FANISTELROOY Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2012 Μου εδωσαν ενα pc celeron κατι γιατι δεν εμπαινε στα windows λογω αρχειων που ελειπαν/ειχαν καταστραφει. Αφου δεν ειχαν τπτ μεσα ειπα να του κανω ενα φορματ για σιγουρη λυση. Μολις φορτωνε τους drivers το cd των xp και πριν βγει η επιλογη για format, recovery κλπ πεταγε μπλε οθονες. 3 φορες το ιδιο πραγμα. Μονο την πρωτη πρωτη φορα μπηκα στο recovery, αλλα κολλησε και εκει οταν πηγα να κανω exit.Τι να δοκιμασω; αλλο cd; αλλη καλωδιοταινια; αν και το cd αυτο το ειχα χρησιμοποιησει πριν 2-3 μερες χωρις προβλημα σ ενα λαπτοπ. Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
Predator_Crack Αύγουστος 10, 2012 #2 Αύγουστος 10, 2012 - Τί windows είχε και ποιά έκδοση προσπαθείς να περάσεις τώρα ?- Θυμάσαι περίπου error codes από μπλέ οθόνες ?Αρχικά καλό θα ήταν να τσεκάρεις με ένα άλλο cdάκι άν και λίγο δύσκολο να φταίει αυτό. Πιθανό πρόβλημα υπάρχει είτε στη - στις RAM (άν έχει πάνω από ένα module) ή είναι καθαρά θέμα δίσκου. (κανένα bad sector).Έχεις πρόχειρο το Hirens bootcd ή κάτι αντίστοιχο ? Άν ναι use it και αρχικά τσέκαρε μνήμες μία προς μία με memtest, μετά μπές σε εικονικό λειτουργικό (virtual xp ή κάποιο live cd από linux πχ να δείς άν τρέχει το σύστημα και νιώθει ) και τέλος τσέκαρε τον σκληρό με ότι μπορείς. (hdat, checkdisk, hdtune, sentinel anything....)
FANISTELROOY Αύγουστος 10, 2012 Author #3 Αύγουστος 10, 2012 - Τί windows είχε και ποιά έκδοση προσπαθείς να περάσεις τώρα ?- Θυμάσαι περίπου error codes από μπλέ οθόνες ?Αρχικά καλό θα ήταν να τσεκάρεις με ένα άλλο cdάκι άν και λίγο δύσκολο να φταίει αυτό. Πιθανό πρόβλημα υπάρχει είτε στη - στις RAM (άν έχει πάνω από ένα module) ή είναι καθαρά θέμα δίσκου. (κανένα bad sector).Έχεις πρόχειρο το Hirens bootcd ή κάτι αντίστοιχο ? Άν ναι use it και αρχικά τσέκαρε μνήμες μία προς μία με memtest, μετά μπές σε εικονικό λειτουργικό (virtual xp ή κάποιο live cd από linux πχ να δείς άν τρέχει το σύστημα και νιώθει ) και τέλος τσέκαρε τον σκληρό με ότι μπορείς. (hdat, checkdisk, hdtune, sentinel anything....)xp sp3 ειχε κ το ιδιο πηγα να βαλω απο αυθεντικο cdΘα δοκιμασω ενα cd με 7 που εχω εδω να δω.Για το δισκο δεν ξερω αν φταιει, διοτι υποτιθεται δεν περναγε τπτ την ωρα που εβγαζε μπλε οθονες.Η μια απ οσο θυμαμαι ητανIcq_driver_not_less_or_equal καπως ετσι, και τις 2 αλλες φορες μπλε οθονη με μονο 2 γραμμες με μια διευθυνση του στυλ c:/windows/...klp που δεν εχω ξαναπετυχει πουθενα. Θα κανω κανενα τεστ με hirens μηπως βρω τπτ.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
roybatty Αύγουστος 10, 2012 #4 Αύγουστος 10, 2012 Και εγώ ποντάρω στη μνήμη.Αν μπορείς βρές άλλη και ξαναδοκίμασε.
AlexanderK Αύγουστος 13, 2012 #6 Αύγουστος 13, 2012 φαντάζομαι θα ειναι παλιό μηχάνημα.για ρίξε μια ματιά στη μητρική για φουσκομένους πυκνωτές και τέτοια....
HellhammeR Αύγουστος 13, 2012 #7 Αύγουστος 13, 2012 αν στο εμφανίζει ακριβώς εκεί που τελειώνει να φορτώνει η εγκατάσταση των windows και μαυρίζει η οθόνη ώστε να σε πετάξει να διαλέξεις διαμέρισμα για εγκατάσταση, έχει συμβεί και σε μένα. Δοκιμάζοντας άλλο CD των XP λύθηκε το πρόβλημα. Δεν ξέρω αν είναι η RAM όπως φένεται να είναι το λογικό αλλά συμβαίνουν τέτοια ευτράπελα και από την εγκατάσταση των XP.
FANISTELROOY Αύγουστος 21, 2012 Author #9 Αύγουστος 21, 2012 Παιδια ευχαριστω, αλλα τελικα μου ζητησαν ενα καινουριο μηχανημα. Οποτε αγοραστηκε amd quad πληρες σετακι με 300κατι €.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
dpolal Αύγουστος 22, 2012 #10 Αύγουστος 22, 2012 Αυτό δεν σημαίνει ότι το παλιό πάει για πέταμα όμως... :flag:
FANISTELROOY Αύγουστος 22, 2012 Author #11 Αύγουστος 22, 2012 Ε οχι, θα το κοιταξω μολις βρω χρονο. Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.