FANISTELROOY Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Μου εδωσαν ενα λαπτοπ hp 6830s με vista home basic να το κανω γρηγορο. Ε λεω θα βαλω εναν agility3 κ ενα φορματ κ ειναι ετοιμο. Θελουν μονο φωτογραφιες να κρατησουν και τα mail απο το "αλληλογραφια των windows".Ψαχνω στο πολυ αργο ιντερνετ που εχουν πως κανεις export τα mail, contacts και account settings (γιατι δεν ξεροτν κωδικους) και παω να τα δοκιμασω στο outlook express που εχω στο λαπτοπ μου με τα xp για να σιγουρευτω οτι δουλευει. Δεν περνανε ομως. Ψαχνοντας βλεπω οτι το windows mail υπαρχει μονο στα vista και στα 7 βαζουν το windows live mail. Το κατεβαζω για xp αλλα πουθενα η επιλογη import. Κατεβαζω thunderbird και κατι addons import export αλλα τπτ παλι. Εχω φαει γεματο διωρο γιατι για να τα κατεβασω με 10-15kb/s θελω 20' το ενα.Λεω παω να κανω φορματ στο νεο δισκο κ δοκιμαζω στο φρεσκο συστημα, ουτως ή αλλως δεν θα διαγραφει κατι. Πουθενα ομως dvd για vista. Μονο recovery partition. Καλωδια κλπ για να τον συνδεσω τον hdd με usb και να bootαρω απ αυτον για να κανω εγκατασταση στον ssd, δεν ειχα. Οποτε ψαχνω πως να περασω το recovery σε 16αρι φλασακι που εχω να bootαρω απ αυτο. Βρισκω ενα tool της hp, αλλα δεν εκανε δουλεια. Λεει διαλεξε το usb που θες να χρησιμοποιησεις, αλλα μετα λεει δεν περιεχει recovery. Μα λεω γι αυτο το κατεβασα. Κανω ενα copy το recovery μπας κ δουλεψει, αλλα δεν. Δεν δοκιμασα να κανω clone το partition και τον οδηγο που υπαρχει εδω για bootable usb flash drive.Ψαχνοντας βρισκω ενα windows xp μαζι με key και λεω να δοκιμασω. Το περναω, κανω καμια ωρα μεχρι να κατεβουν μερικοι απαραιτητοι drivers και παω να κανω restore τα mail κλπ. Παλι ομως οπως κ στο δικο μου με τα xp δεν εγινε τπτ.Ξαναβαλα τον hdd και το αφησα. Δεν εχω κ ιντερνετ σπιτι να δουλεψω με την ησυχια μου. Ειναι κ σαπιο το δικο τους και εφαγα κανενα 8ωρο τσαμπα.Ειπα σε ενα φιλο μου να μου κατεβασει vista oem και με το key που εχει το λαπτοπ να κανω δουλεια.Για δωστε καμια ιδεα πως να αξιοποιησω το recovery. Θα παιξει κατι απ αυτα που ειπα πιο πανω;Το να μπουν 7 σπασμενα δεν παιζει γιατι μπορει σε κανενα μηνα πχ να ζηταει κλειδι κ δεν ξερουν να το φτιαξουν. Οποτε παμε στα σιγουρα. Εχω κατι 32bit 7αρια απο msdnaa που δεν χρησιμοποιω, αλλα ειναι Αθηνα κ γω Ναξο. Ειναι η αισχατη λυση να πω στην κοπελα μου να τα φερει.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 7, 2012 Author #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2012 Μολις διαβασα το οδηγο του φορουμ. Αν καταλαβα καλα κατι γινεται με τα recovery. Αλλα για φρεσκια εγκατασταση στον ssd τι κανουμε; Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
inetus3r Αύγουστος 8, 2012 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2012 Κοίταξε τον φάκελο των "HP Tools".Συνήθως υπάρχει η επιλογή για την δημιουργία των recovery dvds από τον χρήστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 8, 2012 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2012 Αν υπάρχει ο μηχανικός του laptop και υπάρχει διαθέσιμο και δεύτερο PC (desktop) μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον μηχανικό για να κάνεις clean install - updates και να βάλεις ότι προγράμματα θες μέσα και μετά να κάνει migrate στον ssd συνδέοντας τον παλιό 2.5 μηχανικό και τον ssd στον desktop με κατάλληλο software. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 8, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2012 Κοίταξε τον φάκελο των "HP Tools".Συνήθως υπάρχει η επιλογή για την δημιουργία των recovery dvds από τον χρήστη.Δεν βρηκα κατι, αλλα θα ξανακοιταξω. Αλλο πισι δεν υπαρχει για να κανω migrate. Αλλα κ παλι δεν θα το εκανα γιατι θελω να σιγουρευτω οτι εχουν περασει τα μαιλ, οποτε δεν θελω να σβησω τον μηχανικο.Το recovery πως ακριβως δουλευει; κανει φρεσκια εγκατασταση ή ειναι σαν να εχουμε δημιουργησει ενα image εγκαταστασης κ να το φορτωνουμε;Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 8, 2012 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2012 image εγκατάστασης.Δεν έχεις κάποιος bootable cloning tool να κάνεις:1) clone to recovery partition se usb2) εγκατάσταση ssd3) clone από το USB στον SSD ?Δεν ξέρω και αν θα δούλευε κάτι τέτοιο...Πάντως νομίζω ότι όλα τα laptop έχουν τη δυνατότητα να κάνεις backup το recovery partition σε DVD και εν συνεχεία να boot-άρεις από DVD για recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 8, 2012 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2012 Οι τελευταίες εκδόσεις BIOS σε laptop γενικότερα έχουν και δυνατότητα με hotkey κατά το POST να χρησιμοποιήσουν το κρυφό partition και να κάνουν recovery στο ενεργό partition. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Αύγουστος 9, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2012 Τελικα η λυση ηρθε απο τα 7αρια. Μου εδωσε ενας φιλος ενα δισκακι, τα περασα στον ssd, drivers κανονικα και windows live mail essentials. Κανονικα import account, mail, contacts και αντε γεια.Το θεμα ειναι οτι στα xp το συγκεκριμενο προγραμμα δεν ειχε επιλογες import, και το import στο outlook express εβγαζε σφαλμα.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.