Jump to content

virus?

jstark

Recommended Posts

Παιδια χρειαζομαι επειγοντως τη βοηθεια σας. Καθε φορα που μπαινω ιντερνετ ο νορτον τρελαινεται και κανει σκαν απειρα μυνηματα που εγω δεν εχω δεχτει και τα οποια ειναι ολα γεματα ιους. το χειροτερο ειναι οτι μετα απο λιγα λεπτα βγαινει ενας ταιμερ που λεει οτι το κομπιουτερ θα κανει επανεκκινηση σε 50 δευτερολεπτα. εχω τσεκαρει το πι σι με το νορτον 2004 και δεν βρισκει καποιο ιο. Τι να κανω ? Καμια ιδεα ?

Eναρξη---->εκτελεση----->κ στο κενο μεσα γραψε"shutdown -a" aμα δεν πιασει ετσι την παυλα πριν το a κανε την κατω παυλα....δεν θυμαμαι καλα...!Αυτο απλα το καθυστερει για αρκετη ωρα...!Αλλιως πατα alt+ctrl+delete κ εκει οπου γινεται αυτη η διαργασια κλεισε την......!Λογικα ο νορτον θα σου λεει μια διευθηνση να κανεις update ηη να κατεβασεις το paτch για τον συγκεκριμενο ιο....εχεις κανει ποτε???οταν κανεις ολα θα σταματησουν....κατεβασε κ το sp1 αμα δεν το εχεις...

πρεπει να ψαξεις για το fixblast της symantec η για το stinger της mccafee οταν βρει τον ιο και τον σβυσει τοτε θα ενεργοποιησεις το firewall τον windows. ο ιος ειναι worm32 blaster sasser d

Μπορείς να κατεβάσεις το Fixsasser ή το FixBlaster με τα οποία θα σκανάρεις το σύστημά σου για να διαπιστώσεις αν είσαι προσβεβλημένος από αυτά τα δύο. Βασικό, πρίν αρχίσεις το σκανάρισμα, είναι να έχεις απενεργοποιήσει το System Restore, από τη θέση Ο υπολογιστής μου -> Ιδιότητες -> Επαναφορά Συστήματος.

Αυτά τα ολίγα. Καλή τύχη.:)

Εχω κολλησει το worm W32.NETSKY.AC@mm. εχω κανει update τον νορτονα αλλα δεν τον βρισκει. Οταν μπαινω νετ, ομως μου λεει οτι ο ταδε ιος εντοπιστηκε στο αρχειο ταδε, και διαγραφηκε το αρχειο. Προκειται για ενα αρχειο skynet.cpl στο folder των windows. Τον βρισκει καθε λεπτο στο ιδιο αρχειο και το σβηνει. Καμια ιδεα;

Disable System Restore (Windows Me/XP).

Update the virus definitions.

Restart the computer in Safe mode or VGA mode.

Run a full system scan and delete all the files detected as W32.Netsky.AC@mm.

Delete the value that was added to the registry.

καί το link: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.netsky.ac@mm.html

Αρχική απάντηση από jstark [Σήμερα, στις 14:19]

Εχω κολλησει το worm W32.NETSKY.AC@mm. εχω κανει update τον νορτονα αλλα δεν τον βρισκει. Οταν μπαινω νετ, ομως μου λεει οτι ο ταδε ιος εντοπιστηκε στο αρχειο ταδε, και διαγραφηκε το αρχειο. Προκειται για ενα αρχειο skynet.cpl στο folder των windows. Τον βρισκει καθε λεπτο στο ιδιο αρχειο και το σβηνει. Καμια ιδεα;

το στινγκερ της μακαφι μπορει να τον σβυσει μολις κοιταξα τη λιστα με τους ιους

Μαγκες ευχαριστω για τη βοηθεια αλλα δυστυχως δεν εγινε τιποτα ουτε με τον στινγκερ. Το προβλημα ειναι οτι δεν τον βρισκει τον ιο κανενα προγραμμα. Οταν ομως μπαινω νετ τοτε αρχιζουν τα προβληματα. Τελος παντων, κατι θα γινει, μαλλον format. Ειχα και firewall παντως σεταρισμενο απο την αρχη.

Το συγκεκριμένο σε εμένα δεν υπάρχει αλλά πριν αρχίσεις να διαγράφεις ότι .exe σου φαίνεται ύποπτο ρίξε μια ματια στο www.virus.gr κάνε ένα register εκεί για να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στα προγράμματα που καθαρίζουν συγκεκριμένους ιούς και δίνονται απο τις εταιρίες. Σίγουρα υπάρχει και για τον netsky.

Ελπίζω να βοήθησα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.