kbilly13 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2004 Aν δεν σας τρελάνω να μη με λένε kbilly13 Mετά τον ανεξήγητο θάνατο της chaintech, έχω άλλο ένα κουφό αυτή τη φορά στο laptop Έχει πάνω έναν Celeron 2400, και έβγαζε super-pi 1:08 min... :worship: Ξάφνου ο χρόνος αυτός ανέβηκε στα 2:16 min... :banging: έβαλα ταυτόχρονα και το real time clock checker του wcpuid και έδειχνε πάντα 2390mhz (σωστά) Eνημερώνω βέβαια ότι σε όλα τα άλλα benchmarks δεν έχω μείωση επιδόσεων!! Ακόμη και μετά τους DX9.0c... Να φταίει το τελευταίο bios? Aλλά πως? Μπορεί κάποιος να δώσει μια λογική εξήγηση? ή να προτείνει να δοκιμάσω κάτι? Να δω τι άλλο θα μου τύχει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Αύγουστος 9, 2004 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 Αποκλείεται να είχε 1 λεπτό στο super pi ένας celeron ακόμα και στα 3 GHz να ήταν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Αύγουστος 9, 2004 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 οπα...ευχομαι περαστικα,αληθεια πως ψοφησε η μητρικη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Αύγουστος 9, 2004 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 Μήπως για κάποιο λόγο ανοίγει και δεύτερο instance του super pi; Όταν το τρέξεις άνοιξε και task manager να δεις μήπως εκεί γίνεται το περίεργο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Αύγουστος 9, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 με τη σειρά:tristeno είναι λογικός χρόνος τα 2:16 min σε Spi 1M, για 2400Mhz? Έστω και celeron... δεν έχω εμπειρία από Ιntel βέβαια αλλά δεν μου φαίνεται λογικό.. (στο sandra cpu arithmetic βγάζει παρόμοιο score με P4 2.4)Nos-dio εδώ είσαι: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=5777&perpage=20&pagenumber=1 DJD το τσέκαρα με το task manager και δεν μου βγάζει τίποτα περίεργο...:wassat: Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Αύγουστος 9, 2004 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 ισως να ειναι λογικος εγω με εναν 2.4 ντιφολτ p4 εχω πανο απο 1 λεπτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Αύγουστος 9, 2004 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 λογικός είναι ο χρόνος Celeron+Laptop με 100στάρι bus και μνήμες με κάτι timings ένας θεός ξέρει είναι λογικός, μήπως παλιά έτρεχες 512Κ και όχι 1Μ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Αύγουστος 9, 2004 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 Σίγουρα πράγματα. Δοκίμασα καμμιά δεκαριά laptop τον τελευταίο μήνα και όλα πέρασαν δοκιμασίες. Ανάμεσά τους βέβαια και ένας celeron στα 2.8 ο οποίος έκανε >2 λεπτά. APOKLEIETAI λοιπόν celeron στα 2.4 να πάει πιο κάτω από 2 λεπτά στο 1Μ.Αντίθετα Mobile P4 (Banias) στα 1.4 είναι οριακά πάνω από 1 λεπτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Αύγουστος 9, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 με φτιάξατε ρε παιδιά, μάλλον θα είχε κρατήσει το 1:08 από άλλο μηχάνημα, και να έκανα το φάκελο "super_pi" paste στο laptop - αλλά μου φάνηκε τρελλο νούμερο το 2:16 και πίστεψα ότι κάτι δεν πάει καλά Μετά από ένα ψάξιμο που έκανα γιατί μου έκανε και κάτι άλλα κουλά, είδα ότι τελικά έφταιγε και το τελευταίο bios ή οι ide drivers, γιατί είχε μπλοκάρει το dvd-cdrw σε PIO mode χωρίς να μπορώ να το αλλάξω! με αποτέλεσμα πολύ υψηλό cpu usage, κολλήματα σε games και γενικώς το μηχάνημα να ψιλοσέρνεται και να μην δουλεύει σωστά - Tεσπα το διόρθωσα το πρόβλημα ξαναπερνώντας drivers και bios, ξεκόλλησε το ρημάδι και τώρα δουλεύει μια χαρά! Α! είχα και βελτίωση στο super pi!... κατέβηκε στα 2:03!!! (τα timings των μνημών είναι 2.5-3-3-6 2Τ και δουλεύουν σε ddr/266) Πάλι καλά που τελείωσε και τούτο, γιατί έτοιμος ήμουν να τα σουτάρω όλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Αύγουστος 9, 2004 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 Αν ενδιαφέρεσαι για αναβάθμιση (CPU ή άλλο φορητό) ίσως μπορέσω να σε βολέψω και εσένα τώρα που θα είμαι πάνω. Κρίμα να χαραμίζεται το μηχάνημα με τον Celeron. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Αύγουστος 9, 2004 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 ένας P4 533fsb 512cache δεν θα με χάλαγε καθόλου!Έχει το SiS 645DX chipset, και παίρνει "κανονικό" desktop επεξεργαστή - αλλά όταν ρώτησα με mail την Acer μου είπαν ότι δεν γίνεται να αλλάξω επεξεργαστή.. (?!)Να έχουν το Bus "κλειδωμένο" στα 400? και τις μνήμες στα 266? (όταν έβαλα ddr/333, πάλι σαν 266 δούλευε..) εντωμεταξύ όταν το άνοιξα για να το καθαρίσω και να βάλω ceramique, δεν είδα πουθενά τίποτα σχετικά jumperάκια....Αν έχεις κανα P4 και τον δει κανονικά (533fsb), το κανονίζουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Αύγουστος 9, 2004 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 Αν παίρνει desktop CPU τρέχα και δανείσου έναν για δοκιμή. Με τις μνήμες είναι δύσκολο να αλλάξεις bus γιατί οι μητρικές δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες. Δεν μπορείς να έχεις κάτι χειρότερο από CPU οπότε ο μόνος δρόμος είναι προς το γρηγορότερο.Τυχερεεεέ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Αύγουστος 9, 2004 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 που να τρέχω τώρα καλοκαιριάτικα να χτυπάω πόρτες ? ’σε, πίκρα... όλοι οι φίλοι AMD έχουν Ίσως αγοράσω κάποιον used, και αν δεν κάνει τον ξαναπουλάω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.