Wizard! Ιανουάριος 30, 2013 #61 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2013 Τώρα για το χλώριο, επίσης δημιουργεί γεύση, που δεν έχει τόσο έντονη στο Άθενς. Επίσης το χλώριο είναι επικίνδυνο όταν το εισπνέεις (π.χ. όταν κάνεις καυτό ντους), όχι όταν το πίνεις, τουλάχιστον στη συγκέντρωση που -πρέπει να- έχει στο νερό. Εγώ χλώριο σπάνια πίνω. Έχουμε φίλτρο στο ψυγείο και βάζω νερό μόνο από εκεί. Στο γραφείο, έχουμε μποτίλιες εμφιαλωμένο. Τώρα σε καμιά καφετέρια, ταβέρνα θα πιώ. Υπάρχει διαφορά στη γεύση, αλλά πλέον, με χαλάει όταν πίνω από αλλού, γιατί εγώ το έχω συνηθίσει χωρίς.Δεν ξέρω όμως πόσο καλή ιδέα είναι να βάλεις το φίλτρο σε κεντρική παροχή και όχι π.χ. μόνο στην κουζίνα. Αν γίνει διακοπή και βγάλει χώματα, δεν θα στο μπουκώσει αμέσως? Πώς θα καθαρίσεις την εγκατάσταση? Επίσης όλο το νερό που λιμνιάζει στις σωλήνες μπορεί να αναπτύξει μικροοργανισμούς, αφού δεν θα υπάρχει χλώριο.Δεν έχω δει ποτέ τόσο χώμα ώστε να θεωρήσω πως θα μου μπούκωνε το φίλτρο. Αν γίνει όμως, η κάψουλα που κρατάει μικροσωματίδια, κοστίζει 5€, οπότε δεν είναι πρόβλημα να την αλλάξεις. Όσον αφορά στους μικροοργανισμούς, ναι, υπάρχει κίνδυνος αν μείνει περισσότερο από 10 μέρες. Για αυτό, αν έχεις ενεργό άνθρακα στο κύκλωμα, δεν πρέπει να αποθηκεύεις νερό σε μπουκάλια. Εμείς πίνουμε από το βρυσάκι του ψυγείου, οπότε δεν αποθηκεύουμε. Αν τώρα έχουμε κάποιο τραπέζι και χρειαστούμε ποσότητα, θα γεμίσω μπουκάλια την προηγούμενη ώστε να μη μείνουν.Πάντως σε γενικές γραμμές, αλλάζεις λίγο τρόπο ζωής. Δεν είναι κάτι σπουδαίο και γίνεται εύκολα. Το κόστος είναι μικρό, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι η ζημιά από το χλώριο είναι αρκετά μεγαλύτερη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitos175 Μάρτιος 29, 2013 #62 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2013 Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι από τούτα τα ματζαφλάρια ?Ένα σχετικά καλό πόσο κάνει?Τι έξοδα συντήρησης έχουν?Θέλουν ειδική συμπεριφορά στην χρήση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiko_Xoiridio Μάρτιος 30, 2013 #63 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2013 (edited) Υπάρχει αυτή η προσφορά εδώ και λίγες μέρες αλλά δεν ξέρω αν και κατά πόσο αξίζει η αγορά του..Το φίλτρο του χρειάζεται αλλαγή κάθε χρόνο περίπου και κοστίζει γύρω στα 50€.Φίλτρο ΝερούΛέω να το πάρω και εγώ για τους δικούς. Το μόνο που χρησιμοποιούν τώρα είναι μια κανάτα Brita. Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 30, 2013 από Indiko_Xoiridio Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman Φεβρουάριος 2, 2015 #64 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2015 @ΝTG, http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29821 http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30102 To βάζεις κάτω από το νεροχύτη σου και παίρνεις καθαρό νεράκι απ`ευθείας από την βρύση σου χωρίς τα έξτρα "μαραφέτια" πάνω στον πάγκο σου 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Φεβρουάριος 13, 2015 #65 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2015 Παιδιά, συστήματα φιλτραρίσματος νερού του στυλ Camelot λένε τίποτα; Βγαίνουν πολύ ακριβά, αν υπολογίσεις τα 120-130 ευρώ/χρόνο για το φίλτρο. Υπάρχουν βρύσες με ειδικά φίλτρα των 40 ευρώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 13, 2015 #66 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2015 Νομίζω οτι η λύση του rastafari είναι η ιδανικότερη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Φεβρουάριος 13, 2015 #67 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2015 Νομίζω οτι η λύση του rastafari είναι η ιδανικότερη Τι είναι αυτό; Έψαξα και βρήκα ότι είναι θρησκεία, αλλά τι σχέση έχει με το θέμα μας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3ft3ris Φεβρουάριος 13, 2015 #68 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2015 (edited) Χαχαχαχα Εννοεί το μέλος rastafari που σχολίασε 4 ποστ παραπάνω. Χωρίς παρεξήγηση! Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 13, 2015 από l3ft3ris Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eaglaras Φεβρουάριος 14, 2015 #69 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2015 εγώ έχω ενα Instapure φίλτρο που έχει ένδειξη αλλα λέει και να το αλλάζεις στους 3-4 μήνες. εγώ το έχω 10 μήνες, η γεύση του νερού είναι μια χαρά (έχει μεγάλη διαφορά με το άφιλτρο) ακόμα, και η ένδειξη αντικατάστασης δεν έχει ανάψει, λέει πως είναι οκ ακόμα. Μήπως όμως επειδή πέρασαν τόσοι μήνες πρέπει να το αλλάξω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Φεβρουάριος 14, 2015 #70 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2015 Δε νομίζω ότι παίζει ρόλο η χρονική διάρκεια. Με αυτήν τη λογική θα έπρεπε να πουλάνε όσο όσο τα απούλητα φίλτρα που κοντεύουν να λήξουν. Και νομίζω ότι πρέπει να συμπληρωθεί ένας συγκεκριμένος όγκος νερού που πέρασε από το φίλτρο ώστε να απαιτείται αλλαγή, εκτός κι αν αρχίσει να βγάζει διάφορα σωματίδια κτλ, οπότε και θα το καταλάβεις ότι έφτασε στο τέλος του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eaglaras Φεβρουάριος 14, 2015 #71 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2015 Δε νομίζω ότι παίζει ρόλο η χρονική διάρκεια. Με αυτήν τη λογική θα έπρεπε να πουλάνε όσο όσο τα απούλητα φίλτρα που κοντεύουν να λήξουν. Και νομίζω ότι πρέπει να συμπληρωθεί ένας συγκεκριμένος όγκος νερού που πέρασε από το φίλτρο ώστε να απαιτείται αλλαγή, εκτός κι αν αρχίσει να βγάζει διάφορα σωματίδια κτλ, οπότε και θα το καταλάβεις ότι έφτασε στο τέλος του.ναι δίκιο έχεις.. και εγώ αυτό πιστεύω. με τους υπολογισμούς μου χονδρικά δεν έχει περάσει ακόμα ο όγκος νερού που είναι rated το φίλτρο. άρα λογικά βαστάει ακόμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas.M. Φεβρουάριος 17, 2017 #72 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2017 On 16/8/2012 at 11:32 ΠΜ, το μέλος SirDiman έγραψε: Νομιζω θα πρεπει να βαλεις κατι ποιο extreme οπως https://en.wikipedia.org/wiki/Reverse_osmosis#Drinking_water_purification κλπ αφου αυτο με το φιλτρο δεν αφηνει μεγαλα σε μεγεθος μορια να περασουν (δε ξερω απλα λεω τη γνωμη μου μπορει και αυτο που εβαλες να κανει την ιδια δουλεια) Καλημερα Συνήθως για Αθήνα κάποιο σαν αυτό: [η-γκρίζα-διαφήμιση-δεν-επιτρέπεται] ειναι αρκετό. To οποίο είναι διπλό 1) φίλτρο πολυπροπυλένιο και 2) φίλτρο ενεργού άνθρακα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Φεβρουάριος 17, 2017 #73 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2017 Παιζεί και ίσα να τον πρόλαβες. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 20, 2017 #74 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2017 Σκεφτομαι το παρακατω. Εχει κανεις κατι παρομοιο ? http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30066 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Απρίλιος 20, 2017 Author #75 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2017 πριν 20 λεπτά, το μέλος YDinopoulos έγραψε: Σκεφτομαι το παρακατω. Εχει κανεις κατι παρομοιο ? Οικιακή Μονάδα Αντίστροφης Όσμωσης - Ionfilter ProLine Plus Αν το θέλεις για εξοχικό που έχει υφάλμυρα πάρτο, αλλιώς είναι άχρηστο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 20, 2017 #76 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2017 Γιαγκο για το σπιτι στην Γλυφαδα το θελω. Μια μικρη προστασια λογω μικρης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Απρίλιος 20, 2017 Author #77 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2017 Θα σου πρότεινα σκέτο ενεργού άνθρακα αλλά βάλε και ένα μικροσωματιδίων να ανεβάσεις ψυχολογία : ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos 12 Μάρτιος 21, 2018 #78 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2018 Καλησπέρα παιδιά θέλω να πάρω και εγώ ένα φίλτρο, και στο μαγαζί μου πρότειναν να πάρω το διπλό παίρνει λέει ένα φίλτρο άνθρακα το οποίο έχει 40Ε και ένα άλλο 2 που έχει 8Ε το πρώτο κρατάει ένα χρόνο και το άλλο 3 μήνες απλά δεν ξέρω αν θα βγει καλό, όποιος ξέρει ας πει λίγο ευχαριστώ https://www.thermocity.gr/index.php?route=product/product&product_id=1677 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εσθήρ Οκτώβριος 2, 2018 #79 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2018 (edited) Καλησπερα.Ειμαι καινουργιο μελος,αν δεν γραφω στο σωστο θεμα,ας παει στο αναλογο. Στην περιοχη που μενω,εχει βρεθει εξασθενες χρωμιο.Βεβαια ο δημος το αρνητε,τα δημοσιευματα ομως ειναι δημοσιευματα. Ξερετε καποιο φιλτρο,συσκευη που να φιλτραρει το εξασθενες χρωμιο; Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 2, 2018 από Εσθήρ Ορθογραφικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Οκτώβριος 3, 2018 Author #80 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2018 πριν 9 ώρες, το μέλος Εσθήρ έγραψε: Καλησπερα.Ειμαι καινουργιο μελος,αν δεν γραφω στο σωστο θεμα,ας παει στο αναλογο. Στην περιοχη που μενω,εχει βρεθει εξασθενες χρωμιο.Βεβαια ο δημος το αρνητε,τα δημοσιευματα ομως ειναι δημοσιευματα. Ξερετε καποιο φιλτρο,συσκευη που να φιλτραρει το εξασθενες χρωμιο; http://dspace.lib.ntua.gr/handle/123456789/7763 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts