Jump to content

Πρόβλημα με ip camera (dyndns)

mix0s

Recommended Posts

Λοιπόν έχω την κλασική δικτυακή κάμερα με WiFi με pant/tilt.

Η κάμερα έχει συνδεθεί δικτυακά, το πρόβλημα που παρουσιάζω είναι όταν προσπαθώ να την ανοίξω εξ'αποστάσεως είτε από το pc είτε από το android κινητό μέσω dyndns.

Αρχικά μόλις την έστησα δούλεψε κανονικα, για μια μέρα δεν παρουσίασε πρόβλημα αλλά την επόμενη τίποτα, μόλις άλλαξα την πόρτα δούλεψε για μια μέρα ακόμα και μετά τίποτα.

Οι πόρτες που έχω δοκιμάσει είναι η 80, 150, 400, 8090.

Υποπτεύομαι ότι έχει κάποιο θέμα το μόντεμ ή η εταιρία (hol).

Καμία ιδέα σχετικά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Sent from my MT11i using Tapatalk 2

Για μια μέρα οι προωθήσεις δουλεύουν κανονικά μετά μόλις διαπιστώσω ότι δεν δουλεύουν μπαίνω στην dyndns.com που γίνεται η προώθηση και έχει κρατήσει σωστά την ip του pc που είναι συνδεδεμένη η κάμερα, η συμπεριφορά είναι όταν αλλάζω την πόρτα.

Ξέχασα να αναφέρω ότι local (μεταξύ pc και κάμερας) δεν έχω πρόβλημα.

Εγω αυτό που υποψιάζομαι είναι μπας και μου τις κόβει η hol.

Αν τις κοβει η HOL δεν θα δουλευε καθολου εξαρχης ;)

Εχεις βαλει καποιο προγραμμα να κανει update το dns σου; Αν οχι, ειτε βαζεις client σε καποιο μονιμα ανοιχτο pc/server, ειτε το ρυθμιζεις στο modem μεσα (τα πιο καινουργια εχουν επιλογες για dyndns,no-ip κλπ)

Μάλλον αλλάζει η IP σου και δεν την κάνει update η ipcam. Όταν δεν μπορείς να μπεις είναι η IP που έχει το dyndns ίδια με αυτή που έχει το modem; Δοκίμασε με κάποιον άλλο dyndns client να δεις αν παίζει.

Γνωρίζω ότι οι ipcam έχουν dyndns service, αλλά μήπως θα έπαιζε αν στήσεις το dyndns στο modem/router και μπαίνεις στην ipcam με την μορφή mydomain.dyndns.com: port (εκτός κι αν η πόρτα είναι η 80, όπου εκεί λογικά δε θα χρειαστεί να γράψεις την πόρτα);

Μια ιδέα λέω, δε γνωρίζω αν παίζει... :)

Αφου σου δουλευει για μια μέρα, δεν ανανεωνεται η IP απο τον dns update client. Πιστευω να το εχεις εγγαταστησει, είναι στο site της καθε υπηρεσίας.

Μια αλλη ερώτηση, αφου το dyndns.org εχει παψει εδω και 6 μήνες να είναι δωρεάν, έχεις πληρωσει για να εχεις το host name?

Το no-ip.com είναι μια καλη λυση και εχει και ευκολο update-client.

Φυσικα πρεπει να ανοιξεις στο ΝΑΤ του router σου τις πορτες που χρησιμοποιεις όπως επισης να του πείς και το DDNS που χρησιμοποιείς, με username, password και φυσικα hostname.

Κάποια δε δεχονται όλες τις υπηρεσιες (π.χ. μονο dyndns,no-ip etc...) δοκιμάζεις οπως και να χει με τα έτοιμα.

Απορίες δεχτες.

Τάσος.:dirol:

Βάλε ports 5000-9000 και στο router σου δώσε την ip της ipcam και το port της για port forward.

Το dyndns λειτουργεί άψογα απλά εχεις δώσει πόρτες που δεν προωθούνται αυτόματα σε εξωτερικές διευθύνσεις.

Λοιπόν με το τελευταίο ποστ του φίλου atsoft

λύθηκαν κατά 90% οι απορίες μου και εξηγούμαι: στο σπίτι έχω και ένα qnap HDD NAS και τον έχω συνδεμένο στο no-ip και δουλεύει μια χαρά.

Το θέμα με την κάμερα είναι ότι στο ddns παίρνει κάτι κινέζικα και μόνο το dyndns, μπορώ με κάποιο τρόπο να να βάλω no-ip ; πολύ χλωμό το ακούω εκτός αν στείλω στους φίλους μου τους κινέζους μπας και βγάλουν κάνα νέο firmware.

εχεις καποιο pc που το αφηνεις ανοιχτο ολη μερα/βραδυ ; Αν ναι κατεβασε το προγραμμα της DynDNS που ανανεωνει ανα 5-10' .

Επισης βαλε και στο modem να ανανεωνει, αλλα και την καμερα !

Γιατί να βάλει παντού να ανανεώνει dyndns κτλ υπηρεσίες; Μόνο στο modem/router αν το βάλει θα είναι οκ.

Εγώ έτσι το έχω και βλέπω server/δισκους/ipcam χωρίς κανένα πρόβλημα. Αφού ασφαλώς, έχω δηλώσει για redirect τις κατάλληλες πόρτες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.