Jump to content

Kingston Hyper X Grey Series

Kingakias24

Recommended Posts

Αν και τελευταία έψαχνα στο internet για σχετικά reviews και απόψεις δεν μπόρεσα να βρω αρκετά ( κατά την δική μου γνώμη ) . Το σετ είναι αυτό . Αλλά μήπως θα ήταν καλύτερα να έπερνα το σετ της Corsair ( πάλι 8gb ) ??? Υπάρχει κανείς που να έχει στην κατωχή του αυτά τα στίκ ??

Σε σχέση δηλαδή με επιδόσεις δεν θα έχω πρόβλημα . Αν θυμάμαι και καλά η Kingston είναι και γνωστή για την αξιοπιστία της και την καλή πιότητα των προ΄ι΄όντων ....Σωστά ;;; Ευχαριστώ by the way !!!!:thank_you2:

Αν και τελευταία έψαχνα στο internet για σχετικά reviews και απόψεις δεν μπόρεσα να βρω αρκετά ( κατά την δική μου γνώμη ) . Το σετ είναι αυτό . Αλλά μήπως θα ήταν καλύτερα να έπερνα το σετ της Corsair ( πάλι 8gb ) ??? Υπάρχει κανείς που να έχει στην κατωχή του αυτά τα στίκ ??
Αναφέρομαι σε αυτό .

Αν και η Kingston δεν δίνει πολλά χαρακτηριστικά. Αν δεις εδώ λέει: 1600Mhz, CL9, 1,65Volt.

Στην Corsair αν δεις εδώ (καρτέλα Tech specs) λέει: Δοκιμασμένο (Tested) 1600Mhz, 9-9-9-24, 1,5Volt, το SPD είναι στα 1333Mhz.

Η κυριότερη διαφορά είναι η τάση λειτουργίας τους (1,65V έναντι 1,5V). Το 1,5V είναι το στάνταρ στα συστήματα Intel αν και μπορούν να δουλέψουν και στο 1,65V.

Ένα πρακτικό θέμα είναι οτι οι Corsair έχουν ψηλές ψύκτρες και θα εμποδίζουν την τοποθέτηση μεγάλης ψύκτρας στην CPU. Οι Kingston έχουν χαμηλές ψύκτρες και δεν θα είναι πρόβλημα, όπως άλλωστε και οι Corsair Vengeance LP.

Αν κατάλαβα καλά δηδλαδή , τα Kingston θα τρέχουν αμέσως σε 1600mhz αλλά τα Corsair θα τρέχουν στα 1333mhz ??? Αν και δεν με απασχολεί αυτό , θα ήθελα να ρωτήσω αν τα Kingston θα μπορούν να γίνουν oc με 1866mhz και με λίγο μικρότερα timeings ????

Αν κατάλαβα καλά δηδλαδή , τα Kingston θα τρέχουν αμέσως σε 1600mhz αλλά τα Corsair θα τρέχουν στα 1333mhz ??? Αν και δεν με απασχολεί αυτό , θα ήθελα να ρωτήσω αν τα Kingston θα μπορούν να γίνουν oc με 1866mhz και με λίγο μικρότερα timeings ????

Δεν δίνει στοιχεία η Kingston (σχετικά με το SPD) οπότε δεν μπορείς να πεις οτι θα τρέξουν μόνες τους στα 1600.

Όπως και να έχει και οι δύο οι μνήμες με μια ρύθμιση στο BIOS θα μπορούν να τρέξουν στα χαρακτηριστικά που τους δίνουν (1600Mhz κλπ).

Όσο για τα 1866. Δεν ξέρω τι δυνατότητες έχουν και οι δύο στο overclock, το να τρέξουν στα 1866 και με μικρότερα timings είναι σχεδόν αδύνατο. Με πιο χαλαρά timings (πχ 10-10-10-30) και ίσως με παραπάνω ρεύμα ίσως να δουλέψουν.

Αν θέλεις 1866 με μικρότερα timings πρέπει να κοιτάξεις σε άλλες πιο ακριβές μνήμες, χωρίς να έχεις κάποιο ιδιαίτερο κέρδος (βασικά κέρδος έχεις μόνο σε benches).

Δηλαδή με αυτήν την κατηγορία , μπορώ να τρέξω στα 1600 αλλά με υψηλά timings . Αν και για το σετ της Corsair είχα διαβάσει στο Tom's Hardware που είχαν δοκιμάσει , ότι το ανέβασαν στα 1866 αλλά με πολύ μεγάλα timings . Εκτώς από αυτό , μπορώ να το πάω στα 1600 αλλά με χαμιλότερα timings ???

μπορώ να τρέξω στα 1600 αλλά με υψηλά timings

Όταν η Corsair λέει οτι τρέχουν δοκιμασμένα 9-9-9-24, 1600Mhz, 1.5V τότε έτσι πρέπει να είναι (εκτός αν έχουν ελλάτωμα αυτά που πήρες). Τι εννοείς "υψηλά timings", σε σχέση με τι;

Τα 1866 που έβγαλαν εκείνοι στο review δεν είναι εγγυημένο οτι θα τα βγάζουν όλες οι (ιδιες) μνήμες που βγήκαν από την παραγωγή.

Όπως είπα και πιο πάνω:

χωρίς να έχεις κάποιο ιδιαίτερο κέρδος (βασικά κέρδος έχεις μόνο σε benches)

Γιατί να τις ζορίσεις;

Δεν έχω κάπιο ιδιέτερο λόγο ( το ξέρω ότι θέλλω πολά , χωρίς να το χρειάζομαι ) , απλά το θέλω , για το κέφι μου βρε αδερφέ !!!!Τέλως πάντων , ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλια που μου έδωσες ( θα μου φανούν πολύ χρίσημα για την σύνθεση που θα κάνω ) . :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.