Jump to content

Ssd OCZ Agility3 raid0 BSOD

petrosmbx4

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Kαλησπερα σας,

Προσφατα εφτιαξα ενα καινουργιο ''τερας'' και αντιμετοπιζω ενα σχεδον μηνιαιο προβλημα χωρις λυση με ΒSOD(Blue screen of death).Πριν την αναβαθμηση ειχα εναν agility3 που δουλευε ρολοί.Σκεφτηκα σαν παιδι και εγω να παρω εναν δευτερο να τους κανω raid0 γιατι ενας ''δεν λεει''.

Με λιγα λογια ο καινουργιος ειχε firmware 2.22 ο παλιος 2.15,κανω 2.22 firmware και τους 2,bios update/marvel raid update/sata3 controllers update.Ξαναπερναω λειτουργικο κτλ και χαρικα για 1 μερα μονο,αφου σημερα το πρωι εκανε παλι τα ιδια.

Βρισκομαι στο ελεος του ΘΕΟΥ!Εχω στερεψει απο ιδεες και οποιος ειχε το ιδιο προβλημα στο google εμεινε με την απορια.:computer:

Ashrock fatality x79 professional,intel core i7 3820,Corsair Vengeance 16GB DDR3 Non ECC CL9 2133MHz,OCZ Agility3 60Gb Raid0,WD Caviar Black 500GB,Psu NZXT 850,GTX 570 SLi

Τωρα τι ακριβως γραφει δεν θυμαμαι απ εξω ειμαι δουλεια,σε μια φαση λεει οτι κατι δεν του αρεσει με το newlly istalled hard disk και να το κανω remove.To bsod το πεταει τυχαια μεσα στα windows.

Kαλησπερα σας,

Προσφατα εφτιαξα ενα καινουργιο ''τερας'' και αντιμετοπιζω ενα σχεδον μηνιαιο προβλημα χωρις λυση με ΒSOD(Blue screen of death).Πριν την αναβαθμηση ειχα εναν agility3 που δουλευε ρολοί.Σκεφτηκα σαν παιδι και εγω να παρω εναν δευτερο να τους κανω raid0 γιατι ενας ''δεν λεει''.

Με λιγα λογια ο καινουργιος ειχε firmware 2.22 ο παλιος 2.15,κανω 2.22 firmware και τους 2,bios update/marvel raid update/sata3 controllers update.Ξαναπερναω λειτουργικο κτλ και χαρικα για 1 μερα μονο,αφου σημερα το πρωι εκανε παλι τα ιδια.

Βρισκομαι στο ελεος του ΘΕΟΥ!Εχω στερεψει απο ιδεες και οποιος ειχε το ιδιο προβλημα στο google εμεινε με την απορια.:computer:

Σε ποιον ελεγκτή συνέδεσες τους SSD;

Βγάλε τους από τον Marvell και βάλε τους πάνω στον ICH της μητρικής. Είναι πιο γρήγορος και σίγουρα θα εξαφανιστούν και τα BSOD.

Ενημερωτικά, μάλλον δεν θα παίξουν plug and play. Θα χρειαστείς φορμάτ.

Βγάλε τους από τον Marvell και βάλε τους πάνω στον ICH της μητρικής. Είναι πιο γρήγορος και σίγουρα θα εξαφανιστούν και τα BSOD.

Ενημερωτικά, μάλλον δεν θα παίξουν plug and play. Θα χρειαστείς φορμάτ.

ICH? Της Microsoft controller δεν ειναι αυτο?

ICH? Της Microsoft controller δεν ειναι αυτο?

Η σειρά ICH είναι οι ενσωματωμένοι στα chipsets, της Intel, controllers οι οποίοι για Raid0 συστοιχίες είναι αποδεδειγμένα πολύ καλύτεροι από τους Marvell ή JMicron που βάζουν οι εταιρείες σαν έξτρα στις μητρικές τους.

Αλλαξα καλωδια sata (ειχα τα καινουργια της μητρικης)μεχρι στιγμης ειμαι 1 μερα χωρις bsod για να δουμε..

Αλλαξα καλωδια sata (ειχα τα καινουργια της μητρικης)μεχρι στιγμης ειμαι 1 μερα χωρις bsod για να δουμε..

Επαναλαμβάνω. Δεκτό το ότι μπορεί να έχεις κάποιο πρόβλημα στον Marvell ΑΛΛΑ, ο ICH είναι κλάσης ανώτερος για Raid0 συστοιχία. Και πιο γρήγορος και με μικρότερο latency, κάτι που ενδιαφέρει όταν έχεις SSD.

Επαναλαμβάνω. Δεκτό το ότι μπορεί να έχεις κάποιο πρόβλημα στον Marvell ΑΛΛΑ, ο ICH είναι κλάσης ανώτερος για Raid0 συστοιχία. Και πιο γρήγορος και με μικρότερο latency, κάτι που ενδιαφέρει όταν έχεις SSD.

Θα το κανω το μεσημερι(ειμαι δουλεια)θα κανω και ενα speed test πρωτα στον Marvell και θα δοκιμασω και τον ΙCH.

Μπορειτε να μου προτεινετε καποιο προγραμματακι για max speed test σε ssd raid?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.