το πιο πιθανο ειναι να ειναι ελλατωματικος.Παντως επειδη εχω καλες σχεσεις με τον υπαλληλο τον ρωτησα για το θεμα επιστροφων και μου ειπε οτι petrol δεν εχουν επιστρεψει πολλους,ενταξει δεν ειναι και οι καλυτεροι δισκοι,αυτο ειναι γεγονος,αλλα συγκριτικα με τους αλλους ssd της ocz μου ειπε οτι δεν εχουν πολλα rma ή βλαβες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 20, 2012 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Δες λίγο και αυτό ...Batch of Petrol SSDs shipped with bad flash? [Archive] - OCZ ForumΕπίσης αν θυμάμαι καλά σε amazon και newegg αρχικά είχαν φάει τρελό κράξιμο οι petrol γιατί ήταν ή DOA ή μετά απο μερικές μέρες τα τίναζαν. Γενικά δεν πολυεμπιτσεύομαι την συγκεκριμένη σειρά. Επίσης χρηματικά λίγο πιο πάνω πας σε agility 3 που είναι σαφώς ανώτερος και είχε πολύ λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τον petrol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
techman Αύγουστος 20, 2012 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Παντως επειδη εχω καλες σχεσεις με τον υπαλληλο τον ρωτησα για το θεμα επιστροφων και μου ειπε οτι petrol δεν εχουν επιστρεψει πολλους,ενταξει δεν ειναι και οι καλυτεροι δισκοι,αυτο ειναι γεγονος,αλλα συγκριτικα με τους αλλους ssd της ocz μου ειπε οτι δεν εχουν πολλα rma ή βλαβες. Ποσοστά επιστροφών δίσκων ανα κατασκευαστή (αγοράστηκαν από April 1 και October 1, 2011,για επιστροφές πριν April 2012 σε Γαλλικο retailer) - Crucial 0.82% (against 0.8%) - Intel 1.73% (against 0.1%) 1,73 = 8mb bug - Corsair 2.93% (against 2.9%) - OCZ 7.03% (against 4.2%) Επιστροφες/ssd - 15.58% OCZ 2 Vertex Series 240GB SSD - 13.28% OCZ 2 Vertex Series 160GB SSD - 11.76% OCZ 2 Vertex Series SSD 80GB - 9.52% OCZ 2 Vertex Series 120GB SSD - 8.57% OCZ 3 Vertex Series 120GB - 7.49% OCZ 2 Vertex Series SSD 60GB - 6.61% OCZ 2Vertex Series 3.5 "SSD 120GB - 6.37% OCZ 3 Vertex Series 240GB - 6.37% March 60 GB OCZ Agility - 5.89% OCZ 2 Vertex Series 100GB SSD Για τα Petrol που ειναι φρεσκοι οι εξαγριωμενοι γραφουν εδω. Η Οcz παει για ρεκορ επιστροφων Newegg.com - OCZ Petrol PTL1-25SAT3-128G 2.5" 128GB SATA III MLC Internal Solid State Drive (SSD) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Αύγουστος 20, 2012 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Προσωπική άποψη πάντα, τα συγκεκριμένα άρθρα και ποσοστά για μένα δεν λένε τίποτα.Πόσα drives πουλήθηκαν συνολικά από τον κάθε κατασκευαστή;Πόσα από αυτά τα drives ήταν χαλασμένα και δεν δούλευαν;Πόσα από αυτά επιστράφηκαν επειδή ο αγοραστής δεν έμεινε ικανοποιημένος;Πόσα από αυτά επιστράφηκαν λόγω του προβληματικού firmware της Sandforce με τα BSOD; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 20, 2012 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας καταρχην,δοκιμασα ubuntu live-cd και δεν ειδαν τον δισκο πραγμα απολυτα λογικο (εδω δεν φαινεται στην bios θα φαινεται σε λειτουργικο??)Mου έχει συμβεί σε 2 περιπτώσεις δίσκοι να έχουν φάει τρελή φλασιά και να μη φαίνονται πουθενά (προφανώς panic lock) και στο ubuntu ως δια μαγείας να ξεκλειδώνουν και να λειτουργούν κανονικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Αύγουστος 21, 2012 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Μωρέ να σου έρθει γρήγορα ο καινούργιος και να μη σε τυραννάτε από "αύριο" σε "αύριο". Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Αύγουστος 21, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Σημερα το μεσημερι μου στειλανε μηνυμα απο το service του e-shop πως ο δισκος ειναι οντως ελλατωματικος και θα αντικατασταθει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Αύγουστος 21, 2012 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 γνώμη μου, να τους ζητήσεις πίστωση και να πάρεις αυτόν OCZ AGT4-25SAT3-128G AGILITY 4 2.5'' SSD 128GB SATA III - - E-SHOP.GR Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 21, 2012 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Αν σου δώσουν πιστωτικό πήγαινε για agility 3/4.Το agility 3 είναι δοκιμασμένος και δεν έχει προβλήματα. Ο agility 4 είναι παρόμοιος με τον vertex 4 απλά με asynchronoys NAND αντί για synchronous. Θεωρητικά είναι και αυτός ΟΚ αν και δεν έχει περπατήσει πολύ καιρό στην αγορά ώστε να ξέρουμε με σιγουριά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Αύγουστος 21, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Απλα το laptop δεν ειναι δικο μου και η τιμη ηταν αυστηρα περιορισμενη στα 78 ευρω,συνεπως η καλυτερη λυση σε αυτα τα λευτα και με 128γιγα ειναι ο petrol.Ενταξει το παλικαρι δεν τον ενδιαφερουν τα νουμερα και οι επιδοσεις,σιγουρα ειναι καλυτερος απο τον μηχανικο που ειχε το laptop πριν τα φτυσει απλα ετυχα σε ελλατωματικο κομματι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Αύγουστος 21, 2012 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 σωστά, δεν συζητάμε έτσι και αλλιώς για επιδόσεις αλλά για αξιοπιστία, και επειδή γίνεται να επιλέξεις κάποιον πολύ ποιο αξιόπιστο απο τον petrol γιατί να μην το κάνεις. το οικονομικό σίγουρα είναι πρόβλημα +20 ευρώ δεν είναι και λίγα λεφτά, ένα μεροκάματο είναι. Δες λίγο αυτόν OCZ AGT3-25SAT3-120G 120GB AGILITY3 SATA3 2.5" SSD - - E-SHOP.GR με 12 ευρώ παραπάνω απο τον petrol ίσως είναι ποιο προσιτό για τον φίλο σου, σίγουρα είναι ποιο αξιόπιστη λύση πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Αύγουστος 21, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Δες λίγο αυτόν OCZ AGT3-25SAT3-120G 120GB AGILITY3 SATA3 2.5" SSD - - E-SHOP.GR με 12 ευρώ παραπάνω απο τον petrol ίσως είναι ποιο προσιτό για τον φίλο σου, σίγουρα είναι ποιο αξιόπιστη λύση πάντως.Αυτος ειναι καλη επιλογη και δεν τον ειχα προσεξει.Ισως τον πεισω να κανει μια μικρη υπερβαση.ΥΓ. Καλα τι γινεται με τιμες? Μεσα σε μια μερα ερχονται τα πανω κατω.Κανεις σημερα ερευνα αγορας και παιρνεις με 110 ευρω 120 γιγα και την αλλη μερα βλεπεις τον ιδιο δισκο με 80!Ετσι την πατησα και με τον δικο μου,τον πηρα 75 ευρω και την επομενη μερα τον βαλανε προσφορα 60 και χτυπιομουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Αύγουστος 25, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Σημερα παρελαβα τον καινουριο δισκο και τον εγκατεστησα,ολα κομπλε.Τον αναγνωρισε με την μια και ξεκινησα το φορματ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwizard Αύγουστος 25, 2012 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2012 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας καταρχην,δοκιμασα ubuntu live-cd και δεν ειδαν τον δισκο πραγμα απολυτα λογικο (εδω δεν φαινεται στην bios θα φαινεται σε λειτουργικο??) Επισης δοκιμασα τον δισκο και σε αλλα συστηματα και ειναι αορατος!! Τον εστειλα για ελεγχο και αντικατασταση γιατι το πιο πιθανο ειναι να ειναι ελλατωματικος.Παντως επειδη εχω καλες σχεσεις με τον υπαλληλο τον ρωτησα για το θεμα επιστροφων και μου ειπε οτι petrol δεν εχουν επιστρεψει πολλους,ενταξει δεν ειναι και οι καλυτεροι δισκοι,αυτο ειναι γεγονος,αλλα συγκριτικα με τους αλλους ssd της ocz μου ειπε οτι δεν εχουν πολλα rma ή βλαβες.Παρε αυτον να δεις την υγεια σου ..HDD :: Corsair 120GB Force GT CSSD-F120GBGT-BK Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' - Visionstudio.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.