Jump to content

Καθαρισμός mouse-keyboard.

DwS

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα στην παρέα...!

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαριστεί το mouse και το keyboard;

Καλύτερος και από άποψης καθαριότητας αλλά και από προστασίας χωρίς να φθαρεί κάτι.

Ακούω γνώμες λοιπόν !

Προσοχή, πληκτρολόγιο και ποντίκι συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια απο τα άλλα μέρη του η/υ.

Αυτό σημαίνει πως κάθε φορά που πιάνετε αυτά θα πρέπει να πλένετε τα χέρια προκειμένου να φάτε φαγητό.

Εάν τρώτε τροφές με βρώμικα-λερωμένα χέρια είσαστε υποψήφιοι για γαστρεντερίτιδα κα μολύνσεις.

Τρόπος καθαρισμού. Με βγαλμένο το φις ή με κλειστό η/υ γυρίζουμε το πληκτρολόγιο ανάποδα.

Σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας βάζουμε λίγες σταγόνες καθαριστικό όπως υγρό σαπούνι για πιάτα ή άλλο μη τοξικό καθαριστικό.

Με το υγρό χαρτί τρίβουμε καλά τα πλήκτρα -πάντοτε ανάποδα- για να μην υπάρχει περίπτωση να πάει υγρό μέσα.

Μετά το καθαρίζουμε -πάντα ανάποδα- με ένα άλλο κομμάτι χαρτί που είναι ελαφρά βρεμμένο με νερό.

Περίπου τα ίδια κάνουμε και για το ποντίκι.

Ακόμα καθαρίζουμε με αυτό τον τρόπο τα πόμολα σε πόρτες, τηλεκοντρόλ και άλλα αντικείμενα που πιάνουμε καθημερινά.

To πληκτρολόγιο το καθαρίζω σπάνια, αλλά ο τρόπος μου είναι το γυρνάω και το κουνάω να πέσουν κάτω οτιδήποτε έχει χωθεί μέσα, άν έχουν πιάσει μπίχλα τα κουμπιά βρέχω 2-3 χαρτιά κουζίνας με λίγο άζαξ και τα καθαρίζω. το ποντίκι στο περίγραμμα του που πιάνει την περισσότερη βρωμιά θέλει οδοντογλυφίδα και στην επιφάνεια του με αζαξ και αυτό. έχω το sensei και πιάνει εύκολα μπλίχλα στα κλικς γιατί είναι glossy.

Προσοχή, πληκτρολόγιο και ποντίκι συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια απο τα άλλα μέρη του η/υ.

Αυτό σημαίνει πως κάθε φορά που πιάνετε αυτά θα πρέπει να πλένετε τα χέρια προκειμένου να φάτε φαγητό.

Εάν τρώτε τροφές με βρώμικα-λερωμένα χέρια είσαστε υποψήφιοι για γαστρεντερίτιδα κα μολύνσεις.

Τρόπος καθαρισμού. Με βγαλμένο το φις ή με κλειστό η/υ γυρίζουμε το πληκτρολόγιο ανάποδα.

Σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας βάζουμε λίγες σταγόνες καθαριστικό όπως υγρό σαπούνι για πιάτα ή άλλο μη τοξικό καθαριστικό.

Με το υγρό χαρτί τρίβουμε καλά τα πλήκτρα -πάντοτε ανάποδα- για να μην υπάρχει περίπτωση να πάει υγρό μέσα.

Μετά το καθαρίζουμε -πάντα ανάποδα- με ένα άλλο κομμάτι χαρτί που είναι ελαφρά βρεμμένο με νερό.

Περίπου τα ίδια κάνουμε και για το ποντίκι.

Ακόμα καθαρίζουμε με αυτό τον τρόπο τα πόμολα σε πόρτες, τηλεκοντρόλ και άλλα αντικείμενα που πιάνουμε καθημερινά.

έχω την εντύπωση πως θα μείνει σαπούνι στα κουμπιά, καθώς ένα υγρό χαρτί δεν νομίζω να καταφέρει να τα καθαρίσει.

Βγάζεις φωτό το πληκτρολόγιο έτσι ώστε να φαίνονται όλα τα κουμπιά, αφαιρεις όλα τα κουμπια με τι βοήθεια ενός μοχλού που θα βρεις εσύ από τι θα είναι εκτός αν έχεις ειδικό κλειδί αφαιρεσης, απο εκεί και μετά έχεις δυο επιλογές, η καθαρίσεις με αντισηπτικο μαντιλακι ένα ένα τα κουμπια η τα βάζεις σε ένα μαντιλι και τα πετάς στο πλυντήριο. Στη συνέχεια παίρνεις βαμβακολαβιδα και καθαρίσεις όλο το κομμάτι του πληκτρολογιου που βρίσκεται απο κάτω με οινόπνευμα. Βάζεις πάλι τα κουμπια και έχεις καινούργιο πληκτρολόγιο. Καλή διασκέδαση!

Βγάζεις φωτό το πληκτρολόγιο έτσι ώστε να φαίνονται όλα τα κουμπιά, αφαιρεις όλα τα κουμπια με τι βοήθεια ενός μοχλού που θα βρεις εσύ από τι θα είναι εκτός αν έχεις ειδικό κλειδί αφαιρεσης, απο εκεί και μετά έχεις δυο επιλογές, η καθαρίσεις με αντισηπτικο μαντιλακι ένα ένα τα κουμπια η τα βάζεις σε ένα μαντιλι και τα πετάς στο πλυντήριο. Στη συνέχεια παίρνεις βαμβακολαβιδα και καθαρίσεις όλο το κομμάτι του πληκτρολογιου που βρίσκεται απο κάτω με οινόπνευμα. Βάζεις πάλι τα κουμπια και έχεις καινούργιο πληκτρολόγιο. Καλή διασκέδαση!

Έτσι καθάριζα το παλιό μου Logitech Internet 350 και μάλιστα τα κουμπιά τα έβγαζα με το χέρι επειδή δεν είχα πρόχειρο μοχλό ή κάτι παρόμοιο. Το τι είχα βρει από κάτω άσε δεν λέγεται.

Τώρα όμως έχω μηχανικό keyboard και δεν ξέρω τι παίζει με την αφαίρεση των κουμπιών.

Βέβαια το προσέχω πάρα πολύ, δεν έχει πιάσει καθόλου σκόνη ή μπίχλα κάτω από τα κουμπιά, αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον θα πιάσει.

Τέσπα, για την ώρα θα υιοθετήσω τον τρόπο με το Azax και πανάκι και βλέπουμε.

Αν κάποιος έχεις να προτείνει κάτι καλύτερο, εδώ είμαστε ! :D

Έτσι καθάριζα το παλιό μου Logitech Internet 350 και μάλιστα τα κουμπιά τα έβγαζα με το χέρι επειδή δεν είχα πρόχειρο μοχλό ή κάτι παρόμοιο. Το τι είχα βρει από κάτω άσε δεν λέγεται.

Τώρα όμως έχω μηχανικό keyboard και δεν ξέρω τι παίζει με την αφαίρεση των κουμπιών.

Βέβαια το προσέχω πάρα πολύ, δεν έχει πιάσει καθόλου σκόνη ή μπίχλα κάτω από τα κουμπιά, αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον θα πιάσει.

Τέσπα, για την ώρα θα υιοθετήσω τον τρόπο με το Azax και πανάκι και βλέπουμε.

Αν κάποιος έχεις να προτείνει κάτι καλύτερο, εδώ είμαστε ! :D

Για μηχανικό αυτό που προτείνεις είναι θανατος. Καταρχάς υπάρχει keycap remover για τα πλήκτρα και μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια. Από εκει και πέρα βρεγμένο πανάκι για καθάρισμα των keycaps και για πιο δύσκολες καταστάσεις ήπιο καθαριστικό πάνω στο πανάκι. Τουλάχιστον αν θες να βλέπεις τι κουμπί πατάς και η υφή του να είναι η ίδια.

Για μηχανικό αυτό που προτείνεις είναι θανατος. Καταρχάς υπάρχει keycap remover για τα πλήκτρα και μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια. Από εκει και πέρα βρεγμένο πανάκι για καθάρισμα των keycaps και για πιο δύσκολες καταστάσεις ήπιο καθαριστικό πάνω στο πανάκι. Τουλάχιστον αν θες να βλέπεις τι κουμπί πατάς και η υφή του να είναι η ίδια.

Κάτι σε τέτοια φάση Q-Connect Σπρέι Καθαρισμού (Αέρας) - Καθαριστικά - plaisio.gr αξίζει ή παίζει να γίνει καμιά ζημιά στο keyboard;

Btw έχω το Steelseries 6GV2.

Απο το να πέρνεις καθε φορα σπρει, παρε ενα blower να κάνεις την δουλεια σου για όλο το pc.

Θα καθαρίζεις ευκολα και tower και πληκτρολόγιο. Αφαίρεσε όλα τα keycaps και φύσα το με το

blower, για τα keycaps πολύ λίγο αζαξ σε ενα πανάκι και σκουπισμα.

Απο το να πέρνεις καθε φορα σπρει, παρε ενα blower να κάνεις την δουλεια σου για όλο το pc.

Θα καθαρίζεις ευκολα και tower και πληκτρολόγιο. Αφαίρεσε όλα τα keycaps και φύσα το με το

blower, για τα keycaps πολύ λίγο αζαξ σε ενα πανάκι και σκουπισμα.

Έχεις να μου linkάρεις κάτι συγκεκριμένο σε keycap remover και blower;

Έχεις να μου linkάρεις κάτι συγκεκριμένο σε keycap remover και blower;

Blower πηγαινε σε κανένα practiker με ~15Ε θα βρείς.

Για keycap puller ή wasdkeyboards Plastic Keycap Puller

ή custom [ame=http://www.youtube.com/watch?v=U8GG1iWavqc]How to make keycap puller out of paperclip. - YouTube[/ame]

*Προσοχή με το custom επειδή είναι με συνδετήρα μη "τραυματίσεις / γρατζουνίσεις" τα keycaps.

Τι κάνω εγώ:

1 φορά/βδομάδα αφρό καθαρισμού, δε το βγάζω καν από την μπρίζα το πληκτρολόγιο/ποντίκι, με το μηχάνημα κλειστό όμως. Βάζω αφρό από πάνω, πανάκι βαμβακερό και καθάρισμα με δύναμη. Όχι χαρτί τουαλέτας/χαρτοπετσέτες, αφήνουν χνούδια.

1/εξάμηνο, βγάζω όλα τα κουμπιά, τα βάζω σε ένα μπολ με καθαριστικό (ajax whatever), καθάρισμα του πληκτρολογίου με μπατονέτα/πανί. Καθάρισμα μετά τα πλήκτρα 1-1 και επανατοποθέτηση.

Κάτι σε τέτοια φάση Q-Connect Σπρέι Καθαρισμού (Αέρας) - Καθαριστικά - plaisio.gr αξίζει ή παίζει να γίνει καμιά ζημιά στο keyboard;

Btw έχω το Steelseries 6GV2.

Μη το κάνεις αυτό ποτέ, άσχετα με το τι διαφημίζει το μπουκαλάκι καθαριστικό.

Έχω καταστρέψει ακριβό πληκτρολόγιο με σπρέι καθαρισμού μπουκάλι. Φαίνεται θα πήγε η υγρασία από το σπρέι μέσα στα πλήκτρα με αποτέλεσμα κάποια από αυτά, 3-4 πλήκτρα, καταστραφήκανε και δεν γράφανε καθόλου στην οθόνη.

^Χρόνια τώρα αυτό, από τότε δεν ξανααγόρασα σπρέι καθαρισμού ποτέ. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να μου είχε κάψει και την μητρική το σπρέι καθαρισμού. Προσοχή πολύ θέλει. Μακριά από μπουκαλάκια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.