Jump to content



Recommended Posts

Δε μου έχει τύχει, ούτε σε Brita (κανάτες με φίλτρο). Τι να σου πω, κακής ποιότητας...;

Λολζ και εγώ σε brita αναφέρομαι σε φίλτρα Maxtra, 3 φίλτρα αγόρασα και τα 3 είχαν πικρή γεύση, επικοινώνησα με την εταιρία και η απάντηση που πήρα ήταν ότι όντως υπάρχει τέτοια γεύση και ότι λίγη το καταλαβαίνουν (ή μπαίνουν στο κόπο να παραπονεθούν?) και ότι μετά από λίγη χρήση θα φύγει μόνο που τελικά δεν έφυγε… πάντως όταν είχα δοκιμάσει σε ένα διαφημιστικό που σου έδιναν να δοκιμάσεις η γεύση ήταν πραγματικά ανεπαίσθητη, την καταλάβαινες με μεγάλη δυσκολία, πως και γιατί δεν ξέρω…

Ξαναλέω δεν ξέρω αν είναι βλαβερό που ουσιαστικά αυτό είναι και το σημαντικότερο.

αλλά αν δεις που και πως τα φυλάνε/μεταφέρουν ειδικά τώρα το καλοκαίρι, δε θα ξαναπιείς ποτέ...

Αν εννοεις οτι τα εχουνε στον ηλιο(πως αλλιως τα μεταχειρίζονται?), εγω ξερω(wikipedia) οτι στην Αφρικη και λοιπες 3ο κοσμικες χώρες οπου έχουνε θεμα με το νερο, το βάζουνε σε μπουκάλια πλαστικα ( PET) για ~3 ωρες στον ηλιο πριν τα πιουν ωστε να σκοτώσουν τα μικρόβια/βακτηρίδια κλπ. ( το ιδιο γίνεται και με τις uv λαμπες, φτιάχνεις και μόνος σου μεσα σε ενα κουτι ας πουμε με 2-4 λάμπες και καλυπτεις το 3ο σταδιο φιλτραρισματος οπως ανέφερες παραπάνω)

Αν εννοεις οτι τα εχουνε στον ηλιο(πως αλλιως τα μεταχειρίζονται?), εγω ξερω(wikipedia) οτι στην Αφρικη και λοιπες 3ο κοσμικες χώρες οπου έχουνε θεμα με το νερο, το βάζουνε σε μπουκάλια πλαστικα ( PET) για ~3 ωρες στον ηλιο πριν τα πιουν ωστε να σκοτώσουν τα μικρόβια/βακτηρίδια κλπ. ( το ιδιο γίνεται και με τις uv λαμπες, φτιάχνεις και μόνος σου μεσα σε ενα κουτι ας πουμε με 2-4 λάμπες και καλυπτεις το 3ο σταδιο φιλτραρισματος οπως ανέφερες παραπάνω)

Πολύ σωστά. Για ΓΥΑΛΙΝΑ μπουκάλια όμως. Τα πλαστικά, το αναφέρουν και στην ετικέτα, αλλοιώνονται στον ήλιο και τη ζέστη

Και ομως πλαστικα λεω Solar water disinfection - Wikipedia, the free encyclopedia

Αν διαβάσεις προσεκτικά, αναφέρεται μόνο σε ΡΕΤ φιάλες. Επίσης, λέει για 6 ώρες στον ήλιο, όχι παραπάνω. Τα μπουκάλια σε αποθήκες μπορεί να μείνουν εβδομάδες. Δοκίμασέ το. Άφησε μια φιάλη στο μπαλκόνι σε σημείο που τη χτυπάει ο ήλιος για 5-6 μέρες και μετά δοκίμασε το νερό. Θα έχει αλλοιωμένη γεύση.

Αρα λες οτι με γυάλινη φιάλη και μεχρι 6 ωρες στον ηλιο είναι καλά για να κάνω μια δοκιμή?

Πως θα κάνεις τη δοκιμή; Έχεις τρόπο να ελέγξεις τα περιεχόμενα στο νερό;

Με 106 ώρες μπορείς να κάνεις δοκιμή, όπου θα δεις διαφορά στη γεύση.

Γενικά όμως, το γυαλί μπορεί να κόψει κάποιες δέσμες ακτινοβολίας και να μην καθαρίσει το νερό. Τα γράφει αυτά στο link που έβαλες.

παιδια επισης αυτα τα φιλτρα πρεπει να τα τυλιγονται με κατι για να μην τα βαραει ο ηλιος, διαφορετικα θα πρασινισουν απο μεσα.

Γιάγκο φιλτράρεται ο αμίαντος; Παίζει να είναι το μόνο υλικό που φοβάμαι πολύ.

Το φίλτρο ενεργού άνθρακα αφαιρεί το χλώριο και στο μέγεθος που παράθεσα κάνει 10 - 20 €

Πάνω από 150€ για φίλτρο είναι κλοπή. Με 3 χιλιάρικα παίρνω αφαλάτωση

τόσο πολύ έπεσε η τιμή; γιατί στο εξωχικό έχουμε πρόβλημα με το νερό κάθε χρόνο. Αν βάλω πιεστικό, αφαλάτωση και ένα φίλτρο πόσο θα πάει το μαλί; :hmm: (χωρίς να μετρήσουμε σωλήνες)

http://www.environmental-expert.com/Files%5C5302%5Carticles%5C9775%5CDoessunlightchangethematerial.pdf

The tests were run with water stored in the bottles up

to 126 and 99 days, respectively, and hence, possibly

harmful substances could accumulate over these test

periods.However, in the SODIS water treatment method

the water is usually exchanged every day and thus, the

concentrations of the analysed substances are lower, presumably by a factor of 10 or 100. Hence, PET bottles are

considered adequate for SODIS use.

Finally, the results of these studies also suggest that

PET bottles are excellent containers for soft drinks quite

often exposed to sunlight over extended periods of time.

Για να καταλαβετε ποσο σημαντικο ειναι το θεμα, φανταστειτε οτι η χρηση του αμιαντου εχει απαγορευθει μεχρι και στους συμπλεκτες αυτοκινητων, ειναι φοβερα επικινδυνες οι εκπομπες του...

Δυστυχώς και τα πλαστικά μπουκάλια είναι ύποπτα, λόγο δισφαινόλης. Τώρα θυμηθήκαν να ελέγξουν το κατά πόσο βλάπτουν και αυτά την υγεία μας (συμπεριλαμβανομένων δυστυχώς και των μπιμπερό) Η θα πρέπει να βρεθεί κάτι άλλο ή θα πρέπει να γυρίσουμε στο γυαλί.

Οσο για το νερό επείδη εδώ πάνω τα άλατα που έχει είναι σαν σκάγια έχω προμηθευτεί μινι αντίστροφη όσμοση, και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 200 ευρώ αγορά, 40 ευρω 3 φίλτρα κάθε 6 μήνες 12 ευρώ κάθε χρόνο και 70 ευρώ η μεμβράνη κάθε 5 έτη. Συνολικά μου κοστίζει πολύ φτηνότερα απο αγορά εμφιαλομένων.

τόσο πολύ έπεσε η τιμή; γιατί στο εξωχικό έχουμε πρόβλημα με το νερό κάθε χρόνο. Αν βάλω πιεστικό, αφαλάτωση και ένα φίλτρο πόσο θα πάει το μαλί; :hmm: (χωρίς να μετρήσουμε σωλήνες)

Από 3-4 χιλ κάνουν τα κινέζικα 80 λίτρα περίπου την ώρα

το νερό που θα βγει από την αφαλάτωση πίνεται η από ολότελα καλή και αφαλάτωση?

Γιάγκο φιλτράρεται ο αμίαντος; Παίζει να είναι το μόνο υλικό που φοβάμαι πολύ.

Με ψιλό φίλτρο φιλτράρεις τα πάντα Μήτσο

το νερό που θα βγει από την αφαλάτωση πίνεται η από ολότελα καλή και αφαλάτωση?

Είναι θέμα γεύσης. Εμένα δεν μου αρέσει

ο αμίαντος στις σωλήνες ύδρευσης είναι τι ίδιο υλικό με αυτό που έχει απαγορευτεί στις κατασκευές;

ο εργολάβος της ύδρευσης που ρώτησα μου είπε ότι ο αμίαντος είναι επικίνδυνος μόνο όταν κοπεί/τριφτεί και αναπνεύσεις τα σωματίδια

κάτι ακόμα:λένε ότι είναι πιο λογικό να πίνεις νερό από τη βρύση γιατί αυτό τουλάχιστον ελέγχεται από το χημείο και πληρεί τις μίνιμουμ προϋποθέσεις για κατανάλωση.σωστό ή λάθος;

το νερό που θα βγει από την αφαλάτωση πίνεται η από ολότελα καλή και αφαλάτωση?

Καλημέρα

Όταν κοίταγα και εγώ για αφαλάτωση και είχα ρωτήσει με είχαν αποθαρρύνει γιατί λέει αφαιρούνται εντελώς τα άλατα και τα ιχνοστοιχεία και αντικαθιστώνται με ιόντα νατρίου (από το αλάτι που μετέχει της διαδικασίας της αφαλάτωσης) τα οποία υπάρχουν σε ποσότητες που δεν είναι καλές για τον οργανισμό. Η αλήθεια είναι πως όντως δεν είναι καλό στη γεύση, αλλά σε κάποιους αρέσει. Τώρα το άν έχει όντως επιπτώσεις θα πρέπει να μας πει κάποιος χημικός.

...ο εργολάβος της ύδρευσης που ρώτησα μου είπε ότι...

Πρέπει να τον ξέρω αυτόν. Καλό παλλικάρι. Έχει κάνει διδακτορικό σε βιολογία, παθολογία, μικροβιολογία, κλπ... :...:

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.