Jump to content

HD 7870 Η GTX 580?

stev

Recommended Posts

Τι timing έχεις στις μνήμες σου; Η διαφορά των πόντων μπορεί να είναι και από το mixed τεστ του 3dmark και να ωφείλεται στην gpu. Με προβλημάτισες όμως, δεν έιχα τσεκάρει με 3d mark, μόνο με winzip, 7z και cinebench.

Η διαφορά από 8120 σε 2500κ/3570κ cpu/mobo/ram είναι 100;

το σετακι που του είπαμε για 8120 κάνει 300 στρογγυλά με mobo 8x/8x kai 8 gb ram 1866.

υπάρχει αντίστοιχο σετ 2500κ/3570 στα 400; μόνο αν πας σε 2500k, μητρική χωρίς δυνατότητα crossfire και μνήμες 1600 μπορεί να πλησιάσεις... αλλά τότε ειλικρινά δεν αξίζει. Η το κάνεις σωστά ή μην το κάνεις καθόλου.

τώρα όταν έχει να δώσει 850 ευρώ τα 100 επιπλέον μπορεί να μην υπάρχουν.

εγω απο οτι τελικα ακουσα απο σενα θα παρω τν 8120 λογω πυρηνων threads multitasking games...αντε να κανει βοττλενεκ 10 φπς εκει που περνω 130...σιγα...θα κρατησει πιο πολυ απο τον ι5 3570κ....και η gpu παιζει πιο πολυ ρολο αστα παιχνηδια ιδιαιτερα στην αναλυση των 1080π΄που παιζω εγω...

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply
εγω απο οτι τελικα ακουσα απο σενα θα παρω τν 8120 λογω πυρηνων threads multitasking games...αντε να κανει βοττλενεκ 10 φπς εκει που περνω 130...σιγα...θα κρατησει πιο πολυ απο τον ι5 3570κ....και η gpu παιζει πιο πολυ ρολο αστα παιχνηδια ιδιαιτερα στην αναλυση των 1080π΄που παιζω εγω...

αν έχεις τα παραπάνω χρήματα να πάρεις 8gb ram και μια μητρική 8χ/8χ πάρε Intel, θα είσαι λίγο πιο γρήγορος.

από την άλλη ο 8120 δεν πρόκειται να σε απογοητέυσει, είναι οικονομικός και οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες. ενώ μελλοντικά πιστεύω ότι θα αποδίσει καλύτερα, και αυτό λόγω του Multitreading.

Το έζησα με τον 1090τ ο οποίος ήταν συγκρίσημος με τους x4, και ξαφνικά τους άφησε πίσω μίλια. Και στην σύγκριση με intel ο 1090τ ανέβασε σκάλες απόδωση, ενώ αρχικά δεν πλησίαζε καν τον ι7 920 και όταν πρωτοβγήκε ο 2500 έλεγαν πως ο 1090 είναι "άκυρος".

δες το review που έκανα με τον nickpoth, όπου ο 2500k είναι στα 4.5ghz και ο 1090t στα 4ghz (μια και αυτές είναι "στανταρ" ταχύτητες που πιάνουν) με 6970 cf αυτά.

tableq.png

είναι αυτή η απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζεται στα reviews;

αυτό που λέω είναι ότι το η Intel είναι μπροστά δεν το αμφισβητεί κανείς, το να βγαζουμε όμως άχρηστο ένα τσιπάκι είναι λάθος.

Εγώ μετά από το review αυτό αποφάσισα ότι αν αλλάξω πρέπει να πάω σε 2600 τουλάχιστον.

το να βγαζεις απο 130fps 100 αυτο δεν λεει τιποτα αλλα απο 77,5 σε 57 αυτο λεει πολλα

HD 7970: Bulldozer vs. Sandy Bridge vs. Nehalem Review | techPowerUp

η απο 66fps 39

οποτε κοιτα να του κανεις oc για να φτασεις τις επιδοσεις του 2500

και κατι ακομα παρε και μεγαλο psu γιατι σε συνδιασμο με την 7950 και σε (οc 8120) ειναι συνδιασμος που σκωτωνει

το να βγαζεις απο 130fps 100 αυτο δεν λεει τιποτα αλλα απο 77,5 σε 57 αυτο λεει πολλα

η απο 66fps 39

και κατι ακομα παρε και μεγαλο psu γιατι σε συνδιασμο με την 7950 και σε (οc 8120) ειναι συνδιασμος που σκωτωνει

ενημερωτικά αυτά είναι πριν από τα patch των windows Και, ειδικά το civ είναι από τα χειρότερα των AMD γενικώς....

σου παραθέτω από το ίδιο review.

metro_2033_1920_1200.gif

bf3_1920_1200.gif

avp_1920_1200.gif

όταν δεις τα αποτελέσματα με o/c είναι πολύ μικρότερες οι διαφορές γιατί από ένα σημείο και πέρα μπουκώνουν οι κάρτες....

Σιγουρα ενα OC θα πρεπει να του κανει στα 4GHZ. Με ταση 1.3V περιπου, μια χαρα. Πρεπει λιγο να απομυθοποιησουμε την καταναλωση. Οταν θα παιζει κανα παιχνιδι με την 660Τι καπου 350W θα λεει το βαττομετρο.

Δεν μας ενδιαφερει τι κανει στο OCCP το CPU αλλα στις εφαρμογες.

Ενας P II X4 στο stabitity του overdrive- AMD θελει -40W σε σχεση με το OCCP.

Τι timing έχεις στις μνήμες σου; Η διαφορά των πόντων μπορεί να είναι και από το mixed τεστ του 3dmark και να ωφείλεται στην gpu. Με προβλημάτισες όμως, δεν έιχα τσεκάρει με 3d mark, μόνο με winzip, 7z και cinebench.

Ουδεμια σχεση εχει φιλε μου το physics score στο 3dmark11 με την gpu, ειναι καθαρα θεμα επεξεργαστη...

Περιμενε σε λιγο ανεβαζω και νουμερα με 1333mhz vs 2133mhz...

Oριστε και τα νουμερα...Ο cpu παντα στα 4,5ghz και οι μνημες μια στα 1333mhz και μια στα 2133mhz, παντα με τα ιδια timmings...

1333mhz

1333mhz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

2133mhz

2133mhz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Aυτη τη διαφορα δεν την λες και 1% σωστα?

o billpeppas εχει δωσει απαντηση στο θεμα των μνημων απο 1333 σε 2133 σε review του παλιοτερα (πριν 1 χρονο) οπου και εδειξε οτι σε games η διαφορα ειναι μηδεν 0 .... τωρα τα στα physx score 9000 rpm τα οποια τρεχουν και σε χαμηλο resolution ουδεν σημασια εχουν....

Οσο για το τι cpu να παρει ο φιλος ? Intel Ivybridge 3570k με κλειστα ματια με ενα Z77 ASUS GENE V και καθαρισε!!!!

....με amd μην ασχολεισαι, μαπα τα καρπουζια της φετος!

o billpeppas εχει δωσει απαντηση στο θεμα των μνημων απο 1333 σε 2133 σε review του παλιοτερα (πριν 1 χρονο) οπου και εδειξε οτι σε games η διαφορα ειναι μηδεν 0 .... τωρα τα στα physx score 9000 rpm τα οποια τρεχουν και σε χαμηλο resolution ουδεν σημασια εχουν....

Oυδεποτε μιλησα για κερδος σε games(αυξηση fps)...

Για cpu benches μιλησα και ενα απο αυτα ειναι το physics score του 3dmark11, οπου υπαρχει αισθητη διαφορα στο σκορ οταν οι μνημες δουλεουν σε υψηλοτερα mhz...

παιδια η πρωτη 660 τι στην ελλαδα!δεν την περνω ομως..κανει 370 ευρω ειναι 45 ευρω πιο ακριβη απο τν 7950 και λιγοτερο καλη...

MSI GTX 660 Ti Power Edition OC (2 Gb) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr

Γιατί δεν παίρνεις του eshop στα 349 ?

GAINWARD GTX660 PHANTOM GTX660TI-2048-DD-HDMI-DP 2739 2GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR

γιατι να δωσω 25 ευρω παραπανω για κατι χειροτερο?

δεν υπάρχει κανένας λόγος η 7950 είναι ανώτερη κατηγορία από την 660ti, έξω η 660 είναι ήδη στα 280 ευρώ. Ας έρθει σε αυτή την τιμή και τότε το συζητάμε.

@9000rpm όντως υπάρχει διαφορά, στα winzip, 7z, cinebench και aida64 Οι διαφορές που έβλεπα ήταν αμελητέες...

η διαφορά είναι ότι στους AMD η μνήμη έχει διαφορά στα fps σε κανονικό gaming 1080p... στο Octabit forum το είχαν αναλύσει διεξοδικά.

δεν υπάρχει κανένας λόγος η 7950 είναι ανώτερη κατηγορία από την 660ti, έξω η 660 είναι ήδη στα 280 ευρώ. Ας έρθει σε αυτή την τιμή και τότε το συζητάμε.

@9000rpm όντως υπάρχει διαφορά, στα winzip, 7z, cinebench και aida64 Οι διαφορές που έβλεπα ήταν αμελητέες...

η διαφορά είναι ότι στους AMD η μνήμη έχει διαφορά στα fps σε κανονικό gaming 1080p... στο Octabit forum το είχαν αναλύσει διεξοδικά.

ΠΟΥ ΤΝ ΒΡΗΚΕΣ 280 ΕΥΡΩ?!!!!

γιατι να δωσω 25 ευρω παραπανω για κατι χειροτερο?

Λάθος διάβαζα ... νόμιζα ότι αυτή θα αγοράσεις ... :rubik:

Μια χαρά είναι η AMD ;)

Hardware, Notebooks & Software von Mindfactory.de

έχει μεταφορικά και κανέναν 30αρι, επίσης έχω ακούσει ότι για Ελλάδα καθυστερούν τις παραδόσεις.

Εδώ για πληρωμή μέσω paypal ζητάει +11€ ....

Hardware, Notebooks & Software von Mindfactory.de

έχει μεταφορικά και κανέναν 30αρι, επίσης έχω ακούσει ότι για Ελλάδα καθυστερούν τις παραδόσεις.

α καλα αμα ειναι ετσι...λες να φτασει 280 στην ελλαδα?αν ναι εγω πιστεβω θα ναι σε 2 χρονια/

για την 7950 που λέτε ότι είναι καλύτερη από την 660Ti

Πώς γίνεται αυτό αφού η δεύτερη έχει την ίδια ταχύτητα (και λίγο μεγαλύτερη), καταναλώνει λιγότερο και κάνει λιγότερο θόρυβο μιας και ζεσταίνεται επίσης λιγότερο.

Τουλάχιστον αυτά είναι τα συμπεράσματα μου διαβάζοντας τα reviews των 660ti στο TPU.

Δεν ασχολούμε ιδιαίτερα με VGAs (που χρόνος για gaming) απλά απόρρησα.

Πώς γίνεται αυτό αφού η δεύτερη έχει την ίδια ταχύτητα (και λίγο μεγαλύτερη), καταναλώνει λιγότερο και κάνει λιγότερο θόρυβο μιας και ζεσταίνεται επίσης λιγότερο.

Τουλάχιστον αυτά είναι τα συμπεράσματα μου διαβάζοντας τα reviews των 660ti στο TPU.

Πιστεύω ότι πολλοί παρασύρονται (μπορεί και δικαιολογημένα) λόγω διαύλου, 192bit vs 384bit. Ίσως και από το o/c headroom της 7950.

Πάντως είναι 2 κάρτες που "κονταροχτυπιούνται", οπότε είναι θέμα τιμής για το ποια θα είναι πιο ελκυστική για αγορά. Άλλωστε αν δεν ίσχυε αυτό δεν θα έβγαλε bios με boost για την 7950 η AMD.

Ακριβως το ιδιο εχω πει και γω, οτι βαση reviews η καρτες φαινονται ισαξιες, κονταροχτυπιουνται στα ισα....

Απο οτι φαινεται ομως, καποιοι μεταφραζουν διαφορετικα η οπως θελουν αυτοι τα reviews:hehe::hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.