fits79 Αύγουστος 4, 2012 Author #21 Αύγουστος 4, 2012 Τι λες τωρα ρε?????Εχει παρει πολλα στρατοπεδα τελικα η samsung ρε φιλε.....Μπραβο της...Τηλεορασεις, κινητα, ssd....Και βγαζει και ενα καρο αλλα προιοντα π.χ. air conditions κ.τ.λ.Παντως για υπολογιστηκα συστηματα δεν την ειχα τοσο καλη ρε παιδια τι να πω.Εγω το κοβω να αγοραζω intel γιατι οπως ηδη προεχω πει τη συμπαθω απιστευτα αυτη την εταιρια και ποτε δεν με εχει απογοητευση απο επεξεργαστες και οτιδηποτε προιον της εχω αγορασει.Εσεις δηλαδη θα προτεινατε την samsung σαν καλητερη εταιρια για ssd ακομα και απο την intel?Οσο αφορα τα ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ firmware που κυκλοφορουν για διαφορους ssd δισκους εχει δοκιμασει κανεις κανενα μιας και δεν χανεις τα δεδομενα που εχει ο ssd δισκος μπορεις να βαλεις ενα ανεπισημο firmware και αν δεν εισαι ευχαρηστιμενος να του ξαναπερασεις το μαμησιο.Εχει κανεις προσωπικη πειρα απο καποιο ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ firmware και τι παραπανω προσεφερε απο το μαμησιο?
vagsk Αύγουστος 4, 2012 #22 Αύγουστος 4, 2012 Εγω ψαχνω για εναν 120gb ssd δισκο.Εννοειτε μεχρι το πολυ 110 ευρω αφου τοσο εχω δει οτι κυμαινονται οι τιμες. Εσεις ποιον θα προτεινατε και γιατι?Δηλαδη για εσας ο "Samsung 830 Series 128 GΒ MZ-7PC128B" ειναι καλυτερους απο τον "Intel 330 Series 120GB 2.5" Sata III" σωστα?Ποιος να το περιμενε οτι η samsung περα απο τηλεορασεις και κινητα να εχει παρει και το ζητημα ssd δισκων.Στους ssd υπαρχουν και ανεπισημα firmware που ανεβαζουν περισσοτερο την αποδοση του καθε ssd δισκου ή οχι?Ότι ssd και να πάρεις η διαφορά με τους μηχανικούς είναι τεράστια. Έχω 3 OCZ SSD και 1 intel SSD. Και να υπάρχει firmware που να ανεβάζει την απόδοση είναι χαζό να το χρησιμοποιήσεις. Όσο για τις επιδόσεις των SSD και την sata2 που έχεις, κράτα κατά νου ότι οι ταχύτητες που διαφημίζουν είνα οι οι μέγιστες δυνατές σε σειριακή ανάγνωση/εγγραφή. Σε λειτουργικό σύστημα και σε τυχαία ανάγνωση/εγγραφή θα έλεγα ότι η ταχύτητα είναι περισσότερο κοντά στα 18ΜΒ/sec και 30ΜΒ/sec για ανάγνωση/εγγραφή. Όμως το seek time των ssd είναι 10 φορές μικρότερο των μηχανικών. Επομένως η απώλεια ταχύτητας σε sata2 δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο πιστεύεις.Ο intel 330 μου αρέσει γιατί στο toolbox του έχει δυνατότητα άμεσου trim. Ο vertex 4 έχει raw power. Εχει καλυτερες επιδόσεις ανεξαρτήτως δυνατότητας συμπίεσης των δεδομένων ενώ οι περισσότεροι SSD που κυκλοφορούν έχουν sandforce και στηρίζονται στην δυνατότητα συμπίεσης των δεδομένων προς τον SSD για να επιτύχουν υψηλές ταχύτητες.Υ.Γ. Μακριά από τον OCZ petrol. Αυτός ο SSD είναι προβληματικός λόγω κακής ποιότητας μνημών. Έχει και ιδιαίτερα χαμηλό κόστος και φαντάζομαι πολύ θα την πατήσουν.
fits79 Αύγουστος 4, 2012 Author #23 Αύγουστος 4, 2012 Φιλε οπως ηδη εχω αναφερει ειμαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ NEWBAS οσο αφορα τους ssd δισκους οποτε οταν μιλατε με ορους καλο ειναι να τους εξηγητε κιολας.Το trim π.χ. που το ακουω συνεχεια τι ακριβως ειναι και ολοι οι νεοι ssd το υποστηριζουν?Απο το λιγο που εχω καταλαβει ειναι κατι που κανει ο δισκος στα περιττα αρχεια κ.τ.λ. κατι σαν καδος ανακυκλωσης για τους ssd δισκους ωστε να ΜΗΝ χρειαζονται ΠΟΤΕ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ....Δηλαδη εσυ μιας και εχεις προσωπικη πειρα θα μου προτεινες να αγορασω εναν intel 330 120gb sata3 δισκο εναντι οποιουδηποτε ocz ssd σωστα?
vagsk Αύγουστος 4, 2012 #24 Αύγουστος 4, 2012 Φιλε οπως ηδη εχω αναφερει ειμαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ NEWBAS οσο αφορα τους ssd δισκους οποτε οταν μιλατε με ορους καλο ειναι να τους εξηγητε κιολας.Το trim π.χ. που το ακουω συνεχεια τι ακριβως ειναι και ολοι οι νεοι ssd το υποστηριζουν?Απο το λιγο που εχω καταλαβει ειναι κατι που κανει ο δισκος στα περιττα αρχεια κ.τ.λ. κατι σαν καδος ανακυκλωσης για τους ssd δισκους ωστε να ΜΗΝ χρειαζονται ΠΟΤΕ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ....Δηλαδη εσυ μιας και εχεις προσωπικη πειρα θα μου προτεινες να αγορασω εναν intel 330 120gb sata3 δισκο εναντι οποιουδηποτε ocz ssd σωστα?Και o intel 330 και ο OCZ Vertex 4 είναι πολύ καλές επιλογές. Όπως είπα μου αρέσει το toolbox της intel αλλά σε θέματα επιδόσεων ο vertex 4 είναι καλύτερος. Και ο intel φοράει sandforce controller και στηρίζεται στη δυνατότητα να συμπιέζει τα αρχεία πριν τα περάσει μέσα. Οπότε αν τα αρχεία σου δεν επιδέχονται συμπίεση τότε και η ταχύτητα του δίσκου θα είναι μικρότερη.Οι SSD είναι MLC που σημαίνει χονδρικά ότι πολλά αρχεία είναι γραμμένα σε ένα block μνήμης. Αν χρειαστεί να αλλάξεις ένα αρχείο ή να το σβήσεις τότε ο SSD χρειάζεται να σβήσει όλα τα αρχεία και να ξαναγράψει μόνο αυτά που απομένουν στο block μνήμης. Σκέψου όμως ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει κατά την ώρα λειτουργίας του SSD του με αποτέλεσμα καθυστερήσεις και πτώση στις επιδόσεις του δίσκου. Το trim αναλαμβάνει να "φρεσκάρει" προκαταβολικά το δίσκο από διεγραμμένα αρχεία.
fits79 Αύγουστος 4, 2012 Author #25 Αύγουστος 4, 2012 Το θεμα συμπιεσης που λες το δηλωνεις εσυ αν το θες ή το κανει αυτοματα και αναγκαστηκα ο intel ssd και χωρις να δεις και τιποτα?Εν ολιγης ο intel 330 120gb sata3 για εσενα ειναι καλος ή οχι?
vagsk Αύγουστος 4, 2012 #26 Αύγουστος 4, 2012 Το θεμα συμπιεσης που λες το δηλωνεις εσυ αν το θες ή το κανει αυτοματα και αναγκαστηκα ο intel ssd και χωρις να δεις και τιποτα?Εν ολιγης ο intel 330 120gb sata3 για εσενα ειναι καλος ή οχι?Το θέμα της συμπίεσης είναι κάτι που το κάνει ο controller του SSD εσωτερικά. Δεν είναι κάτι που μπορείς να δεις ή να ρυθμίσεις εσύ. Με benchmarks μπορείς να παρατηρήσεις σε κάποιο βαθμό τις μεταβολές στην ταχύτητα ανάλογα με το αν συμπιέζονται ή όχι τα αρχεία που χρησιμοποιείς στο benchmark.Ο intel είναι μια χαρά. Δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο από αυτόν. Είχε και δωρεάν λογισμικό για να κάνεις migration από τον παλιό δίσκο στον intel SSD. Τώρα για τον vertex 4 δεν ξέρω από πρώτο χέρι πόσο καλύτερος είναι. Επειδή υπάρχει και δεύτερο PC στο σπίτι είχα βάλει μια παραγγελιά αλλά ακόμα δυστυχώς δεν έχω παραλάβει για να σου πω εντυπώσεις από vertex 4. Πάντως ότι και να πάρεις από τα 2 θα μείνεις ικανοποιημένος. Η intel με την LSI (Sandforce) ξαναγράψανε το firmware για τον 330 γιατί είχε αρκετά bugs το firmware των sandforce controllers ειδικά από άλλες εταιρείες. Επίσης υπάρχει μια φήμη ότι ο intel 330 και ο αρκετά ακριβότερος intel 520 βγαίνουν από την ίδια γραμμή παραγωγής και με κάποιο τρόπο διαχωρίζονται μετά τα κομμάτια.
jax7480 Αύγουστος 4, 2012 #27 Αύγουστος 4, 2012 Το θεμα συμπιεσης που λες το δηλωνεις εσυ αν το θες ή το κανει αυτοματα και αναγκαστηκα ο intel ssd και χωρις να δεις και τιποτα?Εν ολιγης ο intel 330 120gb sata3 για εσενα ειναι καλος ή οχι?Το θέμα της συμπίεσης δεν το δηλώνεις. Το κάνει ο SSD μόνος του, γιατί είναι φτιαγμένος με αυτόν τον τρόπο.Ρίξε μια ματιά και εδώ:Intel 330 120GB SSD Review: Redefining value performance - ( HWBOX ) O/C on first boot
fits79 Αύγουστος 4, 2012 Author #28 Αύγουστος 4, 2012 Το θέμα της συμπίεσης είναι κάτι που το κάνει ο controller του SSD εσωτερικά. Δεν είναι κάτι που μπορείς να δεις ή να ρυθμίσεις εσύ. Με benchmarks μπορείς να παρατηρήσεις σε κάποιο βαθμό τις μεταβολές στην ταχύτητα ανάλογα με το αν συμπιέζονται ή όχι τα αρχεία που χρησιμοποιείς στο benchmark.Ο intel είναι μια χαρά. Δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο από αυτόν. Είχε και δωρεάν λογισμικό για να κάνεις migration από τον παλιό δίσκο στον intel SSD. Τώρα για τον vertex 4 δεν ξέρω από πρώτο χέρι πόσο καλύτερος είναι. Επειδή υπάρχει και δεύτερο PC στο σπίτι είχα βάλει μια παραγγελιά αλλά ακόμα δυστυχώς δεν έχω παραλάβει για να σου πω εντυπώσεις από vertex 4. Πάντως ότι και να πάρεις από τα 2 θα μείνεις ικανοποιημένος. Η intel με την LSI (Sandforce) ξαναγράψανε το firmware για τον 330 γιατί είχε αρκετά bugs το firmware των sandforce controllers ειδικά από άλλες εταιρείες. Επίσης υπάρχει μια φήμη ότι ο intel 330 και ο αρκετά ακριβότερος intel 520 βγαίνουν από την ίδια γραμμή παραγωγής και με κάποιο τρόπο διαχωρίζονται μετά τα κομμάτια.Αν λεγοντας migration εννοεις να μεταφερεις τα δεδομενα του παλιου σου κλασικου δισκου στο νεο ssd τοτε υπαρχει και το προγραμμα acronis true image home edition που κανει μια χαρα αυτη τη δουλεια δεν χρειαζεσε κανενα tool απο καμια αλλη εταιρια...
gaig Αύγουστος 4, 2012 #29 Αύγουστος 4, 2012 Φιλε οπως ηδη εχω αναφερει ειμαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ NEWBAS οσο αφορα τους ssd δισκους οποτε οταν μιλατε με ορους καλο ειναι να τους εξηγητε κιολας. Επειδη εισαι νεοπας οπως λες, να ξερεις οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι. - Κανεις μια ερωτηση σε θεματα τεχνολογιας, οποτε προφανως η απαντηση απο εναν γνώστη θα περιεχει τεχνικους ορους. Αν οντως εισαι ανθρωπος που διψας να μαθεις και γουσταρεις τεχνολογικα θεματα, τοτε θα τα ψαξεις, θα τα googlαρεις, θα τα ξεκοκαλισεις! Οταν καποια στιγμη κολλησεις και μπερδευτεις, τοτε θα ερθεις παλι εδω, θα παρουσιασεις τί διαβασες και πού κολλησες.. Και τοτε εμεις ειμαστε εδω να σε βοηθησουμε οπως μπορουμε. Απο εδω δυσκολα θα παρεις μασημενη τροφη..
fits79 Αύγουστος 4, 2012 Author #30 Αύγουστος 4, 2012 Εδω εισαι ΛΑΘΟΣ γιατι δεν μπορει να δεινεις σε καποιον βοηθεια και να του μιλας σε γλωσσα που ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.....Εν ολιγης αν με ρωταγες την αποψη μου για ενα αμαξη και ξεκηναγα να σου προτεινω καποια μοντελα και να σου ελεγα οτι αυτο το μοντελο εχει μεγαλυτερο ροπη απο αυτο και το αλλο περισσοτερα κυβικα απο το αλλο και το αλλο μεγαλητερη σχεση ταχυτητων σε εναν που δεν γνωριζει απο αμαξια ολα αυτα θα του φαινοντουσαν ΚΙΝΕΖΙΚΑ οποτε ή τον βοηθας με πολυ απλα λογια που θα τα καταλαβει ή ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΣ.Πιστευω να καταλαβαινεις τι θελω να πω.
fits79 Αύγουστος 4, 2012 Author #31 Αύγουστος 4, 2012 Το θέμα της συμπίεσης δεν το δηλώνεις. Το κάνει ο SSD μόνος του, γιατί είναι φτιαγμένος με αυτόν τον τρόπο.Ρίξε μια ματιά και εδώ:Intel 330 120GB SSD Review: Redefining value performance - ( HWBOX ) O/C on first bootΜα βαση το λινκ που ποσταρες δειχνει οτι οι "OCZ Vertex 3 και Corsair Force GT" ειναι πολυ ανωτεροι του intel 330 120gb.Και ερχομαι στο σημειο να ρωτησω ΠΟΥ ειναι καποιος samsung ssd δισκος που οπως ΕΣΕΙΣ λετε ειναι απο τους καλυτερους?Και εχουμε και λεμε01. Ocz02. Corsair03. Intel04. SamsungΚαι οπως παντα γιατι?Η kingston που ειναι ρε παιδια γιατι απ' οτι ξερω στις μνημες ηταν απο τις καλυτερες εταιριες.
fits79 Αύγουστος 4, 2012 Author #33 Αύγουστος 4, 2012 Μην το παμε εκει γιατι οπως προειπα και σε προηγουμενο ποστ μου ο καθε ενας μπορει να βρει συκγριτικα που να βγαζουν νικητη εταιριες που προτημαει.Π.χ. Εδω το πρωτο βραβειο value for money τον δινουν σε εναν ocz και το δευτερο βραβειο perfomance στον δικο σας samsung οποτε...Εν ολιγης γιατι πολυ το τραβηξαμε εσεις μου λετε να αγορασω samsung ή intel ή corsair?
fits79 Αύγουστος 4, 2012 Author #35 Αύγουστος 4, 2012 Και εισαι ευχαρηστημενος?Ποσο καιρο τον εχεις?Εχουν πεσει οι επιδοσεις του σε σχεση με τη πρωτη μερα που τον αγορασες?
jax7480 Αύγουστος 4, 2012 #36 Αύγουστος 4, 2012 Μην το παμε εκει γιατι οπως προειπα και σε προηγουμενο ποστ μου ο καθε ενας μπορει να βρει συκγριτικα που να βγαζουν νικητη εταιριες που προτημαει.Π.χ. Εδω το πρωτο βραβειο value for money τον δινουν σε εναν ocz και το δευτερο βραβειο perfomance στον δικο σας samsung οποτε...Εν ολιγης γιατι πολυ το τραβηξαμε εσεις μου λετε να αγορασω samsung ή intel ή corsair?Το βραβείο το είχε πάρει ο Agility 3 λόγω τιμής, ΤΟΤΕ. Το ίδιο βραβείο πήρε ΚΑΙ ο Samsung 830, μαζί όμως με το performance βραβείο.Σήμερα δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης με την διαφορά των 2 drives να είναι 20€.Και για να μην ΞΑΝΑΡΩΤΑΣ τα ίδια και τα ίδια:Καλύτερο drive αυτή τη στιγμή στο δείκτη performance/price είναι ο Samsung 830 KAI με κορυφαία αξιοπιστία.Γρηγορότερο drive αυτή τη στιγμή, ασχέτως τιμής είναι ο OCZ Vertex 4.
akilleas Αύγουστος 4, 2012 #37 Αύγουστος 4, 2012 Μόλις χθες τον πέρασα.Ευχαριστημένος ναι. Είναι 3 φορές πιο γρήγορος από τον προηγούμενο μηχανικό.Και στο λέω αυτό χωρίς καν να κοιτάω τι βγάζουν τα διάφορα benchmark προγράμματα.Από εμπειρία και μόνο διακρίνω τεράστια βελτίωση στο πισί μου και ας είναι SataII ο controller της μητρικής.
fits79 Αύγουστος 4, 2012 Author #38 Αύγουστος 4, 2012 Παιδια κατι αλλο ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΜΑΡΚΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΟ SSD HDD.Με το καιρο χανει σε αποδοση ο οποιοσδηποτε ssd δισκος?Και αν ναι υπαρχει τροπος να τον επαναφερεις στην αρχικη του τελεια κατασταση/επιδοσεις?Και αν ναι τι μειονεκτηματα εχουν γενικοτερα οι οποιοι ssd δισκοι.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
vagsk Αύγουστος 4, 2012 #39 Αύγουστος 4, 2012 Αν το γεμίζεις απότομα τον δίσκο, ναι θα χάσει πάρα πολύ σε επιδόσεις. Για αυτό το λόγο υπάρχει το trim καιτο GC (Garbage Collection). Αν τον αφήσεις ανενεργό μετά από κάποια ώρα θα αρχίσει μόνος του ο SSD ή να κάνει trim όπως του λέει το λειτουργικό (windows 7) ή θα ξεκινήσει από μόνος του GC. Όταν τελειώσει η απόδοση θα είναι περίπου όως η αρχική. Σίγουρα αν του αφήσεις αρκετό χρόνο και δεν σβήνεις-γραφεις αρχεία οι επιδόσεις επιστρέφουν στο 100%.
akilleas Αύγουστος 4, 2012 #40 Αύγουστος 4, 2012 Αν το γεμίζεις απότομα τον δίσκο, ναι θα χάσει πάρα πολύ σε επιδόσεις. Για αυτό το λόγο υπάρχει το trim καιτο GC (Garbage Collection). Αν τον αφήσεις ανενεργό μετά από κάποια ώρα θα αρχίσει μόνος του ο SSD ή να κάνει trim όπως του λέει το λειτουργικό (windows 7) ή θα ξεκινήσει από μόνος του GC. Όταν τελειώσει η απόδοση θα είναι περίπου όως η αρχική. Σίγουρα αν του αφήσεις αρκετό χρόνο και δεν σβήνεις-γραφεις αρχεία οι επιδόσεις επιστρέφουν στο 100%.Πως γίνεται να μην σβήνει γράφει ένας δίσκος που είναι το λειτουργικό περασμένο πάνω του;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.