niva013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2012 Καλησπέρα σε όλους, τον τελευταίο καιρό έχω την ανάγκη ενώς NAS συστήματος, οι επιλογές μου είναι οι εξής:1. Ένα έτοιμο σύστημα της QNAP2. Ένα σύστημα βασισμένο σε Linux και3. Ένα σύστημα με Hackintosh Server.Στο 1 το καλό θα είναι ότι δεν καταναλώνει πολύ ρεύμα και είναι ήδη έτοιμο και ωραίο.Στο 2 το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω καμία γνώση πάνω στο θέμα και θα πρέπει να το παραμετροποιήσω εγώ, πράγμα δύσκολο. Και στο 3 θα μου είναι ποιό εύκολο στη ρύθμιση μιας που είμαι κάτοχος Hackintosh συστήματος, απλώς κάπου εκεί πιστεύω πως ξεφεύγουμε γιατί οι απαιτήσεις του συστήματος θα πάνε σε έναν δυνατό Server παραπάνω δυνατοτήτων από τη χρήση μου.Ακούω γνώμες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Αύγουστος 14, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2012 Ενα συστηματάκι απο atom και λειτουργικό freenas είναι ότι πρέπει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Αύγουστος 14, 2012 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2012 Και εισαι αρχηγος...microserver - Servers | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckbond Αύγουστος 14, 2012 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2012 Καλό φαίνεται αλλά γιατί μόνο Raid 0,1???? κρίμα... θα το ήθελα με Raid 5 :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
niva013 Αύγουστος 14, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2012 Εμένα μια χαρά μου φένεται, έτσι κι αλλιώς μόνο raid 0 θέλω. Βλέπω είναι και full επεκτάσιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Αύγουστος 15, 2012 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2012 Ενα συστηματάκι απο atom και λειτουργικό freenas είναι ότι πρέπει.Πότε πήγαν στον θεό οι απαιτήσεις του FreeNAS?Minimum Requirements: 4GB RAMRecommended Requirements: 6GB+ RAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Αύγουστος 15, 2012 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2012 Το θεμα ειναι οτι αν εχεις βαλει hardware (πχ raid controllers) και θες σωστες ταχυτητες, χρειαζεσαι και cpu powah και μνημη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckbond Αύγουστος 15, 2012 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2012 Εμένα μια χαρά μου φένεται, έτσι κι αλλιώς μόνο raid 0 θέλω. Βλέπω είναι και full επεκτάσιμο. Δεν αντιλέγω.... απλά μου άρεσε σαν ιδέα και σαν τιμή αλλά δυστυχώς με Raid 0 σε περίπτωση που πάθει κάτι κάποιος δίσκος τότε bye bye data... Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ένα συνδυασμό Raid 0 και Raid 1 όπου στην καλύτερη θα έχω 6TB αλλά ασύμφορα από θέμα κόστους μιας και θα πρέπει να πάρω 4 x 3TB = 700 ευρώ (περίπου) ενώ με Raid 5 θα μπορούσα να έχω το max των 8TB με κόστος γύρω στα 500 ευρώ... Το θεμα ειναι οτι αν εχεις βαλει hardware (πχ raid controllers) και θες σωστες ταχυτητες, χρειαζεσαι και cpu powah και μνημη Δηλαδή πιστεύεις ότι το μηχάνημα δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει αν του βάλεις στην PCI ένα Raid Condroller...??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Αύγουστος 15, 2012 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2012 Ενα σοβαρο (τυπου perc 5i / 6) οχι. Δεν θα αντεξει και θα εχεις bottleneck σε θεματα ταχυτητων ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Αύγουστος 15, 2012 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2012 Ενα σοβαρο (τυπου perc 5i / 6) οχι. Δεν θα αντεξει και θα εχεις bottleneck σε θεματα ταχυτητων !Και με bottleneck βέβαια θα είναι αρκετά ανώτερο από τα Qnap... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckbond Αύγουστος 15, 2012 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2012 Ενα σοβαρο (τυπου perc 5i / 6) οχι. Δεν θα αντεξει και θα εχεις bottleneck σε θεματα ταχυτητων !Το NAS το θέλω για να αποθηκεύσω ταινίες και μουσική έτσι ώστε να μπορώ να κάνω αναπαραγωγή τους από το media player μου...Όλες οι ταινίες είναι mkv 1080, είτε με τον controller που έχει πάνω είτε με κάποιον έξτρα controller πιστεύεις ότι θα έχει πρόβλημα???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Αύγουστος 15, 2012 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2012 Θες gigabit δίκτυο για να παίξει καλά, και με θωρακισμένα καλώδια με μεταλικές άκρες αν γίνεται.Αν θες να φτιάξεις σταθερό από την αρχή, ένας C2D 6xxx / A64 3200+, 1-2GB ram και καλή mobo με αρκετά sata κάνει πολύ καλή δουλειά. (εμένα ξοδεύει μόλις 60-65W)Κόστος : περίπου 100-150Ευρώ ανάλογα τα specs (βλ αγγελιες).Σε έτοιμο, ο HP microserver είναι πολύ καλός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niva013 Αύγουστος 15, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2012 Δηλαδή κάποια λύση της QNAP δεν εγκρίνεται ρε παιδιά? Και γιατί ντε και καλά πρέπει να έχω και κάπου αλλού back up με κάποιο raid 1 η κάτι άλλο? Τόσο εύκολο είναι να σου χαλάσει κάποιος δίσκος? Εμένα ποτέ δε μου έχει χαλάσει κανείς. Και τί λειτουργικό τρέχει ο microserver της HP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Αύγουστος 15, 2012 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2012 Το μηχανημα της ΗΡ ερχεται γυμνο, οπως ολοι οι σερβερ της αγορας. Το σωστο backup γινεται σε 2 σημεια παντα και οχι σε ενα. πχ εγω εχω ολα τα αρχεια μου σε εναν N36L, και τα παντα πανε σε ενα backup nas της thecus... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niva013 Αύγουστος 16, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Και της QNAP γυμνό δεν είναι? Τί λειτουργικό βάζουν στα ΗΡ συνήθως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Αύγουστος 16, 2012 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Tα Qnap φορανε καποιο custom λειτουργικο της qnap, κατα 99.9999% βασισμενο σε linux. Οπως ειπα και στο προηγουμενο ποστ μου, οι server δεν ερχονται με λειτουργικο προεγκατεστημενο. Το αγοραζεις εσυ επιπροσθετα ή βαζεις καποιο linux-οειδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckbond Αύγουστος 16, 2012 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Αυτό Netgear READYNAS NV+ v2 πως σας φαίνεται...???Το βρήκα σε καλή προσφορά στο [ame=http://www.amazon.co.uk/Netgear-Gigabit-Desktop-Network-Storage/dp/B00620CM0I/ref=dp_return_1?ie=UTF8&n=340831031&s=computers]Amazon[/ame]... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Αύγουστος 16, 2012 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Εγω θα σου προτεινα αυτο....Msystems.gr - Προϊόντα - Thecus N2200EVO Εχω εμπειρια με τα Thecus. Τα εγκαθιστω δυο δυο σε πελατες για τα backup τους. Στο σπιτι εχω ενα με 6 δισκους και ειναι ταχυτατο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
niva013 Αύγουστος 16, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Τί θα λέγατε να φτιάξω ένα με μια ASUS C60M1-I που είναι και φθηνή και διπύρηνη? Έχει και SATA 3!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Αύγουστος 17, 2012 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2012 Θες gigabit δίκτυο για να παίξει καλά, και με θωρακισμένα καλώδια με μεταλικές άκρες αν γίνεται.Αν θες να φτιάξεις σταθερό από την αρχή, ένας C2D 6xxx / A64 3200+, 1-2GB ram και καλή mobo με αρκετά sata κάνει πολύ καλή δουλειά. (εμένα ξοδεύει μόλις 60-65W)Κόστος : περίπου 100-150Ευρώ ανάλογα τα specs (βλ αγγελιες).Σε έτοιμο, ο HP microserver είναι πολύ καλός.ε οχι δα gigabit δικτυο για αναπαραγωγη ταινιων και μουσικη..εχω ενα NAS της κακιας ωρας εδω και χρονια και ολα βασισμενο σε 100αρη δικτυο και δεν ειχα ποτε προβλημα.βεβαια , ναι στην μεταφορα να το δεχτω οτι αργει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.