kostas17peristeri Αύγουστος 15, 2012 Author #21 Αύγουστος 15, 2012 Έχουμε φύγει όμως απο το θέμα για τη καρτα πως θα μάθω αν κάηκε ή τι θα κάνω γενικά για να επανέλθουμε που μπορω να την δοκιμάσω ;
vagsk Αύγουστος 15, 2012 #22 Αύγουστος 15, 2012 Αν δεν μπορείς να δώσεις καν ρεύμα στην κάρτα δεν μπορείς να την δοκιμάσεις.Βρες κάποιο φιλικό πρόσωπο που να είναι διατεθειμένο να "ρισκάρει' το σύστημα του και έχει μεγαλύτερο τροφοδοτικό από το δικό σου με καλώδια τροφοδοσίας PCIe 6 και 6+2 και δοκίμασε την.
kostas17peristeri Αύγουστος 15, 2012 Author #23 Αύγουστος 15, 2012 Στο δικο μου έχει ένα 6pin και έχω πάρει ανταπτορα που κάνει δυο molex ένα 8pin ο ανεμιστηρας ξεκινάει το μηχάνημα δε σφυρίζει για πρόβλημα αλλα δε δείχνει
vagsk Αύγουστος 15, 2012 #24 Αύγουστος 15, 2012 Οι μέγιστες προδιαγραφές ισχύος για την 6pin είναι 75W ενώ οι μέγιστες προδιαγραφες ισχύος είναι 150W για την 8pin καλωδίωση που καταλήγει πάνω στην κάρτα γραφικών. Επειδή το έχεις συνδέσει με κάποιο adaptor και έχει τάση δεν σημαίνει ότι το τροφοδοτικό μπορεί να αποδόσει την ισχύς που χρειάζεται η κάρτα για να λειτουργήσει. Μπορεί να είναι προβληματική η κάρτα γραφικών ή απλά να μην δουλέυει λογω ανεπαρκούς ισχύος. Υπάρχει λόγος που υπάρχει ελάχιστης ισχύος προτεινόμενο τροφοδοτικό για κάθε κάρτα γραφικών.ΕDIT 1: Από google η μέγιστη ισχύς που τραβά η κάρτα σου είναι 215W. Από το site του ΠΛΑΙΣΙΟΥ το τροφοδοτικό στα 450W αποδίδει 30Α λέει σε 2 rails συνολικά. Άρα μένουν 12Α συνολικά για οποιαδήποτε άλλη συσκεύη στο συστημά σου χρειάζεται 12V τάση τα οποία είναι λίγα.
kostas17peristeri Αύγουστος 15, 2012 Author #25 Αύγουστος 15, 2012 καταλαβα τι λες και τωρα τι κανω για να δω εστω αν λειτουργει?κανενασ δικοσ μου δεν εχει συστημα ανταξιο να την σηκωσει
kostas17peristeri Αύγουστος 15, 2012 Author #26 Αύγουστος 15, 2012 Επίσης επειδή είδα ότι ασχολείσαι με το άθλημα ποιο μου προτείνεις σαν τροφοδοτικο εσύ ; Η έστω και μεταχειρισμενο
vagsk Αύγουστος 15, 2012 #27 Αύγουστος 15, 2012 Μιας και αγοράζεις από ΠΛΑΙΣΙΟ θα σου πρότεινα κάποιο Corsair.Αν θες κάτι που να σου κρατήσει και σε βάθος χρόνου κοίτα να είναι κοντά στα 600W τουλάχιστον.
absolom Αύγουστος 16, 2012 #28 Αύγουστος 16, 2012 ειτε η καρτα σου δουλευει ειτε οχι το τροφοδοτικο σου θελει αλλαγη.υπαρχει και αυτοSilverstone OP Series PSU 650W (SST-OP650-P) - Τροφοδοτικά - plaisio.grριξε και μια ματια στο stock house του eshopσου προτεινω stock house επειδη δε σε βλεπω διατεθημενο να θες να ξοδεψεις πολλαριξε και μια στις αγγελιες εδωεχω αγορασει απο stock house του eshop μια μητρικη που δουλευει τελεια και μια καρτα γραφικων που την εστειλα πισω την επομενη γιατι ηταν χαλασμενη
kostas17peristeri Αύγουστος 16, 2012 Author #29 Αύγουστος 16, 2012 Να ρωτήσω [MENTION=559]vagsk[/MENTION] το τροφοδοτικο που προτείνει ο φίλος απο πάνω τα 600 watt είναι Οκ ;
vagsk Αύγουστος 16, 2012 #30 Αύγουστος 16, 2012 Το παραπάνω τροφοδοτικό στο προτείνει γιατί έχει και PCIe 6pin βύσμα και PCIe 8pin βύσμα. Προσωπικά δεν τα έχω δοκιμάσει τα Silverstone ούτε έχω ακούσει άλλους να τα προτιμούν. Στα specs βέβαια φαίνεται ΟΚ και σίγουρα είναι κατά πολύ ανώτερο από αυτό που έχεις πάνω σε όλους τους τομείς.Προσωπικά σαν καλές λύσεις θεωρώ Corsair, Enermax, Coolermaster, απλά τα περισσότερα από αυτά σε χαμηλά watts που πιθανώς θα κοιτάξεις, έρχονται με 2x6pin PCIe υποδοχές και όχι με 8pin PCIe.
kostas17peristeri Αύγουστος 16, 2012 Author #31 Αύγουστος 16, 2012 Έχω όμως τον ανταπτπρα για τα 8 pin δεν κάνει σε ένα τέτοιο; Η αν στα 8 της κάρτας βάλω το 6αρι του τροφοδοτικου πάλι Οκ δεν είμαι ;
vagsk Αύγουστος 16, 2012 #32 Αύγουστος 16, 2012 Έχω όμως τον ανταπτπρα για τα 8 pin δεν κάνει σε ένα τέτοιο; Η αν στα 8 της κάρτας βάλω το 6αρι του τροφοδοτικου πάλι Οκ δεν είμαι ;Ναι ο αντάπτορας θα κάνει δουλειά. Όχι αν στο 8pin της κάρτας γραφικών συνδέσεις το 6pin θα υπάρχει πρόβλημα, κυρίως λόγω του ρεύματος που θα τραβάει η κάρτα από τα καλώδια αυτά. Και η 6pin και η 8pin μεταφέρει ουσιαστικά 12V τάση μόνο αλλά λογω της ισχύος χρησιμοποιεί περισσότερες από μια γραμμές καλωδίων γιατί αυτά δεν αντέχουν.
kostas17peristeri Αύγουστος 16, 2012 Author #33 Αύγουστος 16, 2012 Εσύ προσωπικά δηλαδή αυτο το τροφοδοτικο που έχει το stock που σίγουρα κάτι θα κάνω τι λες ; Να το πάρω ; Η έχεις κάποιο κάπου στα 40 ευρω να μου προτείνεις ;και για να ψαξω και εγω πεσ μου τι κοιταβ και πανω απο ποσο πρεπει να ειναι?
vagsk Αύγουστος 16, 2012 #34 Αύγουστος 16, 2012 Δυστυχώς δεν έχω κάτι να σου προτείνω στα 40€.Προσωπικά θεωρώ το τροφοδοτικό ως επένδυση και συνήθως υπολογίζω κοντά στο 100άρι όταν αγοράζω καινούριο. Το παλιότερο τροφοδοτικό μου είναι 5ετίας και ακόμη τα καταφέρνει μια χαρά.
kostas17peristeri Αύγουστος 16, 2012 Author #35 Αύγουστος 16, 2012 αν εγω παρω πχ 800 watt και τα βαλω λεμε τωρα εγκυκλοπεδικα υπαχει πιθανοτητα το συστημα μου να καει απο τα πολλα watt ή περνει οσα χρειαζεται?και τελοσ μηπωσ ξερεισ επειδη ειμαι καινουργιοσ πωσ μπορω να βαλω απο κατω να φαινεται το συστημα μου οπωσ εσυ?
Predator_Crack Αύγουστος 16, 2012 #36 Αύγουστος 16, 2012 αν εγω παρω πχ 800 watt και τα βαλω λεμε τωρα εγκυκλοπεδικα υπαχει πιθανοτητα το συστημα μου να καει απο τα πολλα watt ή περνει οσα χρειαζεται?και τελοσ μηπωσ ξερεισ επειδη ειμαι καινουργιοσ πωσ μπορω να βαλω απο κατω να φαινεται το συστημα μου οπωσ εσυ?- Τραβάει όσα χρειάζεται και γενικότερα μήν κοιτάς απλά τα WATTs αλλά και τί σου δίνει το κάθε τροφοδοτικό στις 12άρες του και τα λοιπά. Γι'αυτό υπάρχουν τροφοδοτικά του κιλού με αρκετά watts που κοστίζουν λίγο και άλλα με λιγότερα watts αλλά κοστίζουν πολύ παραπάνω.- Για την υπογραφή σου πάτα το λίνκ εδώ και γράψε ότι επιθυμείς.
kostas17peristeri Αύγουστος 16, 2012 Author #37 Αύγουστος 16, 2012 οκ θα κοιταξω να βρω λεφτα και θα σου πω ποια μπορω να παρω να μου πεισ την καλυτερη επιλογη αν θελεισ σε ευχαριστω και συγνωμη για την ταλαιπωρια απλα προσπαθω να μαθω και εγω
absolom Αύγουστος 16, 2012 #38 Αύγουστος 16, 2012 ουτε εγω εχω ακουσει κατι για τα silverstone απλα σου το προτεινα σα μια φτηνη λυση δεδομενου οτι δεν εχεις οικονομικη ανεση 27 ευρω δεν ειναι τιποτα , βεβαια δεν ξερω σε τι κατασταση ειναι το συγκεκριμενο μπορει να σου κρατησει 5 χρονια η και να τα φτυσει σε 2 βδομαδες και εχει 6 μηνες εγγυηση, αν μπορουσεσ να μαζεψεις χρηματα να παρεις ενα καινουριο και καλο γυρω στα 650-750w θα ηταν οτι καλυτερο. ειχα μια 2900pro οχι την xt καποτε πανω σε ενα enermax liberty 620w μια χαρα ηταν μεχρι που καηκε μετα απο 4 χρονια και γλυτωσα απο αυτην
absolom Αύγουστος 16, 2012 #39 Αύγουστος 16, 2012 Έχω όμως τον ανταπτπρα για τα 8 pin δεν κάνει σε ένα τέτοιο; Η αν στα 8 της κάρτας βάλω το 6αρι του τροφοδοτικου πάλι Οκ δεν είμαι ;ενας γνωστος εβαλε 6πινο απο τροφοδοτικο σε 8πινο στην καρτα και την εκαψε
kostas17peristeri Αύγουστος 16, 2012 Author #40 Αύγουστος 16, 2012 Να ρωτήσω έχω ανεβάσει μια αγγελία στη ζήτηση αλλα θέλω να κάνω μια αγγελία πώλησης και δε με αφήνει πως μπορω να κλείσω την αγγελία ζήτησης και να ανοίξω μια πώλησης;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.