Jump to content

Raid 0...αξίζει???

TreckeR

Recommended Posts

Εχω εναν maxtor 80 sata και σκεφτομαι να παρω εναν ιδιο για raid 0. Σιγουρα θα εχω αυξημενες επιδοσεις αλλα εχω ακουσει οτι χαλανε ευκολα οι δισκοι.Ισχύει κατι τετοιο?

αξίζει ναι :T:

Δυστυχώς όμως οι μαξτορ αν και γρήγοροι σκληροί σε αρκετές περιπτώσεις χαλούσαν μετά από κάποιο καιρό στα raid συστήματα. Αν δεν κάνω λάθος έχουν και το μεγαλύτερο ποσοστό rma. Δε σημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και σε σένα, αλλά γενικά οι μάξτορ δε φημίζονται για την αξιοπιστία τους-μάλλον το αντίθετο μάλιστα.

Μην ανυσυχεις, έχω 2 80άρηδες maxtor εδώ και 7 μήνες σε raid-0 και παίζουν τέλεια. Στην αρχή είχα προβλήματα με τον έναν αλλά μετα το rma όλα καλά (την 2η μερα αγοράς τους κάηκε...). Γενικά με τους maxtor ή θα σου χαλάσει αμέσως ή δεν θα χαλάσει ποτέ... Έχω έναν 40άρη απο το 2002 και ακόμα παίζει τέλεια (και τον έχω σκίσει...)

2x120GB maxtor raid0 σε ICH5R και abit....

εζησαν για 40 ημερες... μετα ο ενας δισκος

σταματησε να κανει write... read εκανε κανονικα....

εχω κρατησει τα bench του Ato, για τον οποιον δυσπιστο....

απο την αλλη εχω αλλους 2 maxtor 120GB και 80GB οι

οποιοι δεν παρουσιασαν ποτε προβλημα, να πω επισης οτι αυτοι οι 2 δεν ειναι σε raid0.

Το τελευταιο το λεω για αυτο που ειπε ο forwards πριν ""Δυστυχώς όμως οι μαξτορ αν και γρήγοροι σκληροί σε αρκετές περιπτώσεις χαλούσαν μετά από κάποιο καιρό στα raid συστήματα""

ΥΓ... μετα τους 2x120GB maxtor πηρα 2 raptor... ο ενας δεν λειτουργησε ποτε

,,,τελικα μου φαινεται οτι ειναι να μην πεσεις στο .."τυχερο" κομματι...

....θα συμφωνησω και εγω με τον zarra....εγω παλι δεν μπορω τους WD :mad: .....αυτη την στιγμη εχω 2χ80Sata Raid0 2x40ide Raid1(Sil3114)......και 2χ160Sata Raid 0 (ich5r)(ολοι ειναι Maxtor) ....και δεν εχω αντιμετωπισει καθολου προβλημα...εκτος απο εναν 120αρι ide που τελικα τον εσωσα....:D ........παντως αξιζει το raid δοκιμασε το...:T:

Μαλλον θα το δοκιμάσω.Αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι χαλαν στο raid.Λειτουργουν συνεχεια και ανεβαζουν θερμοκρασια???Αν ειναι ετσι να βαλω κανα ανεμιστηρακι....

Αρχική απάντηση από TreckeR

Μαλλον θα το δοκιμάσω.Αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι χαλαν στο raid.Λειτουργουν συνεχεια και ανεβαζουν θερμοκρασια???Αν ειναι ετσι να βαλω κανα ανεμιστηρακι....

Δεν χαλανε στο raid πιο γρηγορα απλα ειναι θεμα τυχης.Αλλωστε στο raid0 πιο λιγο δουλευουν αν το σκεφτεις.

Ναι ειναι λογικο να δουλευουν πιο λιγο .Αλλα αυτο για το "o/c στο σύστημα" που εγραψε πιο πανω ο forwardS τι παει να πει??Δεν νομιζω να εννοει οτι clockαρεται ο controler και οι δισκοι, αφου δουλεουν στις κανονικες τους ταχύτητες.Μονο ο controler ταλαιπωρείται γιατι λαμβανει πιο πολλα mb/s αλλα και παλι αφου ειναι σχεδιασμενος για να σηκώνει δισκους μεχρι 150mb/s μου φαινεται δυσκολο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.