Jump to content

Αγορά SSD δίσκου.

Doombringer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά, μετά από κάποια άρθρα/posts που διάβασα στο forum σκέφτομαι να αγοράσω έναν SSD δίσκο.

Καταρχάς η mobo που διαθέτω (Gigabyte GA-P31-ES3G) διαθέτει μόνο SATA II και όχι SATA III ελεγκτές. Από ότι διάβασα ακόμη και εάν αγοράσεις κάποιον SATA III SSD, αυτός μπορεί να διαχειριστεί και μέσω SATA II (με ανάλογη πτώση των επιδόσεων).

Αυτό που θέλω να μάθω είναι εάν αγοράσω έναν SATA III και διαχειριστεί πάνω στον SATA II ελεγκτή θα έχει πρακτικές επιδόσεις πολύ ανώτερες του HDD που διαθέτω ήδη (7200 rpm) ή ναι μεν θα έχει καλύτερες επιδόσεις αλλά όχι και πολύ εμφανείς; Μήπως θα ήταν αποδοτικότερη η αγορά ενός SATA II SSD;

Λόγω και του συστήματος που διαθέτω το οποίο ναι μεν είναι αξιοπρεπές (κατά τη γνώμη μου) αλλά δεν είναι και τόσο σύγχρονο, δεν θέλω να αγοράσω κάποιον τελευταίας τεχνολογίας, άριστο σε επιδόσεις SSD, απλά έναν αξιοπρεπή SSD, με εμφανώς ανώτερες επιδόσεις σε σύγκριση με τον HDD, ο οποίος από άποψη χωρητικότητας να δέχεται μόνο το λειτουργικό σύστημα (ίσως και dual-boot) και κάποια βασικά προγράμματα (να μην ξεπερνάει δηλαδή τα 128GB) και φυσικά από μια εταιρεία η οποία να έχει αποδείξει κατά το δυνατόν τη συνέπειά της στο χώρο.

Με βάση τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας ποιούς έχετε να μου προτείνετε, σύμφωνα βέβαια με αυτά που ανέφερα προηγουμένως και με το γεγονός ότι δεν θέλω να ξεπερνάει (εάν είναι δυνατόν) το όριο των 100euro;

Ενδεικτικά αναφέρω μερικούς για να μου πείτε τις απόψεις σας:

OCZ Agility 3 Series 120GB SSD - 90 Euro

OCZ Petrol Series 128GB SSD - 77,5 Euro

OCZ Agility 3 Series 60GB SSD - 60 Euro

Υ.Γ. 1 Πέραν της μητρικής που ανέφερα διαθέτω έναν Intel 2 Quad επεξεργαστή (λόγω διακοπών δεν θυμάμαι ακριβές μοντέλο κάποιο σαν το Q9400S στο περίπου), 4GB RAM κλ.π.

Υ.Γ. 2 Θα ήθελα πολύ να αποκτήσω έναν Samsung 830, μιας και έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές αλλά από τη μία το χρηματικό και από την άλλη το ήδη υπάρχον σύστημα (που δεν νομίζω να τον αξιοποιήσει και τόσο πολύ) με αποτρέπουν.

Υ.Γ 3 Συγγνώμη για το μεγάλο post! :p

Θα δεις μεγαλες διαφορες! Εγω πηρα εναν Crucial Μ4 256GB και τον εβαλα πανω. Η μητρικη μου εχει SATA-II controller. Οι διαφορα που ειδα ειναι απιστευτη !!!

Τον agility 3 τον έχω σε ένα από τα PC μου και είναι καλός.

Μακρία από τον OCZ Petrol. Υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές για προβληματικές μνήμες σε αυτή την σειρά με πολλά προβλήματα προκειμένου να ρίξουν το κόστος.

[ame=http://www.amazon.co.uk/Samsung-128GB-6GBPS-Desktop-Basic/dp/B007BBQPUA/ref=sr_1_2?s=computers&ie=UTF8&qid=1344452732&sr=1-2]Samsung 128GB 830 SSD SATA 6GBPS 2.5 inch Desktop Basic Kit: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

100€ στην πόρτα σου.

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για τις απαντήσεις σας!

Βασικά με αφορμή τα links που έδωσε ο @chroma, από τη μία να τον ευχαριστήσω πολύ και από την άλλη μου ήρθε άλλη μια απορία. Πέρα από την αγορά ενός SSD πρέπει να προμηθευτώ και κάποιο συμπληρωματικό kit για να τον προσαρτήσω στο Desktop ή δεν είναι απαραίτητο; Αυτά τα kits τί περιλαμβάνουν, μόνο κάποια εξαρτήματα για να προσαρτηθεί ο δίσκος 2.5'' στην 3.5'' υποδοχή ή κάτι άλλο;

Ευχαριστώ και πάλι!

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για τις απαντήσεις σας!

Βασικά με αφορμή τα links που έδωσε ο @chroma, από τη μία να τον ευχαριστήσω πολύ και από την άλλη μου ήρθε άλλη μια απορία. Πέρα από την αγορά ενός SSD πρέπει να προμηθευτώ και κάποιο συμπληρωματικό kit για να τον προσαρτήσω στο Desktop ή δεν είναι απαραίτητο; Αυτά τα kits τί περιλαμβάνουν, μόνο κάποια εξαρτήματα για να προσαρτηθεί ο δίσκος 2.5'' στην 3.5'' υποδοχή ή κάτι άλλο;

Ευχαριστώ και πάλι!

Συνήθως δίνουν "δωράκι" κάποιο πρόγραμμα για cloning/backup δίσκου όπως το Norton ghost παρέα με ειδικό αντάπτορα για να συνδέσεις τον ssd σε usb. Τσέκαρε φώτο.

Συνήθως δίνουν "δωράκι" κάποιο πρόγραμμα για cloning/backup δίσκου όπως το Norton ghost παρέα με ειδικό αντάπτορα για να συνδέσεις τον ssd σε usb. Τσέκαρε φώτο.

Μάλιστα, ευχαριστώ πολύ!

Αν πας σε OCZ agility να ξέρεις ότι αγοράζεις ξερό το δίσκο. Δεν έχει ούτε software ούτε τα brackets για να μπει στο PC σε θέση 3.5'. Αν πας σε OCZ Vertex εκεί δίνουν. Ο intel 330 128GB SSD είχε και αυτός software και bracket.

Τα bracket για 2.5' to 3.5' θα τα βρεις ξεχωριστά κοντά στα 5€

Αν πας σε OCZ agility να ξέρεις ότι αγοράζεις ξερό το δίσκο. Δεν έχει ούτε software ούτε τα brackets για να μπει στο PC σε θέση 3.5'. Αν πας σε OCZ Vertex εκεί δίνουν. Ο intel 330 128GB SSD είχε και αυτός software και bracket.

Τα bracket για 2.5' to 3.5' θα τα βρεις ξεχωριστά κοντά στα 5€

Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις, ήταν πολύτιμες!

Έτσι όπως το σκέφτομαι η καλύτερη νομίζω λύση είναι αυτό που μου πρότεινε ο [MENTION=35]chroma[/MENTION], δηλαδή έναν Samsung 830 από το Amazon, ο οποίος νομίζω συμπεριλαμβάνει και τα απαραίτητα παρελκόμενα για να μπει σε 3.5', με συνολικά έξοδα 100euro. Από την άλλη αυτό που με κάνει να διστάζω κάπως είναι η αγορά μέσω Amazon. Ξέρει κανείς περίπου σε πόσες μέρες τα στέλνουν; Επίσης πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι ο δίσκος που μου έστειλαν είναι αγορασμένος πρόσφατα έτσι ώστε να έχει τον μέγιστο αριθμό ετών εγγύησης από την εταιρεία σε περίπτωση RMA;

Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις, ήταν πολύτιμες!

Έτσι όπως το σκέφτομαι η καλύτερη νομίζω λύση είναι αυτό που μου πρότεινε ο @chroma, δηλαδή έναν Samsung 830 από το Amazon, ο οποίος νομίζω συμπεριλαμβάνει και τα απαραίτητα παρελκόμενα για να μπει σε 3.5', με συνολικά έξοδα 100euro. Από την άλλη αυτό που με κάνει να διστάζω κάπως είναι η αγορά μέσω Amazon. Ξέρει κανείς περίπου σε πόσες μέρες τα στέλνουν; Επίσης πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι ο δίσκος που μου έστειλαν είναι αγορασμένος πρόσφατα έτσι ώστε να έχει τον μέγιστο αριθμό ετών εγγύησης από την εταιρεία σε περίπτωση RMA;

Η εγγύηση ισχύει από την ημερομηνία αγοράς.Δεν υπάρχουν "μπαγιάτικοι" δίσκοι ;)

εχει βγαλει μια καλη προσφορα το πλαισιο σε ocz agility 3 88.90 ευρω απλα το αναφερω sata 3 k τα συναφη!!!αλλα κοιτα κ τα υπολοιπα για μενα δεν συμφερει παραγγελια απ εξω απο τη στιγμη που θα παρεις κ 3 χρονια εγγυηση πλαισιου

1)OCZ Agility 3 Series 120GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s, AGT3-25SAT3-120G) - Solid State Drives (SSD) - plaisio.gr

2)OCZ Vertex 3 Series 120GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s, VTX3-25SAT3-120G) - Solid State Drives (SSD) - plaisio.gr

3)Samsung 830 Series 128GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s) - Solid State Drives (SSD) - plaisio.gr

Νομιζω οτι ο samsung απο amazon πωλειται χωρις προσαρμογεα 3,5" οπως γραφει ο πρωτος reviewer κατω κατω.

...I got the basic kit (this one) and theres no 2.5-3.5 bracket with it, might be worth getting the more exprensive upgrade kit if you need the bracket. that comes with more software too, and a sata cable.

Αν θελεις τον προσαρμογεα πας σε αυτο το λινκ:

[ame]http://www.amazon.co.uk/Samsung-2-5inch-Desktop-Accessory-Norton/dp/B005OK6VTA/ref=sr_1_3?s=computers&ie=UTF8&qid=1344517047&sr=1-3[/ame]

.

εχει βγαλει μια καλη προσφορα το πλαισιο σε ocz agility 3 88.90 ευρω απλα το αναφερω sata 3 k τα συναφη!!!αλλα κοιτα κ τα υπολοιπα για μενα δεν συμφερει παραγγελια απ εξω απο τη στιγμη που θα παρεις κ 3 χρονια εγγυηση πλαισιου

1)OCZ Agility 3 Series 120GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s, AGT3-25SAT3-120G) - Solid State Drives (SSD) - plaisio.gr

2)OCZ Vertex 3 Series 120GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s, VTX3-25SAT3-120G) - Solid State Drives (SSD) - plaisio.gr

3)Samsung 830 Series 128GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s) - Solid State Drives (SSD) - plaisio.gr

Βασικά η εγγύηση του πλαισίου γνωρίζουμε τί ακριβώς περιλαμβάνει; Δηλαδή αντικατάσταση του προϊόντος, επιστροφή στην κατασκευάστρια εταιρεία κλ.π.; Επίσης ισχύει η ίδια μορφή εγγύησης για το σύνολο των ετών, ή αλλάζει κάτι για το επιπλέον ένα έτος που προσφέρουν (π.χ. αντικατάσταση στα 2 πρώτα και κάτι άλλο στο 3ο) ;

Επίσης εάν τελικά στραφώ προς την περίπτωση του Samsung 830 στα links που έδωσε ο [MENTION=35]chroma[/MENTION], περιλαμβάνεται όλο το Desktop Kit μαζί με τα brackets καθώς με πλήρη μεταφορικά έξοδα στα 99~100euro, δηλαδή γύρω στα 20euro φθηνότερα από ότι στο πλαίσιο. Εάν όμως ισχύει η 3 χρόνια εγγύηση, με αντικατάσταση και δεν πρόκειται να σου βγάλουν την πίστη σε περίπτωση επιστροφής τότε ίσως να αξίζει από το πλαίσιο.

Δεν ξέρω, πάλι μπήκα σε σκέψεις... :S

Νομιζω οτι ο samsung απο amazon πωλειται χωρις προσαρμογεα 3,5" οπως γραφει ο πρωτος reviewer κατω κατω.

Αν θελεις τον προσαρμογεα πας σε αυτο το λινκ:T

http://www.amazon.co.uk/Samsung-2-5inch-Desktop-Accessory-Norton/dp/B005OK6VTA/ref=sr_1_3?s=computers&ie=UTF8&qid=1344517047&sr=1-3

.

Όντως, δεν το είχα προσέξει, σε ευχαριστώ πολύ! Σύμφωνα με τo link που έδωσες στα ~101,6euro δεν βγαίνει;

Όντως, δεν το είχα προσέξει, σε ευχαριστώ πολύ! Σύμφωνα με τo link που έδωσες στα ~101,6euro δεν βγαίνει;
€101 (£79.98) & this item Delivered FREE in the UK with Super Saver Delivery. (ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ)

Ναι οντως κανει τοσο και πρεπει να ειναι καποια προσφορα απο αμαζον γιατι παλιοτερα αυτο το πακετο με το κιτ ειχε 85-90 λιρες. Τωρα ειναι 2 λιρες ακριβοτερο απο το απλο.

Δειτε διαφορά τιμων με Ελλάδα:

HDD :: Samsung 128GB 830 Series MZ-7PC128D Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' Desktop Kit - Visionstudio.gr

Samsung 128GB 2.5-inch SSD 830 Series (Desktop) | Skroutz.gr

.

Εξαρτάται το κατάστημα. Έχει τύχει να τσακωθώ με υπάλληλο γιατί πήγε να μου κάνει αντικατάσταση με "εκθεσιακό" κομμάτι εμφανώς καταπονημένο.

Πάντως ρίξε μια ματιά και στον intel 330 128GB SSD. Έρχεται με όλα τα παρελκόμενα και περιμένουμε πτώση στην τιμή του μέσα στον Αύγουστο όπως έχει ανακοινωθεί από την ίδια την intel λόγω προώθησης 2 νέων σειρών σε ssd.

Aυτή τη στιγμή βγαίνει κοντά στα 100άρικό

https://www.skroutz.gr/s/1700999/Intel-330-Series-120GB-2-5-Sata-III.html

Εξαρτάται το κατάστημα. Έχει τύχει να τσακωθώ με υπάλληλο γιατί πήγε να μου κάνει αντικατάσταση με "εκθεσιακό" κομμάτι εμφανώς καταπονημένο.

Πάντως ρίξε μια ματιά και στον intel 330 128GB SSD. Έρχεται με όλα τα παρελκόμενα και περιμένουμε πτώση στην τιμή του μέσα στον Αύγουστο όπως έχει ανακοινωθεί από την ίδια την intel λόγω προώθησης 2 νέων σειρών σε ssd.

Aυτή τη στιγμή βγαίνει κοντά στα 100άρικό

https://www.skroutz.gr/s/1700999/Intel-330-Series-120GB-2-5-Sata-III.html

Σε σύγκριση με τον Samsung 830 128GB είναι ανώτερος; Και εάν ναι σε SATA II θα έχει εμφανώς ανώτερες επιδόσεις από τον Samsung ή όχι; (Η ερώτηση ισχύει και για το αντίστροφο).

επειδη σε βλεπω οτι το ψαχνεις παρα πολυ κ κανεις ερωτησεις που δε βγαζουν καπου παρε τον agility 3 που ειναι κ sata 3 κ πιστεψε με διαφορες δεν θα δεις ουτε απο τον samsung ουτε απο τον intel γιατι πολυ απλα θα ασχοληθεις στην αρχη λιγο κ μετα απλως θα σε νοιαζει το bootarisma εγω αυτη τη στιγμη ειμαι με το χ-25 το 80αρι της ιντελ κ εχω κ εχω k sata 3 αμα θελω να παρω ssd αλλα δεν υπαρχει λογος γιατι δεν θα μου προσφερει κατι παραπανω απο τα 16 κατι δευτερα που κανει το ιντελ να φορτωσει λειτουργικο απο κει κ περα το ιντελ κοιμαται.

τι θελω να πω μη ψαχνεις τωρα σε γαιδαρο (sata 2)να του φορεσεις σαμαρι επιχρυσο γαιδαρος θα παραμεινει το σαμαρι θα κανει τη διαφορα πανω του!!

υ.σ:συγνωμη αν κουρασα με το κειμενο κ δεν εχω κατι με το παιδι απλα ξεκιναω να του πω οτι ειναι λιγο ανουσιο για 100 ευρω να συγκρινει 150 ssd Που κυκλοφορουν κ που θα του προσφερουν τα ιδια αποτελεσματα στην ουσια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.