Jump to content

Αγορά οθόνης

dreamwalker

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ άπαντες στην παρέα του "εργαστηρίου".

Θα ζητήσω την βοήθεια σας στην επιλογή καινούριου monitor. Ένα παλαιότερο 24άρι Samsung που είχα παρέδοσε πνεύμα οπότε αναζητώ τον αντικαταστάτη του.

Η χρήση προορίζεται για Games, για παρακολούθηση Live streaming αγώνων και φυσικά για browsing και ανάγνωση κειμένων.

Έχω καταλλήξει σε κάποια monitor που υπάρχουν στην αγορά και θα ήθελα την άποψη σας όπως και φυσικά τις προτάσεις σας.

Αρχική μου επιλογή ήταν το Phillips 273P3LPHS

PHILIPS 273P3LPHES/00 27'' SILVER - - E-SHOP.GR

Μου άρεσε πολύ το design, το χαμηλό response time των 2ms κάτι που υποθέτω θα φανεί χρήσιμο για πιο ομαλή παρακολούθηση τoυ Live Streaming, δεν έχω όμως άποψη για την ποιότητα εικόνας του στα Games. Επίσης είναι μια ακριβή επιλογή δίχως τεχνολογία IPS, όμως με αναβαθμίζει σε σχέση με το 24άρι που είχα.

Δεύτερη επιλογή είναι το ASUS ML239H

ASUS ML239H 23'' HDMI LED FULL HD BLACK - - E-SHOP.GR

Σε reviews παίρνει καλές κριτικές, ειδικά στην απεικόνιση εικόνας και στο θέμα του Gaming όπου ανταγωνίζεται ακριβότερες υλοποιήσεις, είναι τεχνολογίας IPS, το response time του είναι βέβαια 5MS και είναι 23άρι.

Θα ήθελα την άποψη σας και φυσικά τις προτάσεις σας. :)

Φίλε μου πήγαινε εδώ και διάλεξε μία από τις οθόνες που προτείνει το Prad.de Οι άνθρωποι δεν παίζονται σε ότι αφορά τις οθόνες. Διάλεξε με βάση τα εικονίδια που θα δεις από οθόνες με καλά χαρακτηριστικά σε ότι αφορά 1. την παρακολούθηση ταινιών, live streaming κ.τ.λ 2. τις εφαρμογές γραφείου 3. το gaming και 4. την απόδοση σε εφαρμογές γραφικών Photoshop, video editing κ.τ.λ

Ελπίζω να σε βοήθησα αρκετά ...

Και μην ξεχνάς ... οθόνη δεν παίρνουμε κάθε μήνα οπότε δώσε και κάτι παραπάνω αν χρειαστεί... Εγώ θα σου πρότεινα με βάση τις ανάγκες που περιγράφεις αλλά και από προσωπική εμπειρία να πας σε Dell U312HM ~190€ και να απολαύσεις οθόνη ... χωρίς να ξοδέψεις και μια περιουσία ...

αν επαιρνα τωρα θα επαιρνα μια dell u2412, εχει πολυ μικρη διαφορα με την 23αρα.φοβερα χρωματα και πολυ ξεκουραστη,Αν καθεσαι πολλες ωρες μπροστα στο pc ο πισινος σου μπορει να κουραστει..τα ματια σου οχι.

Μην πσρεις τιποτα αλλο εκτος απο ips πανελ>Δυστηχως εχει τεραστια διαφορα ακομη και απο το καλυτερο tn>Και λεω δυστηχως γιατι επι 10 χρονια ειχα tn την dell την εχω 1.5 χρονο.Τωρα που h διαφορα τιμων ειναι μικρη αναμεσα στα 2 πανελ ειναι χαζομαρα να πας σε tn

Πάντως η 23άρα της Dell με την 24άρα δεν ξέρω αν έχουν μεγάλες διαφορές στα χαρακτηριστικά, αλλά μια ίντσα να κάνει + 70 ευρώ περίπου είναι κάπως...

Το θέμα είναι πως, ξέρω την ποιότητα της Dell καθώς έχω παρακολουθήσει Live την 27άρα Ultra Sharp που κάνει κοντά στα 700ευρώ και ήταν πραγματικά απίστευτη. Υποθέτω πως σε ποιότητα και ακρίβεια χρώματος παραπλήσιες επιδόσεις έχει και η 23άρα και η 24άρα. Αλλά ακόμα και αυτό το πανάκριβο μοντέλο, σε ορισμένα παιχνίδια παρουσίαζε ghosting. Ελάχιστο μεν, αλλά υπήρχε.

Και επιπροσθέτως με τα 280ευρώ που κάνει περίπου η 24άρα Dell, χτυπάς και 27άρες, TN μεν, δίχως IPS αλλά οθόνες με ευρύτατο panel, με χαμηλό response time, που σε απαιτήσεις για γρήγορη εναλλαγή καρέ και gaming έχει σημασία. Να φανταστείς πως η 27άρα Dell σε σχέση με την 24άρα Samsung φαίνεται τεράστια, ενώ στην πραγματικότητα 8-9 πόντους διαφορά σε διαγώνιο έχουν και δεν μιλάμε για διαφορά π.χ. 15άρας με 24άρα.

Τέλος πάντων, δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες λένε. Οι 27άρες IPS εξακολουθούν να είναι ακριβές.

27άρα για gaming PC ίσως είναι υπερβολή. Νομίζω το standard είναι γύρω από τις 24 ίντσες.

Εντάξει για παιχνίδια η 27άρα μπορεί να είναι καλή αλλά δεν μπορώ να την φανταστώ άνετη για δουλειά γραφείου ή browsing. Μετά για πολλές ίνστες υπάρχει το hdmi και το home theater του σπιτιού.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.