AGRIMI Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2012 Στο σχέδιο που φαίνεται θέλω να στείλω ασύρματη δικτύωση για ιντερνετ (με ταχύτητες κατεβάσματος ταινιών) από το σπίτι στα δωμάτια με μέγιστο κόστος υλικών 200 ευρώ. Τα υλικά θέλω να είναι από το παρακάτω κατάστημα. Aerial.net Η πιο φθηνή λύση που σκέφτηκα είναι ένα access point με μία omni κεραία αλλά δεν ξέρω πιο access point μπορεί να δώσει την ισχύ για τόση απόσταση! Η δεύτερη σκέψη μου είναι router > bullet > grid ---- grid < bullet < access point (σε 1 δωμάτιο για να παίρνουν και τα άλλα) υλικά: 2* Aerial.net :: Groove 2Hn 802.11b/g/n 500mw - Level3 2* Aerial.net :: 2.4GHz 24dBi Die Cast Grid N-Type Female pigtail 1* access point 3η σκέψη μου είναι η εξής: router > bullet > omni ---- καθέ σπίτι την δικιά του ασύρματη κεραία Υλικά: 1* Aerial.net :: 2.4GHz 10dBi 2x2 Dual Polarity MIMO Omni Antenna 1* Aerial.net :: Bullet2, MIMO/Airmax AP-CPE, High Power και 4η σκέψη Υλικά: 1* Aerial.net :: NS2 Nano Station 2, 802.11b/g AP-CPE και η σύνθεσή της αλλά κατά πόσο είναι βάσιμη δεν γνωρίζω http://www.afrikanet.net/help/d2/VSAT/User-Guide-NS2.pdf Περιμένω τις απαντήσεις και τις προτάσεις σας. Ευχαριστώ Υ.Γ. Οι επιλογή της μπάντας είναι στα 2.4 για να μην υπάρχουν παρεμβολές εκ μέρους μου. Μπορεί να κάνω και λάθος και να μπορώ να παίξω και στα 5ghz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 14, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2012 Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις omni. Πάρε ή το ζεύγος nanostation ή grid και βάλε να παίζει από το ένα σπίτι στο πιο κοντινό δωμάτιο από τα 3 και από εκεί με καλώδιο στα υπόλοιπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 14, 2012 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2012 Mikrotik 750 - nanostation loco ap - nanostation loco bridge - switch - καλωδια/ap/οτι θεςSent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Αύγουστος 14, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2012 trendy όταν λες ζεύγος εννοείς την 4η επιλογή μαζί με ένα access point?Για την omni η σκέψη μου ήταν να πιάνει γενικά η περιοχή γιατί το οικόπεδο είναι μεγάλο οπότε αν κάποιος είναι εκεί να μπορέσει να πιάσει.αν εννοείς 2 nanostation σε bridge mode + switch το κόστος είναι 200 ευρώ + τρυπήματα + χρόνο.εγώ εννοούσα ένα νανοσταθμό που λειτουργεί σαν κεραία ομνι ώστε να συνδέονται όλοι πάνω του Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Αύγουστος 14, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2012 FANISTELROOY ειλικρινά δεν κατάλαβα καθόλου την συνδεσμολογία που λες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 14, 2012 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2012 Βαζεις το router mikrotik 750 μετα το μοντεμ σου για να δρομολογει διχως προβληματα. Αυτο προεραιτικα για πιο σταθερο αποτελεσμα. Καμια 35€.Συνδεεις πανω του ενα nanostation 2 mimo loco και το βαζεις να στελνει δικτυο στο αλλο κτηριο. Επισης θα καλυψει κ σχεδον ολη την ενδιαμεση περιοχη για συνδεση κινητων κ λαπτοπ. Εχει ανοιγμα 60° vertical και αλλο τοσο horizontal. Θα το βαλεις ως access point. Καμια 50€.Αλλο ενα ιδιο σε bridge mode να παιρνει το δικτυο απο το αδερφακι του χωρις απωλειες. Καμια 50€Το δικτυο που θα κατεβασεις το βαζεις σ ενα switch και απο κει καλωδια στα δωματια ή σε αλλο/α access points. Καμια 10€ το switch. Aν βαλεις μονο ενα ΑΡ παρακαμπτεις το switch και βαζεις αμεσως το ΑΡ.Για να κανεις δουλεια με μια ομνι θα το δεις μονο αν τεσταρεις. Τα κινητα δεν εχουν την ισχυ να συνδεθουν απο μακρια, ακομα κ αν το βλεπουν το ασυρματο.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Αύγουστος 14, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2012 ευχαριστώ τώρα το πιασα αλλά στα 50 ευρώ λες το παρακάτω?Ubiquiti NSLM2 NanoStation Loco2 MIMO, AIRMAX | 172-Outdoor Wireless LAN | 14-ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ | ΤΕΡΚΕΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, WIFI, HOTSPOT, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΤΥΑΚΑ, TPΜήπως να έπαιρνα για αρχή μόνο το ένα για να δω αν πιάνει με το λάπτοπ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 14, 2012 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2012 Ναι αυτο. Παρε ενα κ βλεπεις. Απλα να δοκιμασεις να συνδεθεις κ να χρησιμοποιησεις το ιντερνετ. Οχι απλα να το βλεπεις.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.