alex00a Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Καλησπερα,το τροφοδοτικο (Elite Power 460W - Cooler Master - Leading Provider of Computer Case | Cooler | Power Supply εχει 70 eficency) περασει το 70 τι γινεται;ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 9, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2012 70% απόδοση δεν είναι και τόσο πολύ. Για ποιοτικό τροφοδοτικό μιλάμε για 80+ ενώ ορισμένα εξωτικά τροφοδοτικά της Corsair στα 1200W και με επίσης εξωτική τιμή χτυπάνε και 92% efficiency. Γενικά όσο πιο υψηλό το efficientcy τόσο λιγότερη ενέργεια καταναλώνει το τροφοδοτικό στα κυκλώματα του ώστε να σου δώσει την ισχύς που χρειάζεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Αύγουστος 9, 2012 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2012 70% απόδοση δεν είναι και τόσο πολύ. Για ποιοτικό τροφοδοτικό μιλάμε για 80+ ενώ ορισμένα εξωτικά τροφοδοτικά της Corsair στα 1200W και με επίσης εξωτική τιμή χτυπάνε και 92% efficiency. Γενικά όσο πιο υψηλό το efficientcy τόσο λιγότερη ενέργεια καταναλώνει το τροφοδοτικό στα κυκλώματα του ώστε να σου δώσει την ισχύς που χρειάζεσαι.Επίσης σε περίπτωση που είχαμε 2 τροφοδοτικά της corsair me 80 efficiency, ένα 650w και ένα 750w. To σύστημα στα φούλ του έτρωγε 580w. Δέν θα ήταν καλύτερο να έχουμε το 650 παρά το 750? Δέν ήθελα να ανοίξω νέο θέμα (sorry alex). Ρωτάω άν έχει να κάνει το efficiency εδώ σε σχέση με την ΧΡΗΣΗ φορτίου στο τροφοδοτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 9, 2012 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2012 Αυτό δεν μπορώ να στο απαντήσω. Έχει να κάνει με το εκάστοτε τροφοδοτικό.Αν δεις σε benchmarks που γίνονται σε τροδοφοτικά μεταβάλλουν το φορτίο και μετράνε την απόδοση. Η ονομαστική απόδοση του τροφοδοτικού είναι η ελάχιστη που καταγράφεται αν δεν κάνω λάθος στον πλήθος των μετρήσεων από 0 εως 100% φορτίο.Αυτό που μπορώ να σου πω εγώ είναι ότι σε κάποια μοντέλα είχα παρατηρήσει ότι ενώ είχαν και πάνω απο 80% efficiency εως 70-80% φορτίο από εκεί και πάνω "έπεφτε" το efficiency στην ονομαστική του τιμή.Αν θες και την προσωπική μου άποψη χωρίς μετρήσεις, benchmark και λοιπά πάντα θα προτιμήσω το λίγο μεγαλύτερο τροφοδοτικό ώστε να έχω "αέρα" σε περίπτωση που γίνει αναβάθμιση. Όταν αγοράζεις επώνυμο τροφοδοτικό συνήθως είναι επένδυση που κρατάει περισσότερο από μια ή και 2 αναβαθμίσεις πλατφόρμας σε υπολογιστή. Επίσης νομίζω ότι το ανεμιστήρι στο τροφοδοτικό λειτουργεί λιγότερο έντονα για δεδομένο φορτίο σε τροφοδοτικό μεγαλύτερης ισχύος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
roybatty Αύγουστος 9, 2012 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2012 Αυτό δεν μπορώ να στο απαντήσω. Έχει να κάνει με το εκάστοτε τροφοδοτικό.Αυτό που μπορώ να σου πω εγώ είναι ότι σε κάποια μοντέλα είχα παρατηρήσει ότι ενώ είχαν και πάνω απο 80% efficiency εως 70-80% φορτίο από εκεί και πάνω "έπεφτε" το efficiency στην ονομαστική του τιμή.Όντως,εαν σε ενδιαφέρει η απόδοση του τροφοδοτικού τότε πρέπει να κοιτάς και την καμπύλη απόδοσης συγκριτικά με την μέση ισχύ που καταναλώνει ο υπολογιστής σου.Στην πλειοψηφία των τροφοδοτικών ισχύει αυτό που είπε ο vagsk.Γι'αυτό το λόγο και είναι προτιμότερο να έχεις κάποια watt παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.