Havic Αύγουστος 16, 2012 #21 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Δε μου έχει τύχει, ούτε σε Brita (κανάτες με φίλτρο). Τι να σου πω, κακής ποιότητας...; Λολζ και εγώ σε brita αναφέρομαι σε φίλτρα Maxtra, 3 φίλτρα αγόρασα και τα 3 είχαν πικρή γεύση, επικοινώνησα με την εταιρία και η απάντηση που πήρα ήταν ότι όντως υπάρχει τέτοια γεύση και ότι λίγη το καταλαβαίνουν (ή μπαίνουν στο κόπο να παραπονεθούν?) και ότι μετά από λίγη χρήση θα φύγει μόνο που τελικά δεν έφυγε… πάντως όταν είχα δοκιμάσει σε ένα διαφημιστικό που σου έδιναν να δοκιμάσεις η γεύση ήταν πραγματικά ανεπαίσθητη, την καταλάβαινες με μεγάλη δυσκολία, πως και γιατί δεν ξέρω… Ξαναλέω δεν ξέρω αν είναι βλαβερό που ουσιαστικά αυτό είναι και το σημαντικότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 16, 2012 #22 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Της μανας μου ειναι brita με brita φιλτρο...Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 16, 2012 #23 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 αλλά αν δεις που και πως τα φυλάνε/μεταφέρουν ειδικά τώρα το καλοκαίρι, δε θα ξαναπιείς ποτέ...Αν εννοεις οτι τα εχουνε στον ηλιο(πως αλλιως τα μεταχειρίζονται?), εγω ξερω(wikipedia) οτι στην Αφρικη και λοιπες 3ο κοσμικες χώρες οπου έχουνε θεμα με το νερο, το βάζουνε σε μπουκάλια πλαστικα ( PET) για ~3 ωρες στον ηλιο πριν τα πιουν ωστε να σκοτώσουν τα μικρόβια/βακτηρίδια κλπ. ( το ιδιο γίνεται και με τις uv λαμπες, φτιάχνεις και μόνος σου μεσα σε ενα κουτι ας πουμε με 2-4 λάμπες και καλυπτεις το 3ο σταδιο φιλτραρισματος οπως ανέφερες παραπάνω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 16, 2012 #24 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Αν εννοεις οτι τα εχουνε στον ηλιο(πως αλλιως τα μεταχειρίζονται?), εγω ξερω(wikipedia) οτι στην Αφρικη και λοιπες 3ο κοσμικες χώρες οπου έχουνε θεμα με το νερο, το βάζουνε σε μπουκάλια πλαστικα ( PET) για ~3 ωρες στον ηλιο πριν τα πιουν ωστε να σκοτώσουν τα μικρόβια/βακτηρίδια κλπ. ( το ιδιο γίνεται και με τις uv λαμπες, φτιάχνεις και μόνος σου μεσα σε ενα κουτι ας πουμε με 2-4 λάμπες και καλυπτεις το 3ο σταδιο φιλτραρισματος οπως ανέφερες παραπάνω)Πολύ σωστά. Για ΓΥΑΛΙΝΑ μπουκάλια όμως. Τα πλαστικά, το αναφέρουν και στην ετικέτα, αλλοιώνονται στον ήλιο και τη ζέστη Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 16, 2012 #25 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Και ομως πλαστικα λεω Solar water disinfection - Wikipedia, the free encyclopedia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 16, 2012 #26 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Και ομως πλαστικα λεω Solar water disinfection - Wikipedia, the free encyclopediaΑν διαβάσεις προσεκτικά, αναφέρεται μόνο σε ΡΕΤ φιάλες. Επίσης, λέει για 6 ώρες στον ήλιο, όχι παραπάνω. Τα μπουκάλια σε αποθήκες μπορεί να μείνουν εβδομάδες. Δοκίμασέ το. Άφησε μια φιάλη στο μπαλκόνι σε σημείο που τη χτυπάει ο ήλιος για 5-6 μέρες και μετά δοκίμασε το νερό. Θα έχει αλλοιωμένη γεύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 16, 2012 #27 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Αρα λες οτι με γυάλινη φιάλη και μεχρι 6 ωρες στον ηλιο είναι καλά για να κάνω μια δοκιμή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 16, 2012 #28 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Πως θα κάνεις τη δοκιμή; Έχεις τρόπο να ελέγξεις τα περιεχόμενα στο νερό;Με 106 ώρες μπορείς να κάνεις δοκιμή, όπου θα δεις διαφορά στη γεύση.Γενικά όμως, το γυαλί μπορεί να κόψει κάποιες δέσμες ακτινοβολίας και να μην καθαρίσει το νερό. Τα γράφει αυτά στο link που έβαλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Αύγουστος 16, 2012 #29 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 παιδια επισης αυτα τα φιλτρα πρεπει να τα τυλιγονται με κατι για να μην τα βαραει ο ηλιος, διαφορετικα θα πρασινισουν απο μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Αύγουστος 16, 2012 #30 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Γιάγκο φιλτράρεται ο αμίαντος; Παίζει να είναι το μόνο υλικό που φοβάμαι πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Αύγουστος 16, 2012 #31 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Το φίλτρο ενεργού άνθρακα αφαιρεί το χλώριο και στο μέγεθος που παράθεσα κάνει 10 - 20 €Πάνω από 150€ για φίλτρο είναι κλοπή. Με 3 χιλιάρικα παίρνω αφαλάτωση τόσο πολύ έπεσε η τιμή; γιατί στο εξωχικό έχουμε πρόβλημα με το νερό κάθε χρόνο. Αν βάλω πιεστικό, αφαλάτωση και ένα φίλτρο πόσο θα πάει το μαλί; (χωρίς να μετρήσουμε σωλήνες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofix Αύγουστος 16, 2012 #32 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 http://www.environmental-expert.com/Files%5C5302%5Carticles%5C9775%5CDoessunlightchangethematerial.pdfThe tests were run with water stored in the bottles upto 126 and 99 days, respectively, and hence, possiblyharmful substances could accumulate over these testperiods.However, in the SODIS water treatment methodthe water is usually exchanged every day and thus, theconcentrations of the analysed substances are lower, presumably by a factor of 10 or 100. Hence, PET bottles areconsidered adequate for SODIS use.Finally, the results of these studies also suggest thatPET bottles are excellent containers for soft drinks quiteoften exposed to sunlight over extended periods of time. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Αύγουστος 16, 2012 #33 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Για να καταλαβετε ποσο σημαντικο ειναι το θεμα, φανταστειτε οτι η χρηση του αμιαντου εχει απαγορευθει μεχρι και στους συμπλεκτες αυτοκινητων, ειναι φοβερα επικινδυνες οι εκπομπες του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Αύγουστος 16, 2012 #34 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Δυστυχώς και τα πλαστικά μπουκάλια είναι ύποπτα, λόγο δισφαινόλης. Τώρα θυμηθήκαν να ελέγξουν το κατά πόσο βλάπτουν και αυτά την υγεία μας (συμπεριλαμβανομένων δυστυχώς και των μπιμπερό) Η θα πρέπει να βρεθεί κάτι άλλο ή θα πρέπει να γυρίσουμε στο γυαλί. Οσο για το νερό επείδη εδώ πάνω τα άλατα που έχει είναι σαν σκάγια έχω προμηθευτεί μινι αντίστροφη όσμοση, και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 200 ευρώ αγορά, 40 ευρω 3 φίλτρα κάθε 6 μήνες 12 ευρώ κάθε χρόνο και 70 ευρώ η μεμβράνη κάθε 5 έτη. Συνολικά μου κοστίζει πολύ φτηνότερα απο αγορά εμφιαλομένων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Αύγουστος 16, 2012 Author #35 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 τόσο πολύ έπεσε η τιμή; γιατί στο εξωχικό έχουμε πρόβλημα με το νερό κάθε χρόνο. Αν βάλω πιεστικό, αφαλάτωση και ένα φίλτρο πόσο θα πάει το μαλί; (χωρίς να μετρήσουμε σωλήνες) Από 3-4 χιλ κάνουν τα κινέζικα 80 λίτρα περίπου την ώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
suboy Αύγουστος 16, 2012 #36 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 το νερό που θα βγει από την αφαλάτωση πίνεται η από ολότελα καλή και αφαλάτωση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Αύγουστος 17, 2012 Author #37 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2012 Γιάγκο φιλτράρεται ο αμίαντος; Παίζει να είναι το μόνο υλικό που φοβάμαι πολύ.Με ψιλό φίλτρο φιλτράρεις τα πάντα Μήτσοτο νερό που θα βγει από την αφαλάτωση πίνεται η από ολότελα καλή και αφαλάτωση?Είναι θέμα γεύσης. Εμένα δεν μου αρέσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Αύγουστος 17, 2012 #38 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2012 ο αμίαντος στις σωλήνες ύδρευσης είναι τι ίδιο υλικό με αυτό που έχει απαγορευτεί στις κατασκευές;ο εργολάβος της ύδρευσης που ρώτησα μου είπε ότι ο αμίαντος είναι επικίνδυνος μόνο όταν κοπεί/τριφτεί και αναπνεύσεις τα σωματίδιακάτι ακόμα:λένε ότι είναι πιο λογικό να πίνεις νερό από τη βρύση γιατί αυτό τουλάχιστον ελέγχεται από το χημείο και πληρεί τις μίνιμουμ προϋποθέσεις για κατανάλωση.σωστό ή λάθος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Αύγουστος 17, 2012 #39 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2012 το νερό που θα βγει από την αφαλάτωση πίνεται η από ολότελα καλή και αφαλάτωση?ΚαλημέραΌταν κοίταγα και εγώ για αφαλάτωση και είχα ρωτήσει με είχαν αποθαρρύνει γιατί λέει αφαιρούνται εντελώς τα άλατα και τα ιχνοστοιχεία και αντικαθιστώνται με ιόντα νατρίου (από το αλάτι που μετέχει της διαδικασίας της αφαλάτωσης) τα οποία υπάρχουν σε ποσότητες που δεν είναι καλές για τον οργανισμό. Η αλήθεια είναι πως όντως δεν είναι καλό στη γεύση, αλλά σε κάποιους αρέσει. Τώρα το άν έχει όντως επιπτώσεις θα πρέπει να μας πει κάποιος χημικός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 17, 2012 #40 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2012 ...ο εργολάβος της ύδρευσης που ρώτησα μου είπε ότι...Πρέπει να τον ξέρω αυτόν. Καλό παλλικάρι. Έχει κάνει διδακτορικό σε βιολογία, παθολογία, μικροβιολογία, κλπ... :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now