nikospanorama Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Καλησπέρα, σκέφτομαι να κάνω undervolting στο λαπτοπ μου.Μπορεί κανείς να με καθοδηγήσει και να μου πει από που να ξεκινήσω?Είναι καλό να κάνει κανείς undervolting?έχει αποτέλεσμα ή όχι?ο επεξεργαστής μου είναι i7.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Predator_Crack Αύγουστος 6, 2012 #3 Αύγουστος 6, 2012 Θα έκανα την ίδια ερώτηση με τον virus γιατί δέν το ακούμε συχνά ...για laptop. Συνήθως δέν υπάρχει λόγος εκτός άν υπάρχει θέμα θερμοκρασιών.Δώσε ακριβές μοντέλο του Laptop. Δέν είναι 100% σίγουρο ότι θα σε αφήνει η μητρική του/bios του να του κάνεις τα κόλπα που θές.
nikospanorama Αύγουστος 6, 2012 Author #4 Αύγουστος 6, 2012 Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις θερμοκρασίες, ίσα ίσα, απλά άκουσα ότι δεν είναι κακό να γίνεται σε όλους τους υπολογιστές, μόνο πλεονεκτήματα έχει.Έχω το καινούριο Inspiron Dell Inspiron 17R 7720.Σε αδράνεια, πιάνει 50 και σε δυνατά παιχνίδια (GTA IV, MASS EFFECT 3) μέχρι 81.Είναι φυσιολογικές θερμοκρασίες?
Predator_Crack Αύγουστος 6, 2012 #5 Αύγουστος 6, 2012 Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις θερμοκρασίες, ίσα ίσα, απλά άκουσα ότι δεν είναι κακό να γίνεται σε όλους τους υπολογιστές, μόνο πλεονεκτήματα έχει.Έχω το καινούριο Inspiron Dell Inspiron 17R 7720.Σε αδράνεια, πιάνει 50 και σε δυνατά παιχνίδια (GTA IV, MASS EFFECT 3) μέχρι 81.Είναι φυσιολογικές θερμοκρασίες?Από αυτά που διαβάζω ο επεξεργαστής σου μπορεί να πάει 90+ σε αληθινό full load και ένα 75/80 η κάρτα γραφικών σε load. Θεωρητικά είσαι όκ. Από κεί και πέρα η συμβουλή μου είναι να μήν επιχειρήσεις κάποιο undervolting για να μήν τα κάνεις τα πράγματα χειρότερα απότι καλύτερα. Θα μπορούσες να έχεις μέχρι και θέμα αστάθειας.Αυτό που μπορείς να κοιτάξεις μιάς και δέν βρίσκω πουθενά αυτή την στιγμή το BIOS του laptop (για να βλέπω τις επιλογές που έχει), είναι να τσεκάρεις άν στο BIOS του υπάρχει κάποια επιλογή που έχει να κάνει με turbo boost ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ. Άν υπάρχει, θα μπορούσες να την απενεργοποιήσεις για να έχεις το cpu να τρέχει σε σταθερή ταχύτητα πάντα (original: 2.3 GHZ)Πρίν κάνεις το από πάνω κατέβασε το CPU-Z και τσέκαρε την συχνότητα του cpu. Χρησιμοποίησε και ένα stress tool σάν το prime95/orthos ή οτιδήποτε άλλο και δές άν αλλάζη κάτι στην συχνότητα (ποιό πανω να πηγαίνει π.χ)
nikospanorama Αύγουστος 6, 2012 Author #6 Αύγουστος 6, 2012 Σε ευχαριστώ.Θα το δοκιμάσω και θα σου πω.
virus777 Αύγουστος 7, 2012 #7 Αύγουστος 7, 2012 Πρίν του τρέξεις Ρrime μέσα στη ντάλα βάλτο σε μια βάση ή αν δεν έχεις ισορρόπησε το πάνω σε 2-3 πακέτα τσιγάρα γιατί σε βλέπω 90+++:nuke:
SirDiman Αύγουστος 7, 2012 #8 Αύγουστος 7, 2012 Θεωρητικά είσαι όκ. θεωρητικα και πρακτικα δεν ειναι οκ.Τα κυκλωματα λιωνουνε αν θελεις στους 100 κατι.Εκτος απο αυτο θα παθει εγκαυμα .
nikospanorama Αύγουστος 9, 2012 Author #9 Αύγουστος 9, 2012 Με βάση και θερμοκρασία δωματίου 26, σε full load πιάνει 84-85.Ελπίζω να λογικεύτηκαν κάπως οι θερμοκρασίες.Τι λέτε?θεωρητικα και πρακτικα δεν ειναι οκ.Τα κυκλωματα λιωνουνε αν θελεις στους 100 κατι.Εκτος απο αυτο θα παθει εγκαυμα .Εννοείς ότι με 100 βαθμούς αρχίζουν καίγονται τα εσωτερικά?
nikospanorama Αύγουστος 9, 2012 Author #10 Αύγουστος 9, 2012 Εφάρμοσα την τακτική που χρησιμοποιεί ο φίλος σε αυτό το βίντεο.[ame=http://www.youtube.com/watch?v=CfdPQxvFlzA]THE BEST WAY: How Cool Down your overheating laptop notebook computer without spending a dime. - YouTube[/ame]Πιάνω μετα βίας 70 σε full load !!!Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πως έγινε αυτό?????
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.