kemosabe Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12, 2012 Γειά σας παιδιά. Μετά από αρκετό καιρό κάνω την επανεμφάνιση μου θέτοντας σας το πρόβλημα που έχω. Έχω συμφωνήσει με ενα φίλο μου να μου δίνει ίντερνετ μέσω wi-fi γιατί εδώ που μένω δεν υπάρχει γραμμή ΟΤΕ. Εγώ αυτό που θέλω είναι να στέλνω το ίντερνετ ασύρματα μέσα στο σπίτι γιατί θέλω να συνδέσω εκεί ένα σταθερό, ένα λαπτοπ και τα κινητά. Για αυτή τη δουλειά φαντάζομαι πως αυτό που χρειάζομαι είναι ένα repeater. Έχω στο μυαλό μου αυτό TL-WA830RE - Welcome to TP-LINK ποια είναι η γνώμη σάς; Επειδή την tp-link δεν την έχω και σε μεγάλη εκτίμηση, έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο; Ο φίλος μου μένει 1χμ μακριά, αν συνδέσουμε στο ρουτερ του μια κατευθυντική εξωτερική κεραία η οποία θα βλέπει απ'ευθείας το repeater θα κάνουμε δουλειά ή χρειάζεται και κάτι αλλό; Περιμένω τις απαντήσεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 12, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2012 Αν η κατευθυντικη θα βλεπει το ρουτερ δεν ξερω σιγουρα, αν δεν, θα χρειαστεις κ μια δευτερη στον φιλο σου.Οπως κ να χει θα βαλεις την δικη σου κατευθυντικη σε bridge mode και μετα ενα απλο access point που θα παιρνει δικτυο αμεσως απο την κατευθυντικη με καλωδιο κ εισαι ετοιμος.Για κατευθυντικη δες nanostation και access point οτι θες, πχ tp link.Edit:Τωρα το ξαναδιαβασα. Θες δυο κατευθυντικες κατα 99%. Το repeater σου μπορει να βλεπει το σημα της κατευθυντικης, αλλα δεν θα μπορει να το στειλει πισω λογω αποστασης. Αρα, κανεις αυτο που σου ειπα πανω. Router -> nanostation AP -> nanostation bridge -> AP -> pcSent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kemosabe Αύγουστος 12, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2012 Φίλε μου ευχαριστώ για την απάντηση αλλά με μπέρδεψες. Λοιπόν. Ο φίλος μου, που έχει ίντερνετ, θα βάλει μια κατευθυντική η οποία θα βλέπει το repeater μου το οποίο εγώ θα το εχω σε εξωτερικό χώρο και το οποίο θα μοιράζει το ίντερνετ σε ακτίνα 10 μέτρων. Γιατί εγώ να χρειαστώ να βάλω και άλλη κατευθυντική κεραία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 12, 2012 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2012 Όπως σου απάντησε και ο προηγούμενος καλύτερα να βάλεις μία συσκευή σε client mode με κατευθυντική κεραία προς το φίλο σου και μετά με ethernet καλώδιο το συνδέεις με ένα access point που θα δίνει μέσα στο σπίτι. Η ίδια συσκευή δεν το κόβω να μπορεί να παίξει σε τέτοια απόσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kemosabe Αύγουστος 14, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2012 Παιδιά μάλλον το βρήκα.Σπίτι του το set up το φαντάζομαι κάπως έτσι.router -> καλώδιο ethernet -> AP -> κεραίαΣπίτι μου: κεραία -> AP/repeaterΤί λέτε; Εγώ νομίζω πως είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω με ένα λογικό budget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 14, 2012 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2012 Aν πας σε λυση bullet+grid χρειαζεσαι και poe+psu=12€ Κοιτα για μια πιο συμφερουσα λυση ολα-σε-ενα πχUbiquiti AG-2G16 AirGrid M2 HP AirMax | 173-2.4GHz | 172-Outdoor Wireless LAN | 14-ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ | ΤΕΡΚΕΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, WIFI, HOTSPOT, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΤΥΑΚΑ, TPή nanostation. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kemosabe Αύγουστος 16, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Ναι φίλε μου έχεις δίκιο. Όντως αυτό που μου προτείνεις φαίνεται ποιο ολοκληρωμένη λύση. Μπορεί ναι είναι λιγότερα τα dbi αλλά η εταιρία είναι μακράν καλύτερη από την Tp-Link. Για το set up στο σπίτι μου, ποια είναι η γνώμη σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 16, 2012 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Δεν χρειαζεσαι περισσοτερα dbi για τετοια αποσταση. Εχει κ με πιο πολλα αλλα πιο ακριβα. Σπιτι σου βαλε ενα απλο tplink access point του 30-40ευρου που θα παιρνει ιντερνετ απο το καλωδιο του 2ου airgrid που θα ειναι σε bridge mode.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kemosabe Αύγουστος 23, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2012 Δεν χρειαζεσαι περισσοτερα dbi για τετοια αποσταση. Εχει κ με πιο πολλα αλλα πιο ακριβα. Σπιτι σου βαλε ενα απλο tplink access point του 30-40ευρου που θα παιρνει ιντερνετ απο το καλωδιο του 2ου airgrid που θα ειναι σε bridge mode.Sent from my HTC HD2 using TapatalkSorry που ξαναρωτάω. Αν το βάλω σε repeater mode, δεν θα κάνω δουλειά; Μην μπαίνω και σε επιπλέον έξοδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 24, 2012 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2012 Θα είναι μπέρδεμα με το repeater. Γιατί θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 κεραίες, 1 για να συνδέσεις μία εξωτερική κατευθυντική κεραία που να συνδέεται στο γείτονα και μία omni-panel που να δίνει στο σπίτι σου. Και αυτές οι 2 να παίζουν σωστά σε diversity ώστε να μην μπλέκεται από ποια κεραία να στείλει το σήμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kemosabe Σεπτέμβριος 3, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2012 Update. Τελικά γύρισα πίσω το repeater και πήρα την tp-link 5210. Μια χαρά όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.