Jump to content

W/C Service.

Raid

Recommended Posts

Μετά απο 4 μήνες ήρθε η ώρα να κάνω ένα service στην υδρόψυξη.

Επειδή είχε συζητηθεί το θέμα με το θάμπομα των σωλήνων δείτε τα αποτελέσματα μετά από 4 μήνες.

oldclearflex2.JPG

Και μετά την αλλαγή

oldclearflex.JPG

Το νερό που είχα μέσα ήταν μόνο αποσταγμένο και ποτέ βρύσης και το είχα αλλάξει μέσα στους 4 μήνες 3 φορές.Ευτυχώς που οι clearflex είναι φτηνοί και αποφάσισα να βάλω καινούργιους αλλιώς σε περίπτωση tygon θα έπρεπε να καθήσω να τους καθαρίσω γιατί δεν θα έλεγε να πληρώσει κάποιος για δευτερη φορά 15/μ.

Paraflu είχα βάλει αλλά το άφησα μέσα μόνο μια εβδομάδα γιατί ήταν πράσινο και με χάλαγε το χρώμα.Πιστεύω ότι και με το paraflu θα γίνονταν έτσι οι σωλήνες απλά δεν θα το έβλεπες γιατί απλά θα έβλεπες το χρώμα του paraflu.

Στο block έριξα ένα γυάλισμα στο rad δεν έκανα τίποτα γιατί είναι πρόσφατα αγορασμένο.

Τους clearflex τους πήρα από ένα μαγαζί με χρώματα και υδραυλικά στο Παγκράτι και ευτυχώς του είχαν μείνει μόνο 2,5μ (κακός είχα πεί σε άλλο post που τους πήρα γιατί θα πλακώσανε όλοι εκεί και τους τσακίσανε :) )

το paraflu εμποδίζει αυτό το φαινόμενο (μη με ρωτάς γιατί δε ξέρω) εγώ που το είχα για 6 μήνες όταν το έλυσα (άλλαξα setup) ήταν η σωλήνες πολύ κυριλέ, και δεν είχα αλλάξει ποτέ νερό. Τώρα που έκανα μια δοκιμή χωρίς paraflu η σωλήνες άσπρισαν μέσα σε 2 βδομάδες :(.

Αρχική απάντηση από enduracell [Χθες, στις 19:36]

το paraflu εμποδίζει αυτό το φαινόμενο (μη με ρωτάς γιατί δε ξέρω) εγώ που το είχα για 6 μήνες όταν το έλυσα (άλλαξα setup) ήταν η σωλήνες πολύ κυριλέ, και δεν είχα αλλάξει ποτέ νερό. Τώρα που έκανα μια δοκιμή χωρίς paraflu η σωλήνες άσπρισαν μέσα σε 2 βδομάδες :(.

Χρησιμοποιησες καποιο συγκεκριμενο paraflu? ειχα βαλει ενα ιταλικο σε ενα μηχανημα και στις 20 μερες οι σωληνες εγιναν αρχαιοι :D και τι ποσοτητα?

Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 12:59]

βάζω Shell Glycocool αυτό είχα παρει πριν 2 χρόνια και ακόμα το έχω. Βάζω λίγη ποσότητα 1-2% με το μάτι.

Θα του ριξω μια δοκιμη στο δικο μου thanks:T:

• 1 year later...

This thread is back from the dead!!!!!

Το ξέρεις ότι απάντησες σε ένα θρεντ 2 χρόνων ετσι?????

Με μια απλή αναζήτηση στο φόρουμ θα βρεις αρκετά αποτελέσματα για τις απορίες σου.

Με μια γρήγορη....Ναι να βάλεις απιονισμένο->αυτό που βάζει η μαμά στο σίδερο.

β) Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς να βελτιώσει την "ποιότητα" του νερού...

Εντάξει δεν είναι και κάνα τραγικό πρόβλημα με το θρεντ που γύρισε από τον ’δη...απλά είναι καλύτερη πρακτική τα θρεντς 2-3-4 χρόνων να μένουν εκει που είναι.

Αν μια αναζήτηση δεν σε καλύψει...ανοίγεις ένα φρέσκο θεματάκι και λύνεις όποιες απορίες η προβληματα μπορεί να αντιμετωπίζεις. ’λλωστε μετά απο 2 χρόνια πολλά πράγματα θα έχουν αλλάξει.

Πάντως όσο αφορά την "απόδοση" του υγρού στο κύκλωμα σου...όσο λιγότερο παραφλού τόσο το καλύτερο. Έχει συζητηθεί αναλυτικά στο φόρουμ αρκετές φορές.

Βάλε λίγο ίσα ίσα για τις ευεργετικές του ιδιότητες

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.