Jump to content

προβλημα με cd rom

savvas144

Recommended Posts

παιδια εχω ενα προβλημα με το cd-rom μου. Καμια φορα δεν διαβαζει τα cd που βαζω δηλαδη και καινουριο να ειναι το cd μπορει να χρειαστει να το βαλω 20 φορες και να το βαζω και να το ξαναβγαζω για να το διαβασει. Η καμια φορα τα διαβαζει με τη μια....τι μπορω να κανω? φτιαχνεται η θα πρεπει να το αντικαταστησω? γιατι δεν παει αλλο...

παιδια εχω ενα προβλημα με το cd-rom μου. Καμια φορα δεν διαβαζει τα cd που βαζω δηλαδη και καινουριο να ειναι το cd μπορει να χρειαστει να το βαλω 20 φορες και να το βαζω και να το ξαναβγαζω για να το διαβασει. Η καμια φορα τα διαβαζει με τη μια....τι μπορω να κανω? φτιαχνεται η θα πρεπει να το αντικαταστησω? γιατι δεν παει αλλο...

Eφόσον κάνει αυτά τα περίεργα και με καινούρια σιντάκια/αυθεντικά τότε φαίνεται ότι υπάρχει θέμα στο ματάκι του. Χαλούν εύκολα τα drive είναι η αλήθεια. Στην θέση σου άν δέν παίζει εγγύηση, θα ξαναέκανα διάφορα τεστάκια με αγρατζούνιστα σιντί αυθεντικά και μή και τέλος θα έκανα ένα firmware update άν υπάρχει καποιο πιό νέο διαθέσιμο μπάς και το βοηθήσει. Τέλος καλό θα ήταν να τσέκαρες άν παίρνεις διαφορετικά αποτελέσματα αλλάζοντας το καλώδιο σύνδεσης του (sata/ide) ή του ρεύματος μιάς και όλα μπορεί να συμβούν.

Ποιό είναι το μοντέλο του drive σου και σε τί υπολογιστή έπαθε φρίκη δέν μας είπες φίλε μου.

επειδη δεν ειμαι στο σπιτι μου τωρα δεν μπορω να δω πιο μοντελο ειναι το cd rom αλλα ο υπολογιστης μου ειναι :

mobo asus-pk κατι που δεν θυμαμαι μιας που δεν τον εχω μπροστα μου hdd : 120gb ide μνημη ddr1 2gb επεξεργαστη 3.00 ghz intel pentium 4 αν και δε νομιζω οτι θα βοηθησει αυτο. Θα δοκιμασω να αλλαξω θεση το καλωδιο. Α και το firmware update που αναφερατε πως ακριβως το κανω; :hm:

επειδη δεν ειμαι στο σπιτι μου τωρα δεν μπορω να δω πιο μοντελο ειναι το cd rom αλλα ο υπολογιστης μου ειναι :

mobo asus-pk κατι που δεν θυμαμαι μιας που δεν τον εχω μπροστα μου hdd : 120gb ide μνημη ddr1 2gb επεξεργαστη 3.00 ghz intel pentium 4 αν και δε νομιζω οτι θα βοηθησει αυτο. Θα δοκιμασω να αλλαξω θεση το καλωδιο. Α και το firmware update που αναφερατε πως ακριβως το κανω; :hm:

Firmware update: Καταρχήν μιλάμε για windows οπότε άν είσαι σε linux δύσκολο...., δεύτερον το κάνεις από το σάιτ της εταιρείας (έχει προγραμματάκι με το τελευταίο) και τρίτον άν πείς μοντέλο θα σου δείξω ακριβώς.

Aν όντως μιλάμε για CD-ROM drive, δεν αξίζει καν να ασχοληθείς...Με ένα 15άρι παίρνεις DVD drive, και RW μάλιστα (δηλαδή αντιγραφικό).

...βέβαια καλά τα λέω εγώ έτσι γενικά, αλλά μπορεί :

α) Το 15άρι να σηκώνει μεγάλη κουβέντα να το δώσεις

β) Να μην έχεις ελεύθερη SATA θύρα στη μητρική (και για να βρεις IDE optical drive, εκτός του ότι θα ιδρώσεις, θα πρέπει και να το "χρυσοπληρώσεις", σχετικά : χαλαρά τα διπλά λεφτά, κι αν είναι να μπουν και μεταφορικά στη μέση, βρασ' τα...). Μπορείς βέβαια να πάρεις μία SATA controller card, αλλά έτσι πας 26€ και πάνω, σύνολο..

...Μύλος...

...παρ' όλες τις παραπάνω επισημάνσεις βέβαια, συνεχίζει να είναι "αμαρτία" να παιδεύεσαι με CD-ROM (αν όντως είναι τέτοιο) που "έχει πρόβλημα στο διάβασμα". Μπορείς όμως να να ανοίξεις (απλά ένα κατσαβίδι θες, δεν είναι δύσκολο) το πάνω μέρος του και να καθαρίσεις με μπατονέττα την κεφαλή ανάγνωσής του (ένας "φακός" είναι, στο μέγεθος μπιζελιού), μπας και αυτό είναι το πρόβλημα. Το να βρεις firmware για κάτι "τόσο παλιό" (ΑΝ, ξαναλέω, είναι CD-ROM...) μάλλον απίθανο. Άσε που και να βρεις, αν είναι ότι έχει κάτι χαλάσει, δεν θα δεις φως με το fi/w update.

Αν όμως καίγεσαι γι' αυτό, και τα € σου είναι μετρημένα και δεν παίζει ούτε το 15άρι που λέγαμε να δώσεις, πες να φροντίσω να σου στείλω ένα CD-ROM drive

Ενα 15άρι μπορώ να το δώσω απλά η μητρική μου δεν πέρνει sata...και firmware update μαλλον δεν θα μπορέσω να κάνω γιατί είναι πανάρχαιο. Αρα το μονο που μου μένει είναι να το καθαρίσω. CD ή DVD ROM για IDE δεν θα μπορέσω να βρω σε τιμή χαμηλότερη τον 20-25 ευρώ; Και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια washcloud

:)

...το e-bay όμως μπορεί και να του βγει παλούκι, όταν δεν ξέρει. Κι όποιος ξέρει, δεν ρωτάει εδώ, γιατί ήδη ψωνίζει από μόνος του από 'κει...Άσε που αν δεν υπάρχει πιστωτική, είναι ολίγον ιστορία το θέμα (για να βγάλει - είτε πιστωτική είτε χρεωστική, και ίσως να μην του βγάζουν κι όλας κτλκτλ). Εκτός κι αν του το παραγγείλει κάποιος φίλος που είναι ήδη μέσα στα κόλπα...

Σάββα, αφού καν δεν έχει SATA θύρες η μητρική (...με 3GHz Ρ4, δεν το περίμενα, να πω την αλήθεια, να μην έχει 2 SATA θύρες...Μπορεί να λέω βλακεία, αλλά μήπως έχει και δεν το ξέρεις...; Αν τυχόν δεν είσαι σίγουρος, πες τη μάρκα και το μοντέλο της να κοιτάξουμε και να σου πούμε), είτε θα πάρεις ένα DVD drive (RW καλύτερα μάλιστα - εκτός κι αν δεν γράφεις ποτέ δισκάκια) και μια SATA controller card για PCI θύρα -αν έχεις PCI ελεύθερη να την βάλεις- και θα σου βγουν και τα δυο μαζί γύρω στο 30άρι (την αναφέρω αυτήν την επιλογή, διότι το καλό με μια τέτοια κάρτα, έχεις την δυνατότητα να βάλεις και άλλες συσκευές, ίσως μελλοντικά, πάνω. Συγκεκριμένα μια "combo", που έχει ΚΑΙ SATA θύρες, ΚΑΙ IDE θύρα, είναι καλή περίπτωση. Το κακό είναι ότι δεν βλέπω φτηνές τέτοιες στη Σαλονίκη, άρα παραγγελία από Αττική θα σημαίνει και γύρω στα 6€ επιπλέον για μεταφορικά, το οποίο μας κάνει σε σύνολο γύρω στο 18άρι για την κάρτα και όπως είπα προυποθέτει ότι έχεις ελεύθερη PCI).

Πιο φτηνά από ένα 24άρι € δεν βλέπω να την βγάζεις πάντως, για ένα IDE DVD-RW που βλέπω να έχει στο Vision Studio (Αγίας Σοφίας, Σαλονίκη) : CD/DVD-RW :: Samsung DVD±RW SH-S222A Dual Layer PATA Black Retail - Visionstudio.gr

Εκτός κι αν δεν σου χρειάζεται αντιγραφικό, oπότε τη βγάζεις πιο φθηνά με απλό DVD-ROM, στα 16€ από το Vision Studio : CD/DVD-ROM :: SonyNec DVD-ROM DDU1681S-01 18x/48x White - Visionstudio.gr

Tέλος υπάρχει και η επιλογή του να πάρεις σβάρνα τις αγγελίες σε φόρουμς (όπως εδώ καλή ώρα, αλλά και σε Insomnia.gr ή ΑDSLgr.com), να ψάξεις αν πουλάει κανείς από Σαλονίκη κανένα μεταχειρισμένο, είτε DVD-RW γύρω στο 10άρι, είτε DVD-ROM γύρω στο τάληρο. CD-ROM μεταχειρισμένο δεν αξίζει ν' αγοράσεις (κι αυτά στο τάληρο τα δίνουν), αλλά δεν χάνεις τίποτα να βάλεις μια αγγελία ζήτησης, όπου να ζητάς να σου χαρίσει κάποιος κάτι από τα παραπάνω, ειδικά αν βρίσκεται Σαλονίκη. Άπειρα τέτοια drives...κάθονται και δεν τα χρησιμοποιεί κάποιος, κι ούτε καν μπαίνει σε διαδικασία να τα χαρίσει (και μόνο που σκέφτεται τον κόπο για κάτι τόσο "ευτελές", ξενερώνει - και λέει κι όλας "ποιός μωρέ θα το θέλει...").

Νομίζω έχω ένα παλιό TEAC CD-writer (w540). Ενδέχεται να περάσω από Θεσσαλονίκη μέσα στον Σεπτέμβρη. Θα το δοκιμάσω να δω αν δουλέυει και αν το θέλεις είναι δικό σου.

Ευχαριστώ που ασχολείστε. Θα βρω λοιπόν ενα dvd rw που τα "περνει" όλα και βγένει πάνω κάτω ενα τάληρο παραπάνω απο αυτά που δεν γράφουν να τελειώνει η υπόθεση. Θα ψάξω σε αγγελίες κλπ και σε καταστήματα. Π.χ mediamarkt που γίνετε να κάνεις αναζήτηση στην σελίδα τους. Κάτι θα βρώ... whascloud θύρα sata δεν έχω γιατί θυμάμε που αγόρασα σκληρό δίσκο ide επειδή δεν είχα θύρα sata (πανάκριβος), άρα θα κάνω αυτό που είπαμε. Για το θέμα του χαρίσματος δεν νομίζω να γίνεται γιατί κατ'αρχήν δεν οδηγώ. (13-14 χρονών είμαι), οπότε θα αγοράσω κάτι που μου ανέφερε ο washcloud.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.