apostolis159 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2012 Αγόρασα τον πρώτο μου ssd πριν λίγες μέρες (vertex 4), και επειδή δεν ξέρω τι και πως χρειάζομαι βοήθεια (μη γίνει και καμιά στραβή όπως με το laptop). Αρχικά να πω ότι θα γίνει καθαρή εγκατάσταση μιας και το pc χρειάζεται ένα forman έτσι κι αλλιώς. Οπότε ρωτώ: Απλά συνδέω τον δίσκο, bootάρω από dvd των windows και κάνω εγκατάσταση στον ssd αντί του συμβατικού hdd? Χρειάζεται φορμάρισμα ο ssd? Κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις από bios? Επίσης, ο υπάρχων δίσκος με την εγκατάσταση των windows θα φορμαριστεί για να χρησιμοποιηθεί σαν αποθήκη μιας και δεν έχει μέσα κάτι που να χρειάζεται. Τον φορμάρω κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης εκεί που μου λέει να επιλέξω δίσκο? Btw, σε αυτόν τον δίσκο έχει δημιουργηθεί κάποτε ένα partition για εγκατάσταση linux, το οποίο πλέον είναι κρυφό (ο δίσκος φαίνεται για 600 αντί 640 gb). Πως το επαναφέρω? Αυτά. Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός με τις πολλές ερωτήσεις.
jax7480 Αύγουστος 4, 2012 #2 Αύγουστος 4, 2012 Αγόρασα τον πρώτο μου ssd πριν λίγες μέρες (vertex 4), και επειδή δεν ξέρω τι και πως χρειάζομαι βοήθεια (μη γίνει και καμιά στραβή όπως με το laptop).Αρχικά να πω ότι θα γίνει καθαρή εγκατάσταση μιας και το pc χρειάζεται ένα forman έτσι κι αλλιώς. Οπότε ρωτώ: Απλά συνδέω τον δίσκο, bootάρω από dvd των windows και κάνω εγκατάσταση στον ssd αντί του συμβατικού hdd? Χρειάζεται φορμάρισμα ο ssd? Κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις από bios? Επίσης, ο υπάρχων δίσκος με την εγκατάσταση των windows θα φορμαριστεί για να χρησιμοποιηθεί σαν αποθήκη μιας και δεν έχει μέσα κάτι που να χρειάζεται. Τον φορμάρω κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης εκεί που μου λέει να επιλέξω δίσκο? Btw, σε αυτόν τον δίσκο έχει δημιουργηθεί κάποτε ένα partition για εγκατάσταση linux, το οποίο πλέον είναι κρυφό (ο δίσκος φαίνεται για 600 αντί 640 gb). Πως το επαναφέρω? Αυτά. Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός με τις πολλές ερωτήσεις. 1) Απλά συνδέεις τον SSD και ξεκινάς την εγκατάσταση από το DVD. 2) Όχι. Ο SSD δεν χρειάζεται φορμάτ. Θα γίνει αυτόματα κατά την εγκατάσταση. 3) Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης με τον SSD, να ΜΗΝ έχεις συνδεμένο τον μηχανικό σου. Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση τότε σύνδεσέ τον και κάνε το φορμάτ μέσα από τα Windows. 4) Μέσα από το Disk Management, θα δεις και το κρυφό partition. Σβήσε το από εκεί.* *Αν δεν ξέρεις πως, όταν φτάσεις σε αυτό το σημείο, ζήτα οδηγίες εδώ.
apostolis159 Αύγουστος 4, 2012 Author #3 Αύγουστος 4, 2012 3) Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης με τον SSD, να ΜΗΝ έχεις συνδεμένο τον μηχανικό σου. Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση τότε σύνδεσέ τον και κάνε το φορμάτ μέσα από τα Windows.4) Μέσα από το Disk Management, θα δεις και το κρυφό partition. Σβήσε το από εκεί.**Αν δεν ξέρεις πως, όταν φτάσεις σε αυτό το σημείο, ζήτα οδηγίες εδώ.3. Τον άλλο μηχανικό που έχω σαν αποθήκη να τον έχω συνδεδεμένο η όχι?Ναι, αλλά ο προηγούμενος "C" δεν θα είναι bootable? Θα αλλάξω το boot priority μόλις κάνω την εγκατάσταση (dvd drive/ssd/όλα-τα-υπόλοιπα)?4. Disk management εννοείς κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, η κάτι άλλο?
jax7480 Αύγουστος 4, 2012 #4 Αύγουστος 4, 2012 3. Τον άλλο μηχανικό που έχω σαν αποθήκη να τον έχω συνδεδεμένο η όχι?Ναι, αλλά ο προηγούμενος "C" δεν θα είναι bootable? Θα αλλάξω το boot priority μόλις κάνω την εγκατάσταση (dvd drive/ssd/όλα-τα-υπόλοιπα)?4. Disk management εννοείς κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, η κάτι άλλο?3) Κανένα drive εκτός από το DVD σου και τον SSD δεν θα έχεις πάνω στον υπολογιστή.Το priority θα το αλλάξεις αν χρειαστεί μόλις τους συνδέσεις όλους επάνω.4) To Disk Management των Windows εννοώ. Μετά την εγκατάσταση και αφού συνδέσεις και τους άλλους δίσκους κάνεις δεξί κλικ στο My computer--> Manage--> Disk Management (Δεξί κλικ στο Υπολογιστής μου--> Διαχείριση--> Διαχείριση δίσκων).
apostolis159 Αύγουστος 4, 2012 Author #6 Αύγουστος 4, 2012 Μάλλον αύριο το πρωί, εκτός κι αν προλάβω όταν γυρίσω το βραδάκι..
Wizard! Αύγουστος 4, 2012 #7 Αύγουστος 4, 2012 Κάπου υπάρχουν και οδηγίες για optimization. Πως να του βγάλεις το power save, να βγάλεις τα temp files κλπ, ώστε να πάρεις τα μέγιστα. Κάνε μια αναζήτηση, είναι thread ολόκληρο.
thanoolhs Αύγουστος 4, 2012 #8 Αύγουστος 4, 2012 Κάπου υπάρχουν και οδηγίες για optimization. Πως να του βγάλεις το power save, να βγάλεις τα temp files κλπ, ώστε να πάρεις τα μέγιστα. Κάνε μια αναζήτηση, είναι thread ολόκληρο. Αυτό πρέπει να είναι
apostolis159 Αύγουστος 5, 2012 Author #9 Αύγουστος 5, 2012 Σήμερα ανακάλυψα ότι δεν έχω περασμένο το τελευταίο bios στη mobo, το οποίο απ' ότι λέει βελτιώνει τη σταθερότητα στον marvell controller (από εκεί τρέχουν οι σατα 3). Καλύτερα να το περάσω πρώτα και μετά να κάνω εγκατάσταση? Επίσης, να βάλω τον beta driver (91XX beta λέει) για τον ελεγκτή, η τον τελευταίο κανονικό (9128)? Ακούω συνέχει για ACHI mode σε άτομα που εγκαθιστούν ssd. Τι είναι αυτό? Πρέπει να το επιλέξω από κάπου? [MENTION=10425]thanoolhs[/MENTION], thanks
Wizard! Αύγουστος 5, 2012 #10 Αύγουστος 5, 2012 Σήμερα ανακάλυψα ότι δεν έχω περασμένο το τελευταίο bios στη mobo, το οποίο απ' ότι λέει βελτιώνει τη σταθερότητα στον marvell controller (από εκεί τρέχουν οι σατα 3).Καλύτερα να το περάσω πρώτα και μετά να κάνω εγκατάσταση? Επίσης, να βάλω τον beta driver (91XX beta λέει) για τον ελεγκτή, η τον τελευταίο κανονικό (9128)? Ακούω συνέχει για ACHI mode σε άτομα που εγκαθιστούν ssd. Τι είναι αυτό? Πρέπει να το επιλέξω από κάπου? Γενικά καλό είναι να έχεις την τελευταία έκδοση. Εγώ ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ επειδή δεν την είχα βάλει και οι Χ25-Μ μου δεν ήταν συμβατοί με τις SATA3 πόρτες μου. Έβλεπε τον ένα και όταν έβαζα το δεύτερο, έχανε και τους δύο... Το ACHI είναι μια επιλογή στο BIOS, λογικά στον controller ή ανά πόρτα. Θα πρέπει να το βάλεις ΠΡΙΝ το format γιατί αν το αλλάξεις μετά, 99% θα φας BSoD.
apostolis159 Αύγουστος 5, 2012 Author #11 Αύγουστος 5, 2012 Γενικά καλό είναι να έχεις την τελευταία έκδοση. Εγώ ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ επειδή δεν την είχα βάλει και οι Χ25-Μ μου δεν ήταν συμβατοί με τις SATA3 πόρτες μου. Έβλεπε τον ένα και όταν έβαζα το δεύτερο, έχανε και τους δύο... Το ACHI είναι μια επιλογή στο BIOS, λογικά στον controller ή ανά πόρτα. Θα πρέπει να το βάλεις ΠΡΙΝ το format γιατί αν το αλλάξεις μετά, 99% θα φας BSoD. Το ξέρω αυτό περί τελευταίας έκδοσης, απλά σκέφτομαι ότι λόγω beta μην έχω κανένα πρόβλημα. Άρα πριν φορμάρω μπαίνω bios και γυρνάω την επιλογή σε ACHI?
Wizard! Αύγουστος 5, 2012 #12 Αύγουστος 5, 2012 Το ξέρω αυτό περί τελευταίας έκδοσης, απλά σκέφτομαι ότι λόγω beta μην έχω κανένα πρόβλημα.Εγώ δε θα έβαζα την beta. Δες και στο site της μητρικής, αλλά και της Marvell μήπως έχει κάτι πιό καινούριο.Άρα πριν φορμάρω μπαίνω bios και γυρνάω την επιλογή σε ACHI?Ναι.
apostolis159 Αύγουστος 5, 2012 Author #13 Αύγουστος 5, 2012 Αποσυνδέω δίσκους/συνδέω ssd (σε sata 3), μπαίνω bios, γυρνάω από IDE σε ACHI, βάζω το δισκάκι των windows, reboot και ξεκινάει η εγκατάσταση. Αρχικά μου είπε "overclock failed" από το bios. Υποθέτω ότι δεν βρήκε το cd γιατί το έβαλα αφού πάτησα το κουμπί να ξεκινήσει το pc. Ξανά reset, bootάρει από το dvd και ξεκινάω την εγκατάσταση στον ssd κανονικά. Και εκεί που είχα χαρεί, μετά από αρκετή ώρα πετάει error 0x80070017. (Αν κατάλαβα καλά έχει σχέση με corrupt media κλπ. Όμως το δισκάκι είναι φρεσκοβαμμένο και μάλιστα από αρχείο που έχω ξαναχρησιμοποιήσει) Κλείνει λοιπόν το pc. Ξαναξεκινάω να δοκιμάσω πάλι: "bootmbr is missing. pres ctrl+alt+del to restart"! Βρίσκω παλιότερο δισκάκι με το ίδιο image γραμμένο, πάλι "bootmbr is missing. pres ctrl+alt+del to restart"! Ξαναγύρισα σε IDE config και είμαι με τον συμβατικό δίσκο. Τι κάνω? Υ.Γ. Μάλλον κάποιος δεν θέλει να βάλω ssd πουθενά. 2 αποτυχίες σε λίγες μέρες...
Wizard! Αύγουστος 5, 2012 #14 Αύγουστος 5, 2012 O βλαμμένος ο Marvel χρειάζεται drivers για να δουλέψει σωστά νομίζω. Αν ναι, πρέπει να τους γράψεις σε ένα usb-stick και εκεί που σε ρωτάει σε ποιό partition να κάνει την εγκατάσταση, πας advanced και του βάζεις τους drivers από το stick.Όσο για το o/c failed το βγάζει αν δεν ολοκληρωθεί το post, είναι default μήνυμα
2cpu Αύγουστος 5, 2012 #15 Αύγουστος 5, 2012 Δεν ναμιζω να θελει drivers.αΑλλιως θα του πετουσε μυνημα οτι δεν βρηκε δισκοκαι θα ανοιγε pop up menu απο που να παρει τον οδηγο.Τωρα οσο καταλαβα μαλλον δεν εφτασε καν σε αυτο το σημειο σωστα [MENTION=17242]apostolis159[/MENTION] ?Ξεκινησε (οσο καταλαβαινω) να κανει εγκατασταση (αρα ειδε τον δισκο)και πανω στην εγκατασταση πεταξε το μυνημα.Αλλαξε θυρα και ξαναδοκιμασε.(τα λιγα ΙΝΤΕL που με κανανε κατι τετοια συνηθως εστρωνε μετα απο την αλλαγη θυρας).Παιζει και ενα σεναριο με το οπτικο μεσο αλλα θα το αναφερω μετα.
apostolis159 Αύγουστος 5, 2012 Author #16 Αύγουστος 5, 2012 [MENTION=3128]2cpu[/MENTION] ναι, διάλεξα τον δίσκο και ξεκίνησε να κάνει εγκατάσταση άλλα στη δεύτερη φάση (extracting windows files η κάπως έτσι) έμεινε για πολύ ώρα στο 0% και μετά πέταξε το σφάλμα. Το ACHI mode για τον controller το επιλέγω από εδώ, στο storage configuration γενικά: ή από εδώ, ειδικά για τον controller: ?
thanoolhs Αύγουστος 5, 2012 #17 Αύγουστος 5, 2012 Επειδη ειχα παθει κατι παρομοιο σε ενα φιλο μου. Αρχικα δοκιμασε να βγαλεις τη μπαταρια της μητρικης,επειτα βαλτην παλι, ενεργοποίησε το ahci mode και δοκιμασε να δεις αν προχωρήσει η εγκατασταση. Αν παλι σου βγαζει σφαλμα τοτε μην ενεργοποιησεις το ahci mode και κανε εγκατασταση με default. Λογικα θα προχωρησει κανονικα.. Υστερα μολις τελειωσεις κανε αυτο
apostolis159 Αύγουστος 5, 2012 Author #18 Αύγουστος 5, 2012 ενεργοποίησε το ahci modeΣε ποια από τις 2 επιλογές από πάνω να επιλέξω ACHI?
Wizard! Αύγουστος 5, 2012 #19 Αύγουστος 5, 2012 Σε ποια από τις 2 επιλογές από πάνω να επιλέξω ACHI?Έχεις δύο τουλάχιστον controllers. Ο πρώτος είναι του chip (ICHR9) και είναι SATA2.Ο δεύτερος είναι ο Marvell και εκεί χρειάζεται να τον έχεις ACHI.
apostolis159 Αύγουστος 5, 2012 Author #20 Αύγουστος 5, 2012 Όταν επιλέγω δίσκο, μου βγάζει αυτό: Υποθέτω είναι από την αποτυχημένη προσπάθεια νωρίτερα. Τι κάνω? Απλά κάνω εγκατάσταση στο 2ο partition, ή κάτι άλλο?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.