Jump to content

Ubuntu - XP Βοήθεια!

savvas144

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους , είχα Windows XP στον υπολογιστή μου και αποφάσισα να εγκαταστήσω τα Windows 7...

Έκανα λοιπόν την εκατάσταση και ολα καλά όλα ωραία μέχρι που δεν ήταν συμβατή η κάρτα γραφικών μου. (Nvidea Ge-Force 9600 gt αν δεν απατώμαι) δηλαδή οχι ακριβώς δεν ήταν συμβατή απλα αν είχα enabled τον driver της κάρτας γραφικών κατά διαστήματα μου έβγαζε blue screen. Εάν όμως τον απενεργοποιόυσα έτρεχε κανονικα. Και ήτε θα αγόραζα καινούρια κάρτα γραφικών, συμβατή με τα Windows 7 , ήτε θα ξαναγυρνούσα σε XP και τελικά αποφάσισα να γυρίσω σε XP. Το μόνο πρόβλημα ήταν πως δεν έιχα το cd των XP - δεν μου το είχαν δώσει και ούτε και το είχε κάποιος φίλος, άρα θα ' πρέπε να το αγοράσω και μου 'ρθε η ιδέα των Linux - Ubuntu που είναι και δωρεάν :hehe: . Έκανα την εκγατάσταση λοιπόν των Ubuntu (έκδοση 12.04) κρατώντας και τα windows 7. Ωραία τα Ubuntu μου άρσαν πολύ απλά δεν μπορώ να κατεβάσω τους drivers γιατί το wireless usb (flashάκι το οποίο συνδεόμουν σε ασύρματα δίκτυα) έιναι μόνο για Windows XP - Vista -7.... :weep: και ούτε τα cd των drivers έχω. Σκέφτηκα να αγοράσω μια κάρτα ethernet (ή να γυρίσω σε xp :bye:). Θέλω να μου πείτε αν αξίζει να αγοράσω μια κάρτα δικτύου και να συνεχίσω η αν πάλι μπορεί να μην είναι συμβατοί οι drivers κλπ και να γυρίσω σε XP.

Ακούω ιδέες.

Kαι κάτι που ξέχασα : έχω την δυνατότητα να συνδεθώ ενσύρματα με ένα καλωδιάκι (το router είναι και ενσύρματο και ασύρματο) θα μπεί όμως στο ιντερνετ ή θέλει καποιον driver κλπ κι αυτο;

Υπολογιστής : cpu 3.00 ghz intel pentium 4

2 gb ram (είναι ddr1)

την κάρτα γραφικών την αναφέρω επάνω

mobo : asus p4s800

Είναι παλίος υπολογιστής 2002 και του πρόσθεσα ram αλλά παρ' όλα αυτά λειτουργεί κανονικά και είναι γρήγορος

α) Στο σύστημά σου, το ubuntu 12.04 δε χρειάζεται κανένα driver. Παίζει out of the box. Άρα ενσύρματα δε θα έχεις κανένα πρόβλημα να συνδεθείς στο net.

β) Για πες ποιο μοντέλο wireless usb stick χρησιμοποιείς. (αν το βλέπουν τα win7 χωρίς driver είναι μάλλον απίθανο να μην παίζει σε ubuntu)

den dexete ellinikous xaraktires .... parakseno .. ta miso afta ta greeklish... loipon to usb stick mou einai ena tp-link sigkekrimena

tp-link tl-wn727n kai den einai to provlima sto oti den to diavazei , apla otan kano to install apo to cd tou tp link den anoigei to autorun.exe mallon giati den benei se linux alloste to leei kai epano sto kouti tou. (compatible with windows xp, vista , 7)

kai pali signomi gia ta greeklish alla den dexete ellinikous xaraktires...

το έφτιαξα το πρόβλημα με τα γκρικλις. Μιας λοιπον που βρηκαμε τον παπα ας σου κανω καποιες ερωτησεις. 1 . επειδη τα Ubuntu τα λατρεψα ειμαι διατεθημενος να αλλαξω στικακι αλλα εχω και μια καρτα ethernet μεσα η οποια "επαιζε" στα xp αλλα στα ubuntu δεν ξερω πως την ενεργοποιω-ανοιγω... μυριζομαι οτι γινεται μεσω terminal αλλαδεν ξερω. και 2. οταν ανοιγω τον υπολογοστη εχω επιλεξει να μου δινεται η ευκαιρια να επιλεγω με πιο λειτουργικο θελω να μπουταρει. κι επιλεγω windows 7 ή ubuntu . οταν μπουταρω με 7 ολα καλα μπενει κατευθειαν αλλα οταν bootαρω με ubuntu στην αρχη μου βγαζει η οθονη out of range και no signal και μετα απο κανα λεπτο μπαινει κανονικα. Υπαρχει δυνατοτητα να το φτιαξω αυτο; θα μπουταρει γρηγοροτερα μετα;

Επειδή είμαι με κινητό και είναι αρκετά δύσκολο να σου δώσω αναλυτική απάντηση , έχεις pm.

Γενικά κανένα autorun.exe δε θα σου παίξει στο linux γιατί το linux δεν είναι win και προφανώς έχεις αρκετά να μάθεις. Μην αποθαρρύνεσαι όμως, το ταξίδι είναι μαγικό.

Υ.Γ. το θέμα με την οθόνη δεν έχει σχέση με το boot time

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.