Jump to content

Αγορά SSD δίσκου.

Doombringer

Recommended Posts

επειδη σε βλεπω οτι το ψαχνεις παρα πολυ κ κανεις ερωτησεις που δε βγαζουν καπου παρε τον agility 3 που ειναι κ sata 3 κ πιστεψε με διαφορες δεν θα δεις ουτε απο τον samsung ουτε απο τον intel γιατι πολυ απλα θα ασχοληθεις στην αρχη λιγο κ μετα απλως θα σε νοιαζει το bootarisma εγω αυτη τη στιγμη ειμαι με το χ-25 το 80αρι της ιντελ κ εχω κ εχω k sata 3 αμα θελω να παρω ssd αλλα δεν υπαρχει λογος γιατι δεν θα μου προσφερει κατι παραπανω απο τα 16 κατι δευτερα που κανει το ιντελ να φορτωσει λειτουργικο απο κει κ περα το ιντελ κοιμαται.

τι θελω να πω μη ψαχνεις τωρα σε γαιδαρο (sata 2)να του φορεσεις σαμαρι επιχρυσο γαιδαρος θα παραμεινει το σαμαρι θα κανει τη διαφορα πανω του!!

υ.σ:συγνωμη αν κουρασα με το κειμενο κ δεν εχω κατι με το παιδι απλα ξεκιναω να του πω οτι ειναι λιγο ανουσιο για 100 ευρω να συγκρινει 150 ssd Που κυκλοφορουν κ που θα του προσφερουν τα ιδια αποτελεσματα στην ουσια.

Καταρχάς να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλα τα παιδιά που μπήκαν στον κόπο και κατέθεσαν τις απόψεις τους, οι οποίες με βοήθησαν αρκετά. Ζητώ συγγνώμη αν κούρασα με το μεγάλο πόστ και τις συχνές ερωταπαντήσεις μου γι' αυτό λοιπόν ας κλείσω.

Από την αρχή διατύπωσα στο αρχικό μου πόστ οτι ξέρω τις δυνατότητες του υπολογιστή που διαθέτω και γι' αυτό ζήτησα από τα παιδιά να μου προτείνουν τους αντίστοιχους SSD και όχι τελευταίας τεχνολογίας, οπότε αυτό που διατύπωσες για το τι ψάχνω είναι πέρα ως πέρα άκυρο. Προφανώς, όμως, όταν αγοράζεις ένα πράγμα το παίρνεις (όχι όλοι βέβαια) για να σου βγάλει κάποιο συγκεκριμένο (?) διάστημα στο περίπου. Οπότε σε μια αντίστοιχη αναβάθμιση του mobo στο μέλλον να υπάρχει ουσιαστική διαφορά, γι' αυτό και ρώτησα.

Για να συνοψίσω σε περίπτωση που κάποιο μέλος στο μέλλον έχει παρόμοιες ερωτήσεις, μέχρι στιγμής σε σύγκριση απόδοσης/τιμής οι καλύτερες περιπτώσεις μου φάνηκαν αυτές του Samsung 830 128GB και του Intel 330 120GB.

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ όλους!

Υ.Γ. Θα μπορούσε να προστεθεί και ο OCZ Agility 3, ως τρίτη επιλογή.

Ότι και να πάρεις θα σε καλύψει. Να έχεις κατά νου ότι τα νούμερα που διαφημίζουν για τους SSD είναι μετρημένα σε συγκεκριμένες συνθήκες και συνήθως με sequencial read/write. Τι θέλώ να πω; Ότι για καθημερινή χρήση και τυχαία ανάγνωση αρχείων μέσα στο λειτουργικό ο ssd δεν θα δουλέυει ποτέ με την μέγιστη ονομαστική του ταχύτητα ή τέλως πάντων θα είναι λίγες οι φορές που θα συμβαίνει αυτό. Οπότε παρόλο που έχεις sata 2 δεν θα έχεις τρομερό αντίκτυπο σε επιδόσεις.

Από εκεί και πέρα είναι δικό σου θέμα. Ο samsung είναι δοκιμασμένος και αξιόπιστος, o Intel είναι και αυτός πολύ καλός και το firmware που φοράει το έγραψαν από την αρχή intel και LSI (sandforce). Ο agility 3 είναι η οικονομική λύση. Να ξέρεις ότι ο agility έχει ασύγχρονη μνήμη και θα είναι κατώτερος σε επιδόσεις από intel και samsung. Επίσης ο agility έρχεται χωρίς παρελκόμενα οπότε αν είναι να τοποθετηθεί σε desktop case που δεν υπάρχει ήδη υποδοχή 2,5' θα χρειαστείς έξτρα brackets που σημαίνει χονδρικά επιπλέον άλλα 5€.

Σε σύγκριση με τον Samsung 830 128GB είναι ανώτερος; Και εάν ναι σε SATA II θα έχει εμφανώς ανώτερες επιδόσεις από τον Samsung ή όχι; (Η ερώτηση ισχύει και για το αντίστροφο).

Κανένας ssd δεν έχει εμφανώς ανώτερες επιδόσεις από τους άλλους. Και με το "εμφανώς" εννοώ διαφορά που να γίνεται αντιληπτή από τον χρήστη, όχι benchmarks. Ζήτημα είναι αν θα δεις και διαφορά από sata2 σε sata3. Κατ εμέ δεν θα δεις εκτός αν έχεις δύο ssd και αντιγράφεις μεγάλα αρχεία από τον έναν στον άλλον.

Αποφάσισε με βάση τιμή, εγγύηση, "όνομα" εταιρίας.

Ότι και να πάρεις θα σε καλύψει. Να έχεις κατά νου ότι τα νούμερα που διαφημίζουν για τους SSD είναι μετρημένα σε συγκεκριμένες συνθήκες και συνήθως με sequencial read/write. Τι θέλώ να πω; Ότι για καθημερινή χρήση και τυχαία ανάγνωση αρχείων μέσα στο λειτουργικό ο ssd δεν θα δουλέυει ποτέ με την μέγιστη ονομαστική του ταχύτητα ή τέλως πάντων θα είναι λίγες οι φορές που θα συμβαίνει αυτό. Οπότε παρόλο που έχεις sata 2 δεν θα έχεις τρομερό αντίκτυπο σε επιδόσεις.

Από εκεί και πέρα είναι δικό σου θέμα. Ο samsung είναι δοκιμασμένος και αξιόπιστος, o Intel είναι και αυτός πολύ καλός και το firmware που φοράει το έγραψαν από την αρχή intel και LSI (sandforce). Ο agility 3 είναι η οικονομική λύση. Να ξέρεις ότι ο agility έχει ασύγχρονη μνήμη και θα είναι κατώτερος σε επιδόσεις από intel και samsung. Επίσης ο agility έρχεται χωρίς παρελκόμενα οπότε αν είναι να τοποθετηθεί σε desktop case που δεν υπάρχει ήδη υποδοχή 2,5' θα χρειαστείς έξτρα brackets που σημαίνει χονδρικά επιπλέον άλλα 5€.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου και για τις επισημάνσεις σου, μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμες!

Κανένας ssd δεν έχει εμφανώς ανώτερες επιδόσεις από τους άλλους. Και με το "εμφανώς" εννοώ διαφορά που να γίνεται αντιληπτή από τον χρήστη, όχι benchmarks. Ζήτημα είναι αν θα δεις και διαφορά από sata2 σε sata3. Κατ εμέ δεν θα δεις εκτός αν έχεις δύο ssd και αντιγράφεις μεγάλα αρχεία από τον έναν στον άλλον.

Αποφάσισε με βάση τιμή, εγγύηση, "όνομα" εταιρίας.

Επίσης σε ευχαριστώ για την απάντησή σου! Αυτό θα κάνω λοιπόν από ότι δείχνουν τα πράγματα.

Κάτι τελευταίο η εγγύηση του Samsung 830 για αγορά μέσω Amazon είναι τα 2 χρόνια ή διαφορετική; Τέλος, μήπως γνωρίζει κάποιος ποιό είναι το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο περίπου ενδέχεται να έρθει το πακέτο από το Amazon (γιατί κάπου διάβασα για 1-2months);

Καλησπέρα παιδιά, μετά από κάποια άρθρα/posts που διάβασα στο forum σκέφτομαι να αγοράσω έναν SSD δίσκο.

Καταρχάς η mobo που διαθέτω (Gigabyte GA-P31-ES3G) διαθέτει μόνο SATA II και όχι SATA III ελεγκτές. Από ότι διάβασα ακόμη και εάν αγοράσεις κάποιον SATA III SSD, αυτός μπορεί να διαχειριστεί και μέσω SATA II (με ανάλογη πτώση των επιδόσεων).

Αυτό που θέλω να μάθω είναι εάν αγοράσω έναν SATA III και διαχειριστεί πάνω στον SATA II ελεγκτή θα έχει πρακτικές επιδόσεις πολύ ανώτερες του HDD που διαθέτω ήδη (7200 rpm) ή ναι μεν θα έχει καλύτερες επιδόσεις αλλά όχι και πολύ εμφανείς; Μήπως θα ήταν αποδοτικότερη η αγορά ενός SATA II SSD;

Λόγω και του συστήματος που διαθέτω το οποίο ναι μεν είναι αξιοπρεπές (κατά τη γνώμη μου) αλλά δεν είναι και τόσο σύγχρονο, δεν θέλω να αγοράσω κάποιον τελευταίας τεχνολογίας, άριστο σε επιδόσεις SSD, απλά έναν αξιοπρεπή SSD, με εμφανώς ανώτερες επιδόσεις σε σύγκριση με τον HDD, ο οποίος από άποψη χωρητικότητας να δέχεται μόνο το λειτουργικό σύστημα (ίσως και dual-boot) και κάποια βασικά προγράμματα (να μην ξεπερνάει δηλαδή τα 128GB) και φυσικά από μια εταιρεία η οποία να έχει αποδείξει κατά το δυνατόν τη συνέπειά της στο χώρο.

Με βάση τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας ποιούς έχετε να μου προτείνετε, σύμφωνα βέβαια με αυτά που ανέφερα προηγουμένως και με το γεγονός ότι δεν θέλω να ξεπερνάει (εάν είναι δυνατόν) το όριο των 100euro;

Ενδεικτικά αναφέρω μερικούς για να μου πείτε τις απόψεις σας:

OCZ Agility 3 Series 120GB SSD - 90 Euro

OCZ Petrol Series 128GB SSD - 77,5 Euro

OCZ Agility 3 Series 60GB SSD - 60 Euro

Υ.Γ. 1 Πέραν της μητρικής που ανέφερα διαθέτω έναν Intel 2 Quad επεξεργαστή (λόγω διακοπών δεν θυμάμαι ακριβές μοντέλο κάποιο σαν το Q9400S στο περίπου), 4GB RAM κλ.π.

Υ.Γ. 2 Θα ήθελα πολύ να αποκτήσω έναν Samsung 830, μιας και έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές αλλά από τη μία το χρηματικό και από την άλλη το ήδη υπάρχον σύστημα (που δεν νομίζω να τον αξιοποιήσει και τόσο πολύ) με αποτρέπουν.

Υ.Γ 3 Συγγνώμη για το μεγάλο post! :p

Μακριά απο OCZ.

Είχα πάρει παλαιότερα εναν 60άρι, τον πρώτο μου ssd, και βγήκε πατάτα. Ούτε εγκατάσταση προγράμματος δεν μπορεσα να κάνω. Κολλαγε συνέχεια.

Εγω προχτές με 150 ευρω πήρα τον 120άρι Corsair Force GT που είναι για Sata3, αλλα και σε Sata2 παίζει κανονικά, και δεν κολλάει πουθενά.

Εκανα zip εναν φάλεκο 1.5GB που περιείχε 21.500 φωτογραφίες και τον έκανε ταχύτατα και χωρις πρόβλημα. Ενω ο άλλος κολλούσε.

Τέλος, μήπως γνωρίζει κάποιος ποιό είναι το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο περίπου ενδέχεται να έρθει το πακέτο από το Amazon (γιατί κάπου διάβασα για 1-2months);

τοσο λενε, αλλα ειναι συνηθως 7-10 μερες..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.