Themis711 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2012 Καλησπερα στους χρηστες του thelab.gr, ειμαι νεο μελος και γραφτηκα στο site γιατι προσφατα αντιμετωπισα το χειροτερο εφιαλτη μου που ειχε σχεση με υπολογιστες. Ο υπολογιστης πηρε φωτια, κυριολεκτικα και θα ηθελα τη βοηθεια σας για να καταλαβω τι μπορει να την προκαλεσε. Πριν εξηγησω τι εγινε σας παραθετω τα specs μου Chieftec 850watt 24pin Cpu intel core 2 quad q6600(s775\2,4ghz) Asus p5q (p45, ddr2) Hdd sata 640gb western 16mb 7200rpm Hdd sata iii 1,5tb seagate 64mb Hdd sata 1,5tb Ram ddr2 transcend 2gb dim 800mhz x2 Evga gts 450 1gb ddr5 Lg dvd writer Λοιπον, πριν δυο βραδυα καθομουν ηρεμος και εβλεπα μια σειρα στον υπολογιστη (απο hard drive οχι απο dvd/cd, το τονιζω αυτο) οταν ξαφνικα χωρις καμια ενδειξη παρατηρησα οτι το δωματιο γεμισε με ασπρο καπνο. Αμεσως παρατηρησα οτι ο καπνος προερχοταν απ'τον υπολογιστη. Το πανω μερος της θηκης του υπολογιστη εχει ενα ανεμιστηρακι, απ'το οποιο βραδυ χωρις φως δεν θα επρεπε να μπορω να δω τιποτα! Προς εκπληξη μου μπορουσα να δω απο μεσα ξεκαθαρα τις φλογες και τον καπνο. Σημειωνω οτι ενω εβλεπα τη φλογα στο εσωτερικο του υπολογιστη η σειρα συνεχιζε να παιζει κανονικοτατα στην οθονη, χωρις καμια ενδειξη προβληματος. Αν και σοκαρισμενος, αμεσως αποσυνδεσα τα καλωδια του ρευματος και η φωτια εσβησε απο μονη της αμεσως (διαβασα καπου στο ιντερνετ οτι αυτο σημαινει οτι μαλλον ηταν ηλεκτρονικη φωτια που δεν προλαβε να εξαπλωθει). Μεσα σε λιγο χρονο ανοιξα τη θηκη και παρατηρησα οτι η πηγη του προβληματος ηταν το καλωδιο που εδινε ρευμα στο dvd writer, το οποιο σχεδον ελιωσε οπως και η υποδοχη του dvd writer. Ευτυχως περα απ'τη ζημια στο dvd writer και το καλωδιο του ρευματος δεν φαινεται να επαθε τιποτα αλλο ζημια, τουλαχιστον με το ματι. Τωρα οφειλω να σας πω οτι το dvd writer ηταν ημι-χαλασμενο εδω και ενα χρονο. Διαβαζε αψογα cd αλλα δεν διαβαζε κανενα dvd οποτε εν μεσω οικομικης κρισης και τρομερης προσωπικης βαρεμαρας θεωρησα περιττο να το αλλαξω η να το αποσυνδεσω. Προφανως αυτο ηταν μεγαλο λαθος. Οποτε αναρωτιεμαι τα εξης 1: Γιατι πηρε φωτια, ενω δεν ηταν σε λειτουργια το writer και μαλιστα μετα απο κανενα χρονο που δεν δουλευε σωστα (δεν υπηρχε καποιο cd η dvd μεσα στο writer). 2: Ο υπολογιστης σε τετοια περιπτωση δεν θα επρεπε να σβησει απο μονος του?. 3: Μπορει να φταιει το τροφοδοτικο, να εγινε καποια υπερφορτωση ρευματος πχ? 4: Υπαρχει περιπτωση να επαθαν ζημια, οι σκληροι δισκοι? (εμφανισιακα δεν φαινεται να επαθαν κατι και η φωτια ηταν σε αλλο επιπεδο του υπολογιστη).Γενικα χρειαζομαι γνωμες προς το τι μπορει να το προκαλεσε τη φωτια. Δεν σκοπευω να φτιαξω τον υπολογιστη η να τον παω σε καποιο τεχνικο γιατι ο υπολογιστης ειναι παλιος (4,5 χρονων) και σκοπευα ουτως η αλλως συντομα να παρω καινουργιο. Αλλα εχω σοκαριστει ιδιαιτερα γιατι πολλες φορες αφηνω τον υπολογιστη ανοιχτο ολο το βραδυ να κατεβαζει απ'το ιντερνετ και κοιμαμαι στο ιδιο δωματιο η φευγω και το αφηνω, οποτε αν δεν ημουν εκει το σπιτι θα μπορουσε να ειχε αναψει σαν χριστουγεννιατικο δεντρο η αν ηταν χειμωνας και κοιμομουν στο δωματιο, θα μπορουσα να ειχα πνιγει απ'το καπνο! Σας παραθετω επισης μερικες φωτογραφιες που εβγαλα απ'το εσωτερικο (ειναι σε spoiler γιατι ειναι μεγαλες): 1: το καλωδιο του ρευματος 2: Η περιοχη γυρω απ'το dvd writer 3: Γενικη εικονα απο μακρια, μπορειτε να δειτε το σημειο που ειχε παρει φωτια τερμα γωνια πανω δεξια 4: Οι σκληροι δισκοι Απο τοτε δεν ξανασυνδεσα τον υπολογιστη στο ρευμα γιατι φοβαμαι για τους σκληρους δισκους μιας και ειναι το μονο κομματι που με ενδιαφερει μεσα στον υπολογιστη, σκεφτομαι να παρω θηκες και να τους κανω απο εσωτερικους σε εξωτερικους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Αύγουστος 3, 2012 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2012 Για τους δίσκους μπορείς να πάρεις ένα τέτοιο και να τραβήξεις από άλλο υπολογιστή τα δεδομένα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Themis711 Αύγουστος 3, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2012 Για τους δίσκους μπορείς να πάρεις ένα τέτοιο και να τραβήξεις από άλλο υπολογιστή τα δεδομένα σου. Δεν γνωριζα για τα Nod docking stations και φαινεται αρκετα χρησιμο οποτε σ'ευχαριστω! , αλλα αυτο μαλλον προυποθετει οτι πρεπει να αγορασω ενα σκληρο 3tb για να μεταφερω τα πραγματα μου (και παλι οχι ολα). Γι'αυτο ηλπιζα εφοσον δεν εχουν παθει ζημια να τους χρησιμοποιω ως εξωτερικους με κατι τετοιο στο καινουργιο pc, οταν το παρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Αύγουστος 3, 2012 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2012 Αν βιάζεσαι παρτο να κάνεις δουλειά σου και να τους δοκιμάσεις κιόλας αν δουλεύεις. Αλλιώς περιμένεις, με τον καινούργιο υπολογιστή όταν με το καλό τον πάρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minime Αύγουστος 3, 2012 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2012 Έχω ακούσει φτηνά τροφοδοτικά να παίρνουν φωτιά μόνα τους, αλλά όχι κάτι τέτοιο. Περίεργο...Βασικά αυτό που έπρεπε να κάνεις μετά το συμβάν είναι να βγάλεις τον η/υ στο μπαλκόνι, γιατί τα καμμένα ηλεκτρονικά βγάζουν δηλητηριώδη αέρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Αύγουστος 3, 2012 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2012 Δε μπορώ να κρίνω άμα βραχυκύκλωσε το καλώδιο (πολύ θολή η φωτό) ή στα πινς του sata power.Πάντως έτσι όπως φαίνεται από πάνω το καλώδιο, δε φαίνεται να έχει βραχυκυκλώσει αυτό, μάλλον τα pins του 12V/Ground στο dvd πρέπει να βραχυκύκλωσαν (12V/Ground/5V/Ground/αυτάκι πάει). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Themis711 Αύγουστος 3, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2012 Αν βιάζεσαι παρτο να κάνεις δουλειά σου και να τους δοκιμάσεις κιόλας αν δουλεύεις. Αλλιώς περιμένεις, με τον καινούργιο υπολογιστή όταν με το καλό τον πάρεις.Δεν ειναι καθολου κακη ιδεα, μπορει να το τσιμπησω γιατι ειναι και σχετικα οικονομικο μονο και μονο για να δω αν δουλευουν οι δισκοι.Έχω ακούσει φτηνά τροφοδοτικά να παίρνουν φωτιά μόνα τους, αλλά όχι κάτι τέτοιο. Περίεργο...Βασικά αυτό που έπρεπε να κάνεις μετά το συμβάν είναι να βγάλεις τον η/υ στο μπαλκόνι, γιατί τα καμμένα ηλεκτρονικά βγάζουν δηλητηριώδη αέρια.Μαλλον εχεις δικαιο, η μποχα ηταν εξαιρετικη μπορω να προσθεσω αλλα λογω της εποχης ολες οι μπαλκονοπορτες στο σπιτι ηταν ανοιχτες, οποτε ο καπνος καθαρισε σχεδον αμεσως.Τωρα οσον αφορα το τροφοδοτικο, εχω ακουσει και γω για κατι τετοιες περιπτωσεις αλλα συνηθως (τουλαχιστον οι εμπειριες που εχω με υπολογιστες) μου λενε οτι οταν τα τροφοδοτικα πανε να τα φτυσουν, δεινουν ενδειξεις (ο υπολογιστης σβηνει χωρις λογο κτλπ) εδω μιλαμε το μηχανημα ειχε αναψει και δουλευε χωρις κανενα προβλημα. και απ'οτι ξερω η chieftec δεν ειναι καμια μικρη μαρκα, οποτε να πεις οτι ηταν της πλακας δεν ισχυει, παλιο ειναι παντως.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Themis711 Αύγουστος 3, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2012 Δε μπορώ να κρίνω άμα βραχυκύκλωσε το καλώδιο (πολύ θολή η φωτό) ή στα πινς του sata power.Πάντως έτσι όπως φαίνεται από πάνω το καλώδιο, δε φαίνεται να έχει βραχυκυκλώσει αυτό, μάλλον τα pins του 12V/Ground στο dvd πρέπει να βραχυκύκλωσαν (12V/Ground/5V/Ground/αυτάκι πάει).Θα προσπαθησω να βγαλω μερικες ακομα πιο καθαρες φωτογραφιες ωστε να φαινονται και τα Pins.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Αύγουστος 3, 2012 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2012 Φίλε Themis711, κατ΄αρχήν ψυχραιμία, είσαι καλά και αυτό μετράει! Και καλώς μας ήρθες στην παρέα! Χωρίς να κάνουμε τους μάγους, απ' ότι φαίνεται από τις φωτό, πρέπει να υπήρχε κάποιο πρόβλημα μόνωσης ανάμεσα στο ποδαράκια που φέρνουν τα 12 Volt και στο κοινό (τα 0 Volt). Αυτό μπορεί να προήλθε από κακή κατασκευή του βύσματος τροφοδοσίας, ή από κάποιο στράβωμα στα ποδαρόκια που έφερε πολύ κοντά τα 12 με τα 5 volt, καποια στιγμή εκδηλώθηκε σπινθήρας μεταξύ τους, μέσα στον πολύ στενό χώρο του βύσματος ένας μέρος του πλαστικού εξανθρακώθηκε και έδωσε ιόντα που συντήρησαν το ηλεκτρικό τόξο μεταξύ των αγώγιμων μερών του βύσματος. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε άμεση ηλεκτρική επαφή κεταξύ των αγώγιμων μερών (παρά μόνο μέσω του προοδευτικά καταστεφόμενου πλαστικού) και η παράλληλα αυξημένη δυνατότητα του τροφοδοτικού να παρέχει μεγάλα ρεύματα στα 12 Volt, εξηγεί την συντήρηση της καύσης και την παράλληλη λειτουργία των άλλων συσκευών του PC. Απλά το τροφοδοτικό, έβλεπε την φωτιά σαν ένα ακόμα φορτίο! Το φαινόμενο μπορεί να είχε ξεκινήσει πριν απο πολύ καιρό, σαν μια κακή επαφή, η οποία προοδευτικά και αδιόρατα μέσω της τοπικής υπερθέρμανσης των επαφών και των μονωτικών που τις "περιβάλουν", αλοίωσε προοδευτικά τις μονωτικές ιδιότητες του πλαστικού και τελικώς το μετέτρεψε σε έναν υποτυπώδη αγωγό, ο οποίος ήρθε κάποια στιγμή που δεν άντεξε και είπε να πάρει .....σύνταξη. Τα υπόλοιπα εξαρτήματα του PC δεν νομίζω ότι θα έχουν πάθει κάτι, αλλά επειδή το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, πάρε ένα adapter για να μεταφέρεις τα δεδομένα σου και το θέμα έληξε! Και κάτι ακόμα, (ξέρεις την παροιμία που λέει για το χυλό και το γιαούρτι! ), άμα το αφήνεις να δουλευει ερήμην, βάλε και ένα ανιχνευτή καπνού! Αστειέυομα τώρα , τέτοια φαινόμενα είναι εξαιρετικά σπάνια! Οπότε ένας καλός έλεγχος στην συναρμολόγηση του PC και η μη αδιαφορία σε περίπτωση εμφάνισης κάποιου προβλήματος κατά κανόνα αρκεί για να έχεις ένα λογικό επίπεδο ασφάλειας , από εκεί και πέρα υπάρχουν πολοί τρόποι να αντιμετωπίσεις την ανασφάλεια που -φαντάζομαι μετά από αυτήν την εμπειρία σου - πιθανότατα αισθάνεσαι πλέον. Ελπίζω να σε βοήθησα, να ηρεμήσεις τουλάχιστον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Themis711 Αύγουστος 3, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2012 Καταρχην ας ποσταρω μερικες πιο καθαρες εικονες απ'το καλωδιο(πατηστε τη μπαρα για να ζουμαρετε) Φίλε Themis711, κατ΄αρχήν ψυχραιμία, είσαι καλά και αυτό μετράει!Και καλώς μας ήρθες στην παρέα! Χωρίς να κάνουμε τους μάγους, απ' ότι φαίνεται από τις φωτό, πρέπει να υπήρχε κάποιο πρόβλημα μόνωσης ανάμεσα στο ποδαράκια που φέρνουν τα 12 Volt και στο κοινό (τα 0 Volt). Αυτό μπορεί να προήλθε από κακή κατασκευή του βύσματος τροφοδοσίας, ή από κάποιο στράβωμα στα ποδαρόκια που έφερε πολύ κοντά τα 12 με τα 5 volt, καποια στιγμή εκδηλώθηκε σπινθήρας μεταξύ τους, μέσα στον πολύ στενό χώρο του βύσματος ένας μέρος του πλαστικού εξανθρακώθηκε και έδωσε ιόντα που συντήρησαν το ηλεκτρικό τόξο μεταξύ των αγώγιμων μερών του βύσματος. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε άμεση ηλεκτρική επαφή κεταξύ των αγώγιμων μερών (παρά μόνο μέσω του προοδευτικά καταστεφόμενου πλαστικού) και η παράλληλα αυξημένη δυνατότητα του τροφοδοτικού να παρέχει μεγάλα ρεύματα στα 12 Volt, εξηγεί την συντήρηση της καύσης και την παράλληλη λειτουργία των άλλων συσκευών του PC. Απλά το τροφοδοτικό, έβλεπε την φωτιά σαν ένα ακόμα φορτίο! Το φαινόμενο μπορεί να είχε ξεκινήσει πριν απο πολύ καιρό, σαν μια κακή επαφή, η οποία προοδευτικά και αδιόρατα μέσω της τοπικής υπερθέρμανσης των επαφών και των μονωτικών που τις "περιβάλουν", αλοίωσε προοδευτικά τις μονωτικές ιδιότητες του πλαστικού και τελικώς το μετέτρεψε σε έναν υποτυπώδη αγωγό, ο οποίος ήρθε κάποια στιγμή που δεν άντεξε και είπε να πάρει .....σύνταξη. Τα υπόλοιπα εξαρτήματα του PC δεν νομίζω ότι θα έχουν πάθει κάτι, αλλά επειδή το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, πάρε ένα adapter για να μεταφέρεις τα δεδομένα σου και το θέμα έληξε! Και κάτι ακόμα, (ξέρεις την παροιμία που λέει για το χυλό και το γιαούρτι! ), άμα το αφήνεις να δουλευει ερήμην, βάλε και ένα ανιχνευτή καπνού! Αστειέυομα τώρα , τέτοια φαινόμενα είναι εξαιρετικά σπάνια! Οπότε ένας καλός έλεγχος στην συναρμολόγηση του PC και η μη αδιαφορία σε περίπτωση εμφάνισης κάποιου προβλήματος κατά κανόνα αρκεί για να έχεις ένα λογικό επίπεδο ασφάλειας , από εκεί και πέρα υπάρχουν πολοί τρόποι να αντιμετωπίσεις την ανασφάλεια που -φαντάζομαι μετά από αυτήν την εμπειρία σου - πιθανότατα αισθάνεσαι πλέον. Ελπίζω να σε βοήθησα, να ηρεμήσεις τουλάχιστον. Καταρχην σ'ευχαριστω για τη θερμη υποδοχη! (αν και τωρα μεχρι η λεξη 'θερμη', με ψιλο-ανατριχιαζει ) Το ποστ σου ειναι πραγματικα εξαιρετικο!, εισαι πολυ ξεκαθαρος και μου ελυσες οτι απορια ειχα με τη λεπτομερεστατη απαντηση σου!. Βεβαια ορισμενα πραγματα με προβληματιζουν ιδιαιτερα, οπως το γεγονος οτι το τροφοδοτικο αντιληφθηκε τη φωτια ως ενα εξτρα φορτιο και οχι ως φωτια. Διοτι αν δεν ημουν διπλα τη στιγμη που συνεβη, φανταζομαι οτι τα πραγματα μπορει να ειχαν εξελιχθει χειροτερα. Θελω να πιστευω οτι τουλαχιστον μπορει καποια στιγμη να εσβηνε απο μονο του πριν να ηταν πολυ αργα (για το σπιτι η την οικοδομη, τουλαχιστον ). Η πραγματικη ανακουφιση ερχεται απ'την εκτιμηση σου οτι δεν επαθε αλλο μερος ζημια, ιδιαιτερα οι σκληροι δισκοι! (Μιλαμε για 3,5 tb πραγματων, θα ειχα πεσει σε καταθλιψη αν ειχαν παθει κατι ). Πηρα αρκετα μαθηματα απ'αυτη τη δυσαρεστη εμπειρια, περα απ'το γεγονος οτι τωρα θα ελεγχω τις συνδεσεις των καλωδιων εξονυχιστικα ανα τακτα χρονικα διαστηματα ,απο εδω και περα αν καποιο εξαρτημα δυσλειτουργει η λειτουργει μερικως (dvd writer), θα αφαιρειται και θα εκτελειται δημοσια για παραδειγματισμο των υπολοιπων (αν και πιστευω οτι αυτο δεν θα βοηθησει τοσο στον παραδειγματισμο των εξαρτηματων οσο στον ψυχισμο μου ). Περα απ'την πλακα παντως, αν και μου δημιουργησε καποια ανασφαλεια το ολο συμβαν, γνωριζω οτι ειναι εξαιρετικα σπανιο να συμβει κατι τετοιο, τουλαχιστον ξανα σ'εμενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmic Αύγουστος 3, 2012 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2012 το προβλημα απο τις φωτογραφιες που παραθετεις φενεται οτι εχει να κανει με sata dvdrom και το καλωδιο τροφοδοσιας του. Δεν θα μου εκανε εντυπωση αν ο υπολογιστης σου λειτουργουσε κανονικα εφοσον απομονώσεις το εν λογω καλώδιο.( Κοβοντας με κοφτακι τον sata κονεκτορα τροφοδοσιας και μονώνοντας ενα ενα το καθενα απο τα 4 καλωδια τροφοδοσιας με μονωτικη ωστε να μην υπαρχει περιπτωση να ερθουν σε επαφη μεταξυ τους η με το σασι.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Themis711 Αύγουστος 3, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2012 το προβλημα απο τις φωτογραφιες που παραθετεις φενεται οτι εχει να κανει με sata dvdrom και το καλωδιο τροφοδοσιας του. Δεν θα μου εκανε εντυπωση αν ο υπολογιστης σου λειτουργουσε κανονικα εφοσον απομονώσεις το εν λογω καλώδιο.( Κοβοντας με κοφτακι τον sata κονεκτορα τροφοδοσιας και μονώνοντας ενα ενα το καθενα απο τα 4 καλωδια τροφοδοσιας με μονωτικη ωστε να μην υπαρχει περιπτωση να ερθουν σε επαφη μεταξυ τους η με το σασι.0Παροτι ειμαι σχεδον σιγουρος απ'τις απαντησεις που πηρα οτι οντως δεν θα υπαρχει καποιο προβλημα με τον υπολοιπο υπολογιστη εφοσον κανω οπως ειπες, δεν θελω να το ρισκαρω εξαιτιας των σκληρων δισκων. Ειναι καπως δυσκολο να κανεις backup 3 συν tb, οποτε για παν ενδεχομενο θελω να αποφυγω να μπω σε τετοιο ρισκο μεχρι να σιγουρεψω καπως την ακεραιοτητα των δεδομενων μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Αύγουστος 4, 2012 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2012 Φίλε Themis711, βλέπω δυστυχώς ότι είσαι στη Θεσσαλονίκη. Αν ένεκα του καλοκαιριού τύχει να περάσεις από Αθήνα και μπορείς να φέρεις το κουτί σου, αναλαμβάνω να σου αντικαταστήσω το προβληματικο sata βίσμα στο τροφοδοτικό σου με καινούριο και να του κάνουμε έναν έλεγχο μετά για βραχυκύκλωμα (αν και δε νομίζω ότι θα έχει κάτι αν αφαιρεθεί το προβληματικό βίσμα). Έτσι θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις και πάλι τον υπολογιστή σου χωρίς κάποιο κόστος. Όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση ότι είσαι ΠΑΟΚΙ και ουχί σκουλίκι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Αύγουστος 4, 2012 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2012 Παροτι ειμαι σχεδον σιγουρος απ'τις απαντησεις που πηρα οτι οντως δεν θα υπαρχει καποιο προβλημα με τον υπολοιπο υπολογιστη εφοσον κανω οπως ειπες, δεν θελω να το ρισκαρω εξαιτιας των σκληρων δισκων. Ειναι καπως δυσκολο να κανεις backup 3 συν tb, οποτε για παν ενδεχομενο θελω να αποφυγω να μπω σε τετοιο ρισκο μεχρι να σιγουρεψω καπως την ακεραιοτητα των δεδομενων μου.Μπορείς να αποσυνδέσεις τους δίσκους απο τα καλώδια τροφοδοσίας και τα καλώδια SATA και να δοκιμάσεις τον υπολογιστή ή ακόμα καλύτερα να τους βγάλεις τελείως. Το πρόβλημα όντως φαίνεται για βραχυκύκλωμα πιθανώς μεταξύ τις 5V και 12V. βεβαίως προϋποθέτει ότι θα απομονώσεις το προβληματικό καλώδιο. Όπως σου είπαν τα παιδία παραπάνω η πιο εύκολη λύση με ένα κόφτη και μονωτική ταινία να κόψεις το προβληματικό καλώδιο και να μονώσεις ενα-ένα και τα τέσσερα καλώδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Themis711 Αύγουστος 4, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2012 Φίλε Themis711, βλέπω δυστυχώς ότι είσαι στη Θεσσαλονίκη. Αν ένεκα του καλοκαιριού τύχει να περάσεις από Αθήνα και μπορείς να φέρεις το κουτί σου, αναλαμβάνω να σου αντικαταστήσω το προβληματικο sata βίσμα στο τροφοδοτικό σου με καινούριο και να του κάνουμε έναν έλεγχο μετά για βραχυκύκλωμα (αν και δε νομίζω ότι θα έχει κάτι αν αφαιρεθεί το προβληματικό βίσμα). Έτσι θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις και πάλι τον υπολογιστή σου χωρίς κάποιο κόστος. Όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση ότι είσαι ΠΑΟΚΙ και ουχί σκουλίκι! Σκοπευα ουτως η αλλως απο σεπτεμβρη να επαιρνα καινουργιο pc, οποτε το να μπω στη διαδικασια να το φτιαξω ακομα και αν δεν κοστιζει κατι χρηματικα, ειναι ταλαιπωρια, ειδικα για να το φερω Αθηνα. Το οποιο ειναι σχετικα απιθανο διοτι αποφευγω την πρωτευουσα οπως ο διαολος το λιβανι, σκληροπυρηνικος Σαλονικιος βλεπεις (χωρις να θελω να προσβαλλω τους Αθηναιους φιλους). Περα απ'τη πλακα ομως πραγματικα εκτιμω τη προσφορα βοηθειας ιδιαιτερα απ'οπου και αν ερχεται, οποτε σ'ευχαριστω πολυ! ειμαι 'σκουλικι' δυστηχως χαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Themis711 Αύγουστος 4, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2012 Μπορείς να αποσυνδέσεις τους δίσκους απο τα καλώδια τροφοδοσίας και τα καλώδια SATA και να δοκιμάσεις τον υπολογιστή ή ακόμα καλύτερα να τους βγάλεις τελείως. Το πρόβλημα όντως φαίνεται για βραχυκύκλωμα πιθανώς μεταξύ τις 5V και 12V. βεβαίως προϋποθέτει ότι θα απομονώσεις το προβληματικό καλώδιο. Όπως σου είπαν τα παιδία παραπάνω η πιο εύκολη λύση με ένα κόφτη και μονωτική ταινία να κόψεις το προβληματικό καλώδιο και να μονώσεις ενα-ένα και τα τέσσερα καλώδια.Αν και η διαδικασια ακουγεται σχετικα απλη και ξεκαθαρη, σκεφτομαι να μην επιχειρησω να το φτιαξω μονος μου διοτι οι γνωσεις μου γυρω απο υπολογιστες, καλωδια κτλπ ειναι πολυ βασικες και υποτυπωδης. Και επειδη ουτως η αλλως σκοπευα για αγορα νεου pc και πριν το συμβαν με τη φωτια.Βεβαια απ'την αλλη ειμαι ιδιαιτερα περιεργος να δω αν οντως θα δουλευει, οποτε οταν 'απεγκλωβισω' τους σκληρους και κανω ενα backup τα δεδομενα μου, μπορει και να το επιχειρησω (δεν εχω να χασω και τιποτα τωρα που το σκεφτομαι)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj_Seps Αύγουστος 16, 2012 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Ρε φιλαράκι το ίδιο έπαθα και εγώ πριν 3 μέρες με τον υπολογιστή μου, Ίδιο βύσμα, ίδιο κάψιμο,dvd-rw νεκρό καθώς και το τροφοδοτικό μου, μάλλον το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ ΘΕΡΜΌ!!χαχαχαΥ.Σ: Αφού είμαστε εμείς και τα σπίτια μας εντάξει να λέμε πάλι καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Αύγουστος 16, 2012 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2012 Aν όλα τα υπολοιπα δουλεύουν εντάξει , τέλος καλό όλα καλά που λένε - στη θέση σου όμως θα πρόσεχα το τροφοδοτικό που θεωρώ ότι σε τέτοιο βραχυκύκλωμα θα έπρεπε να είχε κλείσει. Ίσως η προστασία βραχυκύκλωσης να είναι , αν υπάρχει , ανεπαρκής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skate Αύγουστος 23, 2012 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2012 δέν χρειάζεσαι εξονυχιστικό έλεγχο των βυσμάτων του τροφοδοτικού, μπορείς με έναν φθηνό και απλό τρόπο να δοκιμάσεις την σωστή λειτουργία τους αγοράζοντας με λιγότερα από 10Ε σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρικών-Η/Υ ένα PC PSU ATX SATA HD Power Supply (καθώς υπάρχουν και προσφορές..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Αύγουστος 23, 2012 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2012 δέν χρειάζεσαι εξονυχιστικό έλεγχο των βυσμάτων του τροφοδοτικού, μπορείς με έναν φθηνό και απλό τρόπο να δοκιμάσεις την σωστή λειτουργία τους αγοράζοντας με λιγότερα από 10Ε σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρικών-Η/Υ ένα PC PSU ATX SATA HD Power Supply Tester (καθώς υπάρχουν και προσφορές..) :thank_you2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.