Jump to content

Ssd δίσκοι και ερωτήσεις αρχάριου

fits79

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω κλασικά κάποιες απορίες όσο αφορά τους ssd δίσκους πριν προβώ σε αγορά κάποιου.

Και ξεκινάω:

01. Ποια μάρκα είναι από τις καλύτερες και γιατί?

02. Όταν κάνεις firmware update χάνεις ότι έχει μέσα ο δίσκος ssd?

03. Υπάρχει περίπτωση κάποιος ssd δίσκος να έχει ασυμβατότητα με κάποια μητρική ή λαπτοπ?

04. Αν κατά λάθος κάνεις ανασυγκρότηση δίσκου θα έχεις θέμα?

05. Όσο αφορά τις ώρες λειτουργίας που έχουν αν τις φτάσει τότε απλά δεν δουλεύει ο δίσκος?

06. Όσο αφορά τις τεχνολογίες των ssd δίσκων απ' ότι είχα διαβάζει παλιότερα υπήρχαν slc και mlc αλλά δεν ξέρω τα συν και μείον τις κάθε τεχνολογίας και αν υπάρχουν ακόμα.

07. Αν πάρω έναν ssd sata3 και το βάλω σε ένα laptop που έχει sata2 δεν θα έχω κάποιο θέμα έτσι απλά ο δίσκος θα δουλεύει σαν sata2 και όχι σαν sata3 έτσι δεν είναι?

08. Έχει κάποιος από εσάς προσωπική πείρα από κάποιον ssd? Αν ναι από ποιον και τι εντυπώσεις έχει από αυτόν?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply
Έχω κλασικά κάποιες απορίες όσο αφορά τους ssd δίσκους πριν προβώ σε αγορά κάποιου.

Και ξεκινάω:

01. Ποια μάρκα είναι από τις καλύτερες και γιατί?

02. Όταν κάνεις firmware update χάνεις ότι έχει μέσα ο δίσκος ssd?

03. Υπάρχει περίπτωση κάποιος ssd δίσκος να έχει ασυμβατότητα με κάποια μητρική ή λαπτοπ?

04. Αν κατά λάθος κάνεις ανασυγκρότηση δίσκου θα έχεις θέμα?

05. Όσο αφορά τις ώρες λειτουργίας που έχουν αν τις φτάσει τότε απλά δεν δουλεύει ο δίσκος?

06. Όσο αφορά τις τεχνολογίες των ssd δίσκων απ' ότι είχα διαβάζει παλιότερα υπήρχαν slc και mlc αλλά δεν ξέρω τα συν και μείον τις κάθε τεχνολογίας και αν υπάρχουν ακόμα.

07. Αν πάρω έναν ssd sata3 και το βάλω σε ένα laptop που έχει sata2 δεν θα έχω κάποιο θέμα έτσι απλά ο δίσκος θα δουλεύει σαν sata2 και όχι σαν sata3 έτσι δεν είναι?

08. Έχει κάποιος από εσάς προσωπική πείρα από κάποιον ssd? Αν ναι από ποιον και τι εντυπώσεις έχει από αυτόν?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.

1) Από τις πιο αξιόπιστες θεωρείται η Samsung και όχι άδικα. Όλα τα drives που έχει κυκλοφορήσει κατά καιρούς παρουσίασαν απειροελάχιστα προβλήματα και ασυμβατότητες. Προτείνεται με κλειστά μάτια.

2) Ανάλογα το update. Συνήθως η εταιρεία σε ενημερώνει αν το update είναι destructive ή όχι. Καλό είναι πάντα να κρατάς ένα backup.

3) Δεν μου έχει τύχει.

4) Απαγορεύεται το defrag. Δεν θα καταστραφεί το drive, απλά θα μειωθούν αισθητά οι επιδόσεις και θα κάνει κάποιες ώρες να επανέλθει.

5) Θεωρητικά πάντα (γιατί τις ώρες λειτουργίας ενός SSD, θέλει περίπου 7-8 χρόνια για να τις φτάσει κάποιος) δεν θα σταματήσει να λειτουργεί. Απλά θα σταματήσει να γράφει. Όχι όμως να διαβάζει.

6) Υπάρχουν ακόμα SLC και MLC. Oι SLC προορίζονται κυριώς για εταιρική χρήση, ενώ οι MLC για χρήση στο σπίτι. Οι SLC έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής, αλλά κοστίζουν πολύ περισσότερο.

7) Σωστά.

01. Η samsoung ειναι μια μαρκα που ΠΟΤΕ δεν μου εχουν προτεινει για ssd δισκο ισα - ισα μου προτεινουν πολλοι τις μαρκες ocz & intel οποτε εισαι απολυτως σιγουρος γι' αυτο που λες?

01. Η samsoung ειναι μια μαρκα που ΠΟΤΕ δεν μου εχουν προτεινει για ssd δισκο ισα - ισα μου προτεινουν πολλοι τις μαρκες ocz & intel οποτε εισαι απολυτως σιγουρος γι' αυτο που λες?

Δέν είναι τυχαίο όμως το γεγονός του μεγάλου αριθμού πωλήσεων της σειράς samsung 830 τουλάχιστον... Αλήθειες λέει απλά υπάρχουν και άλλες επιλογές. Μιά απλή αναζήτηση στο forum να κάνεις θα δείς απόψεις και ειδικά τί γίνεται και με την τελευταία σειρά της ocz (vertex 4).

Τι εννοεις τι γινεται με την τελευταια σειρα της ocz?

Δηλαδη θελεις να μου πεις να ΜΗΝ παρω ocz ssd δισκο γιατι σκεφτομουν να αγορασω εναν απο αυτους

Samsung 830, 1 κατοστάρικο από αμαζον γιου κέη, ή άμα δε θες να μπλέξεις €115 στο ελλαδιστάν. Διαφορά μεταξύ του 830 και του vertex 3 στην ταχύτητα δε θα καταλάβεις. Από θέμα αξιοπιστίας όμως είναι άλλο τελείως ευαγγέλιο.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους...

SSD - Les taux de retour des composants (6) - HardWare.fr

και ο OCZ Vertex 4 είναι πολύ καλός τόσο σε επιδόσεις όσο και σε αξιοπιστία - 5 χρόνια εγγύηση από μαμα OCZ επίσης.

μάλλον μίλησες με λάθος ανθρώπους.

Και ποιος μου εγγυατε οτι εσεις ειστε οι σωστοι?

Αυτο για να σου αποδειξω οτι ο καθε ενας εχει την αποψη του γι' αυτο το θεμα ΔΕΝ μπορεις να πεις σε καποιον οτι ειναι λαθος που προτημαει ocz επειδη εσυ απλα πας την samsung και ουτο καθε ξεις....

Ρε παιδια ΜΗΝ ξεχνατε οτι θα μπει σε sata2 επομενως οτι και επιδοσεις να εχει απο τη στιγμη που ειναι sata2 η θυρα στο λαπτοπ που θα μπει πεφτουν οι αποδοσεις του.

Τωρα οσο αφορα τις μαρκες δηλαδη εσεις προτεινετε ΜΟΝΟ intel ή samsung σωστα?

Δηλαδη για εσας η ocz ειναι για τα μπαζα?

Ακομα ομως δεν μου ειπατε περα απο τις ταχυτητες για ποιο λογο ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ocz?

Ειδικα απο τη στιγμη που εχουν 2 χρονια και πανω εγγυηση?

Και ποιος μου εγγυατε οτι εσεις ειστε οι σωστοι?

Αυτο για να σου αποδειξω οτι ο καθε ενας εχει την αποψη του γι' αυτο το θεμα ΔΕΝ μπορεις να πεις σε καποιον οτι ειναι λαθος που προτημαει ocz επειδη εσυ απλα πας την samsung και ουτο καθε ξεις....

Ρε παιδια ΜΗΝ ξεχνατε οτι θα μπει σε sata2 επομενως οτι και επιδοσεις να εχει απο τη στιγμη που ειναι sata2 η θυρα στο λαπτοπ που θα μπει πεφτουν οι αποδοσεις του.

Τωρα οσο αφορα τις μαρκες δηλαδη εσεις προτεινετε ΜΟΝΟ intel ή samsung σωστα?

Δηλαδη για εσας η ocz ειναι για τα μπαζα?

Ακομα ομως δεν μου ειπατε περα απο τις ταχυτητες για ποιο λογο ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ocz?

Ειδικα απο τη στιγμη που εχουν 2 χρονια και πανω εγγυηση?

Έκανες thread, ρώτησες ποια θεωρείται η πιο αξιόπιστη εταιρεία και πήρες τις ανάλογες απαντήσεις.

Από την άλλη μας λες πως δεν είμαστε αξιόπιστοι.

Τότε γιατί έκανες το thread; απλά για να γίνεται συζήτηση;

Επίσης κανένας δεν είπε πως η OCZ είναι για τα μπάζα ούτε πως προτείνουμε ΜΟΝΟ Intel ή Samsung.

Τα συγκεκριμένα συμπεράσματα τα έβγαλες μόνος σου.

Ο φίλος [MENTION=3559]Oric[/MENTION] σου έδωσε ένα άρθρο που αν το έβαζες σε ένα google translate θα έβλεπες πως αναφέρεται στα ποσοστά ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ SSD από κάθε εταιρεία.... μάντεψε ποια είναι η πρώτη σε επιστροφές...

Λοιπον δεν ειπα οτι δεν ειστε αξιοπιστοι απλα αυτο που εξηγω παρακατω απο την πρωτη σειρα.

Τωρα αν δεν το καταλαβες δεν φταιω εγω γι' αυτο.

Επισης το οτι ενα site δειχνει καποια αλφα στατιστικα δεν σημαινουν οτι ειναι και αληθηνα και αυτο γιατι κι εγω μπορω να σου βρω αλλα στατιστικα που δειχνουν το αντιθετο.

Επισης το ποσοστο αποτυχιας της καθε εταιριας ειναι αναλογο με το ποσα κομματια απο το καθε μοντελο παραγει η καθε εταιρια.

Δηλαδη αν π.χ. η Intel βγαζει 100 κομματια απο ενα μοντελο ssd δισκου και η ocz παραγει 50 και χαλασουν και στις δυο τα 10 κομματια ποια απο τις δυο εχει μεγαλυτερο ποσοστο αποτυχιας η intel ή η ocz? Πιστευω να καταλαβαινεις τι θελω να πω.

ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΛΑ ΜΙΛΑΩ ΓΕΝΙΚΩΣ....

Εγω ζητησα τη γνωμη σας απο ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ και οχι απο site που το καθε ενας λεει το μακρυ και το κοντο του.

Πεστε μου ενα top5 μοντελων/μαρκας ssd δισκων κατα την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σας εμπειρια....

Η προσωπική εμπειρία δεν έχει σημασία, καμία όμως.

α) Ψυχολογία αγοραστή: 'Αυτό που αγόρασα είναι το καλύτερο!' (δε πειράζει αν το έκανα rma 2 φορές)

β) Ψυχολογία αγοραστή #2: 'Αυτό που αγόρασα είναι το χειρότερο, το έχω κάνει rma 2 φορές (όλοι οι άλλοι που είναι ικανοποιημένοι είναι παλαβοί).

γ) Πολύ λίγοι έχουν εμπειρία από πολλούς διαφορετικούς ssd από διαφορετικούς κατασκευαστές όσο και μοντέλα.

Κάποτε ocz και άλλοι ξεκίνησαν με τραγικά προβλήματα (JMF601) και δεν έβαζες τέτοιο ssd στο σύστημα σου που να σε πλήρωναν. Μετά έριξαν λεφτά στο R&D, αγορά indilix και πλέον ξεκόλλησαν από να βγάζουν κονσέρβα sandforce (βλέπε link). Επιτέλους με τον vertex 4 έδειξαν τα δόντια τους.

Η sandforce βγάζει συχνά firmware αλλά το χάσμα compressed/uncompressed data δε μου αρέσει.

Η intel από την άλλη μετά τους απέθαντους x25-m G2, έβγαλε το φανταστικό 8ΜΒ bug και έκατσε στάσιμη αντί να μας δώσει τον αντικαταστάτη των G2. Με τους 330 και 520 ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Προσωπικά δε θα αγόραζα ocz, τα έχουμε ξαναπει εδώ. Το αστείο είναι πως δεν έχω πλέον κανένα λόγο και στο ίδιο θέμα ο jax δηλώνει πως δε γουστάρει samsung αν και είναι κορυφαίοι, κάτι που πρότεινε και εδώ.

Έχουν περάσει από τα χέρια μου 4 ssd, 1 intel x25-m και τρεις διαφορετικοί samsung. Ικανοποιημένος από όλους, δες το προηγούμενο ποστ. Ξανά η προσωπική εμπειρία μου δεν λέει τίποτα. 2 εταιρείες και 4 μοντέλα, ούτε καν τοπ 5.

Λίγοι είναι [MENTION=51]jax7480[/MENTION] [MENTION=129]Chosen[/MENTION] και δοκιμάζουν ό,τι κυκλοφορεί.

Επειδη μιλας με τεχνικους ορους για ssd δισκους που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ καθοτι ΔΕΝ ειχα ποτε ssd δισκο οποτε....

Οκ λοιπον κατα τη ταπεινη σου γνωμη ποιες 2-3 εταιριες θα προτεινες με βαση τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ προβληματα.

Κι εγω πιστευω οτι η intel ειναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ στο χωρο των επεξεργαστων γενικωσ και των ssd δισκων.

Αν ηταν και λιγο στη τιμη ολων της ιδιας χωρητικοτητας τοτε δεν θα ειχαν αντιπαλο.

Αλλα παρολα αυτα η intel σαν εταιρια οπως προειπα προσωπικα την παω με χιλια.

Και μαλλον με κοβω να αγορασω τον "Intel 330 Series 120GB"

Εν ολιγης

ocz vs intel vs crucial

και γιατι ????

(...)

Εν ολιγης

ocz vs intel vs crucial

και γιατι ????

Πάρε αυτό που σου έκανε "κλικ". Και λάθος να είναι, δεν πειράζει. Στο κάτω της γραφής, δεν υπάρχει σωστό, απλώς, σωστό είναι αυτό που είναι λιγώτερο λάθος από κάτι άλλο. Μια ζωή την έχουμε!

Μαλλον για τον Intel με κοβω να πηγαινω καθοτι οπως προειπα εχω τρομερη εμπιστοσύνη σε αυτη την εταιρια.

Εγω ψαχνω για εναν 120gb ssd δισκο.

Εννοειτε μεχρι το πολυ 110 ευρω αφου τοσο εχω δει οτι κυμαινονται οι τιμες.

Εσεις ποιον θα προτεινατε και γιατι?

Δηλαδη για εσας ο "Samsung 830 Series 128 GΒ MZ-7PC128B" ειναι καλυτερους απο τον "Intel 330 Series 120GB 2.5" Sata III" σωστα?

Ποιος να το περιμενε οτι η samsung περα απο τηλεορασεις και κινητα να εχει παρει και το ζητημα ssd δισκων.

Στους ssd υπαρχουν και ανεπισημα firmware που ανεβαζουν περισσοτερο την αποδοση του καθε ssd δισκου ή οχι?

Ποιος να το περιμενε οτι η samsung περα απο τηλεορασεις και κινητα να εχει παρει και το ζητημα ssd δισκων.

Η Samsung ήταν η πρώτη εταιρεία που κυκλοφόρησε υπολογιστή με εγκατεστημένο δικό της SSD το 2006. 2 χρόνια πριν από την Intel.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.