Jump to content

HD 7870 Η GTX 580?

stev

Recommended Posts

δεν νομίζω να έρθουν σε τόσο καλές τιμές.

επίσης αν αρχίσεις το περίμενε, αυτό δεν τελειώνει ποτέ.

αποφάσισε πότε θες το μηχ. και αγόρασε!

δικιο εχεις!αυτοι θα κανουν απο 230-250 και θα ειναι σαν sandy bridge-ivy bridge απλως 10-15 τα εκατο καλυτεροι...τιποτα το τρομερο...το μονο καλο ειναι η μειωση τιμης τον προηγουμενων αλλα δεν νομιζω να γινει μειωση γιατι μετα θα εξεφτυλιστουν οι επεξεργαστες....

Αν μπορεις να διαθεσεις λιγα χρηματα παραπανω και να προσθεσεις αλλα 4gb ram το συστημα με τον sandy bringe ειναι ανωτερο, δεν το συζηταμε καν...

γιατι νομιζεις οτι η ραμ θα παιξει τοσο πολυ ρολο σε ενα ιντελ συστημα?σε ενα αμδ που η ραμ ειναι σαν τους πυρηνες ναι..αλλα σε ιντελ δεν νομιζω..αλλα νομιζω οτι θα παω σε αμδ λογω μκροτερης τιμης,hyper threading και νταξει θελω να δω τον οκταπυρηνο με overclock....επισης λετε να χτυπησω 4 ghz με stock cooler και αν ναι περιπου ποσο θα ειναι η θερμοκρασια και η ταση?

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply
γιατι νομιζεις οτι η ραμ θα παιξει τοσο πολυ ρολο σε ενα ιντελ συστημα?σε ενα αμδ που η ραμ ειναι σαν τους πυρηνες ναι..αλλα σε ιντελ δεν νομιζω..αλλα νομιζω οτι θα παω σε αμδ λογω μκροτερης τιμης,hyper threading και νταξει θελω να δω τον οκταπυρηνο με overclock....επισης λετε να χτυπησω 4 ghz με stock cooler και αν ναι περιπου ποσο θα ειναι η θερμοκρασια και η ταση?

λοιπόν 1) 8320 και 8350 θα είναι 10-15% πιο γρήγοροι από 8120-8150, από ότι ακούγεται . άρα όχι κάτι το τρομερό.

2)θέλεις 8 gb ραμ σε οποιοδήποτε συστημα έχει διαφορά ειδικά στα loading times

3)για τον amd, αν μπορείς, πάρε 1866 ram γιατί βοηθάει τις επιδώσεις πιο πολύ από ότι στους intel!

εγω αντι την 7870 πηρα την msi 580gtx twin frozr 2 απο το πλαισιο στην τιμη των 300 ,δεν νομιζω να επερνα σε αυτα τα λεφτα καλυτερη και σε συγκριση με εναν φιλο μου που εχει την 7870 σε ολα τα test ειμουν καλυτερος.

για μενα η περιμενεις να δεις τι πουλια πιανουν οι νεοι fx η περνεις τωρα 3570κ αλλα και 2500κ να παρεις παλι καλυτερος θα εισαι στα games απο τους 8150,8120

εγω αντι την 7870 πηρα την msi 580gtx twin frozr 2 απο το πλαισιο στην τιμη των 300 ,δεν νομιζω να επερνα σε αυτα τα λεφτα καλυτερη και σε συγκριση με εναν φιλο μου που εχει την 7870 σε ολα τα test ειμουν καλυτερος.

στο στοκ...αντε κανε ενα οκ την 7870 που πιανει 7950 με μαξ οκ και μετα κανε οκ και την 580 και συγκρινε...

γιατι νομιζεις οτι η ραμ θα παιξει τοσο πολυ ρολο σε ενα ιντελ συστημα?σε ενα αμδ που η ραμ ειναι σαν τους πυρηνες ναι..αλλα σε ιντελ δεν νομιζω..

Μπορεις να μου το κανεις "λιανα" γιατι δεν καταλαβαινω τι θελει να πει ο ποιητης?

αλλα νομιζω οτι θα παω σε αμδ λογω μκροτερης τιμης,hyper threading και νταξει θελω να δω τον οκταπυρηνο με overclock....

Λαθος περιοδο περιοδο για αγορα amd...Εχει μεινει πολυ πισω απο την intel σε επιδοσεις...Αnyway παρε οτι εσυ νομιζεις καλυτερο και φυσικα οτι "σηκωνει" η τσεπη σου.

γιατι νομιζεις οτι η ραμ θα παιξει τοσο πολυ ρολο σε ενα ιντελ συστημα?σε ενα αμδ που η ραμ ειναι σαν τους πυρηνες ναι..αλλα σε ιντελ δεν νομιζω..

Αυτο φιλε μου πρωτη φορα το ακουω .. τι σχεση εχει η μνημη με τον επεξεργαστη ???

Μηπως δεν ξερω κατι εγω ???:dirol:

Αυτο φιλε μου πρωτη φορα το ακουω .. τι σχεση εχει η μνημη με τον επεξεργαστη ???

Μηπως δεν ξερω κατι εγω ???:dirol:

οι AMD FX αποδίσουν σημαντικά καλύτερα με μνήμη σε υψηλές συχνότητες. Δηλαδή ενώ ένας Intel ανάμεσα στα 1333 και 1866 ram θα δεί διαφορές του 1% ο FX θα δει 5-10%. όσο ψηλότερα τόσο καλύτερα, και 2133 βοηθάει.

όσον αφορά την ποσότητα μνήμης είναι και για τους δύο το ίδιο 8 Gb, το ελάχιστο σε νέο σύστημα.

όσον αφορά την σύγκριση intel/AMD

οι Fx 8-cores είναι καλύτεροι all-around από τους τετραπύρινους intel που δεν έχουν hyperthreading.

Στο gaming μένουν λίγο πίσω, ενώ όσο νεώτερα είναι τα παιχνίδια τόσο μικρότερη η διαφορά. Κερδίζουν όμως στο encoding, decoding, στο multitasking (π.χ. γράφω ταινία, κατεβάζω αρχεία, ακούω μουσική και δουλεύω στα excel/word ταυτόχρονα).

Η υπεροχή της Intel βρίσκεται στα μοντέλα με hyperthreading, εκεί οι 2600κ/3770κ,3820κ και τα υπόλοιπα θηρία δεν έχουν ανταγωνισμό.

Προσωπικά αν δεν είχα τη δυνατότητα να πάω σε 2600κ θα είχα amd FX.

Αυτό γιατί μου αρέσει να κρατάω την πλατφόρμα σταθερή για 2-3 χρόνια και να αλλάζω κάρτες.

Έτσι όταν οι 2-πύρινοι 8400/500/600 σάρωναν εγώ πήρα q6600 ο οποίος με έβγαλε ασπροπρόσωπο για 3 χρόνια. Αντιθέτως τα διπύρηνα "θηρία" είχαν μείνει πίσω μέσα στο 6-μηνο.

Οι 2500/3570 είναι κακές επιλογές αυτή τη στιγμή, οι εφαρμογές γίνονται διαρκώς όλο και πιο Multithreaded. Σύντομα τα 4 core θα είναι μόνο για λαπτοπ.

Το techpowerup ΛΕΕΙ βλακειες. AMD FX-8150 3.60 GHz with Windows Patches Review | techPowerUp

Συμφωνα με τη επισημη ιστοσελιδα υποστηριξης της AMD για ελλαδα Ο κώδικας "Bulldozer" - σελίδα 1 | Oktabit Community ειναι 1-2%.

Επισης η υποστηριξη των FX apo παιχνιδια ειναι αρκετα καλη εκτος απο CIV 5. AMD FX-8150 vs Intel Core i5-2500K: let the games begin! - σελίδα 1 | Oktabit Community

Not the best choice for hardcore gamers. 8150

Σιγουρα.

Παντως διπλα στην οκταβιτ δεν εχω ακουσει κανεναν να γκρινιαζει με τον 8150. ( βεβαια αυτοι κανουν και OC )

Σιγουρα.

Παντως διπλα στην οκταβιτ δεν εχω ακουσει κανεναν να γκρινιαζει με τον 8150. ( βεβαια αυτοι κανουν και OC )

καλα εκει ειναι βαμενοι amd. Τουλαχιστον επρεπε να γκρινιαζουν για την καταναλωση στο oc

Μπα ετσι και αλλιως στο 70% το CPU idle ειναι.

Στο 100% 8 πυρηνες παρα πολυ σπανια φτανουν. Ε νταξει σε ενα trancoding για 40 λεπτα παιζει κατι παραπανω να καταναλωνει.

Αμα παρει καποιος ενα βαττομετρο απομυθοποιει λιγο την καταναλωση. Ενα PC idle ως πακετο θελει 180W πχ. Αμα σε μετριο load παει 350 ή 400 W για καποιο διαστημα ( παιχνιδι ή εφαρμογη ) δεν νομιζω σημαινει κατι. Αν νιωθει καποιος τυψεις αν αναβει τριαντα λεπτα την ημερα λιγοτερο το αιρ κοντισιον, 0.5kwh την ημερα.

Εδω οι hardcore καποτε επαιρναν 480 580 και 7970 με OC τι να λεμε.

Μπα ετσι και αλλιως στο 70% το CPU idle ειναι.

Στο 100% 8 πυρηνες παρα πολυ σπανια φτανουν. Ε νταξει σε ενα trancoding για 40 λεπτα παιζει κατι παραπανω να καταναλωνει.

Αμα παρει καποιος ενα βαττομετρο απομυθοποιει λιγο την καταναλωση. Ενα PC idle ως πακετο θελει 180W πχ. Αμα σε μετριο load παει 350 ή 400 W για καποιο διαστημα ( παιχνιδι ή εφαρμογη ) δεν νομιζω σημαινει κατι. Αν νιωθει καποιος τυψεις αν αναβει τριαντα λεπτα την ημερα λιγοτερο το αιρ κοντισιον, 0.5kwh την ημερα.

Εδω οι hardcore καποτε επαιρναν 480 580 και 7970 με OC τι να λεμε.

και γιατι να κατσω να ασχοληθω με ολα αυτα που λες και με τους fx..ειναι πισω και καινε περισσοτερο

οι AMD FX αποδίσουν σημαντικά καλύτερα με μνήμη σε υψηλές συχνότητες. Δηλαδή ενώ ένας Intel ανάμεσα στα 1333 και 1866 ram θα δεί διαφορές του 1% ο FX θα δει 5-10%. όσο ψηλότερα τόσο καλύτερα, και 2133 βοηθάει.

Να σου πω το ποιο απλο?

Να τρεξω ενα 3dmark11 με τις μνημες στα 1333mhz και ενα run με τις μνημες 2133 να δουμε αν θα εχει μονο 1% διαφορα το physics score?:dirol:

οι Fx 8-cores είναι καλύτεροι all-around από τους τετραπύρινους intel που δεν έχουν hyperthreading.

Στο gaming μένουν λίγο πίσω, ενώ όσο νεώτερα είναι τα παιχνίδια τόσο μικρότερη η διαφορά. Κερδίζουν όμως στο encoding, decoding, στο multitasking (π.χ. γράφω ταινία, κατεβάζω αρχεία, ακούω μουσική και δουλεύω στα excel/word ταυτόχρονα).

1) Η FX δεν εχουν 8 physical cores..

2)9,5 στις 10 εφαρμογες ενας sandy/ivy bringe χωρις HT , ξεφτυλιζει οποιοδηποτε <<8core>> ΑΜD, υπαρχουν πολλα ρεβιου ανα το νετ, δεν χρειαζεται να λεμε τα ιδια...

και γιατι να κατσω να ασχοληθω με ολα αυτα που λες και με τους fx..ειναι πισω και καινε περισσοτερο

Απλα φιλε για οσους εχουν ηδη μητρικη ή γιατι ξερουν να κανουν OC και θελουν κατι φθηνο ( στην ελλαδα απο αυριο η οκταβιτ θα τους πουλαει -10 -20 Ε ολους ) Αρα θα παιρνεις 8120 με 150 Ε και 6100 με 115 Ε . Σιγουρα καλυτερος ο 3570 αλλα ειναι και 70 Ε ακριβοτερος , τα δινεις για μια GPU πχ. αν εισαι πιο πολυ gamer ( αν μπορεις να περιμενεις λιγο την εφαρμογη )

2)9,5 στις 10 εφαρμογες ενας sandy/ivy bringe χωρις HT , ξεφτυλιζει οποιοδηποτε <<8core>> ΑΜD, υπαρχουν πολλα ρεβιου ανα το νετ, δεν χρειαζεται να λεμε τα ιδια...

Σαφως γι αυτο και οι πτωσεις τιμων. Πιστευω τον οκτωβρη καπως να στρωσουν τα πραγματα. Αν και θα βγουν δυο εκδοσεις ( βλεπε OBR ) πιθανον απο PD γαμωτο.

Να σου πω το ποιο απλο?

Να τρεξω ενα 3dmark11 με τις μνημες στα 1333mhz και ενα run με τις μνημες 2133 να δουμε αν θα εχει μονο 1% διαφορα το physics score?:dirol:

1) Η FX δεν εχουν 8 physical cores..

προσωπικά από 1333 σε 1866 δεν έχω δει καμία διαφορά που να ξεπερνάει το 1% σε μετρήσεις καθαρά cpu. αντίθετα στο φόρουμ της octabit έδειξαν μεγάλες διαφορές στην περίπτωση του 8120/50.

Ενας FX επικρατεί ενός 2500κ σε πραγματικά multithreaded εφαρμογές. Βλέπε Handbreak κλπ. Το να λες "υπάρχουν πολλά ρεβιου και τλπ" απλά ενισχύεις και επαναλαμβάνεις την λάθος εικόνα που κυκλοφορεί από το marketing της intel.

Σαν χρήστης thuban Και Sandy, ξέρω πρώτο χέρι ότι αυτά που λέγονταν για thuban vs sandy ήταν υπερβολές και ιστορίες για αγρίους.

Ενώ επίσης κανένα review δεν απαντα το θέμα της πολυχρήσης του υπολογιστή (playback, download, stream, work & encode την ίδια στιγμή) κάτι το οποίο είναι απαραίτητο σήμερα. (μόνο να streamarω full hd στην τηλεώραση μου τρώει 2 thread στο 80+ %, φαντάσου να είχα 2500/3570)

Σε όλα αυτά ο 8-threaded FX θα αποδίδει καλύτερα από τον 2500/3570.

Επιπλέον με μία κάρτα γραφικών η περίπτωση cpu bottleneck είναι απλά αστεία. Αφού λoιπόν ο άνθρωπος "ζορίζεται οικονομικά" του προτείνουμε να δώσει 300 και όχι 500 για cpu/mobo/ram.

Σε αντίστοιχο ποσό δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από Intel.

Αν μπορεί να διαθέσει τα 500 ας προχωρήσει σε Intel. Προσωπικά αν έφτανα στα 500 θα έδινα 100 ακόμα για να πάω σε cpu Με 8 threads... δηλ 2600/3770

προσωπικά από 1333 σε 1866 δεν έχω δει καμία διαφορά που να ξεπερνάει το 1% σε μετρήσεις καθαρά cpu. αντίθετα στο φόρουμ της octabit έδειξαν μεγάλες διαφορές στην περίπτωση του 8120/50.

Ε τοτε δεν στεκει καλα το δικο μου συστημα...

Απο αυριο που θα ειμαι πισω και θα εχω το main pc μου, θα σου τρεξω ενα 3dmark11 που θυμαμαι οτι σιγουρα εχει πολυ διαφορα το physics σκορ με τις μνημες 1333vs2133...

Προς το παρον, δες δικο σου run με μνημες στα 1866 και cpu στα 4,6ghz και δικο μου run με μνημες 2133 και cpu στα 4,5ghz... Παρολο που εχω τον cpu 100mhz πιο χαμηλα, εισαι 500++ points πισω στο physics score λογο μνημων και μονο....

Ενας FX επικρατεί ενός 2500κ σε πραγματικά multithreaded εφαρμογές. Βλέπε Handbreak κλπ. Το να λες "υπάρχουν πολλά ρεβιου και τλπ" απλά ενισχύεις και επαναλαμβάνεις την λάθος εικόνα που κυκλοφορεί από το marketing της intel.

Μα για αυτο 9,5/10 εφαρμογες δεν ειπα 10/10...Στην συντριπτικη πλειοψηφια των εφαρμογων, ενας 2500κ η 3750κ οχι απλα ειναι μπροστα, αλλα στην κυριολεξια τσακιζει τον 8120 που συζητατε, ενω ταυτοχρονα καιει και λιγοτερο και κλοκαρει καλυτερα...

Τωρα αν εσυ αρνησε να δεις την πραγματικοτητα δικαιωμα σου, απο μενα το θεμα ivy,sandy vs BD κλεινει, δεν εχει νοημα, καθως η υπεροχη της intel στις επιδοσεις εναι αδιαμφησβητητη και ξεκαθαρη...

Αφού λoιπόν ο άνθρωπος "ζορίζεται οικονομικά" του προτείνουμε να δώσει 300 και όχι 500 για cpu/mobo/ram.

Η διαφορα στην τιμη ειναι 100 ευρω και οχι 200 αναμεσα σε συστημα με 2500κ και 8120....

Οταν καποιος (οπως ο φιλος που ανοιξε το thread) παει εξολοκληρου σε καινουργιο tower με καρτα γραφικων των ~400 ευρω (7950) και και και (αρα μιλαμε για tower με συνολικο κοστος κοντα στα ~1000 ευρω) αλλα κολλαει και "ζοριζεται οικονομικα"σε 100ευρω πανω-κατω, μου φαινεται τουλαχιστον αστειο...

Ε τοτε δεν στεκει καλα το δικο μου συστημα...

Απο αυριο που θα ειμαι πισω και θα εχω το main pc μου, θα σου τρεξω ενα 3dmark11 που θυμαμαι οτι σιγουρα εχει πολυ διαφορα το physics σκορ με τις μνημες 1333vs2133...

Προς το παρον, δες δικο σου run με μνημες στα 1866 και cpu στα 4,6ghz και δικο μου run με μνημες 2133 και cpu στα 4,5ghz... Παρολο που εχω τον cpu 100mhz πιο χαμηλα, εισαι 500++ points πισω στο physics score λογο μνημων και μονο....

Μα για αυτο 9,5/10 εφαρμογες δεν ειπα 10/10...Στην συντριπτικη πλειοψηφια των εφαρμογων, ενας 2500κ η 3750κ οχι απλα ειναι μπροστα, αλλα στην κυριολεξια τσακιζει τον 8120 που συζητατε, ενω ταυτοχρονα καιει και λιγοτερο και κλοκαρει καλυτερα...

Τωρα αν εσυ αρνησε να δεις την πραγματικοτητα δικαιωμα σου, απο μενα το θεμα ivy,sandy vs BD κλεινει, δεν εχει νοημα, καθως η υπεροχη της intel στις επιδοσεις εναι αδιαμφησβητητη και ξεκαθαρη...

Η διαφορα στην τιμη ειναι 100 ευρω και οχι 200 αναμεσα σε συστημα με 2500κ και 8120....

Οταν καποιος (οπως ο φιλος που ανοιξε το thread) παει εξολοκληρου σε καινουργιο tower με καρτα γραφικων των ~400 ευρω (7950) και και και (αρα μιλαμε για tower με συνολικο κοστος κοντα στα ~1000 ευρω) αλλα κολλαει και "ζοριζεται οικονομικα"σε 100ευρω πανω-κατω, μου φαινεται τουλαχιστον αστειο...

Τι timing έχεις στις μνήμες σου; Η διαφορά των πόντων μπορεί να είναι και από το mixed τεστ του 3dmark και να ωφείλεται στην gpu. Με προβλημάτισες όμως, δεν έιχα τσεκάρει με 3d mark, μόνο με winzip, 7z και cinebench.

Η διαφορά από 8120 σε 2500κ/3570κ cpu/mobo/ram είναι 100;

το σετακι που του είπαμε για 8120 κάνει 300 στρογγυλά με mobo 8x/8x kai 8 gb ram 1866.

υπάρχει αντίστοιχο σετ 2500κ/3570 στα 400; μόνο αν πας σε 2500k, μητρική χωρίς δυνατότητα crossfire και μνήμες 1600 μπορεί να πλησιάσεις... αλλά τότε ειλικρινά δεν αξίζει. Η το κάνεις σωστά ή μην το κάνεις καθόλου.

τώρα όταν έχει να δώσει 850 ευρώ τα 100 επιπλέον μπορεί να μην υπάρχουν.

Στην συντριπτικη πλειοψηφια των εφαρμογων, ενας 2500κ η 3750κ οχι απλα ειναι μπροστα, αλλα στην κυριολεξια τσακιζει τον 8120 που συζητατε,

Καλα στα 3.1GHZ που ειναι χαλαρα τον εχει τι να λεμε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.