numero Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2012 Ενδιαφέρομαι να στήσω ένα pc σαν server για διαμοιρασμό αρχείων μέσα στο σπίτι.Αυτή την στιγμή έχω ένα netgear router και συγκεκριμένα αυτό[ame=http://www.amazon.co.uk/Netgear-DG834N-RangeMax-Wireless-Router/dp/B000G3JTV2]Netgear DG834N RangeMax NEXT Wireless ADSL Modem, Router.: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]Τι θέλω να πετύχω:Σήμα σε όλο το σπίτι με bandwidth τουλάχιστον 300mbps. 600 δεν ξέρω αν γίνεται γιατί από όσο έχω διαβάσει στο διαδίκτυο τα 600άρια δεν έχουν καλό σήμα.Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας ενεργοβόρος σταθερός στον οποίο δεν πιάνει καλά το wifi. Έχει μια παλιά κάρτα δικτύου με aitheros chip γιατί ήθελα να παίζει με linux οταν το είχα φτιάξει..Στο μέλλον θα αγοραστεί ένα htpc να μπει πίσω από την τηλεόραση στο οποίο θα μπει xmbc για να βλέπουν οι γονείς μου ταινίες και να ακούν μουσική. Επίσης θα λειτουργεί ως server για διαμοιρασμό αρχείων.Ερωτήσεις:1) Άμα πάρω καινούργια κάρτα δικτύου στον σταθερό θα βελτιώθεί το σήμα;2) Αξίζει να αγοράσω ολοκαίνουργιο router το οποίο να έχει bandwidth π.χ. 600mbps για να διαμοιράζω αρχεία άνετα; Το τωρινό router μου υποτίθεται οτι πάει μέχρι 270mbps αλλά δεν ξέρω αν φτάνουν για διαμοιρασμό αρχείων. Επίσης δεν μπορώ να βάλω τελείως wifi n γιατί υπάρχουν laptop στο σπίτι που υποστηρίζουν μόνο b/g. (κάπου είχα δει στο thelab router που ταυτόχρονα εκπέμπει wifi n και wifi g).Επίσης στο ιντερνετ έχω διαβάσει οτι τα 600άρια δεν έχουν καλό σήμα, δηλαδή πραγματικά 600 τα πιάνεις άμα είσαι σχετικά κοντά στο router. Μήπως τελικά δεν αξίζει η αγορά ολοκαίνουργιου router και απλά να βάλω έναν απλό repeater; (γιατί αν αγοράσω 600άρι θα πρέπει να αγοράσω και πανάκριβο 600άρι repeater..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
minime Αύγουστος 8, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2012 Η καλύτερη λύση είναι ένας dual band router. Χρησιμοποιείς τη μπάντα των 2.4GHz για τα b/g μηχανήματα και των 5GHz για τα n μηχανήματα, βίντεο και γενικά όπου χρειάζεται μεγάλη ταχύτητα. Όχι ότι τα 5GHz δίνουν μεγαλύτερη ταχύτητα (ίσα - ίσα που θα έχεις μικρότερη κάλυψη), αλλά δε θα έχεις συσκεύες που θα τρώνε bandwidth, όλες θα υποστηρίζουν το ίδιο πρωτόκολλο και δε θα έχεις προβλήματα παρεμβολών γιατί υπάρχουν πολύ λιγότερες 5GHz συσκευές.600Mbps σε μια μπάντα μόνο δεν υπάρχει, μέχρι 450 πάει. Σε συνθήκες εργαστηρίου. IRL οι ταχύτητες θα είναι πολύ χαμηλότερες.Ακούω καλά λόγια για τον My Net N900. Το QOS του κάνει πολύ καλή δουλειά, ειδικά στη θέαση βίντεο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
numero Αύγουστος 8, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2012 Ωραίο φαίνεται αλλά ξεφεύγει λίγο από το budget μου :ΡΚοιτώντας το μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: Έχει 2 usb θύρες. Αν πάρω ένα πιο δθηνό με 1 usb θύρα δεν μπορώ να βάλω ένα usb hub και να έχω παραπάνω από 1 θύρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
minime Αύγουστος 8, 2012 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2012 Συνήθως δε δουλεύουν με hub και όταν δουλεύουν είναι για ένα δίσκο και έναν εκτυπωτή μόνο. Πρέπει να το ψάξεις καλά αν σκέφτεσαι κάτι τέτοιο.Kοιτα και το My Net 600 στο κατοστάρικο. Η ουσιαστική διαφορά είναι το FasTrack με το FasTrack Plus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
numero Αύγουστος 10, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2012 Ευχαριστώ για την απάντηση..μάλλον κατι τέτοιο θα το χρυπήσω μόλις φτιάξω και το htpc (δηλαδή από οκτώβρη). Τώρα πήγα και πήρα καινούργιο αντάπτορα για τον σταθερό και συγκεκριμένα αυτό Turbo-X Wireless USB Adapter N300 with Antenna - Ασύρματες κάρτες USB - plaisio.gr και πιάνει σχετικά. Εν τω μεταξύ πήρα και έναν repeater TP-Link Wireless Access Point N 300Mbps TL-WA801ND - Ασύρματα Access Point - plaisio.gr και τα πράγματα δεν μπορώ οτι βελτιώθηκαν και πολύ..ειδικά όταν η επικοινωνία με το wifi γίνεται με περισσότερα από ένα pc τότε η απόδοση του συνολικού δικτύου πέφτει σε δραματικά επίπεδα και φαντάζομαι συμβαίνει λόγω υπερβολικά πολλών collision. Επομένως λέω να το επιστρέψω πίσω και με τα ίδια λεφτά να πάρω καλύτερη κεραία για τον αντάπτορα που πήρα. Αν έχετε να προτείνεται κάτι σε κεραία ρίχτε το Να ρωτήσω και κάτι άλλο: γιατί οι καινούργοι αντάπτορες έχουν 2 ή 3 κεραίες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
numero Αύγουστος 10, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2012 Ρε παιδιά είναι λογικό να παίρνω από το speedtest πάντα ταχύτητα κοντά στα 2.4mbps όταν έχω το router να μιλάει ΜΟΝΟ με το AP και όλοι οι άλλοι με το AP ενώ αν βγάλω τελείως το AP να παίρνω μέχρι και 18mbps (κλειδώνει στα 21 (!!) ) ;;Δηλαδή τι διάολο ΤΟΣΟ μεγάλο data loss έχω; Και υποτίθεται οτι είναι δίπλα όλα τα συστηματάκια + 802.11n που πιάνει και καλά 300mbps.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.